Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

a ty tym zyjesz na co dzien?ty mozesz bo nie jestes sedzia. .                                                                                                                                                                A to pracownica ulubionej prokuratury ziobry

Prokurator oskarżona o kradzież może stracić prawo do wykonywania zawodu

Kończy się postępowanie dyscyplinarne wobec białostockiej prokurator podejrzanej o kradzież kosmetyków w jednej z galerii handlowych. Decyzje w sprawie dalszej kariery prokurator Doroty B. z Prokuratury Rejonowej w Białymstoku zapadną w Rzeszowie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ziobro nie zabral glosu dotychczas w tej sprawie..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls
11 minut temu, tomek7776 napisał:

moze nie kradna?

10 tysiecy sędziów wśród nich sa i takie" kwiatki"

zaraz zaraz a czy do tzw nowej KRS nie startowały też osoby po przejściach ?

Edytowane przez asterix1

baaa ale takie wlasnie sa pozadane.Mozna je miec w garsci a kmiotka znowu przekonac  ze to sady sa beeeee.Ziobro wie ze to sie zdarza ale musi kmiotkom dalej wmawiac ze sady do wymiany.To jeszcze sie nie udało.

6 minut temu, asterix1 napisał:

tzw nowej KRS nie startowały też osoby po przejściach ?

Edytowane przez muls
42 minuty temu, tomek7776 napisał:

moze nie kradna?

Mów, tomuś, o tym lataniu na mineralną do remizy. Bo strasznie chcę twoje zdanie poznać.

A! I nie zaczynaj od "poprzednicy..." 

Bo to słabo działa.

Owocne rozmowy

Bez zgody Prezesa,
Konsultacji z Zerem,
Spotkał się Prezydent
Z niejakim Premierem

Rzecz miała dotyczyć
Płac nauczycieli.
Nie wiem, czy nie mogli,
Czy może nie chcieli.

Obejrzeli Kiepskich
Obalili flaszki
Pogadali chwilę
I zjedli fistaszki.

Pora była kończyć.
Nie ma SMS-a?
Nie ma jak odczytać
Poglądu Prezesa!

Komunikat będzie:
„Owocne rozmowy”.
Uśmiechy do mediów,
No i problem z głowy.

Krzysztof Łoziński

Gość

(Konto usunięte)
11 godzin temu, bubusia napisał:

Co z tego, i tak kazdy interpretuje na swoja modle, i wybierze co mu pasi, BNce np spasowal klasztor i zamek, ktore zapewne utozsamil z KK i wladza Pisu, bo preciez nie z Bruksela i ich wladza( ta mu pasi)

Takze geniusza mozna czytac i wybierac z tego co stworzyl na wiele sposobow,  wszystko pod swoja wizje wczesniej wbita do lba.

I tak z kazdym.

A sztuka ma tylko uszlachetnic to co sie nam wydaje prawdziwe.

I tyle.

Zinterpretowałem wpis Jacka podobnie jak Ty, znając jego poglądy nie trudno zrozumieć co chciał powiedziec cytując Kaczmarskeigo

Mimo jego, napisze delikatnie , nieprzychylności dla moich wpisów mam dla niego gdzies bardzo głeboko nic sympatii , z róznych względów , a mój cytat był skierowany własnie do niego i mysle ,ze dobrze go zrozumiał

choć rzeczywiście poezję kazdy  interpretuje wg własnej ważliwości

ale czy to oznacza ,ze nie warto jej przytaczać?

4 godziny temu, muls napisał:

i bedziesz musial z tym zyc.

O, widzę, że po mojej odpowiedzi zdążyłeś pościk edytować 4 razy.:)

3 godziny temu, Adalbert95 napisał:

Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi. A więc...

Nie czytałem. Artykułu też nie czytałem bo napisał go Varga z tego czerskiego szmatławca. Zespołu też nie słuchałem. Wystarczy mi, że posłuchałem wiadomości w trójce ( wreszcie normalna stacja z ciekawymi prowadzącymi) i obejrzałem TVP info.:))))

Potem spokojnie stanąłem na kasie w Biedronce.

