Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, przemak napisał:

Nie wiem, pytam. Z twoich wypowiedzi wynika, że raczej popierasz Jarkacza, a on wtedy tak nie za bardzo do unii parł.

Dobrze ze chociaz raczej. Bylem za i jestem za, chociaz czasami mnie mocno wk...  - mowa o EU

A Jarkacz jest przeciw tak btw?

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

2 minuty temu, bubusia napisał:

i to mi styka, juz wiadomo z kim sie ma do czynienia

na cale szczescie uspokoiles mnie.

3 minuty temu, przemak napisał:

cza, a on wtedy tak nie za bardzo do unii parł

to nie przeszkadza ze w przyszlym muzeum bedzie ojcem zalozycielem UNII.

3 minuty temu, bubusia napisał:

Dobrze ze chociaz raczej.

Ja nie jestem tak błyskotliwy jak @slawek.xm i tak szybko wniosków nie wyciągam.

nagrywamy.com

Dobranoc.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

zeby wejsc do unii nalezalo zalatwic szereg wymagan w calym zakresie od gospodarki, przepisy prawne i rozne uregulowania ,trwalo to latami i musialo byc robione przez aktualne sily rzadowe i cala administracje .Zaangazowani byli wszyscy.A tu taki sobie chlopek rostropek pisze ze mogl to podpisac kazdy a trafił  sie MiIler.To musiał.Tak mysli chlopek rostropek samodzielnie  korzystajacy teraz z unii.Tak samo jak Walesa  podpisal bo musial a wojska rosyjskie same wyszly bo musialy.Tak chlopek rostropek ma poukladane i tak sobie poukladal sam.To jest zagadka.

Edytowane przez muls

A chlopek tumanek najpierw sam pisze, ze wieloletni proces, ale juz nie jest w stanie zrozumiec, ze koncowa faza trafila na Millera. No prawdziwy chlopek tumanek. A moze po prostu tuman.

A na koniec wplatal se Walese i ruskie wojska. Nie tumanek.

Edytowane przez bubusia

Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, muls napisał:

zeby wejsc do unii nalezalo zalatwic szereg wymagan w calym zakresie od gospodarki, przepisy prawne i rozne uregulowania ,trwalo to latami i musialo byc robione przez aktualne sily rzadowe i cala administracje .Zaangazowani byli wszyscy.

raz udało Ci się napisac prawdę

i to co napisałes warunkuje zdanie ,że Miller nic szczególnego nie zrobił, podpisał to o co walczyły wszystkie rządy od maja 90 roku a więc przez 14 lat

poza tym Twoje wpisy pod moim adresem zawierające inwektywy znudziły mnie stąd brak ochoty do odpowiedzi na Twoje pytania

Edytowane przez slawek.xm
12 minut temu, slawek.xm napisał:

i to co napisałes warunkuje zdanie ,że Miller nic szczególnego nie zrobił, podpisał to o co walczyły wszystkie rządy od maja 90 roku a więc przez 14 lat

On tego nie rozumie, chlopek tumanek. Sam siebie wkopuje, ale i tak mysli, ze ma racje.

?

Ps Dlatego moze wystepowac tylko tutaj, gdzie indziej kariery by nie zrobil. No to wystepuje, tutaj sie realizuje

Teraz juz naprawde dobranoc.

Edytowane przez bubusia

Gość

(Konto usunięte)
17 minut temu, bubusia napisał:

Ps Dlatego moze wystepowac tylko tutaj, gdzie indziej kariery by nie zrobil. No to wystepuje, tutaj sie realizuje

Teraz juz naprawde dobranoc.

wiek sporo czasu i zycie uzaleznione od forum a właściwie bocznicy, tak sobie wybrał i tak zyje

nie wiem czy to jest realizacja, bardziej odreagowanie ?

dobranoc

no coz kmiotki to uczta sie     cale zycie ale u was to chyba jest niemozliwe.

