Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Wolę do kosza wrzucić

Chcę to zobaczyć. Podchodzi do Ciebie zmarznięty wolontariusz, a Ty wyrzucasz hajs do śmietnika, przedtem może drąc banknot o sporym nominale ;-) Proszę to nagrać i dać na YT ;-)

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Mamy swój regulamin i mówimy wyraźnie - cena sprzętu jest tajemnicą. Dlaczego? Ponieważ często firmy z różnych pobudek bardzo obniżają cenę - chcą wejść na rynek, oferują supersprzęt i wiedzą, że nasze zakupy są bardzo dobrze odbierane w biznesie medycznym. Kiedy zażądano od nas przedstawienia wszystkich dokumentów z dziesięciu lat, nie zgodziliśmy się.

Krótko mówiąc - walcie się frajerzy! :)

Byliście na tyle głupi, żeby dać mi kasę, to nie zadawajcie teraz idiotycznych pytań o rozliczenia.

Ludzie - przecież to kryminał!

Możliwe tylko w III RP!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość vasa

(Konto usunięte)

I w ten piękny sposób klasyczne "Polskie piekło" i kundlizm zabija powoli jedyną chyba pozytywną akcję ostatnich dwudziestu lat.

A moderacji i właścicielowi tegoż forum nic tylko pogratulować wykorzystanej okazji do zwiększenia ruchu na forum.

Krótko mówiąc - walcie się frajerzy! :)

Byliście na tyle głupi, żeby dać mi kasę, to nie zadawajcie teraz idiotycznych pytań o rozliczenia.

Możliwe tylko w III RP!

)

Każden niech daje temu komu chce :-) Ty dawaj chłopom w sukienkach :-)

10385550_888401957857539_2336738896179818210_n.jpg?oh=9e6c4531b8d5a5e631f971ea53524258&oe=556925FB&__gda__=1428700786_40debc60e5f9f8392442f6d0054b2434

Księża Caritasu z zarzutami. W grę wchodzą miliony złotych

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Przecież pokazał PIT-a :)

Jako dyrektor artystyczny zarabia kilkanaście tysięcy pln. miesięcznie, do tego

produkcje telwizyjne, gadżety, suto opłacane wykłady, a tutaj pokazuje

trzydzieści kilka tysięcy dochodu ROCZNIE ! ... i co mu teraz zrobisz ? :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 6:30)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez BoDeX

. i co mu teraz zrobisz ? :)

Nic - władza musi się zmienić, może wtedy - już w Wolnej Polsce - go przetrzepią porządnie.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jak możesz krytykować innych za brak szacunku do Ciebie jak sam atakujesz innych? Hipokryzja.

Ja nikogo nie krytykuję.

Pisze o WOŚP, a krytykują tutaj inni, między innymi mnie, Kościół, poglądy innych( a przecież to podobno wolny kraj),

Krytykują bo mam inne zdanie niż Oni, w tym chyba i Ty.

Post edytowałem, bo mam takie prawo do pewnego momentu. Nie chciałem nawet być posądzonym o jakieś "obrażanie" innych. Ty to wykorzystałaś rzucając się na okazję. No cóż?

Napisałem "co Wy macie w głowach", mając na myśli to że temat dotyczy WOŚP a Wy piszecie o Kościele, o wierze katolickiej, bez przerwy off topy etc., "wycieczki personalne" i w dodatku Wasze wypowiedzi nie są na temat. Nie zapoznajecie się z tym co piszą inni, tylko od razu atak.

Hipokryzją jest natomiast na pewno, i tutaj odsyłam do definicji, wykpiwanie Kościoła, a potem wykorzystywanie tegoż Kościoła i jego wiernych do własnych celów.

Idźcie kwestować pod Wasze kościoły: TVN, GW etc.

Wolę do kosza wrzucić, niż dać na Jurasa, dzidzię, jego córkę i szwagra z telewizji.

E tam Doktor, lepiej dać konkretnie na przykład na Natalkę której przykład podałem, zresztą pierwszy z brzegu.