Mam nadzieję, że czujesz się usatysfakcjonowany.:))

Nic sympatii, czy niĆ sympatii?? Ty - Polak znamienity i polskiej czcionki nie masz???

A teraz wrrrroć i sprawdź, kto Ci pyffo postawił...

Według mnie ktoś, kto Kaczmarskiego na zawołanie przytacza -  nie może być z gruntu zły. Ot - zdarzyło się. 

Pozdrawiam Cię, jak Przyjaciela.

A Moderacji dziękuję za .... Wszyscy wiemy, za co.

Jacek.

Żezik się wtrynił...

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Klepanie po pupie mojego Kobietrona.
Gość

(Konto usunięte)

Timmermans w Polsce Schetyna w Anglii

https://www.wprost.pl/kraj/10200986/schetyna-opublikowal-artykul-w-the-guardian-przewodze-polskiej-zjednoczonej-opozycji.html

2 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

A teraz wrrrroć i sprawdź, kto Ci pyffo postawił...

widziałem

a pisze po omacku bo mi sie tyłka nie chce ruszyć i nie zawsze wychodzi jak kce

13 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Według mnie ktoś, kto Kaczmarskiego na zawołanie przytacza

moja młodość to gitara Gintrowski, Kaczmarski i Stachura   czasem Wysocki, takie były czasy i ideały , taki był świat...

22 minuty temu, slawek.xm napisał:

aczmarski i Stachura   czasem Wysocki, takie były czasy i ideały , taki był świat

cos te idealki szlag trafił albo nie zostaly wlasciwie odczytane.

a tutaj nasz kolega ziobro i jego naprawa prokuratury.Da bog ze szafranski juz nic nie ukradnie.

Tomasz Szafrański, prokurator od Ziobry, który złożył wniosek o wyłączenie prezesa Trybunału Sprawiedliwości UE, wcześniej jako sędzia był karany dyscyplinarnie.

Z pięciu postępowań dyscyplinarnych dotyczących Szafrańskiego dwa zostały umorzone, a pozostałe zakończyły się upomnieniem, naganą, aż w końcu sędziego dyscyplinarnie przeniesiono do niewielkiego sądu pod Łodzią

We wtorek opinia publiczna miała okazję poznać prokuratora Tomasza Szafrańskiego, który reprezentował przed TSUE racje prokuratora generalnego Zbigniewa Ziobry w sprawie pytań prejudycjalnych Sądu Najwyższego. Szafrański złożył wniosek o wyłączenie prezesa Trybunału Koena Leanertsa, bo – jak pisał na Twitterze mec. Michał Wawrykiewicz – zdaniem prokuratora „rok temu dał wykład w polskim NSA”. Z kolei Patryk Wachowiec, ekspert prawny z FOR, podał, że prokurator Szafrański, uzasadniając wniosek o wyłączenie, wskazywał na wywiady z prezesem TSUE w polskiej prasie.

Kim jest Szafrański? To jeden z najbardziej wpływowych prokuratorów na Rakowieckiej (siedziba Prokuratury Krajowej). Od dawna związany ze środowiskiem Ziobry. Obecnie jest dyrektorem biura prezydialnego w Prokuraturze Krajowej. Ale zanim został prokuratorem, był sędzią.

Z ustaleń „Wyborczej” wynika, że Szafrański był wielokrotnie karany dyscyplinarnie. Dotarliśmy do treści dziesięciu wyroków dyscyplinarnych Szafrańskiego.

Po dyscyplinarkach Szafrański odszedł z sądownictwa, zrobił za to błyskawiczną karierę w prokuraturze za pierwszych rządów PiS. W 2006 r. Ziobro powołał go na stanowisko prokuratora Prokuratury Rejonowej w Bochni i jednocześnie delegował do Ministerstwa Sprawiedliwości. Po ledwie kilku miesiącach awansował na stanowisko prokuratora prokuratury okręgowej (mimo negatywnej opinii kolegium prokuratorskiego przy Prokuraturze Apelacyjnej w Krakowie). Szafrański pracował też w Prokuraturze Generalnej za Andrzeja Seremeta.

