Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, Bobcat napisał:

Nie wolno.

Celowo rozwalać tematu również nie wolno. I to nie @mulsrozwala.

Nikt celowo niczego nie rozwala, rozne opinie padaja na rozne tematy, czasem ktos wtraci uwage z innej dziedziny, nie oznacza to rozwalania. Rozwalaniem jest ciagle atakowanie adwersarza personalnie, uzywanie chamskiego jezyka, i ogolne robienie bagna. Ktos postanowil z tym skonczyc, i komus sie to strasznie nie podoba. Patrz chociazby uwaga kolegi mulsa, ze i tak bedzie zwracal sie ad personam. A kolega Bobcat nie jest od oceniania czyjejs merytoryki. Ma sie trzymac zasad jak inni.

Przez wasze zagrywki moderacja jest bliska zamkniecia watku. Czy tego chcecie?

Chyba starczy off topow.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Dzielenie ludzi, rządzenie poprzez konflikty zawsze prowadzi do destrukcji i sprowadza człowieka do poziomu debilnego zombi, który kieruje się jedynie nienawiścią do "innych". Kończy się zawsze totalną destrukcją i czystym wandalizmem. 
Czasem warto sobie spojrzeć w lustro, czy już się nie osiągnęło ten poziom. 

Ten podział może być także inicjowany z pomocą mind control - stymulacja fal mózgowych przy pomocy technologii. Nie ,,mówię,, tu o tv;)
Dzielenie ludzi, rządzenie poprzez konflikty zawsze prowadzi do destrukcji i sprowadza człowieka do poziomu debilnego zombi, który kieruje się jedynie nienawiścią do "innych". Kończy się zawsze totalną destrukcją i czystym wandalizmem. 
Czasem warto sobie spojrzeć w lustro, czy już się nie osiągnęło ten poziom. 

Ten podział może być także inicjowany z pomocą mind control - stymulacja fal mózgowych przy pomocy technologii. Nie ,,mówię,, tu o tv;)

Powtorze swoja opinie w tym wzgledzie.

Ten konflikt jest napedzany przez obydwie strony. Pasuje obydwu stronom i dlatego tak sie intensyfikuje. Obydwie strony wychowuja sobie rzesze oddanych zwolennikow, ktore na smierc i zycie gotowe sa bronic ich przkonan.

I w tym sensie mozna mowic o mind control. W innym nie.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Znowu wojna? ☹️

Bo aż mi się przypomina Balcerek z "Alternatyw", Barei. Gdy mu profesor Dąb-Rozwadowski powiedział, że "ten obraz przedstawia Bitwę Pod Grunwaldem":

"...Aaaa...to taka bitwa jest u nas na Targówku, gdy rzucą balerony do rzeźnika.

Tyle, że bab jest więcej..."

Chyba sobie włączę, miast się tu żreć?.

4 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Znowu wojna? ☹️

Bo aż mi się przypomina Balcerek z "Alternatyw", Barei. Gdy mu profesor Dąb-Rozwadowski powiedział, że "ten obraz przedstawia Bitwę Pod Grunwaldem":

"...Aaaa...to taka bitwa jest u nas na Targówku, gdy rzucą balerony do rzeźnika.

Tyle, że bab jest więcej..."

Chyba sobie włączę, miast się tu żreć?.

Zainspirowales mnie. Tez odpuszczam, kijem W. nie zwroci. A moze?

11 minut temu, bubusia napisał:

en konflikt jest napedzany przez obydwie strony

Ale to Ty decydujesz, jakim zwierzęciem się stajesz.

To, że pies szcza na chodnik nie oznacza, że człowiek też musi.

22 minuty temu, TomekL3 napisał:

Widzę, że w Twoim przypadku chyba ktoś mocno przesadził ze stymulacją.

Teraz, jar1 napisał:

I ja nie szczam. Wrecz przeciwnie, probuje przekonac innych, zeby nie szczali. Z marnym skutkiem, ale jednak

Nie tak do końca. Są jednostki łatwo podatne na sugestię zwane z resztą w żargonie mind control ( i nie tylko;)) ,,baranami,,. Jest nawet technologia pomagająca wyłowić takie osoby. Oczywiście nie musi mieć to tutaj zastosowania ale warto wiedzieć, że takie coś jest możliwe.

Nie tak do końca. Są jednostki łatwo podatne na sugestię zwane z resztą w żargonie mind control ( i nie tylko;)) ,,baranami,,. Jest nawet technologia pomagająca wyłowić takie osoby. Oczywiście nie musi mieć to tutaj zastosowania ale warto wiedzieć, że takie coś jest możliwe.

4 minuty temu, seniortelefono napisał:

Przecież nie od dziś ?!

Jak wyżej, nie mówię że ma to tutaj zastosowanie ale jak najbardziej jest możliwe. Stosowane z resztą od dłuższego czasu.
7 minut temu, jar1 napisał:

Człowiek - nie niesporczak. Czasem wysikać się musi...

A mój piesek sika na trawniku☺️!

2 minuty temu, TomekL3 napisał:

Jak wyżej, nie mówię że ma to tutaj zastosowanie ale jak najbardziej jest możliwe. Stosowane z resztą od dłuższego czasu.

Tomek, od jakiegoś czasu zauważyłem, że ktoś cię stymuluje i walisz po dwa wpisy na raz takie same jeden za drugim?

