Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

41 minut temu, muls napisał:

a tutaj numerek fassssszysci trzymaja sie mocno

wspierają neofaszystów".

Tak z ciekawości, słuchałeś czy tylko czytałeś?

Tu artykuł Krzysztofa Vargi, któremu nie można odmówić trzeźwego spojrzenia. W przeciwieństwie do ciebie.:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A tytuł choć przeczytałeś? Polska (za rządów PiS) staje się kulturalnym wasalem Węgier. Rozumiem, że taka sytuacja ci bardzo odpowiada...

Po pracy 'właściwej', robię nadobowiązkową?. Kobietron mnie zmusił, krucafuks...

Paciam tym pendzlem, ciapię... W tle Kaczmarski, odnaleziony cudem na jakimś ajpodzie (?czarne z pokrętełkiem), a tam takie cuś:

"Na burzach dziejowych w żebraczej dzielnicy

Ni klasztor, ni zamek właściwie nie straci...

Bo koszt 'szlachetności' wyliczą skarbnicy...

A okradziony zapłaci".*

Miał pióro, ten Kaczmarski.

* interpunkcja moja.

Gość

(Konto usunięte)
4 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Miał pióro, ten Kaczmarski.

miał

Własne pędy, własne liście,
Zapuszczamy - każdy sobie
I korzenie oczywiście
Na wygnaniu, w kraju, w grobie,
W dół, na boki, wzwyż ku słońcu,
Na stracenie, w prawo - w lewo...
Kto pamięta, że to w końcu
Jedno i - to samo drzewo...

9 godzin temu, jezz napisał:

kawości, słuchałeś czy tylko czytałeś?

czytales i sluchales.Co to ma za znaczenie.Masz swoj leb czy vargi?Moze potrzebujesz dwoch?

Edytowane przez muls
3 godziny temu, slawek.xm napisał:

miał

Własne pędy, własne liście,
Zapuszczamy - każdy sobie
I korzenie oczywiście
Na wygnaniu, w kraju, w grobie,
W dół, na boki, wzwyż ku słońcu,
Na stracenie, w prawo - w lewo...
Kto pamięta, że to w końcu
Jedno i - to samo drzewo...

Co z tego, i tak kazdy interpretuje na swoja modle, i wybierze co mu pasi, BNce np spasowal klasztor i zamek, ktore zapewne utozsamil z KK i wladza Pisu, bo preciez nie z Bruksela i ich wladza( ta mu pasi)

Takze geniusza mozna czytac i wybierac z tego co stworzyl na wiele sposobow,  wszystko pod swoja wizje wczesniej wbita do lba.

I tak z kazdym.

A sztuka ma tylko uszlachetnic to co sie nam wydaje prawdziwe.

I tyle.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

13 godzin temu, muls napisał:

jeszcze raz, na czym polega ta propaganda obatel.Daruj sobie te miliony bo to nawet moj kot zauwazył i nie widzial tu problemu..Propaganda obatel czego?.Przeciez wiesz co to jest bo robisz to caly czas.Rozumiem ze kazdy blad jest twoim tryumfem ale za luty to jest za styczen luty o czym w tym tekscie wiadomo.Moze sa tam jeszcze interpunkcje ale mnie interesuje JAKA TAM jest propaganda.Obatel. Czego?Wykaz sie taka precyzja jak  w tym wyliczaniu bledow.

Ivan wierzy tylko w propagandę Putina i jego zielonch ludzików na Ukrainie....

10 godzin temu, Adalbert95 napisał:

A tytuł choć przeczytałeś? Polska (za rządów PiS) staje się kulturalnym wasalem Węgier. Rozumiem, że taka sytuacja ci bardzo odpowiada...

A może nie zadawaj głupich pytań.

Łapki Moskiewskie nie na darmo tutaj swe szpony wyciągaja ...wysylaja na front swoich politruków...ups paru maja na miejscu nawet blisko rzadzacych

1 minutę temu, jezz napisał:

A może nie zadawaj głupich pytań.

Nie ma głupich pytan nie uczyli cie ?

sa głupie odpowiedzi....

2 godziny temu, muls napisał:

czytales i sluchales.Co to ma za znaczenie.Masz swoj leb czy vargi?Moze potrzebujesz dwoch?

Ma znaczenie i to duże ale rozumiem, że tobie wystarcza przekaz z centrali.:)

Ty za to nie masz łba ani własnego ani Vargi?

