Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Bardzo merytoryczny wpis Szub , bardzo.

Możesz być z siebie dumny.

Jestem dumny z ciebie: że poglądy i obsesje, jakie głosisz, nie tylko nie mają związku z rzeczywistością, ale też nie mają żadnego wpływu na powodzenie wspaniałej akcji Owsiaka.

,,Owsiak ma bardzo realny wpływ. Doskonale odwraca uwagę młodego pokolenia od ważnych spraw. Ma dawać młodym poczucie uczestniczenia w czymś ważnym, wartościowym i empatycznym – jednocześnie odwracając uwagę od faktycznych przyczyn niesprawności służby zdrowia. A przecież – jak wynika z danych – środki, które zbiera WOŚP jest to jakiś promil budżetu służby zdrowia. Gdyby energię młodych ludzi pompowaną w Owsiakową orkiestrę przekształcić w obywatelski, proreformatorski nacisk na rząd, to już dawno mielibyśmy lepiej ustawioną służbę zdrowia. Tymczasem podtrzymuje się sentymentalizm młodych ludzi i ich brak zdolności do myślenia o strukturalnych mechanizmach funkcjonowania własnego państwa. Jerzy Owsiak to po prostu fikcjonariusz III RP. Służalczość resortowych dzieci wobec Ewy Kopacz, Donalda Tuska i Bronisława Komorowskiego to ta sama gra, jaką na innym polu prezentuje Owsiak – ochrona establishmentu przed dociekliwością obywateli.,,

Pudrowanie syfa ... genialne ! :)

Jestem dumny z ciebie: że poglądy i obsesje, jakie głosisz, nie tylko nie mają związku z rzeczywistością, ale też nie mają żadnego wpływu na powodzenie wspaniałej akcji Owsiaka.

I najbardziej rozwala mnie, gdy nagle, jak na zawołanie, wszędzie znajdują się mistrzowie słowa głoszonego dorabiający własne teorie. W sieci trzeba zaistnieć, można pisać pierdoły, ale trzeba pisać. Zawiść jest cechą wiodącą Polaków.

Powyżej przytoczono kilka wypowiedzi muzyków rockowych.

Jeżeli ktoś śledzi to środowisko to wie, że jest szczególnie zawistne. Osoby te bardzo często wchodzą we wzajemne konflikty spowodowane łaknieniem popularności, zwykłą zawiścią. Pieniądz i niezdrowa konkurencja. Nikt nie potrafi obrzucić się tak gównem jak muzycy i ludzie związani z show biznesem. To że nadają na Owsiaka nie jest niczym szczególnym.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Pudrowanie syfa ... genialne ! :)

No i syf przypudrowany na kolejne 12 miesięcy.

Słoiczek pęka w szwach, Melon szczęśliwy, oficerowie prowadzący - również.

Każdy zarobi.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Akcja i reakcja.

Każdy ruch społeczny znajdzie przeciwników.

Nie wyobrażam sobie żadnego wydarzenia społecznego, które zadowoliłoby wszystkich.

WOŚP z socjologicznego punktu widzenia był fenomenem.

Teraz oczywiście formuła pomału się wyczerpuje.

A ujadanie to takie polactwo właśnie.

Istnieje u każdej nacji, ale w Polsce jej natężenie jest większe niż gdzie indziej.

Cieszę się, że kolega HQ vel "Strzelba" tutaj jest po właściwej stronie barykady a nie na myśliwskiej ambonie, o czym świadczy wpis #2041

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Nie no naprawdę przechodzisz samego siebie. Naprawdę.

Miszcz SzuB. Normalnie Miszcz.

I najbardziej rozwala mnie, gdy nagle, jak na zawołanie, wszędzie znajdują się mistrzowie słowa głoszonego dorabiający własne teorie. W sieci trzeba zaistnieć, można pisać pierdoły, ale trzeba pisać. Zawiść jest cechą wiodącą Polaków.

No to prawda, a najbardziej to widać po Tobie.

Piszesz żeby coś tam skrobać.

Moja polonistka mówiła na to "wodolejstwo".

Żadnych konkretów, wyssane z brudnego palca, i to chyba od nogi teoryjki etc.

