Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Nie muszę. Mam domniemanie. Dowody to teraz kolegi problem.

Znowu typowe podejście PiS-owskie do poważnych tematów oskarżania ludzi. A wystarczy spytać moderację. PiS nie dość że opętany obsesjami to jeszcze może okazać się leniwy.

Ziobro????

Kto wie ? Kto wie ? Na pewno w/w jest wzorcem dla wielu zwolenników PiS. W historii już też takie ciemne "wzorce" się zdarzały.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Nie. Podejście fachowców do cymbałów.

Fachowiec zapyta w temacie "raportowania" moderację. Ten drugi nie zapyta.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

schowal sie do budy..chwilowo.

............................................................

a tu ciag dalszy zbierania pieniedzy na swiateczne prezenty

Wbrew obietnicom

Warto przypomnieć, że jeszcze na początku października, czyli w trakcie kampanii wyborczej do parlamentu Beata Szydło, ówczesna kandydatka na urząd premiera mówiła w Lubine, że "PiS chce zlikwidować podatek miedziowy".

- Przygotowaliśmy projekt ustawy i jeśli państwo nam zaufacie, a PiS będzie tworzyło rząd, zlikwidujemy ten niesprawiedliwy podatek dla KGHM. Zrobimy wszystko, żeby KGHM rozwijał się - obiecała Beata Szydło.

Mówiła wówczas również: "takie firmy jak KGHM, która jest perłą w koronie polskiej gospodarki powinny być przez państwo wspierane i promowane, a niektóre dostają dodatkowe podatki". - Nie ma takiego przykładu w Europie, żeby jedna firma otrzymała specjalny podatek, który zostaje nałożony tylko jej. To podatek miedziowy, który KGHM płaci od pewnego czasu. My się z tym nie zgadzamy - podkreślała Szydło.

Wypowiedź Beaty Szydło z początku października:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls

KGHM rozwija sie bardzo dobrze i nie potrzebuje zniesienia podatku od kopalin.

Podatek od kopalin ma byc rozciagnięty na wszystkie firmy od wszystkich kopalin. Miedziowy płaci KGHM jako jedyny bo jest jedyny.

Najbardziej płaczą nad tym tak zwani inwestorzy giełdowi. Czyli pasożyci gospodarczy. I muls.

I dobrze.

czy ty przestanies z w koncu pi..lic jak hipopotam??

Przygotowaliśmy projekt ustawy i jeśli państwo nam zaufacie, a PiS będzie tworzyło rząd, zlikwidujemy ten niesprawiedliwy podatek dla KGHM. Zrobimy wszystko, żeby KGHM rozwijał się - obiecała Beata Szydło.

Co do Ziobry to proszę, jak sobie gówniarz radzi z włażeniem w dupę Prezesowi:

"- Zdecydowałem skierować do Trybunału Konstytucyjnego wniosek o wszczęcie postępowania dyscyplinarnego wobec prezesa TK - powiedział na konferencji prasowej minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro."

Nie wysłali go dupki przed Trybunał Stanu to proszę, co wyprawia.

Jestem Europejczykiem.

Podatek od kopalin ma byc rozciagnięty na wszystkie firmy od wszystkich kopalin

Ten dla nierentownych kopalni węgla zapłacą wszyscy Polacy czy może ktoś inny ?

Najbardziej płaczą nad tym tak zwani inwestorzy giełdowi.

Inwestorów giełdowych łatwo się pozbyć nie emitując akcji lub te które już zostały wyemitowane odkupując w ramach giełdy. Taka firma jak KGHM nie powinna mieć z tym kłopotu. Państwo na pewno zwolni ją z podatków na dłuższy czas. W końcu obecne Państwo jest od dawania i zwalniania polskich podmiotów. Inny sposób to nacjonalizacja KGHM ;-).

rzygotowaliśmy projekt ustawy i jeśli państwo nam zaufacie, a PiS będzie tworzyło rząd, zlikwidujemy ten niesprawiedliwy podatek dla KGHM. Zrobimy wszystko, żeby KGHM rozwijał się - obiecała Beata Szydło.

jeszcze raz fachofcu.

bez pitu pitu dyndu dyndu i wiz tureckich.

Inwestorów giełdowych łatwo się pozbyć nie emitując akcji lub te które już zostały wyemitowane odkupując w ramach giełdy..

A ktos to zapowiedział, misiu? Bo gdyby zapowiadał to spadek cen akcji byłby bardzo dobrym rozwiązaniem. Tylko po co je skupowac. Wystarczy zrobic nowe emisje dla SP za które zapłaci KGHM czyli SP z jego podatków. A inwestorzy giełdowi niech tam sobie będą dalej i bawią sie spekulacjami na tym co mają.

Przygotowaliśmy projekt ustawy i jeśli państwo nam zaufacie, a PiS będzie tworzyło rząd, zlikwidujemy ten niesprawiedliwy podatek dla KGHM. Zrobimy wszystko, żeby KGHM rozwijał się - obiecała Beata Szydło.

jeszcze raz fachofu bez pitu pitu.

