Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

"Ukraiński myśliwiec" nie zszedłby w takiej mgle tak nisko ;-).

Z góry dwie rakiety odpalił banderowiec jeden ;-).

Wierzysz w to, że Po lub PiS zależy na rzetelnie przeprowadzonym śledztwie i dojściu do prawdy obiektywnej. Przecież to mogłoby pogrążyć obie te partie. A tak mają na kogo winę zwalać

- na siebie na wzajem oraz na Ruskich, a do tego mogą jeszcze przez kilka lub kilkadziesiąt następnych lat toczyć o Katastrofę istotny spór polityczny.

No właśnie. Polska polityka to gra pozorów i zaciekła dyskusja o marginalnych problemach.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

otóz to.a poza tym rosji wisi wydanie grata polsce .Polsce zreszta tez wisi posiadanie juz przebadanego grata.
tak jak mówisz, na metr wgłąb....

Wiem, musisz się jakoś pocieszać.

Ale nie smuć się, niebawem pomnik Lecha w każdej gminie.

Jestem Europejczykiem.

"Niniejszym zwracamy się do Kongresu Stanów Zjednoczonych o przeprowadzenie dochodzenia i przesłuchań przed Kongresem w celu dojścia prawdy na temat Katastrofy Smoleńskiej" - czytamy w projekcie uchwały, przygotowanej przez Kongres Polonii Amerykańskiej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez TomekL3

"Niniejszym zwracamy się do Kongresu Stanów Zjednoczonych o przeprowadzenie dochodzenia i przesłuchań przed Kongresem w celu dojścia prawdy na temat Katastrofy Smoleńskiej" - czytamy w projekcie uchwały, przygotowanej przez Kongres Polonii Amerykańskiej.

Ukryta Zawartość

Na co liczy KPA? Chyba na to, że Kongresowi USA uda się przesłuchać duchy b. Prezydenta RP i b. Dowódcy PSP oraz pilotów. W USA tego rodzaju praktyki są modne. Powodzenia. Uważam jednak, że tu bardziej skuteczny okaże się Sąd Ostateczny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Włodzimierz

Ja też tak myślę - pobiją kolejny "rekord". Naciągania frajerów z wypranymi przez TVN i GW mózgami. Frajerów ci u nas dostatek.

mam takie same obawy.

Stronniczy sędzia. Jakby wydał inny wyrok, to brunatna strona sporu pisałaby, że stronniczy. Kurka to psychol, a sąd nie chciał zgodzić się, by dokumenty przeglądał specjalista. Sędzia zapewne nie lubi Owsiaka i tylko tyle z tego wynika. Mam nadzieję, że WOŚP dalej będzie wspierane i pobiją kolejny rekord. Na pohybel brunatnym krytykantom.

sorry, ale rzygać się chce przy takiej argumentacji :(

Oooo, nawet po tylu dniach podobne uczucia :)

>skyn

pomyliło mi się :)

Panowie nie takie dobre ludzie po ziemi chodzą!

Do firmy zadzwoniła Pani "wolontariuszka" z firmy X, która zbiera datki na rzecz Hospicjum dla dzieci leżącego w naszym rejonie. Zgodziliśmy się no bo jak tu się nie zgodzić, Pani obiecała nawet rachunek i podesłała na maila list z prośbą i danymi do przelewu, nazwą firmy, która zbiera pieniądze na rzecz hospicjum i samego hospicjum. Wszystko ok, tylko to konto należało do tej firmy X, co wzbudziło naszą nieufność. Zadzwoniłem do hospicjum, potwierdzili, że firma ich...wspiera kupując art. potrzebne do funkcjonowania lecznicy!!! Pogooglałem, znalazłem troszkę n/t i okazało się, że firma X sama kupuje i to _nie po najniższych cenach_ te "dary" i ofiarowuje hospicjum, a przecież mogliby taniej, nie drożej, bo wystarczy w hurtowni wyjaśnić o co chodzi i poprosić choćby tylko o to, żeby nie pobierali swojej marży. Wtedy byłby to prawdziwy wolontariat.

Oczywiście nie dostali ani złotówki. Po jakimś czasie ta sama Pani zadzwoniła jeszcze raz bo myślała, że zapomnieliśmy, odpowiedziałem jej iż już wiemy o co chodzi i nie dostaną pieniędzy bo zarabianie na umierających dzieciach jest obrzydliwe, Pani bez słowa zakończyła rozmowę.

Tak niektórzy potrafią zarabiać pieniądze. To wieka sztuka, bo ja bym nie potrafił.

