Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Kaczor w szpitalu.......mam butelkę szampana......mrozić?

Po twoim sprzęcie który posiadasz i opisie nie sądzę żeby było cię stać na szampana.

Dzięki za sto lat ale o demencji i alzheimerze ........zapomnij.Nie grozi mi.

Aaaaaaaaaa zobacz wyżej,nie tylko ja się na tobie poznałem.Hahaha

Więzienia i choroby nie życzy się nawet wrogowi

Od kiedy?

W niektórych wrogów się strzela - żeby zabić.

W niektórych wrogów się strzela - żeby zabić.

Oczywiście masz rację ale ja nie napisałem,że śmierci się nie życzy tylko choroby i więzienia.

A na marginesie,jaki z niego wróg?Śmieszny.

Nie ma się czym emocjonować. Prezes udał się na badania kontrolne, a przy okazji odwalił standardowy numer batiuszki Stalina, który co jakiś czas udawał się do lecznicy i nakazywał rozpuszczać pogłoski o poważnej dolegliwości - za kilka dni powróci w zdrowiu i chwale i dzięki przydupasom będzie doskonale wiedział, kto mu w chorobie wiernie służył, a kto knuł zdradę...

,że śmierci się nie życzy tylko choroby i więzienia.

Gdzie tu logika?

Śmierci - według Ciebie - można życzyć, ale więzienia i choroby nie wypada?

Wróg to pojęcie szerokie i zupełnie co innego może znaczyć.Jest wróg polityczny z innej partii,jest wróg postrzegany przez kibiców piłkarskich itd.Każdemu byś życzył śmierci?Gdzie tu logika?Więzienia z reguły nie życzy się nikomu,nawet wrogom w szerokim tego słowa znaczeniu.

Jak widzę też jestem twoim wrogiem,bo myślę inaczej.

A na marginesie,jaki z niego wróg?Śmieszny.

Po twoim sprzęcie który posiadasz i opisie nie sądzę żeby było cię stać na szampana.

Ale mnie stać i że zejście ze sceny prezia (ostateczne i nieodwołalne) uważam za jedną z lepszych rzeczy jaka może się mam przydarzyć, to mu tego szampana podeślę. I nie będę się nawet szczypał i dostawię magnuma, naturalnie grand cru, a nie jakąś sklepową konfekcję.

Ale mnie stać i że zejście ze sceny prezia (ostateczne i nieodwołalne) uważam za jedną z lepszych rzeczy jaka może się mam przydarzyć, to mu tego szampana podeślę. I nie będę się nawet szczypał i dostawię magnuma, naturalnie grand cru, a nie jakąś sklepową konfekcję.

Weź, bo się sam poniżasz i to zaczyna być smutne.

Jak widzę też jestem twoim wrogiem,bo myślę inaczej.

Bo tak wybrałeś, mnie to wisi.

Nie mówimy o rodzajach wroga, tylko o braku logiki w Twoim wywodzie w #3379.

"Więzienia i choroby nie życzy się nawet wrogowi."

Nie pisałeś o kibolach, o przeciwnikach politycznych itd. Uogólniłeś nielogicznie. I tyle.

Kolega nie wchodzi w polemikę tylko jawnie uprawia antypolską propagandę, budząc poparcie pozostałych antypolskich propagandzistów pracujących tu na forum, zawsze tych samych od wielu już lat, co symptomatyczne.

Otwórzcie sobie Koledzy temat - propaganda, tak jak istnieje temat - polityka, tam sobie piszcie te Wasze "teksty".

