Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

A u was biją Murzynów.

Wiedziałem, że nim masz nic do powiedzenia. Jak zazwyczaj.

Znów pomyliłeś temat.

Ten nazwany "Teorie spiskowe" czeka, dlaczego się tam nie przeniesiesz? ;)

O tym co i gdzie piszę będę decydował ja. Oraz Moderacja jeśli zajdzie taka potrzeba. Twoja wrodzona pycha każe Ci uważać się za Pana Wszechrzeczy.

Ja też nie lubię jak mi się coś wytknie, ale przynajmniej w "rewanżu" nie przypisuję swoich cech innym. :)))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Wcale mnie to nie obchodzi że sensu nie pojąłeś, gdybym chciał pisać tylko do Ciebie zrobiłbym to na komunikatorze....

Jeszcze nie widzisz tego że piszesz nie na temat?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Z drugiej strony nasz przyjaciel udaje że nie wie za co Kk krytykuje Owsiaka, sprawy poruszane tutaj (finanse) raczej nie należały do tych spraw....

KK chodzi o finanse, reszta zarzutów, fałszywych zresztą, to tylko pretekst.

Jednym ze skutków działalności Orkiestry jest spadek dochodów Kościoła za pogrzeby (o czym tu już wspominano).

Wiedziałem, że nim masz nic do powiedzenia. Jak zazwyczaj.

Wiedziałem, że wiedziałeś.

KK chodzi o finanse, reszta zarzutów, fałszywych zresztą, to tylko pretekst.

Jednym ze skutków działalności Orkiestry jest spadek dochodów Kościoła za pogrzeby (o czym tu już wspominano).

Proszę o przeniesienie tego wpisu do tematu "humor".

Tutaj zajmujemy się WOŚP.

Dodajmy że całkowicie za darmo i dla dobra społecznego tak się "zajmujecie" . Zupełnie nie ci chciwcy którzy nie chca katabasom dawać z publicznych pieniędzy i żądają obłożenia ich podatkiem dochodowym. Niegodziwcy i agencji - oczywiście.

A propos dochodów kościoła. Często pierwszą rzeczą jaką się słyszy i/lub dostaje do rąk to cennik, akurat u mnie tak nie ma, ale znam takie parafie... Jak wrzucacie na WOŚP nie ma określenia ile, a w KK często tak jest...

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

akurat u mnie tak nie ma, ale znam takie parafie...

Mnie tam akurat nie było, ale wszystko mogę dokładnie opowiedzieć...

Ze szczegółami!

A jaką tu trzeba mieć tę wiedzę? Taką może:

KK chodzi o finanse, reszta zarzutów, fałszywych zresztą, to tylko pretekst. Jednym ze skutków działalności Orkiestry jest spadek dochodów Kościoła za pogrzeby...

Chcesz kontestować KK to proszę bardzo, ale nie wkładaj wszystkich do jednego wora, bo to bzdura.

Jaki masz stosunek do Służby Bezpieczeństwa? Czy wszystkich tam niegdyś służących wkładasz do jednego wora, czy dzielisz na uczciwych i tych złych? Szukałeś kiedyś w tych dobrych pozytywnych cech? Edytowane przez sittek

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Mnie interesuje jedynie finansowa natura tego mega-przekrętu, nic więcej.

Owsiak przeprasza ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeszcze nie widzisz tego że piszesz nie na temat?

Nigdy i w żadnym Twoim wpisie nie jest na temat. I jakoś Ci to nie przeszkadza. Źdźbło w cudzym oku widzisz. Belki we własnym - nigdy.

Widzę że dalej nie rozumiesz.

Załóż temat gdzie mnie będziesz "oceniał"...zapewne znajdziesz wielu chętnych którzy będą to czytali. :)))

Ps. Masz podobnie do tych co wykorzystują ten temat by pisać nieprzychylnie o Kk odwracając uwagę od meritum....to zamierzone?

Nie odpowiadaj, bo i tak nie wierzę w Twoją szczerość. ;(

Edytowane przez Maju

A jaką tu trzeba mieć tę wiedzę? Taką może:

Chyba nie zaprzeczysz, że dzięki Orkiestrze liczba przedwczesnych zgonów dzieci zmalała?

Przypomnij sobie pogrzeb Jerzego Waldorffa. Ksiądz na Starych Powązkach nie chciał go pochować z zemsty za inwentaryzację grobów, wskutek której nie mógł sprzedawać miejsc na pochówek za lewą kasę.

Załóż temat gdzie mnie będziesz "oceniał".

I kto tu ocenia?

Ponadto powtarzam: to ja będę decydował co i gdzie pisać. Również Moderacja, jeśli będzie taka potrzeba. Nie Ty. Może to w końcu do Ciebie dotrze.