Polska mogła nie wejść do UE w 2004 roku. Katastrofa wisiała w powietrzu

– Tydzień przed szczytem, 4 grudnia 2002 roku, kiedy porozumienie było już właściwie wynegocjowane, prezydent Aleksander Kwaśniewski zwołał w Belwederze tzw. Grupę Refleksyjną, również z udziałem polityków opozycyjnych. To było niewielkie grono, kilku ministrów, w tym Danuta Huebner. Z opozycji był m.in. Tadeusz Mazowiecki, Bronisław Geremek i Jacek Saryusz-Wolski. I każdy po kolei się wypowiedział. I wszyscy, tylko z jednym wyjątkiem, powiedzieli, że to jest dobre porozumienie i trzeba je podpisać, że nie możemy sobie pozwolić na opóźnienie. Wchodzimy do Unii! I nagle zabrał głos Jacek Saryusz-Wolski, który powiedział, że powinniśmy to wszystko odrzucić, i twardo do końca negocjować. Nikt nie zareagował i głos zabrał prezydent, który podziękował za wszystkie opinie, a do Saryusz-Wolskiego powiedział, że jest między nimi jedna różnica. „Ja biorę odpowiedzialność za to, czy Polska wstąpi do UE, czy nie. Odkładanie teraz akcesji skazuje nas na nieznaną przyszłość” – powiedział Kwaśniewski. I na tym skończyło się to spotkanie.

– Prawie rok po Kopenhadze na początku października 2003 roku wydałem kolację dla naszych partnerów z Komisji Europejskiej, w tym przede wszystkim dla dyrektora generalnego ds. rozszerzenia, który pochodził z Hiszpanii. Zaprosiłem na tę kolację także byłych ambasadorów przy UE Jana Truszczyńskiego i Jana Kułakowskiego, który w Belgii mieszkał od 1946 roku i znał absolutnie wszystkich. Z Polski przyjechał minister Dariusz Szymczycha z listem od prezydenta i jakimś symbolicznym podarkiem, chyba wiecznym piórem. Zaprosiłem jeszcze ambasadora Cypru i ambasadora Hiszpanii, który chciał, żebyśmy demonstrowali swoją jedność. Było bardzo przyjemnie. Specjalnie wybraliśmy hiszpańskie wino pod głównego gościa.

I gdy już kolacja zbliżała się do końca, byliśmy przy kawie, nagle ten dyrektor generalny ds. rozszerzenia mówi mniej więcej tak: „Powiem wam to, co naprawdę myślę! A myślę, że wy do tej Unii Europejskiej nie pasujecie. Będziecie się w niej źle czuli. Nie wiem, czy dacie sobie radę. Nie jesteście skłonni do żadnych ustępstw. Jesteście agresywni. Dodam więcej: nikt w Europie was nie lubi!”. Dla nas to był szok. Wprawdzie wypił trochę wina, ale znowu nie aż tyle. Zapadła cisza. Ambasador Hiszpanii mówi: „Co Ty opowiadasz?! Przecież lubią Polaków”.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

5 godzin temu, slawek.xm napisał:

nie wiem czy to jest realizacja, bardziej odreagowani

nie wiem slawus co u ciebie czy to realizacja  czy odreagowanie ale siedzenie nocami na forum to juz aberacja albo strach.Czyli ukrywanie  sie.Tak wiec skoro masz juz tyle wolnego to przypominam ze wisi juz do wyjasnienia lesniczowka kurskiego,OFE i pare innych.Tak ze zamiast tutaj wyrazac swoje zale z kolega wez sie do roboty jak mawial wacus z tarasa.A mozesz to robic nocami slawus.Tyle zebym wiedzial w koncu co z tym OFE jest.Z bubunia daj sobie spokoj bo on ci nie pomoze a tylko namiesza bo on jeszcze durniejszy jest niz ty.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls

Tak na marginesie fachofcy..Ktora to prawica pracowala nad wejsciem do UNI........ slawus i bubusia..Tak z nazwiska i stanowiska.

dla przypomnienia slowa olszewskiego

swoim wpisie Wójcik zamieścił kalendarium wydarzeń, o których wspominał Saryusz-Wolski. Wynika z niego, że układ stowarzyszeniowy z Unią Europejską został parafowany 22 listopada 1991 r., a podpisany 16 grudnia tego samego roku. Rząd Jana Olszewskiego został powołany dopiero siedem dni po tym wydarzeniu, a pierwsze posiedzenie jego gabinetu odbyło się 27 grudnia.