To nie propaganda , to sa fakty , ktorych raczysz nie zauwazac. Nigdy zbytnio nie trzymalem sie zadnej strony politycznej , jedynie gdy bylem mlodym czlowiekiem blizej mi jakos bylo ku lewicy , tej cywilizowanej rzecz jasna , bo komuny nie trawilem i zostalo mi to wpojone w rodzinnym domu gdzie solidarnosc miala pierwszenstwo. Ale jak juz zaznaczylem to bylo gdy bylem mlodym czlowiekiem. Dorastajac i nabierajac doswiadczenia i madrosci zyciowej zmienialem swoje nastawienie do otaczajacego mnie swiata polityki. Solidarnosc okazala sie jeszcze wiekszym kantem niz komuna dzieki ktorej w sumie solidarnosc miala co rozkradac. Zniszczyli bezmyslnie wszystko co bylo pod przykrywka prywatyzacji. Az dziw bierze ze do dzis ta banda sprzedawczykow nie zostala postawiona za to wszystko przed sadem. I wielu dzisiejszych ,,dygnitarzy" uczestniczyla w tym procederze , zwlaszcza ze strony prawicy. Wynik tych wspanialych reform widac dzis szczegolnie w malych miastach i wsiach choc i duze aglomeracje miejskie dostaly po dupie tyle , ze moze jest to mniej widoczne bo maja wiecej mozliwosci by z tym stanem walczyc . Od ponad dekady ,,elity" polityczne przescigaja sie w wychwalaniu swoich osiagniec w rozwoju kraju, tu prym wiedzie wlasnie partyjka ktorej jestes tak zagorzalym oredownikiem . Rzeczywistosc jest taka , ze gdyby nie UE i jej pieniadze bylibysmy dzis krajem trzeciego swiata . Pod wzgledem warunkow pracy wlasciwie chyba jestesmy. Pietnowalismy i nadal pietnujemy pozyczki ktore Polska zaciagala za ekipy Gierka ale prawda jest taka , ze za te pieniadze nasz kraj stwal sie konkurencyjny dla reszty swiata. Powstaly setki duzych zakladow i przedsiebiorstw , ktore kolesiostwo z solidarnosci rozkradlo i w rezultacie 90% tego majatku narodowego zniszczono bezpowrotnie . Co solidarnosc zapoczatkowala , kontynuowaly kolejne rzady partyjnych kolesiow z roznych stron politycznej ukladanki. Dzis Polska to kraj najtanszej sily roboczej w Europie , wyzyskiwanej do cna i poniewieranej do granic mozliwosci. Kraj montowni i podwykonawcow , kraj o zerowej innowacyjnosci . Przyklad zglaszanych patentow w skali roku doskonale ten stan obrazuje. Pod tym wzgledem Polska to trzeci swiat. Tak sie dziwnie sklada , ze w pisie jest wielu tych co w czasach solidarnosci mieli okazje byc przy korycie , sa wspolodpowiedzialni za to wszystko a udaja dzis ze wszystko co zle w tym kraju to nie ich robota. Przykladow sa setki. Przeskakiwanie z tonacych okretow partyjnych to norma . Dzis jestem tu jutro tam , co za roznica? Wazne by byc przy korycie . Pis doskonale wpisuje sie w ten wizerunek , ale i cala reszta partyjnej swoloczy. Za grosz honoru i przyzwoitosci. Platforma i afera tasmowa doskonale pokazala nam czym sa dzis ,,elity "polityczne bo takie postepowanie , takie nr dotycza kazdej z partii. Pis nie jest wolny od takich zachowan.

Oskarzasz mnie o propagande. To jakis absurd . Spojrzyj na siebie kolego. Ja nikogo nie bronie i nie obstaje za nikim z takim zapalem , wrecz namaszczeniem i czcia jak Ty . Ale masz doskonalych nauczycieli bo to co robi od paru miesiecy pis-uar przebija propagande jaka uprawiala komuna za Gomulki . Patrzac na to co robia mam wrazenie ze juz kiedys to widzialem tyle ze ubrane to bylo w czerwone sztandary. Widok ten powinien budzic trwoge a nie tylko smiech i politowanie. Pis dzis depcze wysilek i krew tych ktorzy przed laty mieli odwage przeciwstawic sie rezimowi. Wladza absolutna jakiej sie doczekali zaslepila ich dokumentnie . Kaczynski depcze nawet idee swojego brata. I pomyslec ze rzadza dopiero kilka miesiecy.

Oskarazasz mnie o propagande i nawet nie wiesz jak sie mylisz. Wszystko co tu pisze to moze byc co nawyzej propaganda zwyklego polskiego obywatela , ktory od 30 lat czeka na normalne zycie w tym kraju , na rzady , ktorych nie trzeba sie wstydzic , na rzady ktore przynosza poprawe zycia spoleczenstwa , jego bezpieczenstwa i stabilnosci. Pis od lat nie robil nic po za klotniami i destabilizacja , tak w kraju jak i za granica. Wygrywajac wybory pokazal sie od najgorszej strony , arogancja i brak poszanowania dla mniejszosci . Kolesiostwo i prywata , upartyjnienie najwazniejszych instytucji panstwowych czyli totalna czystka . Standardy wytyczane przez pis-uar widac doskonale w sejmie. Sposob prowadzenia obrad , odbieranie glosu czy wrecz uniemozliwianie zabrania glosu przeciwnikom politycznym, zero odpowiedzi na zadawane przez nich pytania , swolocz w postaci Pawlowicz , ktora z sejmu robi karczme itd itp. Doskonalym przykladem na prawo i sprawiedliwosc wedlug pis jest afera kilometrowa gdzie towarzystwo z tej partii wiodlo prym. Banda zlodziei ktorych prawo nie dotyczy. Ale i tak najwasniesza sprawa beda dotacje dla kosciola i rydzykowego przybytku. Co tam domy dziecka bez srodkow na utrzymanie, co tam szpitalne zadluzenia , co tam chorzy na nieuleczalne choroby gdzie leki nie sa refundowane a leczenie potrafi kosztowac kilkadziesiat tys zl miesiecznie. Kogo to obchodzi? Wazne by napchac odpowiednio klechom kieszenie . Proponuje jeszcze by zmienic konstytucje tak by kosciol decydowal o kazdej decyzji podejmowanej w sejmie . Warto tez ustanowic obowiazkowy fundusz na rzecz molestowanych ksiezy przez dzieci. Tyle absurdow i karykaturalnych posuniec pis juz wymyslil , ze mozna spodziewac sie wszystkiego.