I kto tu ocenia?

Ponadto powtarzam: to ja będę decydował co i gdzie pisać. Również Moderacja, jeśli będzie taka potrzeba. Nie Ty. Może to w końcu do Ciebie dotrze.

Bez przerwy mamy się odwoływać do moderacji, bo Ty zapominasz o czym jest wątek.

Zachowujesz się dokładnie jak Juras chce, czyli "Róbta co chceta".

Edytowane przez papaja

Chyba nie zaprzeczysz, że dzięki Orkiestrze liczba przedwczesnych zgonów dzieci zmalała?

Jakie to ma dla nich znaczenie? Najważniejsze, że Owsiak jest "be".

Obrońcy życia od siedmiu boleści.

"Róbta co chceta".

Bardzo dobre, trafne, celne i chwytliwe hasło.

Ma wielkie znaczenie, bo znacznie zmalała ilość pogrzebów, a zatem - kasy.

Obrońcy życia od siedmiu boleści.

Bardzo dobre, trafne, celne i chwytliwe hasło.

Skoro takie trafne hasło, to właśnie w myśl tego powiedzonka "prześwietlany Owsiaka" w tym wątku.

I okazuje się, że On nie jest tak "dziewica orleańska", tylko z Orkiestry stworzył sobie, rodzinie i zaprzyjaźnionym kolesiom znakomite źródło dochodu, krzycząc jednocześnie na całą Polskę, że "grosza nie bierze'. A tu proszę, kasa leje się strumieniami do jego kiesy.

Są to pomównia i oszczerstwa formułowane przez wiadome kręgi, którym kasa przeszła koło nosa. I nie mogą się z tym pogodzić. Jak również z tym, że ludzie organizują się nie wokół nich.

Nikt Owsiakowi niczego nie udowodnił. Matka Kur(w)ka, zdalnie sterowany pajacyk na sznurku, nie jest żadnym dowodem. Rozliczenia Owsiaka są audytowane na dziesiątki sposobów i każdorazowo bez zastrzeżeń zatwierdzane przez Ministerstwo Finansów.

Skieruj lepiej swoje zainteresowanie gdzie podziała się kasa zebrana na ratowanie Stoczni Gdańskiej przez hochsztaplera z Torunia.

Edytowane przez Bobcat

Są to pomównia i oszczerstwa formułowane przez wiadome kręgi

To odpowiem w Twoim stylu, tylko dowcipniej, bez takiej zajadłości: "tere fere kuku, strzela baba z łuku".

Gadaj zdrów.

Rozliczenia Owsiaka są audytowane na dziesiątki sposobów i każdorazowo

bez zastrzeżeń zatwierdzane przez Ministerstwo Finansów.

Możesz wskazać te "dziesiątki sposobów audytowania" ? Pomiń z grzeczności firmę audytorską, której

współwłaścicielem jest członek zarządu WOŚP, bo już samo to powinno być tematem dla prokuratury.

Ministerstwa zatwierdzają jedynie "słupki liczb" które dostaną na papierze - żadne ministerstwo nie kontrolowało WOŚP.

Nigdy WOŚP nie było kontrolowane przez NIK, czy też najzwyklejszy UKS. Kasę z WOŚP doi się w białych rękawiczkach,

a nie poprzez pospolitą kradzież i jej brak w bilansie. Aby to dosadnie zobrazować, bo jak widzę, to brak Ci w tym

wyobraźni, przykładowo - WOŚP kupuje od Mrówki cegłę, płacąc za nią 1 mln. i nikt z nadzoru nie robi z tego problemu !

Kwity grają, kasa również ...

Zawieszona Mrówka pełniła tutaj rolę spijacza śmietanki, gdyż to właśnie ona kasowała

lukratywne zleconka na grubą kasiorkę, a jako że jest to JEDNOOSOBOWA, prywatna

firma Owsiakowej, to wszystkie zyski trafiały do jej kieszeni ... Rozumiesz pojęcie SŁUPA ?

Edytowane przez BoDeX

Mnie interesuje jedynie finansowa natura tego mega-przekrętu, nic więcej.

Skąd wiesz, że to jest mega przekręt? Bo tak napisali paradziennikarze pod wpływem polityków?

Załóż temat gdzie mnie będziesz "oceniał"...zapewne znajdziesz wielu chętnych którzy będą to czytali. :)))

Ps. Masz podobnie do tych co wykorzystują ten temat by pisać nieprzychylnie o Kk odwracając uwagę od meritum....to zamierzone?

Nie odpowiadaj, bo i tak nie wierzę w Twoją szczerość. ;(

Ludzie żyjący z manipulacji wszędzie tę manipulacje widzą. Nawet jeśli jej nie ma. Inaczej się nie da. I to widać doskonale.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.