Mikołaj Wójcik zamieścił również cytat z wywiadu z Janem Olszewskim z "Naszego Dziennika" z 2004 r. Były premier wypowiedział w nim zdanie sugerujące, że o istnieniu układu stowarzyszeniowego dowiedział się dopiero po jego podpisaniu.

lszewski w 2014 r.
"Ja się o nim dowiedziałem już po podpisaniu. Ja bym go nie podpisał."

yskusje internautów wokół wpisu Jacka Saryusza-Wolskiego na Twitterze ogniskowały się także wokół słów wypowiedzianych przez Jana Olszewskiego w wywiadzie z lipca 2004 r. dla "Naszego Dziennika", które ich zdaniem stały w sprzeczności z wpisem europosła. Były premier wspominał w nim okoliczności podpisania Układu Europejskiego. Przeprowadzająca wywiad Małgorzata Goss pytała: "Tuż przed objęciem przez Pana stanowiska premiera został podpisany układ stowarzyszeniowy z UE. Jaka była jego rola w ponownym zduszeniu gospodarki?"

- Układ stowarzyszeniowy został podpisany w grudniu 1991 r. przez Balcerowicza i Skubiszewskiego - odpowiedział wówczas Jan Olszewski. - To była jedna z ich ostatnich czynności przed zmianą rządu. Prawdę powiedziawszy, nie wiem, czy był on gotowy do podpisania. Niewykluczone, że wszystko przyspieszono, aby za wszelką cenę podpisać, póki jeszcze nowy rząd się nie ukonstytuował - mówił.

Małgorzata Goss dopytywała Olszewskiego czy dokument został mu przedstawiony. - Nie, ja się o nim dowiedziałem już po podpisani

inaczej na sprawę patrzy prof. Dudek. - Rząd Olszewskiego został powołany dopiero w grudniu, siłą rzeczy Jan Olszewski nie mógł podejmować decyzji w tej sprawie. To co mówi Saryusz-Wolski jest przypisywaniem komuś nie swojej zasługi. To jest zasługa rządu Bieleckiego i tej ekipy, której Saryusz-Wolski był ważną częścią – mówi prof. Dudek.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls

i tyle nocne filozofy z tarasa.I czy wam sie podoba czy nie...... podpisal to MIller

Edytowane przez muls
8 godzin temu, slawek.xm napisał:

oza tym Twoje wpisy pod moim adresem zawierające inwektywy znudziły mnie stąd brak ochoty do odpowiedzi na Twoje pytania

czy nieustanne pytania o odpowiedz na zadane tematy na ktorych sie podobno znasz jak kacper z tarasa to inwektywy czy  stresujace   cie komplikacje twojej samoswiadomosci.

Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, muls napisał:

czy nieustanne pytania o odpowiedz na zadane tematy na ktorych sie podobno znasz jak kacper z tarasa to inwektywy czy  stresujace   cie komplikacje twojej samoswiadomosci.

mulsik, chyba cytowac nie muszę Twoich nieciekawych wpisów

żaden temat mnie nie stresuje, a dyskusja pozwala zawsze na znalezienie dodatkowego pierwiastka

poznania jesli nie samego tematu to człowieka

moja świadomośc , jak i podświadomość ma się znakomicie

Co do interesujących Cie tematów tak Kurscy(obydwaj) jak i Cimoszewicz , Piskorski, Neumann

to karierowicze , którzy dorobili sie przez układy , machloje polityczne powiązania

deprawacja polityków staje sie tym wieksza im więcej maja władzy i im bliżej są koryta

cóz to jest pare ha ziemi jesli teraz mozna sobie defraudować miliony z telewizyjnych dotacji

cóz to jest domek na Żoliborzu jesli w palnach są wieżyczki

Co do historii wejścia do UE, jakie mają znaczenie dywagacje , kto co by zrobił jesli tego nie zrobił?

bo nie mógł bo nie chciał, bo odszedł bo sytuacja polityczna była inna

Zaden rząd nie podważał naszej integracji z UE i nikt z rządzących nie chciał i nie chce by Polska znalazła się poza strukturami UE, istnieja natomiast różnice poglądach jak nasze członkostwo ma wyglądać i w zalezności od opcji politycznej rózne są priorytety