Double impact

?

Edytowane przez bubusia

8 minut temu, bubusia napisał:

I ja nie szczam. Wrecz przeciwnie, probuje przekonac innych, zeby nie szczali. Z marnym skutkiem, ale jednak

Bubek - proszę Cię... Nie pjełdol?.

Mam Ci przypomnieć i wyłuszczyć detalicznie, jakżeś "szczał" po oponentach?

I dopiero teraz, gdy Godzilla i Hedora przegranej w wyborach (tych i następnych - gwarantuję!) w oczy zajrzała i ogniem plunęła - robisz z siebie hrabię? No, bez jaj...

Pozdro.

10 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Bubek - proszę Cię... Nie pjełdol?.

Mam Ci przypomnieć i wyłuszczyć detalicznie, jakżeś "szczał" po oponentach?

I dopiero teraz, gdy Godzilla i Hedora przegranej w wyborach (tych i następnych - gwarantuję!) w oczy zajrzała i ogniem plunęła - robisz z siebie hrabię? No, bez jaj...

Pozdro.

Jam szczal(moze kiedys troche), nie pamietam(sry, troche pamietam), na pewno nie po resecie.

Co do przegranej, ja nie przegram. Jak Pis dostanie w dupe, to naprawde niewiele zmieni w moim zyciu, tzn null zmian.

A co do wynikow wyborow, to nic jeszcze nie wiadomo. Mam teorie, ze twoje gwarancje zaprzepasci pan Wiosna. Ale obaczymy.

Ciekawe, ze niektorzy tego nie widza.

Tez pozdr.

Edytowane przez bubusia

Tomek, od jakiegoś czasu zauważyłem, że ktoś cię stymuluje i walisz po dwa wpisy na raz takie same jeden za drugim

To ta racjonalizacja forum;) z TP nie dosyć, że ,,odrzuca,, wpis to potem pojawia się podwójnie.
Tomek, od jakiegoś czasu zauważyłem, że ktoś cię stymuluje i walisz po dwa wpisy na raz takie same jeden za drugim

To ta racjonalizacja forum;) z TP nie dosyć, że ,,odrzuca,, wpis to potem pojawia się podwójnie.
38 minut temu, TomekL3 napisał:

Każdy człowiek ma swojego xxxx. I sam za niego odpowiada. Zwalanie na spiski, siły nieczyste, albo inne wpływy zewnętrzne jest głownie zwalaniem na "innych" za własne problemy.

Doświadczenie, wiedza i kultura to atrybuty potrzebne, by ucywilizować tego "skurwysynka", bez którego człowiek też egzystować nie jest w stanie. 

Edytowane przez arkadowski
Język!
Każdy człowiek ma swojego "skurwysynka". I sam za niego odpowiada. Zwalanie na spiski, siły nieczyste, albo inne wpływy zewnętrzne jest głownie zwalaniem na "innych" za własne problemy.
Doświadczenie, wiedza i kultura to atrybuty potrzebne, by ucywilizować tego "skurwysynka", bez którego człowiek też egzystować nie jest w stanie. 

Zgoda. Jednakże mając wiedzę o wpływie ,,czynników zewnętrznych,, nie można tego wykluczyć czy bagatelizować. A wpływ mz zdaniem jest istotny, rzędu 70% na bieżące życie.
11 minut temu, asterix1 napisał:

Nie karmijcie trolla ...foxik nie wytrzymał  i nagrodę ma

No nie da sie z wami, po prostu sie nie da. Foxik dostal kare za chamstwo, a on mnie obwinia za podpuszczanie.

O karmieniu juz nie wspomne.

Co sie z wami dzieje?

Edytowane przez bubusia

"Ksiądz Grzegorz Nenca nie widzi nic złego w tym, że nauczyciele poczuli się urażeni jego słowami. – Gdybym czuł się urażony, po tym co ktoś do mnie mówi, to całe życie chodziłbym urażony – mówi Wirtualnej Polsce ks. Nenca. Gdy pytamy go, dlaczego zaatakował nauczycieli, odpowiada: - Oni chcą tysiąc złotych podwyżki. Jednorazowo. Pani kiedyś taką dostała? Bo ja nigdy – ucina ksiądz. Na argument nauczycieli, że pobiera bardzo wysokie opłaty za sakramenty, m.in. za ślub, odpowiada: – Możliwe. Z Bogiem – i się rozłącza"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Widac, ze to wyjatkowo prymitywny ksiadz. Ja bym takich usuwal. Ktos wyczul, ze jest prymitywny i wyciaga z niego te glupote.

najwyrazniej podwyzka pensji jako nauczyciel Grzegorzowi Nenca zwisa równo ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

7 minut temu, cir napisał:

najwyrazniej podwyzka pensji jako nauczyciel Grzegorzowi Nenca zwisa równo ?

To, że mu zwisa to nie jest istotne.

Natomiast sianie przez księdza pogardy do ludzi i uprawianie polityki "doczesnej" i to w czasie mszy jest niegodne dla wspólnoty, której podobno wzorem, są nauki Jezusa.  

Godzinę temu, bubusia napisał:

Ktos wyczul, ze jest prymitywny i wyciaga z niego te glupote.

Dopisz jeszcze antykatolicki chory z nienawiści ktoś i zaraz będzie jak w maju...

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.