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Ja kiedyś bawiłem się w pomoc dla dzieci, była to zbiórka na koniec wakacji dla biednych rodzin, chodziło o przybory szkolne. Pomyślałem a co tam... obskoczyłem znajomych i lokalnych klientów których bliżej znam, na każdy zakupiony dar proponowałem fakturę VAT plus zdjęcie dokumentujące zakup. Żona handluje między innymi artykułami biurowymi, więc uzyskaliśmy całkiem dobre ceny i ku mojemu zdziwieniu udało nam się zakupić naprawdę wiele rzeczy i to w konkretnych ilościach (długopisy, zeszyty, kleje, ołówki, plecaki, piórniki itd)

Niestety dalej nie było tak pięknie. Dary należało dostarczyć do kościoła, tam nadziałem się na jakieś 3 panie z jakiejś organizacji które były tak "zafascynowane" nowymi rzeczami że nie pomyślały o jakakolwiek pomocy przy rozładowaniu auta wypchanego po brzegi, jakby tego było mało nie usłyszałem ani dziękuje ani pocałuj mnie w dupę.

Bądźmy poważni - tego ubecko-milicyjnego grzęzawiska nie pozbędziemy się nigdy.

I tej żydokomuny z gazety wyborczej - wyhodowali lemingów, Z paroma miałem do czynienia - zero mózgu, tylko utarte w żydowskim moździeżu slogany.

Tak mniej więcej jak nasz Dzambo - Europejczyk. O ile Dżambo wyobraża sobie, że myśli samodzielnie, o tyle leming nie myśli w ogóle.

Dżambo, Inżynier i Europejczyk (ten podpis pod nickiem to wyjątkowy obciach) - powielający Lisa czy Żakowskiego - lubię faceta, bo pewnie z 10 czy 15 lat się znamy

Nie mniej ubytki wykształcenia uniwersalnego, dają o sobie poznać. Przykro to pisać, ale Dżambo czy dla świeżaków Jaro747 bodaj, to tuman.

Zapatrzony w siebie głupek i leming, w zasadzie epatacja leminga. Lubią go nowe lemingi, choćby ten półgłówek muls, któremu wydaje się, że brak ortografii i łamańce polskiego języka, wprowadzają nowum.

Otórz nie wprowadzają - tyle co narżnęta kupa na chodniku.

Dzambo - to nic osobistego - nadal Cię lubię.

Dżambo... - może za ostro po Tobie pojechałem, jak po łysej kobyle.

Ale skłoniły mnie do tego Twoje bezmyślne posty - a w zasadzie slogany, którymi operujesz.

Nie lubię gadać z półmózgami - a do tej roli się sprowadziłeś.

Nigdy w życiu nie spodziewałem się tylu komplementów na raz. Serdeczne dzięki mimo, że wiele z nich w mojej skromnej ocenie jest chybionych. Entuzjazm ten przypisuję gorączce powyborczej i pozwalam sobie przejść nad nim do porządku dziennego. Co w rzeczywistości tego forum oznacza pseudodyskusję z PiSowskimi lemingami, czyli odmóżdżoną wersją leminga właściwego.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

A zmanipulowane dzieciaki i tak będą żebrać na ulicach.

Mówisz o małych Cyganach (czy Romach) ze Słowacji i Rumunii?

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Dżambo, spokojnie możesz wejść w system, dodać komuś głosy albo wstawić kogoś do drugiej tury.

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Niestety dalej nie było tak pięknie. Dary należało dostarczyć do kościoła, tam nadziałem się na jakieś 3 panie z jakiejś organizacji które były tak "zafascynowane" nowymi rzeczami że nie pomyślały o jakakolwiek pomocy przy rozładowaniu auta wypchanego po brzegi, jakby tego było mało nie usłyszałem ani dziękuje ani pocałuj mnie w dupę.

W kontekście toczącej się tutaj dyskusji zapytam.

Przeprowadziliście kontrolę ile z zebranych rzeczy trafiło faktycznie do biednych rodzin? Czy po drodze jakiś procent nie trafił do tych zafascynowanych Pań czy rodzin znajomych proboszcza?

Bo widzę, że zbiórka była zrobiona dla kościoła a nie dla biednych rodzina jak pisałeś na początku, a dopiero później kościół dysponował darami w wybrany przez siebie sposób.

To dokładnie jak z orkiestrą.

Nie, nie wiemy co się z tym dalej stało.

Dary było można dostarczyć do kościoła lub gminy, to gminna organizacja przeprowadzała zbiórkę.

Edytowane przez fetek

Zrobił to, na poczekaniu, chłopak dla panoramy z tvp2 za pomocą darmowego programu.

Edytowane przez TomekL3
Gość vasa

(Konto usunięte)

Czyli mamy kolejne przedstawienie z cyklu "kompletna niekompetencja, niedbałość i tumiwisizm urzędników państwowych", którzy nie wyciągnęli żadnych wniosków ani z Casy ani ze Smoleńska ani innych spektakularnych wpadek kontra wersja druga, czyli sowiecki spisek, zdrada, żydokmuna zorganizowana przez resortowe dzieci.

Do wyboru.

Kurde, ile pokoleń musi minąć żeby wybrańcy narodu zrozumieli że jest różnica pomiędzy wybrańcem a pomazańcem?

To ostatnie wideo to wyśmienite kompendium wiedzy o lemingach. Wiedza niby powszechna i dobrze znana, ale zawsze warto sobie utrwalić. Mam nadzieję że okres dominacji lemingów ponad istotami rozumnymi niebawem skończy się.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.