Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

A jak jest z Caritasem?

Tam jest wszystko przejrzyste?

To nieprawda?

Szczegóły na stronie www Caritasu, hehehehehehe

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość Gosc

(Konto usunięte)

hehehehehe

Ale tam znajduję tylko sprawozdanie z 2010r.

Mało tego, to jest tylko ich oświadczenie.

Czy ktoś kontroluje prawdziwość danych z tego oświadczenia?

Skąd wiadomo jakie sumy wpłynęły do Caritasu?

Wypowiedź foxa pozostawia wiele pytań na które nie znajduje na stronie Caritasu odpowiedzi.

Ty promujesz tu Caritas to może znasz odpowiedzi na wątpliwości które nasuwają po przeczytaniu jego słów?

Mówię tylko, że jak już musisz finansować zorganizowaną dobroczynność to lepiej wpłacać na organizację kościelną niż na złote melony.

Edytowane przez il Dottore

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ale dlaczego lepiej?

Z chęcia wspomogę tych którym się trochę gorzej układa. U Owsiaka wiem na co konkretnie idzie ta kasa i ile z mojej złotówki tam trafi.

Ty promujesz Caritas. Więc tylko pytam czy to jest fundacja tak samo transparentna jak WOŚP.

Przyznam szczerze, że wypowiedź foxa jest bardzo konkretna i pozostawia wiele pytań.

Spodziewam się że skoro wybierasz Caritas to potrafisz obalić jasno te wątpliwości.

Nie sądzę żebyś wierzył im na słowo, bo raczej lubisz doszukiwać się drugiego dna.

Stąd moje pytanie.

Nie promuję Caritasu. Jestem generalnie przeciw zorganizowanej dobroczynności. Wolę wspierać konkretnych potrzebujących niż organizacje zajmujące się ZAWODOWO dobroczynnością.

Zawodowa dobroczynność... już sama zbitka słów brzmi podejrzanie.

Wracając do Caritasu. W porównaniu z Owsiakiem po prostu wybrałbym Caritas jako mniejsze zło.

I tyle.

2727828.jpg?1386675230

Co i jak - tłumaczy Gajowy Marucha. Z linku wynika że z funduszy Caritasu do potrzebujących trafia 99% zebranej kasy a od Owsiaka- ok 50%

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez il Dottore

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Rozumiem.

Wybierasz Caritas. O.K.

Tylko nie pisz, że jest bardziej transparentny skoro ich deklaracja jest kompletnie niesprawdzalna.

WOŚP jest jaka jest, ale wiemy ile idzie do ich kieszeni a ile na konkretne cele. Zresztą znane i jasne już przed zbiórką.

Fragment z tego cytowane artykułu:

,, Jaka jest efektywność Caritasu, czyli jaki procent zebranych kwot rzeczywiście przeznacza się na pomoc ubogim? Przeciętny oddział Caritasu prowadzi około 30 zbiórek rocznie (nie licząc zbiórek ogólnopolskich i konta wskazywanego także w publicznych mediach). Dokładnie policzyć nie sposób, bo żaden Caritas nie podał nigdy, ile zbiórek prowadził i ile zebrał pieniędzy. Policzmy to jednak na przykładzie Caritasu gnieźnieńskiego, do którego dokumentów „przypadkiem” dotarliśmy. Otóż w roku 2005 przeprowadził on 40 zbiórek i zebrał 908 900 złotych (same datki lokalne). Każda inna organizacja charytatywna za punkt honoru ma generowanie jak najmniejszych kosztów własnych, aby jak najwięcej wydać na potrzebujących. Owe koszty nigdy nie powinny przekraczać 10 procent zebranej kwoty. Tymczasem koszty caritasowych zbiórek w Gnieźnie wyniosły 589 597 złotych – czyli 65 procent zebranej sumy „przepadło”.

Z naszych informacji wynika, że jest to i tak dobry wynik, bo w innych Caritasach ów wskaźnik kosztów grubo przekracza 70 procent.''

Dziwi mnie ze Ty szukający wszędzie spisku, w tym akurat przypadku jesteś obojętny na takie informacje. Nie starasz się ich w żaden sposób zweryfikować.

I jeszcze polecasz innym.

Edytowane przez HQ150

"Resortowe dzieci" - książka Doroty Kani, Jerzego Targalskiego, Macieja Marosza - swoją premierę ma 17 grudnia, a mainstream już nerwowo reaguje. Najpierw były komentarze Katarzyny Kolendy-Zalewskiego czy Konrada Piaseckiego, a teraz odezwał się Daniel Passent. Odpowiada mu Dorota Kania.