Może masz lisa?

To co, wystarczy ci artykuł z natemat żeby zabrać głos i przy okazji jeszcze spróbować kogoś obrazić?

Mi nie wystarczy, dlatego chętnie przeczytałem artykuł Vargi, który na pewno na temat Węgier wie więcej niż ty.

Zaraz, zaraz, skąd ja tego Vargę znam?

A, już wiem, z Wyborczej.:)

Tylko, że on pisuje w dziale kultura a kultura to temat ci całkowicie obcy.:)

Napisał też kilka dobrych książek.

Muls, ty reż napisałeś jakąś?

Może coś polecisz, chętnie przeczytam.:)

2 minuty temu, JuG napisał:

Byłem o Tobie lepszego zdania. ?

masz wiele do powiedzenia w sprawach Polski wiec mowie co ja mam w sprawach Rosji

do ludzi rosyjskich nic nie mam wrecz przeciwnie lecz do władz bardzo duzo i na pewno nie nadaqwazłuby sie te słowa tutaj ...

a po drugie wyobrażasz sobie zeby Polak na forum rosyjskim źle pisał o Rosiji Putinie ?

jak brygady by interweniowały

A co do Ukrainy obcy kraj zaatakował inny kraj ...i nie chciej zebym dokładnie to opisał ....

16 minut temu, asterix1 napisał:

Nie ma głupich pytan nie uczyli cie ?

Jak widać są, twoje też do takich się zalicza

A czytałeś artykuł Vargi ?

2 minuty temu, asterix1 napisał:

A co do Ukrainy obcy kraj zaatakował inny kraj ...i nie chciej zebym dokładnie to opisał ....

przecież na ukrainie są sami rosjanie, na krymie odbyło się referendum że do Rosji - jurij cierpliwie tłumaczył setki razy??

ale ja też tego nie panimaju.

Teraz, rasputin napisał:

przecież na ukrainie są sami rosjanie, na krymie odbyło się referendum że do Rosji - jurij cierpliwie tłumaczył setki razy??

Czasem brak słów na prymitywna propagande (przypomina mi  qrwizje)

lece cos zjesc a potem kupie se czołg...

Jurij w którym to sklepie na rogu mozna go  kupic?

Gość

(Konto usunięte)
17 minut temu, asterix1 napisał:

jak brygady by interweniowały

Skąd możesz o tym cokolwiek wiedzieć?

17 minut temu, asterix1 napisał:

a po drugie wyobrażasz sobie zeby Polak na forum rosyjskim źle pisał o Rosiji Putinie ?

Nawet znam parę takich. Jako przykład - forum smoleński, na który po katastrofie przyszło sporo antyrosyjsko nastawionych polaków (m.in. z salonu24). Sam tłumaczyłem niektóre ich wpisy (po pisali po polsku) - nikt ich stamtąd nie wyrzucał.

Jestem obywatelem polskim, mieszkam w Polsce, płace tu podatki i mam takie samo prawo pisać o Polsce i jej sprawach jak Ty. Rzadko to robię bo mi się nie chce uczestniczyć w kolejnych napierdalankach. Zwróciłem tylko uwagę na nieodpowiednią nazwę artykułu zacytowanego przez Lecha bo jest to pospolity przykład propagandy. Nie byłem i nie jestem zwolennikiem PiS-u ale odróżniam propagandę od obiektywnej informacji.

Edytowane przez JuG
16 godzin temu, toptwenty napisał:

Jakiś Ty naiwny.

Tak samo jak dzisiaj.

Naiwny... Wiem.

Taki już się zedrę?.

38 minut temu, rasputin napisał:

A, tak.    Jurikowi nie sposób odmówić wytrwałości w dążeniu do prawdy. I w drążeniu mózgownic nas maluczkich, niewiedzących która to 'prawda' obowiązuje na dzień dzisiejszy.

??

Wspominałem niedawno, o tym temacie...

Ukryta Zawartość

Tu również śmierdzi i to coraz bardziej.

I celny komentarz, wypowiedziany przed laty, w super komedii, ilustrującej owe czasy (wróciły?!), reżyserowanej przez Bareję:

"Parówki zjedli, colą popili. Za nasze pieniądze. 
Parówkowym skrytożercom z PiS mówimy NIE!"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Czekam wciąż na odpowiedź tomusia.

Jak odbierasz lot niepotrzebnej nikomu c*py -  rządowym samolotem na "napój" w Chrzęszczyrzewoszycach?