Po wygranej PiS w 2015 r. awansował dwukrotnie. Ostatecznie uzyskał z rąk Zbigniewa Ziobry powołanie na stanowisko prokuratora Prokuratury Krajowej funkcję dyrektorską w biurze prezydialnym. Według autorów raportu „Prokuratura pod specjalnym nadzorem” Szafrański „nigdy nie podejmował czynności śledczych lub oskarżycielskich, choć prokuratorem został 13 lat temu”.

Jako sędzia Szafrański miał postępowania dyscyplinarne głównie o zwłokę w pisaniu uzasadnień wyroków. Z wyroków, do których dotarliśmy, wynika, że w listopadzie 2001 r. sąd dyscyplinarny w Warszawie ukarał Szafrańskiego upomnieniem. Bo rażąco uchybił terminom sporządzania uzasadnień wyroków. Wyrok dyscyplinarny został uchylony w 2002 r.

We wrześniu 2002 r. w pierwszej instancji Szafrański został uznany za winnego innego przewinienia służbowego: sporządzał uzasadnienia w okresach przekraczających znacznie termin. Chodziło o dziewięć spraw. Dostał upomnienie. Sąd Najwyższy w styczniu 2003 roku utrzymał wyrok.

W lutym 2003 r. sędzia został ukarany przez sąd dyscyplinarny pierwszej instancji karą upomnienia, bo od marca do października 2000 r. uchybił rażąco terminom sporządzania uzasadnień wyroków. SN uchylił ten wyrok.

W czerwcu 2004 r. sąd dyscyplinarny pierwszej instancji uznał sędziego za winnego tego, że m.in. przez ponad dwa lata nie sporządzał uzasadnień wyroków w kilku sprawach od 4 lutego 2000 roku do 13 czerwca 2002 r. Szafrański dostał naganę. SN w grudniu 2004 r. utrzymał ją w mocy.

Wreszcie w czerwcu 2004 r. Sąd Dyscyplinarny przy Sądzie Apelacyjnym w Krakowie uznał, że Szafrański dopuścił się opieszałości od maja do grudnia 2001 roku w 33 sprawach, i za to przeniósł go do innego sądu. SN utrzymał wyrok.

Z pięciu postępowań dyscyplinarnych dotyczących Szafrańskiego dwa zostały umorzone, a pozostałe zakończyły się upomnieniem, naganą, aż w końcu ówczesnego sędziego dyscyplinarnie przeniesiono do niewielkiego sądu pod Łodzią. Szafrański uważał, że padł ofiarą mobbingu, odpowiedział pozwem do sądu pracy. Sprawę przegrał. W grudniu 2004 r. rzucił togą.

Edytowane przez muls
24 minuty temu, jezz napisał:

Nie czytałem. Artykułu też nie czytałem bo napisał go Varga z tego czerskiego szmatławca. Zespołu też nie słuchałem. Wystarczy mi, że posłuchałem wiadomości w trójce ( wreszcie normalna stacja z ciekawymi prowadzącymi) i obejrzałem TVP info.:))))

Potem spokojnie stanąłem na kasie w Biedronce

Aż takiej szczerości, przyznaję się nie spodziewałem. No, może z tą kasą zełgałeś, bo z tego co pamiętam to zdaje się w biedrze cię zredukowali. Nie, nie jestem ani usatysfakcjonowany, ani nie usatysfakcjonowany też. To, że się łysy przyzna, że jest łysy nie ma nic wspólnego z satysfakcją. To, że oznajmiasz, że jesteś pisior to też żadna i to dla nikogo, ani nowina, ani powód do jakichkolwiek emocji. Ot stwierdzenie i tak od zawsze i dla wszystkich znanego faktu.

43 minuty temu, jezz napisał:

ytałem. Artykułu też nie czytałem bo napisał go Varga z tego czerskiego szmatławc

nie ma znaczenia ze nie czytal bo przeca wiedział.a nawet probował dyskutowac..MA ze wyszedł na durnia i to calkowitego.Totalna plaza intelektualna.