Wystarczy trochę poszukać jak chce się pomóc, a nie raz w roku wrzucić do puchy i uspokoić sumienie na cały rok.

Najlepiej dać na pah lub Motyli Wolontariat :-)

Gdy mam ochotę się dowartosciowac oglądam "Matura to bzdura" lub coś w ten deseń, albo oglądam "strasznie" trudną maturę z matmy zastanawiając się jak można mieć poniżej 30% :-)

Pudło. Jestem wierząca i praktykująca. A kk nie WOŚP wykorzystuje, a Petz i jemu podobni oraz politycy tj. Kaczyński.

Fundacje muszą publikować sprawozdania finansowe i to robią przez złożenie do KRS. Natomiast warunki umów handlowych są objęte tajemnicą zgodnie z postanowieniami tych umów także na handel pietruszką lub kadzidłem.

Dokładnie. !!!!

Poza tym tylko ignoranci będą cały czas sugerować aby sprawą nie okazania dokumentów w Sądzie przez Owsiaka zajęła się prokuratura czy policja. Ludzie, zanim coś napiszecie to pomyślcie,to wielka siara wypisywać po forach takie kompletne bzdury.

W trakcie trwania postępowania sądowego obie strony składają odpowiednie wnioski dowodowe i to sąd rozpatruje ich zasadność. Niewykonanie polecenia sądu skutkuje karami i sankcjami prawnymi.

Poza tym nie będą tym plakatować całej Polski, tylko badać przepływy finansowe.

Plakatować nie trzeba, wystarczy że na rozprawie pojawi się wywalony dziennikarz republiki, on już zrobi z tego użytek.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Fundacje muszą publikować sprawozdania finansowe i to robią przez złożenie do KRS. Natomiast warunki umów

handlowych są objęte tajemnicą zgodnie z postanowieniami tych umów także na handel pietruszką lub kadzidłem.

Niestety, nie masz zielonego pojęcia o obowiązkach Organizacji Pożytku Publicznego i wypisujesz bzdury.

Tutaj możesz się dokształcić, abyś więcej bezmyślnie nie powtarzał tego, co Ci ktoś do głowy sprytnie wcisnął.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miejcie świadomość że dołożyliście się do tej chaty :).

Do chaty między innymi.

Taką samą sugestię można śmiało skierować do milionów wiernych rzucających codziennie na tacę. Tylko po co? Jaką wartość ma ta cenna uwaga?

Sad uznał wniosek dowodowy ale powód może go nie złożyć. W rozprawie cywilnej wszystkie złożone wnioski są dostępne dla stron procesu a nie tylko dla Sądu.

Niestety, nie masz zielonego pojęcia o obowiązkach Organizacji Pożytku Publicznego i wypisujesz bzdury.

Bez obawy do ciebie po rozum nie pójdę, bo to strata czasu. Jeśli jesteś ciekawy co ma Owsiak zajrzyj do KRS.

Albo możesz ze swoimi parafialnymi kolegami pisać dalej na temat "badania przepływów finansowych" i "załatwiania przez prokuratora" i podobne radosne kawałki.

Najlepiej nadaj przez radio comaryja żeby nawoływali do przeganiania owsiakowców sprzed kościołów, bo konkurencje dla tacy robią.

Zbierają na chatę Owsiaka zamiast prawidłowo dokładać do biskupiego pałacu.

Taką samą sugestię można śmiało skierować do milionów wiernych rzucających codziennie na tacę. Tylko po co? Jaką wartość ma ta cenna uwaga?

Jeśli daję na tacę, a daję, to mam tego świadomość.

Dając na Owsiak nie wiedziałbym gdzie te pieniądze idą, i czy Juras za nie nie kupuje czerwonych majtek dla swojej Dzidzi :).

Plakatować nie trzeba, wystarczy że na rozprawie pojawi się wywalony dziennikarz republiki, on już zrobi z tego użytek.