Oczywiscie nie wszystko co robi pis jest zle . Daleki jestem od takiego myslenia , ktore nie obce bylo wlasnie tej partii gdy rzadzilo po . Nie znam przykladu w ktorym cos wymyslonego przez po spotkaloby sie z aprobata pis-u. No moze poza decyzja podniesienia diet poselskich za nic nie robienie . To dobrze pokazuje zaklamanie i oblude jaka jest w tej partii. Jesli cos wymyslil przeciwnik polityczny to z zasady jest do dupy . Tak wygladala postawa tej partyjki w ostatnich 8 latach.A teraz kurw..... my!!!

Co ty z tymi fekaliami i ekskrementami? czyżby jakiś fetysz :D?

No my tu gadu gadu a pis ma 40 %

buhahahahahahahahah

buhahahahahahahahah

buhahahahahahahahah

buhahahahahahahahah

buhahahahahahahahah

buhahahahahahahahah

buhahahahahahahahah

PS chyba ktoś powinien wyrazić zaniepokojenie, Grzesiu z Ryśkiem chyba się jeszcze do NASA nie poskarżyli także jest szansa :)

Tak ,zwlaszcza gdy sami sobie taki plebiscyt poparcia zamowili :)

Nie pisałeś o kibolach, o przeciwnikach politycznych itd. Uogólniłeś nielogicznie. I tyle.

Niech będzie,ty masz rację a ja spokój.

A i tak,wróg wrogowi równy nie jest.A z Kaczora taki wróg,że śmiać się tylko można.

Z politowaniem.

A i tak,wróg wrogowi równy nie jest.

Co Ty powiesz?

A z Kaczora taki wróg,że śmiać się tylko można.

No to śmiej się.

Z politowaniem.

Wzajemnie.
Gość Gosc

(Konto usunięte)

W końcu Kurwizja. To że oglądalność TVP leci na mordę, szczególnie w pasmach informacyjnych, a tym samym i jej wiarygodność i przydatność do uprawiania propagandy przewodniej siły maleje, to już kurprezesa nie zajmuje. Niech nie zajmuje i oby tak dalej.

Weź, bo się sam poniżasz i to zaczyna być smutne.

Za każdym razem gdy ty robisz z siebie skończonego idiotę, mogę się by to pokazać nawet i "poniżać". Ani mi to nie uwłacza ani tym bardziej smuci.

Edytowane przez Adalbert95
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Dlaczego patryjota nie sprzedał swoich udziałów Polakom? Dlaczego oddał część polskiego handlu w obce ręce?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Komu teraz zrobi dobrze?

Ukryta Zawartość

Dlaczego patryjota nie sprzedał swoich udziałów Polakom? Dlaczego oddał część polskiego handlu w obce ręce?

Ukryta Zawartość

Komu teraz zrobi dobrze?

To ze chce komuś zrobić dobrze jest głównym problemem. Lepiej by nic nie dotykal mniej strat.

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Przegląd ostatnich dni

z tego co się zmieniło to jeden z trójki Madryckiej zrezygnował z posadki...reszta bez zmian...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O kadry trzeba dbać - sagi ciąg dalszy:

Ukryta Zawartość

A jednocześnie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O kadry trzeba dbać - sagi ciąg dalszy:

Tutaj masz poprzedniego......https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiY0cvv8fzKAhXE_nIKHUIKBfsQFggdMAA&url=http%3A%2F%2Fpraca.gazetaprawna.pl%2Fartykuly%2F908775%2Cprezes-zus-z-nadania-lepszy-niz-z-konkursu.html&usg=AFQjCNFkyeifq-S-KkCRT3129vSfWw4K6w

Zbigniew Derdziuk poprzedni prezes za Peło zarabiał identycznie ale pamięć zawodzi?

Klamstwo

Platformy plany odrzucili wyborcy.

Czekam na odniesienie się do nich przez prokuraturę.

"Za ebać PiS komisją....ew dodrukować pieniądze przez NBP..."etc..

Anty, skończ już, wstydu sobie oszczędź.

Masz wstyd?

A teraz kurw..... my

Wygrajcie sobie wybory..

Poseł Pięta prowadzi z dużą przewaga w plebiscycie na sejmowego idiotę roku, ale nie ustaje w wyścigu:

Poseł PiS Stanisław Pięta stwierdził, że człowiek ma przede wszystkim obowiązki, a prawa to jest jakieś urojenie - cytuje Superstacja. Jak informuje telewizja, taka wypowiedź padła w rozmowie o Kamili Gasiuk-Pihowicz z Nowoczesnej.

P.S.

Bardzo uprzejmie proszę Wszystkich Kolegów, aby ewentualne środki otrzymane w ramach programu 500 plus, nie wydawali na wódkę i papierosy.

kiszczak_14_1.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.