Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialem niesmialo zauwazyc, ze kwestia poczatku zycia, to kiedy stajemy sie czlowiekiem, to jednak troche bardziej skomplikowana sprawa.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

6 minut temu, xniwax napisał:

Ciesz się, że jesteś w gronie tych, których rodzicom do głowy to nie przyszło.

Tak to jest, ze aborcje popieraja ci, ktorym udalo sie narodzic.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

10 minut temu, muls napisał:

tu juz nawet nie chodzi o gimnazjum ale udzial w pomocy wysokiego towarzysza.Nie kazdy na to zasluzył.

"Z niemałym zdumieniem dowiedzieliśmy się po wakacjach, że – mimo ocen niedostatecznych – kontynuuje on naukę w klasie maturalnej. Rodzice zabrali z "Lelewela" także Lecha, ale w jego przypadku nie było nic zdrożnego. Zastanawialiśmy się później w szkole. z jakiego powodu kurator i ważny działacz PZPR mocno nadwyrężył swój autorytet w sprawie promocji Jarosława. Słyszałem różne opinie, ale nie będę się nimi dzielił, bo nie mam pewności. A może ktoś dokładnie wie i wyjaśni?" – podsumowuje Jaczewski."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sam Kaczyński przyznaje, ze maturę zrobił nielegalnie ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
39 minut temu, jar1 napisał:

Ale to musiał być głąb, ten prezes.

Na pomysł przywrócenia w Polsce ustroju socjalistycznego może wpaść tylko zakochany w nim głąb. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

4 minuty temu, bubusia napisał:

aborcje popieraja ci, ktorym udalo sie narodzic.

zupelny brak logiki ale u ciebie nie dziwi.

6 minut temu, muls napisał:

tylko dla ciebie..Tobie zdaje sie wszytko sprawia trudnosc,a najbardziej myslenie.

No coz, w ramach oczyszczania bagna, musialem zglosic atak ad personam.

2 minuty temu, muls napisał:

zupelny brak logiki ale u ciebie nie dziwi.

I znowu to samo.

Czy mamy tutaj dyskutowac, czy ciagle atakowac sie personalnie?

2 minuty temu, bubusia napisał:

tutaj dyskutowac, czy ciagle atakowac sie personalnie?

czy ja jestem od wytykania logiki.To jest totalna bzdura a ja nie bede czytał totalnych bzdur.Masz nas za idiotow i boisz sie  to napisac?

Jak sie nie narodził to nie moze wytykac.sprobuj to odwrotnie geniuszu.

Edytowane przez muls
14 minut temu, bubusia napisał:

Ja np nie pale, ani nie wieszam.

Taki gołąbek pokoju.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

2 minuty temu, muls napisał:

czy ja jestem od wytykania logiki.To jest totalna bzdura a ja nie bede czytał totalnych bzdur.

To napisz, ze uwazasz za bzdure i nie atakuj personalnie.

Przypomniec ci niedawny post moderatora Arkadowskiego odnosnie robienia bagna?

Twoje posty tez ktos moze uznac za bzdury, ale nie musi wsiadac na ciebie.

I tyle

Edytowane przez bubusia

nie uwazam za bzdure tylko to jest bzdura.A ponadto wtykaj sobie te sprawy koscielne w szkole katolickiej.BO TO JEST robienie bagna.

Edytowane przez muls
14 minut temu, bubusia napisał:

Chcialem niesmialo zauwazyc, ze kwestia poczatku zycia, to kiedy stajemy sie czlowiekiem, to jednak troche bardziej skomplikowana sprawa.

Są tacy co nigdy nie staną się ludźmi i nawet po urodzeniu i wykształceniu przez całe życie będą komuchami czekającymi aż ktoś im da.

1 minutę temu, muls napisał:

nie uwazam za bzdure tylko to jest bzdura.

Naucz sie dyskutowac, wtedy pogadamy.

3 minuty temu, Lech36 napisał:

Są tacy co nigdy nie staną się ludźmi i nawet po urodzeniu i wykształceniu przez całe życie będą komuchami czekającymi aż ktoś im da.

