Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, glazior napisał:

Problemem tego forum nie są islamiści czy księża ale ludzie pokroju i klasy BN.

Nie przesadzaj, BN akurat jest Ok, ma swoje przekonania, czuje sie zmuszony, czasami sie wku...., normalne ludzkie reakcje. Nie widac w nim jednak takiej kure..... zlosci kazacej uj***c  te druga strona. A te zlosc widac u innych. Nie bede wskazywal palcem, nie od tego jestem. Ale jak ktos ma rozum, to wyczuje.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość

(Konto usunięte)
4 godziny temu, przemak napisał:

Naprawdę? I gdyby nie było miejsca to co, pedofil by mniej pedofil y był? 

osobicie chciałbym wiedzieć czy w mojej okolicy nie było przypadku przestepstwa seksualnego

dlatego jest to dla mnie istotne

24 minuty temu, sittek napisał:

Głódź i wiara? Głódź i Chrystus? Głódź i Bóg? Tutaj nie ma żadnego powiązania, inaczej piorunem dostałby z czystego nieba.

Takie mendy jak Głódź tylko utwierdzają nas w przekonaniu że Boga nie ma, że nie ma żadnego Jezusa, że cała ta wiara to jeden wielki kit dla frajerów. Europa zachodnia już dawno się obudziła i przepędziła tych oszustów z obszarów społecznych. Katolicka Irlandia pognała ich do stu diabłów. Czas na Polskę.

Gratuluje opierania swojego stosunku do wiary na osobie Glodzia. Pomijam brak logiki miedzy 1szym a 2m akapitem. Ale coz. Takich to mamy teraz myslicieli.

sittek najpierw pisze, ze Glodz nie ma nic wspolnego z Bogiem, wira etc, zeby zaraz potem utwierdzac sie w przekonaniu, ze przez Glodzia wiara to jest jeden wielki kit.

No coz.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Przywoływanie Wałęsy w temacie odpowiedzialności za pedofilię w KK to bardzo karkołomne i kolejne, nieprzemyślane działanie.  Ten polityczny marketing pisowski jest tak durnowaty, jak zarządzanie stadniną koni w Janowie.

Bo przecie to czasy wielkiej przyjaźni Wałęsy z JP II. A kto wtedy odpowiadał za to, co się dzieje w KK? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jp2lichen.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A to Głódź już jest passe? Jeszcze niedawno przed nim padał byś na kolana i całował po łapach, a teraz już Głódź jest nikim? No super.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość glazior

(Konto usunięte)

GŁÓDZ od bardzo dawna jest nikim <jako ksiądz i przede wszystkim człowiek>.To taka biskupia wersja Jankowskiego < kocha przepych imprezy polowania , zwykły człowiek jest dla niego nikim>. Dlaczego spośród 40 tys. księży w Polsce wybrałeś akurat jego.

Edytowane przez glazior
11 minut temu, jar1 napisał:

Przywoływanie Wałęsy w temacie odpowiedzialności za pedofilię w KK to bardzo karkołomne i kolejne, nieprzemyślane działanie.  Ten polityczny marketing pisowski jest tak durnowaty, jak zarządzanie stadniną koni w Janowie.

Bo przecie to czasy wielkiej przyjaźni Wałęsy z JP II. A kto wtedy odpowiadał za to, co się dzieje w KK? 

Ukryta Zawartość

jp2lichen.png

A czym jest zwalanie wszystkiego na JP 2, antyklerykalnym szalem?

10 minut temu, sittek napisał:

A to Głódź już jest passe? Jeszcze niedawno przed nim padał byś na kolana i całował po łapach, a teraz już Głódź jest nikim? No super.

sittek, co ty, ze tak powiem, pierd...... Kto, gdzie i kiedy padal przed nim na kolana?

Bzdurzysz jak oszolom. A juz kojarzenie go z Jezusem lub Bogiem, a potem jazda po wierze jako takiej, swiadczy o twoim niedorozwinieciu intelektualnym.

7 minut temu, glazior napisał:

GŁÓDZ od bardzo dawna jest nikim <jako ksiądz i przede wszystkim człowiek>.To taka biskupia wersja Jankowskiego < kocha przepych imprezy polowania , zwykły człowiek jest dla niego nikim>. Dlaczego spośród 40 tys. księży w Polsce wybrałeś akurat jego.