Od tego są dziennikarze, a nie od tego żeby słuchać i potem grzecznie pisać co Owsiak uważa na swój temat.

Albo możesz ze swoimi parafialnymi kolegami ...

Nie mam nic wspólnego z KK, więc strzał w próżnię, ale widzę, że zwieracze Ci puszczają i zamiast odnieść

się merytorycznie, to najfajniej spróbować przyjebać ad persona ... rozpędź się i przywal barana w ścianę,

może coś się tam odmuli i spojrzysz na świat trzeźwym rozumem.

Edytowane przez BoDeX
Jeśli daję na tacę, a daję, to mam tego świadomość.

Dając na Owsiak nie wiedziałbym gdzie te pieniądze idą, i czy Juras za nie nie kupuje czerwonych majtek dla swojej Dzidzi :).

A wiesz na co ksiądz wyda wrzucone przez Ciebie pieniądze? Wątpię.

ale widzę, że zwieracze Ci puszczają i zamiast odnieść

się merytorycznie

Jeszcze nie puszczają, ale jak puszczą, to pobiegnę do ciebie z pachnącym prezentem

.

Nie ma się do czego odnosić w twoich płytkich insynuacjach.

Status WOŚP i sprawozdania masz w KRS, i ich stronie internetowej.

Czytaj studiuj i wróć jak zrozumiesz co tam napisali.

Od tego są dziennikarze, a nie od tego żeby słuchać i potem grzecznie pisać co Owsiak uważa na swój temat.

A Owsiak może mieć ich gdzieś, bo ma do tego prawo.

Edytowane przez palton
Usunięcie części prowokacyjnej i nie na temat.

Nie może. To reguluje prawo,w tym prawo prasowe.

Rozumiem, że ciężko Ci to przyjąć do wiadomości, ale tak jest.

Poczytaj a potem dyskutuj.

Idiotyzmy wypisywane wyżej przez innych, między innymi na temat kupowania czerwonych majtek przez księży pominę milczeniem.

Cały czas off topujecie i spychacie dyskusje na boczne tory.

Proszę moderację o interwencję.

Jak to nie wie na co? Na czerwone majtki dla swojej Dzidzi :)

Już niedługo! :)

Jakoś skromniejszy finał w tym roku, jednostki państwowe i samorządowe zaczynają się bać pobrudzenia przez układy z Jurasem.

No i rekordziku w dojeniu naiwniaków też raczej nie będzie.

Bo naiwniaków coraz mniej. :)

A wiesz na co ksiądz wyda wrzucone przez Ciebie pieniądze? Wątpię.

I Ty to mówisz ? Katoliczka?

A widzisz, że nie może

Ukryta Zawartość

Jakoś skromniejszy finał w tym roku, jednostki państwowe i samorządowe zaczynają się bać pobrudzenia przez układy z Jurasem.

Fakt, widziałem w TVP 2 relacje z Krakowa. Operator chyba miał przykazane, żeby nie pokazywać szerszych planów.

A ze studia TVP też jakoś tak powiało ...pesymizmem?

Ukryta Zawartość

I Ty to mówisz ? Katoliczka?

Taa... Niestety słyszałam o takich przypadkach, że nie wierzę w uczciwość wszystkich księży. Oczywiście są też dobrzy, ale źli także. Tylko chciałam Ci zwrócić uwagę na istotny szczegół.

No to sobie poczytajcie, i o tajemnicy handlowej i o innych niezwykle ciekawych sprawach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fakt, widziałem w TVP 2 relacje z Krakowa. Operator chyba miał przykazane, żeby nie pokazywać szerszych planów.

Jak zobaczą że nie jest w stanie już zebrać porządnej kaski żeby każdy mógł umoczyć dziubek, to go szybko spuszczą w kiblu i poszukają innego łowcy jeleni.

Kij tam z Owsiakiem, ważne aby wciąż jelenie były.

Cały czas off topujecie i spychacie dyskusje na boczne tory.

Proszę moderację o interwencję.