Lechu, to jest zupelnie inna kwestia. Koncepcja zycia, poczatek isytnienia, to zupelnie cos innego. Nauka moze tutaj myslec jedno, a kazdy z nas drugie. Kwestia swiatopogladu.

Edytowane przez bubusia

5 minut temu, slawek.xm napisał:

o nastepny atak personalny

to biegnji milordzie bo kto ci pomoze jak nie mamusia.

cos jeszcze o poczeciu nieszczesnicy?to na inny wontek prosem...Tam mozecie o kazdym bogu i kazdej pier**le.Czy tu gdzies widzicie SJ ze swoimi pomyslami?Tylko was jest wszedzie pelno.Do kaplicy modlic sie i tam sobie opowiadacp o poczeciu.

5 minut temu, slawek.xm napisał:

o nastepny atak personalny

Edytowane przez muls
9 minut temu, muls napisał:

gadamy juz caly czas i jak na razie z ciebie nie ma zadnego pozytku.Moze na pocztek zmien kanał.Tam gdzie takie pierdoly przrejda.

Muls, to ty musisz dostosowac sie do regul tutaj panujacych, nie jestes od decydowania o kanalach i pozytkach. Jesli sie nie dostosujesz, bedziesz ciagle atakowal ad personam, to zgodnie z zasadami tego watku powinienes byc usuniety. Wcale tego nie chce, ale zasady obowiazuja kazdego.

Dotyczy to kazdego. Mnie rowniez.

Edytowane przez bubusia

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, muls napisał:

to na inny wontek prosem.

przeciez to ty pisałes ,ze to watek wielotematyczny

poza tym w ilu watkach wklejałes teksty o księzach pedofilach?

czterech pięciu?

1 minutę temu, bubusia napisał:

Muls to ty musisz dostosowac sie do regul tutaj panujacych, nie jestes od decydowania o kanalach i pozytkach. Jesli sie nie dostosujesz, bedziesz ciagle atakowal ad personam, to zgodnie z zasadami tego watku powinienes byc usuniety. Wcale tego nie chce, ale zasady obowiazuja kazdego.

Usuwanie i niszczenie to cecha i powołanie każdego PiS-owca. 

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

watkach wklejałes teksty o księzach pedofilach?

zawsze zwiazane z TEMATEM slawus ale skad ty mozesz o tym wiedziec.Poczecie slawus to jakby inna innosc.Ty o tusku tez a to temat na kurdupla.

Edytowane przez muls

Panowie, kolega arkadowski prosil o nie robienie bagna. Widze, ze wiekszasc z nas nie ma z tym problemu. Nie bardzo wiem dlaczego, az taki duzy problem ma kolega muls. Czyzby inaczej nie potrafil?

Co do tematow, wiadomo, ze potrafia sie miksowac. Po co z tego robic jakies wielkie halo.

Wystarczy zachowac troche kultury i darowac sobie ataki ad personam.

W koncu.

9 minut temu, Lech36 napisał:

Usuwanie i niszczenie to cecha i powołanie każdego PiS-owca. 

Czy wprowadzanie odrobiny kultury, to jest dla ciebie niszczenie i usuwanie?

Edytowane przez bubusia

na konto wspieram nauczycieli wplacono juz 2289192,0zl.Mozna caly czas.Pieniadze sa przeznaczone na wsparcie tych ktorzy straca na strajku.I to mi sie podoba.Mozna przeznaczyc 13 emerytalna.I to jest po katolicku.

7 minut temu, bubusia napisał:

arczy zachowac troche kultury i darowac sobie ataki ad person

mam ci wypunktowac te twoje momenty kulturalne humanisty?za ostatni rok?

Edytowane przez muls
1 minutę temu, muls napisał:

na konto wspieram nauczycieli wplacono juz 2289192,0zl.Mozna caly czas.Pieniadze sa przeznaczone na wsparcie tych ktorzy straca na strajku.I to mi sie podoba.Mozna przeznaczyc 13 emerytalna.I to jest po katolicku.