Nie zamierzam się z niczego tłumaczyć Danielowi Passentowi figurującemu w archiwach komunistycznej bezpieki jako TW John i TW Daniel. Powielane co pewien czas przez niego kłamstwa na mój temat odzwierciedlają jego charakter – z jednej strony kłamie, z drugiej – nie informuje o faktach. Bo nie jest prawdą, że wzięłam pożyczkę od rodziny lobbysty Dochnala w zamian za obietnice życzliwości ważnych polityków IV RP i za kłamstwo będzie się tłumaczyć Passent. Gdyby miał odrobinę dobrej woli przeczytałby akta sądowe i zgromadzone tam dokumenty – może by przy okazji napisał coś na temat sowich kolegów „po piórze” , ich kontaktów z Markiem Dochnalem i jego teściową Barbarą Pietrzyk. Jest jej zeznanie m.in na temat bardzo znanego dziennikarza i jego ojca: uczestniczyła w transakcji nabycia przez nich nieruchomości ale o tym Passent nie napisał. Także o pożyczce, jaką wówczas udzieliła znanemu żurnaliście.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ty Tomuś co? Kania płaci ci za rzecznikowanie?

Od kogo to wtedy wzięła pieniążki?

A tak swoją drogą - ja rozumiem, że Kania stosuje bolszewickie metody bo ma bolszewicka mentalność, ale żeby być tak głupią, żeby tak na chama i bez najmniejszego maskowania???

Jestem Europejczykiem.

jaro , od kogo przyjęła pieniążki? Skoro stawiasz zarzut to przedstaw dowód albo skończ pierdzielić farmazony.

Edytowane przez TomekL3

Szef Listy Przebojów Trójki ubecką wtyką... i inne ciekawostki. :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No cóż, te "zarzuty" to śmiech na sali mogą jedynie wzbudzić. Trzeba szukać dalej doktorek.

jaro , od kogo przyjęła pieniążki? Skoro stawiasz zarzut to przedstaw dowód albo skończ pierdzielić farmazony.

Ty tomuś już kompletnie na pusty łeb upadłeś??? Można było sobie o tym poczytać dosyc sporo, poszukaj sobie,.mnie na to naprawdę szkoda czasu.

Jestem Europejczykiem.

[...]Można było sobie o tym poczytać dosyć sporo, [...].

Najpierw trzeba pomyśleć, potem poczytać, potem wyciągnąć wnioski. Niektórzy niestety nie są zdolni do wykonania trzech prostych czynności we właściwym porządku. Współczuć tylko, abo co :).

No cóż, te "zarzuty" to śmiech na sali mogą jedynie wzbudzić. Trzeba szukać dalej doktorek.

Ty tomuś już kompletnie na pusty łeb upadłeś??? Można było sobie o tym poczytać dosyc sporo, poszukaj sobie,.mnie na to naprawdę szkoda czasu.

przedstaw a nie pitol

przedstaw a nie pitol

Jeszcze raz zapytam: na głowe upadłeś? Może ty napiszesz od kogo Kania wzięła kasę i w jakich okolicznościach skoro sie nudzisz i masz nadmiar wolnego czasu.

Jestem Europejczykiem.

Ty wieśniaku wyjechałeś tu z Kanią która mnie osobiście zwisa niczym zgniły kalafior więc się z nią bujaj i d... nie zawracaj.

Jestem Europejczykiem.

Spokojnie przypomnę fakty:

Ni z gruszki ni z pietruszki wyjechałeś tu z wieśniackim atakiem na Passenta. Passent śmiał zwrócić uwagę dziennikarce-szmaciarce Kani na fakt, że poucza innych a sama w niejasnych okolicznościach pożyczała a raczej wymuszala pożyczkę na znanym lobbyście.

Sam wyciągnąłeś trupa z szafy a teraz denerwujesz się, że mamy przed sobą nieapetyczny widok i smrodek.

Powtórzę - szkoda mi czasu na dyskusję o nikim. Jeżeli sie nudzisz to pewnie znajdzie sie ktoś, kto odgrzebie wstydliwe strony kariery Kani i bedziesz jak jacuś dzieki któremu rozkręciła się fajna dyskusja na temat pedofilii w Kościele Katolickim.

Jestem Europejczykiem.

Jakiego trupa? Kania plus dwóch autorów wydało książkę ,, Resortowe dzieci,, gdzie m.in jest przedstawiona agenturalna działalność Passenta i wielu innych, działających do dzisiaj dziennikarzy. Nagonka zaczęła się jeszcze przed jej wydaniem. Wyżej wymieniony również próbował zdyskredytować autorów co mu na dobre raczej nie wyszło. Nie dziwi mnie także twój jazgot, w końcu to twoi idole.

