Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Czytam waszą "dyskusję" i to jest... przerażające. Naprawdę nie myślałem, że w was siedzi tyle zła, zaścianku i zwykłej ciemnoty panowie. Wstyd, nie spodziewałem się tego.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Oczami przywódcy Stanów Zjednoczonych, Benjamina Franklina (1706-90).

Ten polityk nowożytny, znany wynalazca i uczony, któremu nikt nie może zarzucić ciasnoty umysłu ani lekkomyślności, usiłował dołożyć wszelkich starań, aby zapewnić pomyślność obywatelom młodego wówczas państwa - USA.

Wypowiedział do będących u władzy Amerykanów poniższą przestrogę:

"Panowie, mamy u nas przykrzejsze zagadnienie od zagadnienia rzymskiego: jest nim Żyd.

W którym tylko kraju osiedlili się Żydzi, zniżyli jego poziom moralny, zburzyli jego standard kupiecki, szydzili z jego religii, podkopywali ją. Stworzyli państwo w państwie.

Są oni wampirami - a wampiry nie żyją z wampirów.

Nie potrafią oni nigdy żyć i utrzymać się wśród samych siebie.

Utrzymać się i żyć potrafią tylko wśród chrześcijan i innych narodów, które nie należą do ich rasy.

Jeśli nie oddalą się oni z naszego kraju mocą naszej konstytucji, stanie się pewne, że w przeciągu mniej aniżeli 200 lat, przybędą do nas w takiej masie, że będą na czele dominowali i kraj pochłoną. zmienią formę rządzenia, za którą my, Amerykanie, przelewaliśmy krew, oddawaliśmy życie i narażaliśmy na szwank naszą wolność, a nasi potomkowie będą pracowali, aby przysporzyć im majątku, gdy oni będą w swoich kantorach zacierali ręce.

Przestrzegam was, panowie, że jeśli na wszelkie czasy nie usuniecie Żydów z waszego kraju, dzieci i potomkowie wasi przeklinać was w grobie będą!"

Edytowane przez stary bej

Dziennikarz to ciekawy fach. Przypomniał mi się film z Robertem Redfordem i i Dustinem Hoffmanem.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Czytam waszą "dyskusję" i to jest... przerażające. Naprawdę nie myślałem, że w was siedzi tyle zła, zaścianku i zwykłej ciemnoty panowie. Wstyd, nie spodziewałem się tego.

My sobie, łaskawy Panie, dworujemy. Co prawda szkoda, że łaskawy Pan nie zareagował parę lat wcześniej, ale i za to uniżenie dziękujemy.

Edytowane przez toptwenty

Przepraszam wszystkich za poziom tego wątku i za to, że puściłem go samopas. Temat jak mi sie wydawało ciekawy ugrzązł w dygresjach i debilnych napierdalankach w związku z czym zmuszony jestem wprowadzić trochę porządku.

Jestem Europejczykiem.

Z bólem ale tak.

Na razie stary bej za to:

"wygolimy już niedługo te pejsy i te prawdziwe i podrabiane".

Z bólem bo dziwi mnie takie jego podejście.

Jestem Europejczykiem.

Nie. Wokół tego wpisu toczyla się jakaś dyskusja i jak go wywalę to co zostanie? Dyskusja bez początku? Prowadzący ją wyszliby na idiotów a nie o to chodzi.

Jestem Europejczykiem.

To prawda, ale... Reakcja chyba była trochę spóźniona.

Pisuję na różnych forach zagranicznych, gdzie podobnych wpisów w ogóle nie dopuszczają do publikacji.

To prawda, ale... Reakcja chyba była trochę spóźniona.

Dlatego przeprosiłem, byłem zajęty i nie miałem czasu tu zaglądać.

Wracając po części przynajmniej do tematu - zaciekawił mnie wątek Radwańskiej i jej rodzinki. Durna baba obcięła się po roku prawie i "obraziła" na TVN chociaż o wiele mocniejszą i wyraźniejszą krytykę jej głupiego komentarza słyszałem w Eurosporcie którego dziennikarze zrobili z niej miazgę (według mnie całkowicie słusznie.

No ale jak tu obrażać się na Eurosport o którym nie słyszał żaden moher a który pokazuje mecze Radwańskiej???

Wielce widowiskowo obrażamy się na TVN który tenisa nie transmituje i dla moherów jest dzieckiem szatana poczętym ze związku Putina z Merkel.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

<br />o wiele mocniejszą i wyraźniejszą krytykę jej głupiego komentarza słyszałem w Eurosporcie którego dziennikarze zrobili z niej miazgę (według mnie całkowicie słusznie.<br />

Faktycznie szmaciarze, marnują się w sporcie.

Faktycznie szmaciarze, marnują się w sporcie.

Uważam, że mieli calkowitą rację.