Uważasz, że to co piszesz to tylko merytoryczne wypowiedzi?

Pierwszy z brzegu:

Miejcie świadomość że dołożyliście się do tej chaty :).

Do chaty między innymi.

Populizm, demagogia, populizm, demagogia w co drugim poście.

Na tym ma polegać dyskusja.

Ten dobry który przywali "jurasowi"?

Daj spokój.

Lepiej było zamknąć temat bo żal bierze co się tu pisze.

Jakaś nikomu nieznana telewizja chce sobie zrobić na WOŚP reklamę?

O to chodzi?

Jak można wymyślać takie pierdoły? Pracujesz dla TV Republika?

Jak zobaczą że nie jest w stanie już zebrać porządnej kaski żeby każdy mógł umoczyć dziubek, to go szybko spuszczą w kiblu

Może i tak będzie, ale patrząc chociażby na historie byłego ministra od zegarków, zdrobniale w samej PO nazywanego Lolo Pindolo, to śmiem wątpić.

Ta mafia swoich broni do końca, bo każdy jest w coś umoczony.

No ale pożyjemy -zobaczymy.

Obyś miał rację.

Czytając Wsze wpisy wnioskuję, że nienawidzicie wszystko, co nie jest powiązane z PiSem. Tacy "patrioci"i "prawdziwi chrześcijanie" a życzycie upadku RP... Żenada... "Idą pokonać chrześcijan chrześcijanie"

Uważasz, że to co piszesz to tylko merytoryczne wypowiedzi?

Pierwszy z brzegu:

Jakbyś się tak nie śpieszył żeby mi tylko dowalić, to może byś zauważył że zamieściłem link do konkretnego artykułu, który wnosi coś nowego do dyskusji.

Jak można wymyślać takie pierdoły? Pracujesz dla TV Republika?

Daruj sobie, to jest zwyczajnie żałosne.

Cały czas trzeba się z Wami użerać, bo wypisujecie takie dyrdymały, że hoho.

Boli Was, że Wasza "świętość" okazuje się nie być taka święta?

Jak na razie wszystko okazuje się bzdurą, i to że Juras może sobie wpuszczać kogo chce, a resztę wywalić, i te tajemnice handlowe, i cała reszta.

Oglądałeś WOŚP? Wieje pustką i nudą. Zaklinasz rzeczywistość?

Mnie nic nie boli, aby mnie zdołować trzeba wkleić coś lepszego niż mało wiarygodny blog czy jeszcze mniej wiarygodne filmiki jakieś telewizji.

Panie święty. Może Ty nam powiesz jak mamy wspomagać potrzebujących, bo na razie wrzucasz jakieś frazesy, cośtam, że chcemy się dowartościować wspierając WOŚP i, że tylko raz w roku wspieramy TYLKO WOŚP.

A imprezach, jakie są na WOŚP nie lubię, może jestem dziwnym nastolatkiem, ale mnie takie imprezy nigdy nie rajcowały. Nie dziwię się, że wieje pustkami, w Poznaniu musieli odwołać koncerty na dworze ze względu na warunki atmosferyczne.

Panie święty. Może Ty nam powiesz jak mamy wspomagać potrzebujących, bo na razie wrzucasz jakieś frazesy, cośtam, że chcemy się dowartościować wspierając WOŚP i, że tylko raz w roku wspieramy TYLKO WOŚP.

Trzeba czytać uważnie wątek w którym się uczestniczy.

Już wrzucałem konkret, ale to wszystkim umknęło coś widzę.

No ale proszę jeszcze raz.

Przykład pierwszy z brzegu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez papaja

Czytałam, już ten link widziałam. Wolę WOŚP, pah i hospicja. "Przykład pierwszy z brzegu", fajne słowa. Wolę sobie zdefiniować przelew, aby co miesiąc z mojego konta schodziło x zł na pah. I tu nie chodzi o brak zaufanie itd., ale co oni zrobią z nadwyżką pieniędzy?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.