Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Również wystarczy. Trzeba się dopasować do poziomu drugiej strony.

?

Sry Bob, ale, ze tak powiem, latwo cie wydymac.

Tylko nie bierz doslownie

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Bobcat napisał:

Trzeba się dopasować do poziomu drugiej strony

Jesli oczekujesz, że  będziemy formułowac mysli na poziomie przedszkola by zaczęły docierać to ciebie to raczej sie nie uda:):)

Gdzie jest muls, co jest k....?

?

Wolne maja, czy jak?

?

Moze chociaz Jaro 747, cos na temat rezimu.

?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

51 minut temu, xniwax napisał:

Lewactwo nie pozwala na dokonywanie wyborów.

Ciekawe. I niezgodne z prawdą. Jak na razie to trzymana na krótkiej smyczy KK skretyniała i zdewociała polska prawica nie pozwala na dokonywanie wyborów. Swoje ideologiczne fantasmagorie i światopoglądowe widzimisię narzuca innym w formie przepisów prawa państwowego i administracyjnych środków przymusu.

7 minut temu, slawek.xm napisał:

Jesli oczekujesz, że  będziemy formułowac mysli na poziomie przedszkola by zaczęły docierać to ciebie to raczej sie nie uda:):)

Cały czas to robicie. 

Brygada sieciowa PiS pokazała znowu swoją impotencję intelektualną. 

Prawica trzyma na smyczy KK?

Czy lewica trzyma KK, a ty nie uzywasz przecinkow?

Tak czy siak, nie trzyma sie kupy ta twoja skladnia.

?

Jak na razie to trzymana na krótkiej smyczy KK skretyniała i zdewociała polska prawica nie pozwala na dokonywanie wyborów.

Ostatnia strona inteligencja jak u prezesa

odpowiedzi ich można jednym zdjęciem  zinterpretować

q6gyal0a.jpg

Bubusia który ty tam jestes wiem ze slawek przed toba ale jest konkurencja

10 minut temu, Bobcat napisał:

Brygada sieciowa PiS pokazała znowu swoją impotencję intelektualną. 

W koncu jest, czyli brygada Pis

?

1 godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Czy okrzyk prezia "wara od naszych dzieci" dotyczy też księży?

Nie "też", tylko przede wszystkim. Po ostatnich wypowiedziach przedstawicieli episkopatu Prezes miał prawo wystraszyć się że księża-pedofile nadal będą pod ochroną.

Jestem Europejczykiem.

3 minuty temu, asterix1 napisał:

Ostatnia strona inteligencja jak u prezesa

odpowiedzi ich można jednym zdjęciem  zinterpretować

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bubusia który ty tam jestes wiem ze slawek przed toba ale jest konkurencja

Dobrze, ze jestes

O jest i reszta, tylko gdzie ten muls, troche sie niepokoje

?

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, bubusia napisał:

Dobrze, ze jestes

O jest i reszta, tylko gdzie ten muls, troche sie niepokoje

?

Nie odpowiedziałes ....

7 minut temu, bubusia napisał:

Prawica trzyma na smyczy KK?

Czy lewica trzyma KK, a ty nie uzywasz przecinkow?

Tak czy siak, nie trzyma sie kupy ta twoja skladnia.

?

Jak na razie to trzymana na krótkiej smyczy KK skretyniała i zdewociała polska prawica nie pozwala na dokonywanie wyborów.

Tam nie trzeba przecinków a ze składni zdania wynika jednoznacznie że to prawica jest trzyma na krótkiej smyczy przez KK. Poducz się gramatyki języka polskiego PiS-owski nieuku.

Ja jestem za ta sciana/murkiem

A moze nawet above

?

6 minut temu, Bobcat napisał:

Tam nie trzeba przecinków a ze składni zdania wynika jednoznacznie że to prawica jest trzyma na krótkiej smyczy przez KK. Poducz się gramatyki języka polskiego PiS-owski nieuku.

No na pewno. To zdanie jest jak najbardziej prawidlowe:

Jak na razie to trzymana na krótkiej smyczy KK skretyniała i zdewociała polska prawica nie pozwala na dokonywanie wyborów

Oj Bobik, szkodza mi ciebie. Ty naprawde nie widzisz jak sie osmieszasz?

Wiesz co to jest podmiot, orzeczenie i dopelnienie?

Edytowane przez bubusia

Czyta się to i owo, dlatego czasami wplatam w swoje wypowiedzi różne cytaty: z Marka Twaina, George'a Bernarda Shawa, klasyków marksizmu-leninizmu, ale również Franklina Delano Roosevelta, czasem jakieś przysłowie polskie, chińskie lub arabskie. Czy zauważyli Państwo reakcje PiS-iarstwa? Kpiny, szyderstwa i śmichy-chichy. 