Dołączasz do SzuB'a , ale na razie jesteś na drugim miejscu.

..............................A ujadanie to takie polactwo właśnie...............................

Już car Piotr mówił:

Na zachód od Odry to nawet psy mniej zajadle szczekają.

A u nas: żrą, piją, śpią i się modlą.

Nic tylko to wszystko podpalić.

:)

Edytowane przez OnionSkin

Ja jestem douczony, ale Ty chyba nie.

A tutaj zagadka dla Ciebie, i innych głoszących taką jak Ty tezę. Zagadka brzmi: czego dotyczy poniższy cytat ?

"Za uniemożliwienie pracy dziennikarzom .............. i użycie przemocy Andrzej K. z Katowic został 21 grudnia skazany na pół roku więzienia w zawieszeniu na trzy lata, 6 tys. zł grzywny oraz pokrycie kosztów zniszczonego mikrofonu (kilkaset złotych). "

Gdzieś się Arku zapodział i zagadka nierozwiązana, a inni jakoś nie mają ochoty. Chyba?

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Gdzieś się Arku zapodział i zagadka nierozwiązana, a inni jakoś nie mają ochoty. Chyba?

Bez przesady, wszak łatwo znaleźć - http://www.press.pl/badania/pokaz/40630,Wyrok-za-utrudnianie-pracy-dziennikarzom-Polsat-News

WOŚP z socjologicznego punktu widzenia był fenomenem.

BYŁ, odkąd nie zaczęto się interesować finansami tej fundacji ;)

A ujadanie to takie polactwo właśnie.

Istnieje u każdej nacji, ale w Polsce jej natężenie jest większe niż gdzie indziej.

Nie każda nacja panie magister miała i ma taką historię jak Polska.

Poza tym, zaczynasz pan takim sformułowaniem jak "polactwo" obrażać prawdziwych Polaków.

Czy to aby nie przypadkiem jadowity antypolonizm sączy się z pańskich wypowiedzi, i nie tylko pańskich ?

Risto,

Pytasz się mnie co to jest audyt i po co się go robi? Gdybym nie wiedział to bym szybko zajrzał np. do Wikipedii. Ty też to możesz zrobić.

Zupełnie nie wiem czy są jakieś powiązania między firmą audytorską a wosp. A po co mi to badać? Już tacy jak Ty na pewno zadbali żeby audyt był wykonany przez bardzo zewnętrzna firmę.

Do wiki nie musze zaglądać , robię go w swojej firmie co roku. Nie jest mi więc potrzebna wiedza "forumowa" którą mam w praktyce i na pewno nie będę korzystał z rad kogoś kto podpiera się argumentem , przyznając chwile potem że nie wie co ten argument wnosi.

Audyt przeprowadza firma której właściciel jest związany z owsiakiem i wosp. Do tego nie trzeba nawet korzystać z wiedzy lub jak to inni określają hejterstwa tutaj zamieszczanego w postaci linków tylko widać konkretne podpisy pod dokumentami oficjalnymi. Jak również nie problem znaleźć w sprawozdaniach finansowych że ta "niby firma" bierze zdecydowanie więcej od znanej w Polsce marki która taki audyt wykonywała wcześniej /za bodajże czterokrotnie mniejsze pieniądze/.

Riposta w postaci "Tacy jak Ty" nic nie wnosi do tematu a jest tylko Twoją ucieczka przed potwierdzeniem że nie masz wiedzy i nie potrafisz obronić własnego argumentu do tego jest oznaka braku wychowania.

Na tym forum byłem już lewakiem i antyklerykałem, teraz będę skrzywionym prawicowcem.

A dalej do faktów:

Nie mam szacunku do ludzi którzy jawnie okłamują że nie pobierają świadczeń i robią coś dla idei gdy to kompletna bzdura. Z dokumentów jasno wynikają znaczące kwoty na różnych stanowiskach i w różnych firmach. Nic mi do przychodów, nie zaakceptuję jednak obłudy i nepotyzmu.

Nie popieram i żadna rada nadzorcza /w prywatnej firmie/ nie zaakceptowałaby faktu że prezes , zarząd sam sobie/swojej firmie udziela zleceń .