Podobnie jest np z reforma sadownictwa, wszyscy zgadzaja sie ,że ta reforma jest potrzebna i od lat mówi się o tym, ale metody i konkretne rozwiązania to juz pole do kłotni wzajemych oskarżeń i angazowania całej Europy do sporu, który jest naszym polskim problemem

Kto jednak ma zreformować sądy jak nie politycy? niewazne z której strony, muszą to zrobić politycy

bo zapyziała kasta sędziowska nie jest zdolna do samokrytyki i zerwania układów sięgających komuny

pis nie zdobył władzy przez własne obietnice czy program wyborczy zdobył ją tylko dlatego ,że Polacy mieli dość PO-PSL i jesli ją straci to tez tylko dzieki własnym błędom

ale na pewno jeszcze nie tym razem

13 godzin temu, przemak napisał:

On może mieć rację. Tego się obawiam.

Jak tak na spokojnie na to spojrzeć to właściwie przejęcie władzy przez ludzi odpowiedzialnych jest obecnie niewskazane. Spirala obietnic związanych z rozdawnictwem jest już tak nakręcona że nie ma szans na to że to nie pierdyknie. Lepiej żeby pierdyknęło za rządów PiS to może ciemnogrodzian czegoś nauczy przynajmniej na kilka lat. Komuna to zło a PiS to komuna. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, Lech36 napisał:

Jak tak na spokojnie na to spojrzeć to właściwie przejęcie władzy przez ludzi odpowiedzialnych jest obecnie niewskazane.

Jesli pisowi sie uda to bedziesz w czarnej dupie ze swoja teorią, idealisto:)

7 minut temu, slawek.xm napisał:

Już się wyspał i wrócił z kościołka?

Naładowany?

19 minut temu, slawek.xm napisał:

Kto jednak ma zreformować sądy jak nie politycy? niewazne z której strony, muszą to zrobić politycy

Czy ty widzisz jakąś reformę sądownictwa wprowadzoną przez pisczyków, która by je usprawniła? No śmiało, czekamy.

Bo na razie kolejki do wokandy jak do lekarza, coraz dłuższe. Jedynie upychanie miernychwiernych gdzie się da, co niestety skutkuje jeszcze większym zatwardzeniem. Jak widać wszem i wobec pisiorkom wychodzi to najlepiej.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, klecha napisał:

Już się wyspał i wrócił z kościołka?

a co Cie to obchodzi?

4 minuty temu, klecha napisał:

Czy ty widzisz jakąś reformę sądownictwa wprowadzoną przez pisczyków, która by je usprawniła?

Oczywiście

umocniła politycznie partię rządzącą, to co nie udało sie PO udało sie pis

coz tam picusiu splodziles znowu.Nie na temat i bez sensu

17 minut temu, slawek.xm napisał:

co Cie to obchodzi?

obchodzi nas wszystko tylko na nic nie ma odpowiedzi slawus.Zaraz przygotuje ci liste pytan.Bo twoje deklaracje i przekrzykiwania sa juz nudne.To nie jest wiec wyborczy slawus jak mawial kaceperek z tarasow.

Edytowane przez muls
13 godzin temu, muls napisał:

bo ja mam nieodparte wrazenie ze to na trzynastki dla emerytow

Oczywiście, że tak.

Na przechlanie przez tę emerycką patologię.

Pieniądze wyrzucone w błoto.

"To demontaż systemu emerytalnego. Oczywiście, on nie nastąpi od razu, jest to rozciągnięte w czasie - _ komentuje dla Money.pl Ryszard Petru ,Jestem bardzo zaskoczony tą propozycją. Cała ta konstrukcja wskazuje ewidentnie na to, że nie chodzi o emerytury i ich bezpieczeństwo, a o ratowanie budżetu państwa. "