Nie od dziś wiadomo że najcenniejszą w tej formacji wartością jest nieuctwo. Dlatego wiedza czy nawet zwykłe oczytanie są wartościami zasługującymi tam na wyśmianie. 

8 minut temu, Bobcat napisał:

Czyta się to i owo, dlatego czasami wplatam w swoje wypowiedzi różne cytaty: z Marka Twaina, George'a Bernarda Shawa, klasyków marksizmu-leninizmu, ale również Franklina Delano Roosevelta, czasem jakieś przysłowie polskie, chińskie lub arabskie. Czy zauważyli Państwo reakcje PiS-iarstwa? Kpiny, szyderstwa i śmichy-chichy. 

Nie od dziś wiadomo że najcenniejszą w tej formacji wartością jest nieuctwo. Dlatego wiedza czy nawet zwykłe oczytanie są wartościami zasługującymi tam na wyśmianie. 

No to sie wytlumaczyles:)

Edytowane przez bubusia

15 minut temu, bubusia napisał:

Wiesz co to jest podmiot, orzeczenie i dopelnienie?

Tak, wiem. Natomiast Ty masz ewidentne problemy z gramatyką języka polskiego PiS-owski nieuku.

Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, Bobcat napisał:

Natomiast Ty masz ewidentne problemy z gramatyką języka polskiego PiS-owski nieuku.

Znów stosujesz prostacki debilny i do tego kłamliwy atak personalny

Dawno udowodniłes ,ze nie stać cię na więcej cytowniku Twaina i Żdanowa  ale nie udowadniaj tego w prawie każdym swoim wpisie:)

Bob jest oczytany, przeciez nam powiedzial. Co wiecej, udowodnil. No i cytuje tuzy literatury, i to amerykanskiej. A my, te szydercze pisiaki, sobie z tego kpimy. Bo przeciez, jak wiadomo, nikt z nas nigdy nic nie czyta. Powszechnie wiadomo, ze czytanie, czy oczytanie, zalezy glownie od wspieranej opcji.

?

Edytowane przez bubusia

19 minut temu, bubusia napisał:

Bob, powiedz, jako czlowiek oczytany, czy to zdanie jest gramatycznie prawidlowo sformulowane

Tak, jest prawidłowo sformułowane. Jednak na wyraźne zapotrzebowanie PiS-owskiego nieuka napiszę jeszcze raz nieco inaczej. Może wreszcie zrozumie:

Jak na razie - to trzymana przez KK na krótkiej smyczy skretyniała i zdewociała polska prawica nie pozwala na dokonywanie wyborów.

Teraz dobrze? Dotarło?

Nie potrafisz się merytorycznie odnieść do tego co napisałem, więc się czepiasz d...reli, na dodatek nie mając racji.

14 minut temu, slawek.xm napisał:

Znów stosujesz prostacki debilny i do tego kłamliwy atak personalny

Dawno udowodniłes ,ze nie stać cię na więcej cytowniku Twaina i Żdanowa  ale nie udowadniaj tego w prawie każdym swoim wpisie:)

O, kolejny PiS-owski nieuk raczył dać głos. Jego też cytaty rażą.

8 minut temu, Bobcat napisał:

Tak, jest prawidłowo sformułowane. Jednak na wyraźne zapotrzebowanie PiS-owskiego nieuka napiszę jeszcze raz nieco inaczej. Może wreszcie zrozumie:

Jak na razie - to trzymana przez KK na krótkiej smyczy skretyniała i zdewociała polska prawica nie pozwala na dokonywanie wyborów.

Teraz dobrze? Dotarło?

Nie potrafisz się merytorycznie odnieść do tego co napisałem, więc się czepiasz d...reli, na dodatek nie mając racji.

Jeszcze na tym wisisz?

Ja nie czuje braku wyboru. Nie czuje, zeby KK mogl mi cokolwiek zabronic. Mam wolna wole. Robie co chce. Czytam co chce, ogladam co chce, slucham co chce. Ani lewica, ani prawica, nic tu nie ma do gadania.

Edytowane przez bubusia

11 minut temu, bubusia napisał:

No i cytuje tuzy literatury, i to amerykanskiej.

Jakie tuzy (liczba mnoga) literatury amerykańskiej? Mark Twain? Zgoda.  Kto jeszcze? George Bernard Shaw był Amerykaninem? A może Franklin Delano Roosevelt był literatem?

11 minut temu, slawek.xm napisał:

to tylko zwykła propaganda jego własnych wyobrażeń:)

Chyba propagacja? Nieuku.

Shaw(Irlandczyk) mowisz, moze przypmnisz nam jak go Ruscy w ch...a zrobili. Moze jakies cytaty?