Rozkochany w tobie do granic  - Grzegorz Brzęczyszczykiewicz. Powiat Łękołody.

.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Jurikowi nie sposób odmówić wytrwałości w dążeniu do prawdy. I w drążeniu mózgownic nas maluczkich, niewiedzących która to 'prawda' obowiązuje na dzień dzisiejszy.

Jacku, dobrze uchwyciłeś to, że obecnie żyjemy niestety (?) w czasach postmodernizmu, kiedy każdy prawdę ma swoją, jest ona  względna i zmienna. Żeby się nie pozabijać nawzajem musimy starać się zrozumieć te różne prawdy i znaleźć możliwość ich pokojowego współistnienia (np. homofobów z turbogejami). Jedną z nich (a raczej wiele prawd z innej niż ogólnopolska narracji) ja i przedstawiam czasami. ?

2 godziny temu, asterix1 napisał:

do ludzi rosyjskich nic nie mam wrecz przeciwnie

Jasne.

3 godziny temu, asterix1 napisał:

Ivan wierzy tylko w propagandę Putina i jego zielonch ludzików na Ukrainie....

"... Każdy ma swoją prawdę..." - rzekł Jurij.

No, to ja teraz może coś o sobie.

Urodziłem się w grudniu... A! To już było.

Miałem w zeszłą sobotę mikry interesik do załatwienia w centrum Paryża. "Odkryłem" gościa, który naprawia stare magnetofony. Wiedząc, że przy Rivoli nie mam szans zaparkować (sobota - przypominam) wybrałem się z klamotem -  metrem. Ode mnie to cała wyprawa.

Jadę ci tym metrem, jadę, jadę, k**wa - dalej jadę... Na pewnej stacji (chyba Trocadero) włazi dwóch typów w żółtych kamizelkach i coś zaczynają o Makaronie, że im/nam się należy (sic!), że wszyscy kradną (sic! po raz wtóry), że to, że tamto...

Na następnej stacji zostali wyniesieni 'na butach' przez ludzi, którzy jechali do pracy. I mieli w dupie, że tutejszy, francuski Duda z Kacperkiem chce ... ch*j wie, czego chce zresztą, bo to się przerodziło w cosobotnie awantury.

Znajomy mojej Kobiecinki twierdzi (mocno starszy już pan), że nawet na wojnie w Algierii takich chec nie widział.

I tylko ja zostałem jak ciul z tym magnetofonem, bom się zadumał nad polityką...

Qva - dwie stacyje musiałem wracać z rupieciem około 20 kilo, merde!?

W dniu 20.03.2019 o 13:26, muls napisał:

jeezik

"Panowie proszę o nie przekręcanie nicków osób biorących w dyskusji czy będących userami tego Forum. Pomimo wszystko trzymajmy jakiś poziom dyskusji. 

Zachowanie tego typu jest złamaniem Regulaminu o czym wszyscy świetnie wiecie. Polecam więc unikanie tego typu zachowań.

Mod."

:))

Ale w sumie ja nie o tym.

W dniu 19.03.2019 o 11:46, muls napisał:

zabawne jak malo kto z tej holoty przejmuje sie losem gwalconych dzieci a jak bardzo tym ze dziecmi ma zajac sie dowoch gejow.

Kolejna przedstawicielka hołoty wypowiedziała sie w temacie,

"Zgadzam się z Kaczyńskim w jednym: pary homoseksualne nie powinny mieć prawa do adopcji dzieci"

Powiedziała Jadwiga Staniszkis.:))

Edytowane przez jezz

I co? Żeziku mój miły? Co wtedy nastąpi? Ach, co???

Mów mi raczej o piwie, na chture się samolotami (dwoma) lata.

Bo w cywilizowanym kraju - się z funkcji (nomen omen)- wylata.

"Mów mi, ach mów, że będzie tak". Znowu Kaczmarski.

4 godziny temu, jezz napisał:

apisał też kilka dobrych książek.

nie rozsmieszaj mnie .Mam te ksiazki i jego felietony ale to nie ten temat milordzie.Mnie wystarczy wlasna glowa.

29 minut temu, jezz napisał:

owiedziała Jadwiga Staniszkis.:))

i co w zwiazku z tym milordzie jak tez mam powiedziec  ze sie zgadzam? a potem przeprosic ?a jak potrzebujesz trzech lbow to bierz jeszcze jej.

Edytowane przez muls
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.