Bo pasowal do z gory zalozonej tezy. No i jest na swieczniku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

Niestety, to właśnie ten jeden z bohaterów tego filmu jest przytulany przez papieża w Licheniu...

Ale przecież wszystkiemu winien jest diabeł, a ten to wiadomo, Wałęsa, PO, Żydzi, GW i wszystkiemu winny Tusk..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 minut temu, glazior napisał:

Przecież jest arcybiskupem metropolitą gdańskim od 2008. Pełni dystyngowane stanowisko we władzach kościoła katolickiego w Polsce. Za Wikipedią :

Postanowieniem prezydenta RP Lecha Wałęsy z 18 grudnia 1995 został odznaczony Krzyżem Oficerskim Orderu Odrodzenia Polski[37], zaś postanowieniem prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego z 2 listopada 1998 Krzyżem Komandorskim z Gwiazdą tego orderu[38]. Z nadania prezydenta RFN Horsta Köhlera w 2005 otrzymał Wielki Krzyż Zasługi Republiki Federalnej Niemiec[39]. W 2000 został członkiem zakonu bożogrobców w randze komandora z gwiazdą, a także zakonu maltańskiego w randze kapelana konwentualnego ad honorem[11]. W 2005 został nagrodzony Złotym Medalem „Zasłużony Kulturze Gloria Artis”[40].

Otrzymał honorowe obywatelstwa: Białegostoku (1995)[41], Warszawy (2005)[42], Radzymina (2006)[43], Wołomina (2007)[44], a także powiatu monieckiego (2005)[45] i gminy Sokółka (2006)[46]. Został również uhonorowany Odznaką Honorową „Zasłużony dla Mazowsza” (2007)[47].

W 2010 nadano mu tytuł doctora honoris causa Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego[48].

Został wyróżniony Komandorią Missio Reconciliationis (1999)[49], medalem „Milito Pro Christo” i dyplomem „Benemerenti” (2005)[10], Medalem Honorowym im. Józefa Tuliszkowskiego (2007)[50], Medalem Dnia Pamięci Ofiar Zbrodni Katyńskiej (2008)[51], Złotym Krzyżem Związku Piłsudczyków RP (2009)[52], Krzyżem „Golgota Wschodu” (2012)[53]. Otrzymał nagrodę Instytutu Pamięci Narodowej „Świadek Historii” (2014)[54]. Redakcja „Tygodnika Solidarność” przyznała mu tytuł Człowieka Roku 2009[55].

I jego nie można wiązać z wiarą? Z kościołem ? Co ty pier**lisz?

Tak na marginesie.

Zastanawiam się czy wasze rodziny wiedzą w jaki sposób spędzacie czas broniąc jawnie pedofilów? We łbie mi się to nie mieści w jaki sposób można być taką perfidną ludzką padliną wspierającą takie kreatury jak Jankowski czy Głódź. Jesteście gorsi od esbeków, i mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości wszyscy, tak jak oni zostaniecie rozliczeni ze swoich postępków.

Tak jak SB-kom i ludziom luźno z nimi związanymi, zabierze się wszystko, odbierze się prawo do emerytury, zastosuje się odpowiedzialność zbiorową i nie będzie miało zastosowania zakaz działania prawa wstecz.

No tak jak to z tym Wałęsą? Diabeł czy nie? 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 minut temu, sittek napisał:

Zastanawiam się czy wasze rodziny wiedzą w jaki sposób spędzacie czas broniąc jawnie pedofilów? We łbie mi się to nie mieści w jaki sposób można być taką perfidną ludzką padliną wspierającą takie kreatury jak Jankowski czy Głódź. Jesteście gorsi od esbeków, i mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości wszyscy, tak jak oni zostaniecie rozliczeni ze swoich postępków.

Tak jak SB-kom i ludziom luźno z nimi związanymi, zabierze się wszystko, odbierze się prawo do emerytury, zastosuje się odpowiedzialność zbiorową i nie będzie miało zastosowania zakaz działania prawa wstecz.

Kazdy tutaj krytykuje Glodzia, a ten tworzy sobie matrix, i twierdzi, ze ktos go broni. A potem chce za te obrone rozliczac..

To sa dopiero absurdy.