Edytowane przez jezz
Godzinę temu, slawek.xm napisał:

aden rząd nie podważał naszej integracji z UE i nikt z rządzących nie chciał i nie chce by Polska znalazła się poza strukturami UE, istnieja natomiast różnice poglądach jak nasze członkostwo ma wyglądać i w zalezności od opcji politycznej rózne są priorytety

tylko ze do dzisiaj bylibysmy juz we wladywostku a ty nadal bys chrzanil z twoim towarzystwem ze ci nie pasuje.Bo wam zawsze nie pasuje co ladnie ujal ambasador hiszpanii.Jak widzisz rzond olszewskiego zrobił wielkie gowno w aspekcie a nawet tym sie chwalił.Na waszych lamach.slawus wielkie gowno.Kurdupel teraz tez kocha unie i robi wszytko zeby z niej wyjsc obrazajc wszystkich razem ze swoimi przydupasami..To wyobrazmy sobie co by bylo gdyby wtedy rzadzil olszewski lub kurdupel.Unia glosami czlonkow kopnela by to towarzystwo w dupe.bo trudniej wejsc niz wyjsc slawus jak widac po brexicie.Ja pamietam jaja jakie robił lech podczas podpisywania traktatu w Lizbonie.A Miller podpisal i znowu jestescie w czarnej dupie.Rosumiem ze was szlag trafia.Komuch a zrobił dla Polski wiecej niz wy przez piec lat.I juz jest razem z Kwasniewskim w historii.A wy ku..wa zostawicie tylko dwie wieze. na polu.I dlug na piedziesiat lat.

Edytowane przez muls
46 minut temu, slawek.xm napisał:

PiS-owi na pewno się nie uda, ale komunę można utrzymywać bardzo długo siłą. Niestety główny przywódca PiS-komuny nie jest już młody i prędzej czy później czeka nas walka po jego przejściu w stan spoczynku lub do krainy wiecznej rozpierduchy. Niestety ci co chcą budować zawsze są słabsi od chamów od rozpierduchy więc nasze szanse na harmonijny i spokojny rozwój są niewielkie.   

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Lech36 napisał:

nasze szanse na harmonijny i spokojny rozwój są niewielkie

znów idealizm

nie było nie ma i nie będzie czegos takiego jak harmonijny i spokojny rozwój

nasz gospodarka jest uzalezniona od ogólnej sytuacji światowej i od gospodarki całej UE

no to masz slawus

Jeśli gospodarka silnie spowolni, PiS może zacząć szukać pieniędzy na realizację obietnic wprowadzając nowe podatki - uważa ekonomista Marek Zuber. Jego zdaniem, mógłby to być na przykład podatek katastralny, od nieruchomości, ale zapewne tak skonstruowany, żeby nie dotknął wszystkich, a szczególnie wyborców Prawa i Sprawiedliwości.
Więcej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
21 minut temu, muls napisał:

Rosumiem ze was szlag trafia.Komuch a zrobił dla Polski wiecej niz wy przez piec lat.I juz jest razem z Kwasniewskim w historii.A wy ku..wa zostawicie tylko dwie wieze. na polu.I dlug na piedziesiat lat.

nareszcie wiadomo jakie masz poglądy

a potem juz czarna dupa slawus bez kurdupla bo ten siedzi albo bladzi w zaswiatach.

5 minut temu, slawek.xm napisał:

eszcie wiadomo jakie masz poglądy

powaznie slawus ty cos wiesz .....nareszcie?To eurka.Opowiedz nam o OFE na poczatek.Historia POlski to nie tylko przegrane powstania slawus to rowniez komuna.albo zniszcz swoje swiadectwo pracy i ukonczenia szkoly.a mieszkanie zdemoluj.Na znak protestu.Wysadz hute katowice i stocznie i zacznji od nowa.

Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, muls napisał:

no to masz slawus

a jesli , a moze , a gdyby , a nie uda się:)

dla Ciebie wystarczy ,ze komuchy zrobili Ci dobrze ciesz się i zyj swoim surrealistycznym wspomnieniem:)

pie..lisz slawus jak dziecko.Idz na msze bo dzwony bija .Takich idiotow to ja mam pod kazdym mostem.

Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, muls napisał:

pie..lisz slawus jak dziecko.Idz na msze bo dzwony bija .Takich idiotow to ja mam pod kazdym mostem

Widzisz mulsik nie wytrzymałes nawet pół dnia, baw się sam czerwony cwaniaczku

alez slawus jakze bym mogl cie opuscic czarna kiecko.Zapewniasz radosc i rozrywke calodzienna.Jak ja lubiem id..ow.Tyle tylko slawus ze niebawem zostane ci tylko ja.Bo ja jezdem mlot na mloty.I zyje z tego.Jak to komuch lewak czerwony  zyd etc.

Edytowane przez muls
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.