10 minut temu, slawek.xm napisał:

przeczytaj ponownie wpis bubusi:)

to nie bylo do bubusi.Tak mi sie kojarza wspomnienia hitlerowca ktory tez gral na pianinie...na gruzach.

11 minut temu, Adalbert95 napisał:

pisał go Varga z tego czerskiego szmatławca.

ale mozna by powiedziec ze dopiero teraz wyszło to całe PICiarstwo z WSieci.

a to jego, az wierzyc sie nie chce.Tak tak ...to jeezik.

tak z ciekawości, słuchałeś czy tylko czytałeś?

Tu artykuł Krzysztofa Vargi, któremu nie można odmówić trzeźwego spojrzenia. W przeciwieństwie do ciebie.:)

Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, muls napisał:

.Tak mi sie kojarza wspomnienia hitlerowca ktory tez gral na pianinie...na gruzach

chyba Ci się z grającym Szpilmanem pomyliło

Wilm Hosenfeld, niemiecki oficer, który pomagał Szpilmanowi ukrywającemu się w ruinach Warszawy po upadku powstania

chiba to zostaw sobie .Mnie sie nie pomylilo.Cala wojna to nie Szpilman jak mniemam .

10 godzin temu, jezz napisał:

Mi nie wystarczy, dlatego chętnie przeczytałem artykuł Vargi, który na pewno na temat Węgier wie więcej niż ty.

Zaraz, zaraz, skąd ja tego Vargę znam?

A, już wiem, z Wyborczej.:)

Tylko, że on pisuje w dziale kultura a kultura to temat ci całkowicie obcy.:)

Napisał też kilka dobrych książek.

Muls, ty reż napisałeś jakąś?

mozna by zadac pytanie czy to ten sam czy wieczorami ma atak.

Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, muls napisał:

chiba to zostaw sobie .Mnie sie nie pomylilo.Cala wojna to Szpilman jak mniemam .

poproszę  zatem o nazwisko Tego hitlerowca ... co grał na gruzach, skoro taki znany to chętnie o nim poczytam

Po omacku to bredzi Klepacku.

Oni wszyscy na tej "narodowej wodzie" tacy poyebani?

Gdyby na moją łajbę taka łajza wlazła z tako koszólko - handszpakiem po krzyżu ze trzy razy na przywitanie, a później - cięgiem przeciąganie pod kilem.

Nie ode mnie wyrok. Od kumpli.

Tomuuuuś! Łejkap! 

Tomuś
Gość

(Konto usunięte)

Pisałem ,że śledztwa  przeciw Kaczyńskiemu w ogóle nie będzie

"Rzecznik Prokuratury Okręgowej w Warszawie prokurator Łukasz Łapczyński powiedział, że zeznania złożone dotychczas przez austriackiego biznesmena są "nieścisłe, ogólne i niepełne". - Budzą wątpliwości i dlatego wymagają szczegółowej weryfikacji i analizy pod względem ich wiarygodności – powiedział prokurator. (http://www.tvn24.pl)

uczcie sie polityki od pisu:):)

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

czcie sie polityki od pisu:):)

blizej nam do hitlera.Byl bardziej konsekwentny.

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

czcie sie polityki od pisu:):) 

slawus pusc jakis koscielny chorek blizej nam bedzie do sredniowiecza.

Edytowane przez muls

Aż do Austrii, aż tam... Tobie (Sławek) się wydaje, że się to będzie cioooooooongnońć, jak Maciera parówki?

Nie. Zesra się sprawa szybciej, niż mój pies na widok Dudy. Tego z ujotu.

Kot farbą zbrudzon.
Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Zesra się szybciej, niż mój pies na widok Dudy.

Nasz Jędruś pochwalił się ,ze 4500 bojców z Ameryki na nasze ziemie zjechała aże 1500 z samego Teksasa przyfrunęło i na poligonie hasają

choc Jurij pisze ,że za Polske zdychac nie będą aleć fajnie myslec ,że Putin szkliwo na zębiskach niszczy...