Edytowane przez bubusia

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, sittek napisał:

, zastosuje się odpowiedzialność zbiorową i nie będzie miało zastosowania zakaz działania prawa wstecz

gdzie takich głupot uczy się papugi?

Katole propagandyści już tak się motają, że nie zauważają że bredzą. To jest ich koniec.

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

gdzie takich głupot uczy się papugi?

Patrz ustawa o dezubekizacji.

Gość glazior

(Konto usunięte)
3 minuty temu, sittek napisał:

Zastanawiam się czy wasze rodziny wiedzą w jaki sposób spędzacie czas broniąc jawnie pedofilów?

Ostre słowa.Znajdź dla nich pokrycie w rzeczywistości - moje cytaty.

Masz racje, zaiste różnimy się .

Ja jestem za rejestrem , zamykaniem każdego za takie przestępstwa.

Ty i twoja strona tylko gdy sprawa dotyczy księży katolickich.

Homoseksualiści, islamiści, lewacy, znani artyści - Polański nie podlegają tym samym kryteriom.

8 minut temu, sittek napisał:

Tu cię boli.

5 minut temu, jar1 napisał:

No tak jak to z tym Wałęsą? Diabeł czy nie? 

Ukryta Zawartość

Jaki Diabel, diabel to jest moc, a Walesa to prostaczek, ktorym latwo manipulowac.

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, glazior napisał:

Tu cię boli.

To jest tylko przykład, że dla celów politycznych i populistycznych w Polsce prawo można dowolnie stosować. SB-kiem nie jestem, bo dla mnie to takie same mendy jak duchowni, którzy z nimi współpracowali donosząc na niewinnych ludzi, i też swoich przyjaciół. Dziwnym trafem ci jednak nie zostali podłączeni pod tę ustawę. Ciekawe dlaczego?

Gość

(Konto usunięte)
8 godzin temu, Adalbert95 napisał:

Zanim wszyscy sobie odpoczniemy może łaskawie zdążysz jeszcze odpowiedzieć czemu w tym rejestrze nie występuje były (od wczoraj bodaj) ksiądz Jarosław Olejniczak. Skazany prawomocnym wyrokiem za czyny o charakterze pedofilskim?

prawda jest taka, że na listę wolno i należy wpisać osoby, które spełniają dwa warunki. Po pierwsze, zostały prawomocnie skazane za  przestępstwa seksualne, te najbardziej brutalne. Po drugie, sąd nie wyraził zgody na wyłączenie skazanego ze wspomnianej listy.

osoba skazana za takie przestępstwo - kierując się pierwszym ze wspominanych kryteriów - mogłaby się znaleźć w rejestrze. Jeśli jej tam nie ma, to brak ten wynika albo z decyzji sądu, albo jest to zaniedbanie po stronie Ministerstwa Sprawiedliwości.

1 minutę temu, glazior napisał:

Ja jestem za rejestrem , zamykaniem każdego za takie przestępstwa.

Ty i twoja strona tylko gdy sprawa dotyczy księży katolickich.

Homoseksualiści, islamiści, lewacy, znani artyści - Polański nie podlegają tym samym kryteriom.

Tu cię boli.

Taaa...

Pisałem już kilka razy o reżimowo-kościelnej strategii radzenia sobie z tym kryzysem.

Pierwszym elementem jest odwracanie uwagi od prawdziwego problemu.

Drugim elementem jest rozmywanie odpowiedzialności. I w wypowiedziach polityków PiS nie mamy księży, tylko sędziów, lekarzy, artystów, Czy jakiś sędzia-pedofil był przesuwany z sądu do sądu? Albo artysta np. z teatru do teatru?

Powiem szczerze - rzygać mi się chce jak widzę te nędzne kazuistyczne i propagandowe sztuczki. A to wszystko w wykonaniu katolików. Boga w sercu nie macie???

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, bubusia napisał:

Jaki Diabel, diabel to jest moc, a Walesa to prostaczek, ktorym latwo manipulowac.

To ten drugi musiał byś jeszcze większym prostaczkiem, jeśli tak go podwładni zmanipulowali.

Nie ma siły, jak się nie obrócisz, to d... zawsze z tyłu ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość glazior

(Konto usunięte)
30 minut temu, jar1 napisał:

A niby co wynika z Twoich słów ?

