Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Wszyscy w jednym worku na pomniki, place i ulice.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten artykuł niestety mija się z prawdą i to mocno. Nie chodzi mi o obronę "leśnych" - mam to w dupie, lecz o samą historię, w której jest bardzo wiele nieprawdziwych informacji. Śmiało mogę stwierdzić, że to literacka fikcja (oparta na szczątkach informacji) a nie wiarygodne i w 100% prawdziwe zdarzenie.

Ukryta Zawartość

Słucham tylko muzyki.

Ten artykuł niestety mija się z prawdą i to mocno. Nie chodzi mi o obronę "leśnych" - mam to w dupie, lecz o samą historię, w której jest bardzo wiele nieprawdziwych informacji. Śmiało mogę stwierdzić, że to literacka fikcja (oparta na szczątkach informacji) a nie wiarygodne i w 100% prawdziwe zdarzenie.

Musisz podać szczegóły, inaczej wpiszesz się tylko w PiS-owską propagandę.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Lech36 - malutka garść faktów:

1. Wymieniona w artykule szkoła nigdy nie była murowana lecz drewniana (stoi do dziś).

2. Budynek ten został zbudowany prywatnie i z prywatnej inicjatywy została tam założona szkoła (w 1920 r był to ewenemet na całą Polskę) aby wnieść trochę kultury w ten rejon. Człowiek, który tego dokonał do tej pory jest bardzo szanowaną postacią w tamtej okolicy (prócz nauczania, po pożarach w Dąbrowach założył w 1925r Ochotniczą Straż Pożarną, i to było znów zjawisko, gdyż była to jedyna jednostka w tamtym obszarze i nie żadko zdarzało im się gasić budynki w Prusach, czyli za granicą polski). Wszystko to robił zupełnie bezinteresownie.

3. w 1945 r dom jak i cały majątek został bezprawnie przejęty przez komunistów, a właściciel wyrzucony na bruk. Ludzie we wsi do tej pory nie mogą zrozumieć dlaczego ówczesne władze tak postąpiły.

4. od 1945 r w domu dalej były prowadzone zajęcia przez jedynie słusznych nauczycieli NADANYCH Z RAMIENIA PARTII

5. Jeśli ktoś tam przyszedł z karabinem (jak podaje autor artykułu) to pewnie miał ku temu powód - czyli partię komunistyczną, lub był zwykłym bandytą, który nie brakowało w tamtych

rejonach.

6. w tym kontekście Ojciec autora tekstu ukazuje się z trochę innej strony i na pewno wiedział, że wieś nie była mu przychylna, znał zapewne okoliczności bezprawnego przejęcia majątku, w którym się znalazł.

Jak widzisz jest sporo rozbieżności, więc mam prawo mniemać, ze cała reszta również może być wymysłem.

Edytowane przez Koobal

Słucham tylko muzyki.

Jak widzisz jest sporo rozbieżności, więc mam prawo mniemać, ze cała reszta również może być wymysłem.

Bohaterscy żołnierze wyklęci. Wg PiS. :-)

Jeśli ktoś tam przyszedł z karabinem (jak podaje autor artykułu) to pewnie miał ku temu powód

Na pewno miał powód, na pewno.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Bohaterscy żołnierze wyklęci. Wg PiS. :-)

jak pisałem byli bandyci i byli bohaterowie - nie mnie to oceniać. Ja tylko chcę pokazać, że artykuł został "skrojony na miarę", i jest taką samą propagandą jak to co robią PISIORY. Edytowane przez Koobal

Słucham tylko muzyki.

jak pisałem byli bandyci i byli bohaterowie

A ci którym Duda podawał rękę z pompatyczną miną w ramach swojego marketingu, do których należeli ? Zostało to zweryfikowane ? Może podawał rękę mordercom ?

Edytowane przez Lech36

Zapytaj w pisowskim IPN'ie - na pewno mają już przygotowaną dla ciebie odpowiedź :)

Ja myślę że PiS i Duda sami powinni to sprawdzić i podać udokumentowane fakty że ci którym Pan D. podawał rękę to byli patrioci walczący o wolną Polskę a nie mordercy kobiet i dzieci.

IPN ostatnio zajmuje się innymi sprawami, głównie propagandowymi pod ciemnogród.

Edytowane przez Lech36

Ukryta Zawartość

Długi gługami, ale jakbym był Prezesem PGE na sam widok tej Pani lał bym po nogach:)

Jeszcze na temat wybitnych kompetencji tego bazyla.