Oczywiście nie przedstawiłeś dowodów potwierdzających twoje zarzuty wobec Kani. Ale to norma.

Edytowane przez TomekL3

Jesteś tomuś zindoktrynowanym głupkiem. Jako taki pieprzysz głupoty (łagodne określenie) bo Passent w swoim artykule nie odniósł sie do ataku na swoja osobę, tylko do ataku Kani na Lisa:

"Kategorycznie zabraniam redaktorowi Lisowi dyskutowania z 'panią Dorotą', która grzebie mu w życiorysie przodków. To ona przed nim powinna się tłumaczyć".

P.S.

Do poniedziałku masz tomuś wytrzeźwieć, na razie zaoszczędzę forumowiczom dalszych twoich bredni i odgłosów ciamkania gdy liżesz pulchny ro...k "redaktor" Kani.

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety jesteś doktorek tępym bolszewikiem który w swym rewolucyjnym zapale nie zdaje sobie z tego sprawy.

Schematy w których tkwisz nie pozwalają ci na merytoryczna dyskusje wiec grzebiesz w gównie na zasadzie - może będę śmierdział, ale inni też.

Jak się wywietrzysz to pogadamy.

.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)
  • 2 tygodnie później...
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Może wreszcie zniknie z TVP:

los_kolaz.jpeg

"Topniejąca widownia coraz mniej publicystycznej produkcji TVP 2 to wyraźnie czerwona kartka dla prowadzącego. Według danych opracowanych przez Nielsen Audience Measurement dla serwisu wirtualnemedia.pl naczelny "Newsweeka" stracił w 2013 roku 560 tys. widzów. Od dwóch lat "Tomasz Lis na żywo" odnotowuje tendencję spadkową.

Chętnych do oglądania Lisa i jego gości jest coraz mniej, choć publicysta coraz częściej stara się przykuć uwagę odbiorców znanymi twarzami, sensacją, ludzkim dramatem czy polityczną awanturą. Ta bulwarowa strategia przynosi jednak coraz gorsze skutki.

Co jeszcze sprawiło, że od szanowanego kiedyś publicysty dziś odwracają się widzowie?" http://teleshow.wp.pl/gid,16287658,title,Tomasz-Lis-traci-widzow-Czym-zrazil-do-siebie-widownie,galeria.html

Tendencja spadkowa, bo wyjątkowo tendencyjny program. Do tego tandeciarstwo, kiepski warsztat i jawne samouwielbienie.

Tyle w temacie Lisa.

Dziękuje Bardzo.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Absolutnie mnie w oczy nie kole "społeczeństwo jakie mamy takie mamy", ja już 2 lata temu pozbyłem się pudła wystawiając pudło na aukcji od "złotówki". Moją odrazę budzą jedynie "resortowe dzieci"

A to że "głupi lud kupi każdą dobrze opakowaną bajeczkę" to już inna sprawa.

Edytowane przez Tommiashi

prawda stara jak swiat ze motlochem sie skutecznie i stosunkowo latwo rzadzi

lis nic ciekawego nie powiedzial - tylko dobitnie sformulowal oczywista oczywistosc

za wikipedia:

Badanie tych zagadnień daje czasem bardzo różne wyniki, w zależności od przyjętych kryteriów. Odsetek ten nawet w bogatych krajach może sięgać 50 i więcej procent. Ocenia się np., że 77% Amerykanów, 47% Polaków i 28% Szwedów ma problemy ze zrozumieniem tekstów, a mianem sprawnych językowo można nazwać w tych trzech krajach odpowiednio tylko 2%, 21% i 32% mieszkańców (według International Adult Literacy Society).

Edytowane przez mateuszek

To bardzo źle ..............bardzo to potwierdza tylko fakt że społeczeństwem w bardzo łatwy sposób można manipulować i wmówić mu "prawie wszystko" niestety nie wróży to nic dobrego.

Mam na myśli to że żadne istotne zmiany które miałyby wpływ na polepszenie życia społeczeństwa nie zajdą bez "gruntownej edukacji"!!!!!!!!!

No ale jeśli w roli edukatorów występują "RESORTOWE DZIECI i PUDŁO zamiast książki" to nic się nie zmieni............... to jest KATASTROFA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Katastrofą jest, że im ktoś jest wiekszym prawdziwkiem tym bardziej wierzy w swoja nieomylność.

Tragedia jest też brak umiejetności logicznego myślenia ale to zjawisko coraz bardziej powszechne.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.