9 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Tobie (Sławek) się wydaje, że się to będzie cioooooooongnońć,

prawdę mówiąc mam to w nosie, w tym roku sie sprawa nie skończy, a po wyborach, to juz nie będzie o czym mówić

Ponad 1,5 tys. żołnierzy 2. Pancernej Brygadowej Grupy Bojowej z 1. Dywizji Pancernej z Fort Bliss w Teksasie przyjechało via Berlin na poligon w Drawsku Pomorskim, dokąd przerzucono dla nich 700 sztuk sprzętu ze składów w Eygelshoven w Holandii. Ćwiczenie ma sprawdzić i doskonalić zdolność amerykańskich wojsk lądowych do przegrupowania i rozmieszczania w sytuacjach nadzwyczajnych.

– To jedno z pierwszych ćwiczeń o tak dużej skali. Ponad 1500 żołnierzy amerykańskich, kilkaset jednostek sprzętu przebazowanego do Polski na ćwiczenia na poligonie w Drawsku Pomorskim jest dowodem bardzo silnego zaangażowania armii Stanów Zjednoczonych w zapewnienie bezpieczeństwa na wschodniej flance NATO, przede wszystkim w Polsce

56 minut temu, Adalbert95 napisał:

z tego co pamiętam to zdaje się w biedrze cię zredukowali.

To dla mnie nowość ale dla ciebie może być taka wersja.

Zapomniałeś, że mieszkam na wsi.

Z tego co pamiętam kilka nicków pisało żem wieśniak. Ty chyba też.)

Wiem kto na pewno pisał. Też pewnie byli usatysfakcjonowani.:)

Gość

(Konto usunięte)
22 minuty temu, muls napisał:

slawus pusc jakis koscielny chorek blizej nam bedzie do sredniowiecza.

nie! dla Ciebie nawet na zyczenie nie będzie! ale dla Twojego kota mogę

https://www.youtube.com/watch?v=IW2m41N7TC0

Godzinę temu, muls napisał:

nie ma znaczenia ze nie czytal bo przeca wiedział.a nawet probował dyskutowac..MA ze wyszedł na durnia i to calkowitego.Totalna plaza intelektualna.

Godzinę temu, muls napisał:

ale mozna by powiedziec ze dopiero teraz wyszło to całe PICiarstwo z WSieci.

a to jego, az wierzyc sie nie chce.Tak tak ...to jeezi

Nie myślałem, że aż takie z was pelikany.:)

I dlatego uwielbiam ten wątek.

2 godziny temu, slawek.xm napisał:

Pisałem ,że śledztwa  przeciw Kaczyńskiemu w ogóle nie będzie

"Rzecznik Prokuratury Okręgowej w Warszawie prokurator Łukasz Łapczyński powiedział, że zeznania złożone dotychczas przez austriackiego biznesmena są "nieścisłe, ogólne i niepełne". - Budzą wątpliwości i dlatego wymagają szczegółowej weryfikacji i analizy pod względem ich wiarygodności – powiedział prokurator. (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

uczcie sie polityki od pisu:):)

To znaczy czego sławuś mamy się uczyć od PiSu? Wykorzystywania prokuratury do celów politycznych? To cię tak zachwyca?

A jak ty podpadniesz prokuraturze i zrobi cię na szaro to też będziesz zachwycony?

Wiesz sławuś, twoja głupota jest po prostu przerażająca.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Wiesz sławuś, twoja głupota jest po prostu przerażająca.

taaa.

patrzysz na sprawę od d.. nie z tej strony co powinienes

Birgfellnerowi nigdy nie zależało na oskarżaniu JK, zależało mu tylko na UGODZIE i kasie

sprawy w Austrii tez nie będzie przynajmniej do wyborów parlamentarnych

cyrk zrobiła GW wesząc sensację i jak się to skończyło wiadomo a że przy okazji opozycja trochę kwęka to od tego jest:)

wieże będą,,, no chyba ,ze Kaczor wykopyrtnie

bawcie sie grzecznie

Ukryta Zawartość

Nawet PiS nie potrafił naprawić problemu a tak za biednymi. Więc kto to ma zrobić? Kto naprawi podatki. Jest ktoś kompetentny w PL?

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.