A co w ogole czytales Shawa? Tylko bez wiki, tak sie sklada, ze mialem go na roku.

Edytowane przez bubusia

16 godzin temu, Pasqual napisał:

To nie głupoty, ale fakt autentyczny . Prezes po raz pierwszy w życiu pomógł komuś (choćby nieświadomie), więc uważam, że należy to wiekopomne wydarzenie rozgłosić. Mnie uwaga owego starszego pana (NB bardzo inteligentnego i świetnie wykształconego) nakłoniła do  niekupowania  piwa i whiskey, co z pewnością wyjdzie mi na zdrowie. Ograniczę też palenie fajki. Pomyślcie, jestem drugą osobą, której kaczor pomógł !  Rozpiera mnie duma !

przystan jeszcze bzykac,i juz mozesz umierac.

staruszkowi sie "pomerdalo"pod kopula,,,

47 minut temu, Bobcat napisał:

A po co marnować czas na czytanie jak w tym czasie można chlać za 500+.

Są jakieś priorytety przecież.:)

PO PRZEDSTAWIŁA SWOICH KANDYDATÓW NA LISTACH DO PE

UE PRZED WYBORAMI EUROPEJSKIMI

Były szef Centralnego Biura Antykorupcyjnego Paweł Wojtunik został kandydatem Platformy Obywatelskiej w wyborach do Parlamentu Europejskiego. Wystartuje z piątej pozycji w okręgu mazowieckim. To największa niespodzianka po posiedzeniu Rady Krajowej Platformy, która zatwierdziła dziś swoich kandydatów na listach Koalicji Europejskiej.

Grześ jak obiecał że do 23 marca poda pełną istę to ....obiecał ! Zobaczcie te "listy " . hi,hi,hi. nie da się już niczego ukryć ! Tam trwa za-żarta wojna o stołki do PE ! DLACZEGO A DZIŚ NA KONWENCJI PRZECIEŻ "ZJEDNOCZONEJ " KE , .. nie było żadnego koalicjanta ? Czy to już się ...rozleciało ?

Czytaj więcej na

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 minut temu, bubusia napisał:

Jeszcze na tym wisisz?

Ja nie czuje braku wyboru. Nie czuje, zeby KK mogl mi cokolwiek zabronic. Mam wolna wole. Robie co chce. Czytam co chce, ogladam co chce, slucham co chce. Ani lewica, ani prawica, nic tu nie ma do gadania.

"Wolność to uświadomiona konieczność" jak wynika z filozofii Hegla, którą to myśl przyswoił marksizm i powtarzał Lenin.  KK niczego nie zabronił? No to może kilka przykładów pierwszych z brzegu:

- zakaz aborcji

- zakaz in vitro

- cenzorski zapis o "obowiązku przestrzegania wartości chrześcijańskich"

- cenzorski zapis o "obrazie uczuć religijnych"

- klauzula sumienia

- zakaz handlu w niedziele

- hucpa przeciw gender i LGBT

- hucpa przeciw zwalczaniu przemocy

mam kontynuować?

9 minut temu, bubusia napisał:

Shaw(Irlandczyk) mowisz, moze przypmnisz nam jak go Ruscy w ch...a zrobili. Moze jakies cytaty?

To nie jest tematem tego wątku. Przecież możesz założyć odrębny.

Przeciez to kwestia wiary.  Nie chcesz, to nie wierz, i nie przestrzegaj wartosci, wolna wola.

A hucpy, to zwalczajace sie ideologie majace swoich przeciwnikow i zwolennikow.

I tyle

Co z tym Shawem, wiesz co mam na mysli odnosnie Rosji?

Edytowane przez bubusia

Gość

(Konto usunięte)
45 minut temu, Bobcat napisał:

Chyba propagacja? Nieuku

propagacja może nastąpić gdy zaistnieje fakt powstania elementu , który temu zjawisku polega

W twoim przypadku nie powstaje żaden samodzielny akt myslowy , który mozna byłoby poddać propagacji, jest tylko osobiste przeświadczenie o mozliwościach powstania takiego aktu 

dlatego pisanie o tym jest zwykła propagandą sukcesu , która nigdy się nie ziści

Edytowane przez slawek.xm
15 minut temu, slawek.xm napisał:

W twoim przypadku nie powstaje żaden samodzielny akt myslowy

Skąd to wiesz skoro sam nie wykazałeś nigdy choćby jednego przejawu samodzielnego myślenia? Wiesz w ogóle co to takiego?

45 minut temu, bubusia napisał:

nie przestrzegaj wartosci, wolna wola.

Jak zwykle kłamiesz. Nie można nie przestrzegać skoro zostały narzucone jako prawo państwowe pod rygorem odpowiedzialności.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.