I dobrze, ze wplacono. Mi tez sie podoba, ale pozwol ze sam zdecyduje czy wplacic. Nie wzbudzaj presji katolickoscia.

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, muls napisał:

Ty o tusku tez

ale to nie ja mam problem tylko ty i jesli nie masz ochoty dyskutowac lub kometowac to nikt cie nie zmusza

obrażanie , które stosujesz jako ekwiwalent dyskusji nie jest akceptowane przez nikogo

42 minuty temu, xniwax napisał:

Ciesz się, że jesteś w gronie tych, których rodzicom do głowy to nie przyszło.

Typowy pseudo-argument fundamentalistycznego betonu.

38 minut temu, bubusia napisał:

Tak to jest, ze aborcje popieraja ci, ktorym udalo sie narodzic.

A tutaj drugi bełkot.

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

nie ja mam problem

Nie wydaje aby on też miał.

3 minuty temu, Bobcat napisał:

Typowy pseudo-argument fundamentalistycznego betonu.

A tutaj drugi bełkot.

Wg mnie to jest prawda. No chyba, ze uwazasz, ze aborcje popieraja ci ktorym udalo sie nie narodzic. Moze masz jakies info. w tym wzgledzie. Nie wiem. Mozesz zawsze wiedziec cos wiecej ode mnie.

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

obrażanie , które stosujesz jako ekwiwalent dyskusji nie jest akceptowane przez nikogo

Przeze mnie jak najbardziej jest. Albowiem @mulsnikogo nie obraża. Co najwyżej pokazuje miałkość intelektualną co poniektórych.

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Przeze mnie jak najbardziej jest. Albowiem @mulsnikogo nie obraża. Co najwyżej pokazuje miałkość intelektualną co poniektórych.

Pozwol moderacji zdecydowac, czy obraza, czy nie, czy ciagle atakuje ad personam, czy moze nie. Ok?

Edytowane przez bubusia

to znaczy kogo? Ty robisz za wszytkich czy wszyscy za ciebie.                                                                                                                                                                                                                                

9 minut temu, slawek.xm napisał:

jest akceptowane przez nikogo

dziś waży się nauczycielska godność – mówi Marcin Bruszewski, współzałożyciel fundacji Social Wolves. - W czwartek mieliśmy w domu burzliwą dyskusję. Wiedzieliśmy, że chcemy pokazać nauczycielom, że są dla nas, obywateli, bardzo ważni – mówi Marcin Bruszewski. Z żoną Paulą wpłacili w piątek potężną kwotę na fundusz dla strajkujących nauczycieli. Zrobili to bez uprzedzania Związku Nauczycielstwa Polskiego.

„108 000 zł. Tyle dzisiaj razem z Marcinem Bruszewskim wpłaciliśmy na fundusz strajkowy nauczycieli. Dokładnie tyle w sumie w ciągu 18 lat dostaniemy od rządu w ramach 500+ na wsparcie rozwoju naszej drugiej córki. Zdecydowaliśmy się przeznaczyć te 108 000 zł na fundusz, ponieważ nie wyobrażamy sobie lepszej inwestycji w przyszłość naszych córek niż wsparcie nauczycieli, od których zależy edukacja XXI wieku. Drodzy Nauczyciele, nie poddawajcie się, jesteśmy z Wami! #strajknauczycieli #WspieramNauczycieli” – napisali w mediach społecznościowych.

Strajk nauczycieli. Andrzej Seweryn: Absolutnie solidaryzuję się z nauczycielami. I bardzo im dziękuję

Bruszewcy to twórcy (wraz z Rafałem Flisem) olimpiady Zwolnieni z Teorii. – Współpracujemy z nauczycielami od lat. Doceniamy ich rolę i nie możemy się pogodzić z tym, by nie został im publicznie oddany szacunek za pracę. Traktujemy dzisiejszą sytuację jako moment, w którym publicznie waży się nauczycielska godność. Nie wybaczyłbym sobie, gdybym nie wsparł nauczycieli – mówi Bruszewski.