"Pewna jest za to jedna istotna rzecz: Kaczyński właśnie skierował Goss do rady nadzorczej państwowego giganta Polska Grupa Energetyczna SA. A to znaczy, że Goss - która większość zawodowego życia spędziła jako radca prawny w łódzkiej spółdzielni spożywców "Społem" - będzie teraz nadzorować budowę polskiej elektrowni atomowej, jako że to jedno z zadań PGE."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jest taką samą propagandą jak to co robią PISIORY.

Nie taką samą. Gadomski jest dziennikarzem w prywatnej gazecie, pisiory używaja organy Państwa, w tym wojsko i policję.

"Dziś w Suwałkach Anna Maria Anders, córka generała Andersa i kandydatka PiS, otwierała natomiast wystawę "Armia skazańców", poświęconą armii Andersa. Na otwarciu był też Mariusz Błaszczak, szef MSWiA.

Błaszczak zapowiedział wystąpienie Anders: - Jest z nami (...) Anna Maria Anders. Mam nadzieję, że po niedzielnych wyborach do Senatu pani senator Anna Maria Anders, która będzie reprezentowała Suwałki. Kandydatka z kolei przypomniała, że jeździ po okręgu od kilku tygodni, a jej ojciec był związany z tą ziemią.

I właśnie słowa o kampanii wyborczej nie przypadły do gustu niektórym z przybyłych na miejsce mieszkańców, spośród których część miała plakietki KOD. "Tak dla uroczystości muzealnych, nie dla wieców w tym miejscu", "Hańba", "Rydzykowi daliście miliony, a dla emerytów daliście dwa złote" - krzyczeli.

O zajściach w Suwałkach informowały dziś wszystkie media, również "Wiadomości" TVP. "Atak na pamięć o generale Andersie" - stwierdzono jeszcze w zapowiedzi materiału. W materiale nie wspomniano, że część oburzonych protestowała przeciwko instrumentalnemu traktowaniu wystawy i prowadzeniu w czasie jej otwarcia kampanii wyborczej."

Jestem Europejczykiem.

Kiedyś ludzie obecnej PO twierdzili że komuna się skończy jak wymrą w Polsce komuniści. Ale komuniści maja dzieci i wnuki które wstawiają do biznesików partyjnych i polityki. Nie da się zawrócić ewolucji i wymazać PRLu. Tak samo w biznesie jak i w sądownictwie opartym na „nowych” elitach stalinowskich.

To są ”elity” z chłopów bez jakiegokolwiek umiarkowania, moralności i zasad, wyniesione do publicznego życia przez rządy stalinowskie. Ten brak dbałości o wspólny interes społeczny przekazali swoim potomkom w spadku.

Mając już elitarne pozycje zawodowe i polityczne zdobyte w PRLu mogli na ich podstawie stworzyć wygodny dla siebie ”kapitalizm” bezkonkurencyjny, w którym kwitnie już ich trzecie pokolenie.

To zaledwie 40-50tys. aktywnych działaczy i stronników partyjnych żerujących na 38 milionowym narodzie.

Ten ich bark umiarkowania moralnego wychodzi teraz. W postaci kampanii obrony płatnego donosiciela przy pomocy bredni wypisywanych przez ludzi o umysłowości Tomasza Lisa. W postaci wygadywania na sejmowych korytarzach dla telewizji starego esbeke, idiotyzmów urągających rozsądkowi przez Rysia Petru(szenkę)

No to co z tymi wcześniejszymi emeryturami?

Wcześniejsze emerytury dla młodych! :) Ten dobrobyt dla nielicznych zrobiło pokolenie wychowanków PRLu, dla których synonimem dobrobytu jest dostatek rynkowy "srajtaśmy” –Teraz w tej wywalczonej wolności powinni pracować do śmierci, zamiast siedzieć wygodnie na solidarnościowych /resortowych/wałęsowskich wcześniejszych emeryturach.

Niech teraz odpracują to co zafundowali swoim dzieciom.

"O take Polske" walczyli razem z Bolkiem.

Dostatek papieru toaletowego, to spełnienie ich wizji dobrobytu, kapuś to ich symbol wolności, a komusze libacje z Magdalenki to ich symbol rewolucji.

Kto przeczyta, nie zbłądzi:

Dzieki. Wiemy juz kto jest agentem sowietsko-germańskich interesów porządku jałtańskiego w Polsce. Nie zbłądzimy. Możecie sobie rozwinąć nawet baner z bolkiem wolności, a i tak każdy was rozpozna dzięki takim wklejkom.

słowa o kampanii wyborczej nie przypadły do gustu niektórym z przybyłych na miejsce mieszkańców, spośród których część miała plakietki KOD. "Tak dla uroczystości muzealnych, nie dla wieców w tym miejscu", "Hańba", "Rydzykowi daliście miliony, a dla emerytów daliście dwa złote" - krzyczeli.