Nie popieram okłamywania ludzi poprzez informację że 1% podatku trafia do wosp jako takiej, bo nie trafia zdecydowana większość, są choćby organizowane przystanek woodstock. Ciekawe ile osób dając to o tym wie?

Nie popieram faktu że odsetki od zbiórek są przeznaczane na cel jak wyżej. To nie w porządku.

Nie popieram kupowana fury za ciężkie wielokrotnie większe pieniądze niż 99% tych którzy to sfinansowali.

A na koniec dodam że to wszystko jest zawarte w sprawozdaniach finansowych gdyby ktoś chciał mi zarzucić nieprawdę. Gdzieś mam również twierdzenie jakich tu wiele że skoro coś tam dobrego robi to niech sobie coś tam urobi. To kpina. Uczciwie to byłoby podać fakty jak wyżej i pozwolić zdecydować. Inaczej przypomina mi to działanie jednego od pewnej rozgłośni radiowej. Tam też jest gra na uczuciach i ich wykorzystywanie do własnych celów.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Poniedzielskiego nie lubię, ale gdyby kłamał, byłby kolejnym oskarżonym przez Jurasa http://telewizjarepublika.pl/Zadanie-specjalne-odc-59-20142015-nieprawidlowosci-w-spolkach-zwiazanych-z-fundacja-wosp,video,1345.html#.VLQLwxejGeX

poza tym, dokumenty, dokumenty, dokumenty, warto obejrzeć do końca.

Poniedzielskiego nie lubię, ale gdyby kłamał, byłby kolejnym oskarżonym przez Jurasa,

poza tym, dokumenty, dokumenty, dokumenty, warto obejrzeć do końca.

Na Carpatii zaczyna się ciekawy wątek - będą grzebać aż coś wygrzebią i wszystko się ułoży w całość. :)

zaluska_wywiad_wojskowy_670.jpg

Za zimno na obserwacje przyrody, kolego mgrkleszcz vel ,,Burek''.

"Strzelba" z racji tego, ze jesteś myśliwym, jeżeli Cię nie pomyliłem z innym kolegą, ale dlaczego "Burek"?

Pytam nie dlatego, żeby mi się ksywka nie podobała.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Taka ja strzelba jaki Ty burek.

Pokaż mi moją wypowiedź stwierdzającą, że jestem myśliwym, że poluję.

Edytowane przez HQ150

Na Carpatii zaczyna się ciekawy wątek - będą grzebać aż coś wygrzebią i wszystko się ułoży w całość. :)

zaluska_wywiad_wojskowy_670.jpg

Bardzo ciekawy jest punkt 5,o zatrudnianiu delegowanych przez Centralę osób.

Ciekawe czy z takiego nadania Owsiak został zatrudniony i na jakim stanowisku.

Na pewno nie ciecia, bo wtedy nie dostałby służbowego, jak mówi Pospieszalski "wypasionego"Land Rovera .

Nie każda nacja panie magister miała i ma taką historię jak Polska.

Poza tym, zaczynasz pan takim sformułowaniem jak "polactwo" obrażać prawdziwych Polaków.

Czy to aby nie przypadkiem jadowity antypolonizm sączy się z pańskich wypowiedzi, i nie tylko pańskich ?

"Polactwo" to określenie zawistników.

"Prawdziwi Polacy" jest określeniem nieostrym.

Czy nasza zawiła historia ma powodować, że jest wśród Polaków tylu zawistników?

Dlaczego zwracasz się do mnie per pan, jeżeli wszyscy jesteśmy tu na ty?

Dlatego, że nick sugeruje iż jestem magistrem. Z tego nic nie wynika a i nick może być zwodniczy.

Nie jest moim zamiarem obrażanie "prawdziwych Polaków" a Polactwo jednak zawistne i podejrzliwe jest

Taka ja strzelba jaki Ty burek.

Pokaż mi moją wypowiedź stwierdzającą, że jestem myśliwym, że poluję.

W takim razie pomyliłem Cię z innym forumowiczem, za co przepraszam.