Bruszewscy i Rafał Flis wymyślili, jak nakłonić nastolatki do pracy zespołowej. Założyli fundację Social Wolves. W 2014 r. zorganizowali olimpiadę, w której trzeba działać zespołowo. Wzięło w niej udział 7 tys. uczniów (w ostatniej – 15 tys.). „Forbes” wpisał ich na listę trzydziestu liderów, wynalazców i przedsiębiorców poniżej 30. r. ż. w Europie.

Grochówka, plakaty i „łańcuch światła”

W piątek w południe do nauczycieli z podstawówki na warszawskim Targówku wybrali się rodzice z grochówką dla strajkujących. Nauczycieli z Czackiego przywitało hasło: „Jesteśmy z wami”, które nocą pojawiło się na wejściowej bramie. Potem licealiści przynosili laurki i wieszali je na ogrodzeniu szkoły. W innych warszawskich szkołach rodzice upiekli ciasta, przynieśli nauczycielom cukierki, kwiaty.

W oknach Przedszkola nr 351 przy ul. Warchałowskiego na Ursynowie pojawił się napis: „Nauczyciele dziękują rodzicom za wsparcie”. Chodniki są ozdobione kolorowymi rysunkami wykonanymi kredą przez przedszkolaków i ich rodziców, którzy chcieli okazać życzliwość wychowawczyniom.

Uczniowie III Liceum Ogólnokształcącego z ul. Składowej we Wrocławiu przyszli wczoraj do szkoły mimo braku zajęć. Przynieśli ciasta, słodycze i owoce, by zademonstrować solidarność ze strajkującymi. – Chcemy wesprzeć nauczycieli w trudnych dla nich chwilach. Dużo złych słów może ich teraz spotykać, np. na Facebooku, my chcemy pokazać im nasze poparcie – mówiła Julia, pierwszoklasistka.

– Powinniśmy ich wspierać nie tylko lajkami na Facebooku, lecz także na wszystkie możliwe sposoby, również osobiście – dodała Julia Krasicka-Mazur, drugoklasistka.

Ponad setka nauczycieli przyszła pod główne biuro poselskie minister edukacji Anny Zalewskiej w Świdnicy. Pod drzwiami zostawili wyrazy poparcia dla strajkujących nauczycieli. Do biura nie zostali jednak wpuszczeni.

– Witamy nauczycielki i nauczycieli, witamy wuefistów i biolożki, polonistów, logopedki, uczniów i uczennice, rodziców i dziadków, przedszkola, szkoły i uniwersytety – mówili organizatorzy „łańcucha światła”, który odbył się w Poznaniu po raz 18., ale pierwszy raz z myślą o strajkujących nauczycielach. To był „łańcuch światła z wykrzyknikiem”, bo wykrzyknik jest symbolem trwającego od poniedziałku protestu w oświacie.

Jak pomóc nauczycielom?

W czasie strajku nauczyciele nie dostają pensji – tydzień protestu to nawet kilkaset złotych straty. Forum Związków Zawodowych i Związek Nauczycielstwa Polskiego otworzyły konto, na które można wpłacać pieniądze, by wesprzeć strajkujących. Związkowców zainspirował do tego komentarz publicysty „Wyborczej” Wojciecha Maziarskiego. Z pomocy funduszu będą mogli skorzystać ci, którzy nie należą do ZNP i FZZ.

Społeczny komitet Wspieram Nauczycieli będzie czuwał nad tym, by pieniądze zostały przekazane najbardziej potrzebującym. W jego skład weszli ludzie ze świata kultury i nauki, m.in.: pisarka Olga Tokarczuk, były pierwszy prezes SN prof. Adam Strzembosz, a także Wojciech Maziarski.

WSPIERAM NAUCZYCIELI

2 289 192 zł – tyle wpłacono na konto komitetu (do godz. 18.30 w piątek 12 kwietnia 2019 r.)

Numer konta do wpłat: 13 1240 5934 1111 0010 8960 6877

aszy mnie Krystyna P.

Edytowane przez muls
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.