116d381d6b98d1d05dbf0d83b6e5fa90--facts-about-michael-jackson-archangel-michael.jpg

885761_1340892186954_251_201.jpg

jak widac tytlko 15 % rozumie i moze zmienic swoje zdanie.Badane, udowodnione.Na tym forum jeszcze sie nie znalazl nikt z tych 15 %.Do wiedzenia nawiedzeni.

7 minut temu, glazior napisał:

Zaiste? Tak zazwyczaj mówią duchowni. Przypadek? Niech inni ocenią.

Gdy będziesz wspierał przytoczonych przeze mnie ubeków, tak jak KK, będziesz z nimi utożsamiany. I wtedy twoje tłumaczenia nic nie pomogą. Stoisz po stronie KK, sam już tego nie widzisz?

W SB też byli uczciwi ludzie, nie każdy zajmował się węszeniem wśród duchownych, byli też i zwykli f-sze zajmujący się przestępczością gospodarczą, techniką operacyjną, kryminalistyczną. Jednak zostali wszyscy, bez wyjątku osądzeni bez sądu i skazani na banicję.

Dlaczego wiec instytucja którą jest Kościół katolicki, gdzie masowo popełnia się przestępstwa, tuszuje się i mataczy, nie miałaby być tak samo potraktowana, odpowiedzialnością zbiorową?

4 minuty temu, glazior napisał:

niby co wynika z Twoich słów ?

w tym czasie ONi jeszcze nie wiedzieli o drobnej przypadlosci tego pana.

Edytowane przez muls
11 minut temu, Jaro_747 napisał:

Powiem szczerze - rzygać mi się chce jak widzę te nędzne kazuistyczne i propagandowe sztuczki. A to wszystko w wykonaniu katolików. Boga w sercu nie macie???

Ale nikt tutaj uwagi nie odwraca, to sa twoje wyobrazenia. Łaczysz zbokow i tych ktorzy ich kryli z cala wspolnota KK, kazesz im zalatwiac problemy, a jak nie, to tez winni. Nikt tutaj nie broni pedofilii, Glodzia, czy transferow, czyli tuszowania. Ale ty wmawiasz, ze to robimy, a potem piszesz cos o rzyganiu. Na koncu powolujesz sie na Boga, w ktorego zapewne nie wierzysz. Czy to nie jest obrzydliwe.

I wszystko na co bedzie cie stac, to wierszyk o odwracaniu ogona. Ewentualnie jakies epitety, bo uslyszales jak jest naprawde.

Edytowane przez bubusia

Gość glazior

(Konto usunięte)
21 minut temu, glazior napisał:

księży katolickich.

Homoseksualiści, islamiści, lewacy, znani artyści

Pozamykać ich wszystkich bez wyjątku , niech inni więźniowie wymierzą im sprawiedliwość.

Wystarczy , czy dalej Ci mało.

14 minut temu, Jaro_747 napisał:

Pisałem już kilka razy o reżimowo-kościelnej strategii radzenia sobie z tym kryzysem.

Pierwszym elementem jest odwracanie uwagi od prawdziwego problemu.

Drugim elementem jest rozmywanie odpowiedzialności.

Edytowane przez glazior
6 minut temu, glazior napisał:

A niby co wynika z Twoich słów ?

Ukryta Zawartość

885761_1340892186954_251_201.jpg

Glazior tańczymy 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, bubusia napisał:

, ze to robimy, a potem piszesz cos o rzyganiu. Na koncu powolujesz sie na Boga, w ktorego zapewne nie wierzysz. Czy to nie jest obrzydliwe.

I wszystko na co bedzie cie stac, to wierszyk o odwracaniu ogona.

odwalcie sie wreszcie od tego glodzia.Za tym stoja wszyscy biskupi trzymajac morde w kuble podczas obrad.i reszta na emeryturze  w tym petz.Wszyscy wiedzieli bo wiedzieli nawet ksieza.

Edytowane przez muls

No wlasnie. Wszyscy winni. Wierni tez?

Klasyka zbiorowki.

1 minutę temu, muls napisał:

Za tym stoja wszyscy biskupi trzymajac morde w kuble podczas obrad.i reszta na emeryturze  w tym petz.

A za nimi służby, które mają na nich kwity.

Tylko na jednego nic nie ma, nie występuje w żadnych taśmach, aż dziw bierze. Święty za życia. I nie chodzi mi o tego, co spał do południa...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.