Bo gdyby zapowiadał to spadek cen akcji byłby bardzo dobrym rozwiązaniem.

O.K. Niech Prezes lub Szydło najpierw zarządzi spadek akcji np. KGHM (po cichu oczywiście) a potem je wykupi od prywatnych osób i instytucji.

Wystarczy zrobic nowe emisje dla SP za które zapłaci KGHM czyli SP z jego podatków.

Czyżby nowy Nikodem Dyzma się pojawił ?

SK będzie miał w przyszłym roku tyle problemów/potrzeb że raczej rząd będzie się zastanawiał nad podnoszeniem podatków a nie nad ich wydawaniem w taki sposób. Obietnice kosztują.

Edytowane przez Lech36

Kubek. Nie wiem z kim tam wspolpracujesz z tymi swoimi nicoami ale raczej sa to osoby mocno w poprzednim ustroju przekaż im że socjalizm w obecnych czasach nie działa. I nasze bankructwo nie będzie takie jak Grecji. Bedzie bieda bezrobocie i jeszcze rozgrabia nas i może moga jakoes walki o wplywy z Rosją nas czekac. Czy wy komunisci pomimo swego zaslepienia nie potraficie chociażby tego przewidzieć.

Socjalizm już nie działa. Zresztą on w ogole nie działał.

chwilowy brak działalności w audio.

kontent juz sie przyznałem że ja to muls. I wyjasniłem dlaczego. Możesz juz przestac bredzić o socjalizmie. My jesteśmy z KLD od towarzysza Janka. muls sie tak zangazował ze nawet na forum nie daje mi spokoju i stale pyta o zmajomosci w sprawie pomocy w sprzedaży Azotów.

Socjalizm już nie działa.

Chyba że na takich zasadach jak w Chinach ;-), ale u nas obecnie wzorcem są Węgry i Rumunia.

Edytowane przez Lech36

a tu dla dokształu matolkow roznych spiewajacych o miedzianych kokosach

.

1. Jak się okazuje - przyszłoroczny budżet ma zawierać pozycję wpływów z tytułu tzw. podatku miedziowego. Tym samym podatek płacony przez jeden tylko podmiot w naszym kraju (KGHM) jednak nie zniknie w najbliższym czasie.

Podatek miedziowy jednak zostaje. KGHM leci na łeb na szyję

Wpływy z podatku od kopalin są zapisane w budżecie na 2016 rok - poinformowała r... zobacz więcej »

2. I tu przechodzimy do kolejnego powodu, dla którego WIG20 spada. KGHM to duża, dziewiąta pod względem kapitalizacji, spółka wchodząca w skład indeksu. Obietnice bez pokrycia o zniesieniu "tego niesprawiedliwego podatku", będą obciążały bilans firmy, a jeszcze bardziej kurs jej akcji. Reakcje handlujących walorami spółki, na doniesienia o utrzymaniu podatku dla KGHM-u, widzieliśmy dzisiaj na wykresie.

3. Kolejna rzecz to cena miedzi na globalnych rynkach, która spada i w dłuższej perspektywie może spadać dalej. Wycena tony tego metalu przez giełdy towarowe zwykła ciągnąć za sobą akcje KGHM-u. Trudno o wzloty na WIG20 w takiej sytuacji.

4. Jest jeszcze co najmniej jeden powód przeceny na indeksie dużych warszawskich spółek. W skład WIG20 wchodzi kilka banków, którym życia nie ułatwiają ostatnie wydarzenia natury politycznej i losowej. Te pierwsze to zapowiedzi podatku bankowego ze strony polityków PiS. Te drugie to upadek SK Banku, na który - zgodnie z regulacjami - muszą się "zrzucić" inne banki. Ani jedno ani drugie oczywiście nie poprawi ich wyników, które i bez tego za rok 2015 nie powalają.

5. WIG20 ma też kilka spółek energetycznych, a te również nie mają perspektywy łatwego żywota w najbliższym czasie. Jak podaje Polski Komitet Energii Elektrycznej - sektor będzie musiał wydać nawet 3 mld euro, żeby dostosować się do wyśrubowanych norm emisji szkodliwych substancji.

Wszystko to powoduje, że trudno jest inwestorom uwierzyć w spektakularne wzrosty na poszczególnych składowych indeksu, a co za tym idzie - we wzrosty WIG20 w ogóle.

Autor: Jakub Tomaszewski / Źródło: tvn24bis.pl

ale miszcz dobra rada da rade.

Edytowane przez muls

powtarza sie ... ja muls czasami tak mam że zdurnienie łapie mnie większe niz zwykle i wklejam teksty z gazetek wybiórczych i tefauenu jak leci po trzy razy to samo, ale nie wiem zupełnie co z tego wynika.

wklejam teksty z gazetek wybiórczych i tefauenu jak leci po trzy razy to samo, ale nie wiem zupełnie co z tego wynika.

Nic, ale wklejaj dalej.

Się ze szwagrem pośmiejemy z wyboru.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.