Dla przypomnienia - na Olimpiadzie w Londynie Radwańska totalnie dała dupy przegrywając wszystko po kolei. Zapytana co się stało stwierdziła (w wielkim skrócie), że jednak od Olimpiady ważniejsze są turnieje Wielkiego Szlema.

Niestety zapomniała, że na Olimpiadzie oprócz siebie reprezentuje swoja ojczyznę którą tak chętnie cała rodzinka gębę sobie wyciera.

Uważam, że krytycznie komentując taką postawe dziennikarze stanęli na wysokości zadania a szmaciarą okazała się ona i jej porąbany tatuś.

Dla jasności - kibicuje Radwańskiej od zawsze ale nie można udawać, że "nic się nie stało" i akurat tu granica tolerancji została przekroczona i to wyraźnie.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

przekroczona zostala granica dochodow i radwanska juz czuje sie miedzynarodowa.Ciekawe jak w tym stoi katolicki moherowy tatus.

a generalnie to jest znana linia biologiczna zielonych map irlandzkich.

Przestrzegam was, panowie, że jeśli na wszelkie czasy nie usuniecie Żydów z waszego kraju, dzieci i potomkowie wasi przeklinać was w grobie będą!"

dziwne ze nikt nie cytuje Bismarca o polakach.Nie pasuje.....

My sobie, łaskawy Panie, dworujemy. Co prawda szkoda, że łaskawy Pan nie zareagował parę lat wcześniej, ale i za to uniżenie dziękujemy.

Dworujecie? Wyborny eufemizm. Nie reagowałem, bo nie zaglądałem do wątku.

• 3 tygodnie później...

Tomasz Lis. Oto co myśli o swoich odbiorcach. Teraz dowiedzcie się kim jesteście... "Baraany"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Najśmieszniejsze jest to, że ma tak wysokie mniemanie o sobie. Najwyraźniej nie zdaje sobie sprawy z tego, że od dawna wiemy, że sam jest wieśniakiem i sprzedajnym karierowiczem, którego po prostu nie da się oglądać ani słuchać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piotr_1
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Szmaciarz, który własną próżność i małostkowość głoszonych tematów, ukwieca barokowym pustosłowiem. Jego racje są warte kasy, jaką dostaje.

Po próbie przeczytania jego książki kiedy byłem na studiach, nie obejrzałem ani jednego programu z nim. Czuję się uhonorowany tą nieprzynależnością, ponieważ jak się sam tutaj przyznaje, tworzy programy dla "bydła" i dla pieniędzy. Etyka dziennikarska się nie liczy.

Edytowane przez Piotr_1
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Czyli sporo.

Bo ja wiem - zeszmacić się można za złotówkę i za milion złotówek. Dla szmaty ma to znaczenie. Ile dostaje, tyle z siebie daje.

Edytowane przez dziadekwłodek

Dziadekwłodek nienawidzi wszystkich którzy nie sa bolszewikami od Millera, jakiś poziom tolerancji ma jedynie dla narodowych socjalistów z PiSS.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dziadekwłodek nienawidzi wszystkich którzy nie sa bolszewikami od Millera, jakiś poziom tolerancji ma jedynie dla narodowych socjalistów z PiSS.

Bronisz wielkości Lisa moim kosztem. A dlaczego nie swoim? Napisz coś sensownego od siebie, a nie atakując mnie. Potrafisz? Wątpię! Intelektualnego dna dziennikarstwa i reform Balcerowicza/Buzka nie da się obronić. Podobnie jak polityki PO. W każdym calu!

Nie bronię Lisa ani jakiejś jego domniemanej wielkości tylko jego wypowiedzi. Ba ja w odróżnieniu od ciebie zajmuje się sensem lub bezsensem wypowiedzi a nie tym, kto to powiedział.

Ty dziadekwłodek tak zająłeś sie personalnymi gierkami, że zwracasz już tylko uwagę na to, KTO a nie CO powiedział.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie bronię Lisa ani jakiejś jego domniemanej wielkości tylko jego wypowiedzi. Ba ja w odróżnieniu od ciebie zajmuje się sensem lub bezsensem wypowiedzi a nie tym, kto to powiedział.

Ty dziadekwłodek tak zająłeś sie personalnymi gierkami, że zwracasz już tylko uwagę na to, KTO a nie CO powiedział.

Tu akurat atakujesz mnie personalnie. Sens i bezsens twórczości niejakiego Lisa pomijasz zupełnie.

Wbrew temu co piszesz, bacznie zwracam uwagę na to - co, kto i w jakiej intencji mówi. W ostatnim Lisie na żywo był ksiądz celebryta Lemański, z bliska sterowany przez Lisa i Terlikowski z żoną. Ksiądz wypadł blado razem z Lisem. Zagorzały katolik Terlikowski i jego zona zagonili obu w kozi róg. Tematem było in vitro. Poziom programu dno. Wodzirej zawiódł i to za duże pieniądze.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.