Ja też wspieram szlachetne ruchy społeczne i nie poluję;-)

Riposta w postaci "Tacy jak Ty" nic nie wnosi do tematu a jest tylko Twoją ucieczka przed potwierdzeniem że nie masz wiedzy i nie potrafisz obronić własnego argumentu do tego jest oznaka braku wychowania.

Tacy jak Ty, czyli bardzo krytycznie przyglądający się finansom przedsięwzięć Owsiaka nic nie przepuszczą, stąd mniemam, że nie dopuszczą do nierzetelnych audytów. Wiedzy rzeczywiście nie mam, nie mam potrzeby badania forsy WOŚP i jakiś tam fundacji córek spółek.

Ale dlaczego zarzucasz mi brak wychowania?

Już car Piotr mówił:

Na zachód od Odry to nawet psy mniej zajadle szczekają.

A u nas: żrą, piją, śpią i się modlą.

:)

Nie wiem czy nie obrażasz "prawdziwych Polaków"

Polactwo jednak

jest słowem obelżywym

nie jest nazwą własną

pisze się małą literą

z niewiadomego powodu ktoś niewiadomy zbanował abece na cacy

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Sprawa Carpatii to bardzo śmierdząca sprawa, bo dotyczy WSW/WSI i .....ale o tym lepiej poczytać i pooglądać (YT Sumliński, Gadowski) w necie ;)

Edytowane przez stary bej

Myślę,że przedstawiony dokument a konkretnie punkt o "zatrudnianiu osób wskazanych przez Centralę" to prawdziwa bomba!

Jak inaczej witrażysta, człowiek znający się nie wiadomo na czym, dostałby doskonale płatną pracę u producenta... czekolady?

Piszę "doskonale płatną" bo Pospieszalski wspomina że już wtedy Juras jeździł "wypasionym Land-Roverem" a to są i były drogie samochody.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

10-letni Rover też jest dobrze wyposażony i nawet nie tak strasznie drogi. A Owsiak jest także dziennikarzem, z czego można mieć sporo hajsu ;-) Mówimy o bardziej "wypasionym" Range Roverze, czy mniej "szpanerskim" Land Roverze?

Ale grzebią na całego ! :)

Nie mam wiedzy w tym temacie, ale chyba za "grę na giełdzie" pieniędzmi z puszki idzie się do ... puszki ! :)

A tak Juras się pobawił w inwestowanie i łapki przycięło na 1.6 miliona z kasy WOŚP ! Co na to donatorzy ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jest słowem obelżywym

nie jest nazwą własną

pisze się małą literą

Masz rację. "Próbuję" z tego zrobić nazwę własną. Zależało mi, żeby było słowem jeszcze bardziej obelżywym.

Mówimy o bardziej "wypasionym" Range Roverze, czy mniej "szpanerskim" Land Roverze?

W tamtych czasach to zwykły ROWER był synonimem luxusu, a mały Fiat = istny szał, nie mówiąc o Polonezie.

Średnia pensja wynosiła ~ 15 $, więc myślenie wtedy o RoVerze, to jak teraz o Bugatti Veyron. :)

Edytowane przez BoDeX

Tak, a 100 starczyła na pełen stół wigilijny;-) O tych czasach mówimy, czy popłynęłam?

Eee Bugatti Veyron, ja wolę Jaga E-Type i Astona DB5 ;-)

W tamtych czasach to zwykły ROWER był synonimem luxusu,

Prawda - kto nie zna realiów ten nie rozumie nic.

Mój kolega jako szef polskiego oddziału bardzo poważnej (globalnej) niemieckiej firmy miał służbowego Rovera 75. Dziś w Irlandii Murzyni tym jeżdżą zaraz po otrzymaniu azylu. Wtedy to był luksus nieziemski. Silnik V6, audio Harman-Kardon, ba! nawet... telewizor!

A Land Rover wówczas... to nie wiem... pomarzyć!

Eee ten nowy Evoque (?) ma brzydki tył, a i tak nie mam ani hajsu, ani prawka ;-) Chyba, że to nie ja jestem hejterem ;-)

A tak poważniej, to na powiedzmy 10-letniego Discovery stać sporą część populacji (dzieci, w tym siebie nie liczę ;-))

Powinnam spoważnieć...

Edytowane przez Keef'98

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.