LOL. Tak się babcie obruszyły przeciwko "instrumantalnemu wykorzystywaniu" pamięci ojca pani Anders, że aż im plakietki Komitetu Obrony Dochodów wykwitły na klapach!

Edytowane przez Arku

Ale komuniści maja dzieci i wnuki które wstawiają do biznesików partyjnych i polityki

"Komunista" w prawdziwym biznesie ma małe szanse. Chyba że ma wsparcie partii. Obecnie swoich "komunistów" wspiera PiS.

To zaledwie 40-50tys. aktywnych działaczy i stronników partyjnych żerujących na 38 milionowym narodzie.

Myśli Kolega że PiS ma aż tylu aktywnych działaczy ? To źle wróży dla Polski.

Ten ich bark umiarkowania moralnego wychodzi teraz.

To widać, zwłaszcza w tej jednej stadninie koni. Takich kwiatków jest i będzie więcej bo w PiS "Bolków" całe zastępy

W postaci kampanii obrony płatnego donosiciela przy pomocy bredni wypisywanych przez ludzi o umysłowości Tomasza Lisa. W postaci wygadywania na sejmowych korytarzach dla telewizji starego esbeke, idiotyzmów urągających rozsądkowi przez Rysia Petru(szenkę)

Propaganda jak za najgłębszej komuny.

Edytowane przez Lech36

A czemu żadna telewizja nie transmitowała zeznań w innych ciekawych politycznie procesach? Np. Kamińskiego?

Pewnie dlatego że prowadziły do jego uniewinnienia. Ale może będzie transmitowała postępowanie dyscyplinacne przeciwko sędziemu Łączewskiemu za polityczną stronniczość.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Arku

"Dziś w Suwałkach Anna Maria Anders, córka generała Andersa i kandydatka PiS, otwierała natomiast wystawę "Armia skazańców", poświęconą armii Andersa. Na otwarciu był też Mariusz Błaszczak, szef MSWiA.

Błaszczak zapowiedział wystąpienie Anders: - Jest z nami (...) Anna Maria Anders. Mam nadzieję, że po niedzielnych wyborach do Senatu pani senator Anna Maria Anders, która będzie reprezentowała Suwałki. Kandydatka z kolei przypomniała, że jeździ po okręgu od kilku tygodni, a jej ojciec był związany z tą ziemią.

I właśnie słowa o kampanii wyborczej nie przypadły do gustu niektórym z przybyłych na miejsce mieszkańców, spośród których część miała plakietki KOD. "Tak dla uroczystości muzealnych, nie dla wieców w tym miejscu", "Hańba", "Rydzykowi daliście miliony, a dla emerytów daliście dwa złote" - krzyczeli.

O zajściach w Suwałkach informowały dziś wszystkie media, również "Wiadomości" TVP. "Atak na pamięć o generale Andersie" - stwierdzono jeszcze w zapowiedzi materiału. W materiale nie wspomniano, że część oburzonych protestowała przeciwko instrumentalnemu traktowaniu wystawy i prowadzeniu w czasie jej otwarcia kampanii wyborczej."

Największą wściekłość działaczy PiSu wzbudził fakt, że ludzie w mig obnażyli prostactwo kampanii propagandowej, w którą PiS chciał wpisać uroczystość otwarcia wystawy o żołnierzach armii Andersa.

Nie dali się nabrać na dętą szopkę i wyartykułowali swój sprzeciw głośno, prosto w oczy obecnym tam aparatczykom tej partii.

Jak było widać najbardziej bolesne dla PiS okazało się powiedzenie im prawdy w obecności telewizyjnych kamer relacjonujących szopkę na żywo.

Stąd potem nieudolne, pospieszne i nerwowe próby zakłamania faktów przy wykorzystaniu usłużnych mediów.

P.S.

Platfusowe poszczekiwania na tym forum zawierają odpowiedź dlaczego PO przegrłao.

Ludzie was nienawidzą, a takim jak tutaj - KODinternowym ujadaniem potwierdzacie, że mają za co.

Ludzie was nienawidzą, a takim jak tutaj

Ludzie ? :-)

LESIU ?

Kolega widzę stara się być sympatyczny. Tak do mnie mówiła, niestety już nieżyjąca, moja matka. Dzięki.

P.S.

Platfusowe poszczekiwania na tym forum zawierają odpowiedź dlaczego PO przegrłao.

Ludzie was nienawidzą, a takim jak tutaj - KODinternowym ujadaniem potwierdzacie, że mają za co.

Jacy ludzie ? obszczymurki liczące tylko na 500+ , stadionowi patrioci ? czy emeryci którzy dostali 5 zł waloryzacji?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.