Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Brawo, panie Leszku. Tak trzymać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czytam ten wywiad i widzę, że Balcerowicz totalnie zabetonował sie w swoim doktrynerskim widzeniu świata.

Facet który jest profesorem, teoretycznie naukowcem w ogóle nie używa naukowego aparatu w dyskusji i szerzej - w argumentacji. W wielu tematach mówi rozsądnie, ale ogólnie mówiąc wrażenie jest raczej smutne.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

b049a51015a33eb4689df155a7734cd6.jpg

Ciekawe, dlaczego PiS tak przyciąga ludzi z wszelkiego defektami osobowościowymi i intelektualnymi?Jakieś pomysły?

ciekawe dlaczego peło miała w więzieniach 90% poparcia?

defektami osobowościowymi i intelektualnymi?

Podobno nie masz nic z chama...i jak tu Tobie wierzyć?

Jakiś defekt?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Myślę, że PiS to takie przytulisko dla sierotek które z różnych powodów nie mogą odnaleźć się w nowej rzeczywistości. Co ciekawe trafiają tak również sierotki po PRL, czego przykładem chociażby Włodzimierz.

Jestem Europejczykiem.

Facet który jest profesorem, teoretycznie naukowcem w ogóle nie używa naukowego aparatu w dyskusji i szerzej

Przemawia w zasadzie do gawiedzi, która nienawidzi profesorskiego tonu.

Czytam ten wywiad i widzę, że Balcerowicz totalnie zabetonował sie w swoim doktrynerskim widzeniu świata.

???

Ukryta Zawartość

tu sierotki po prlu będą właśnie płakać na PiS

Ukryta Zawartość

sierotki po prlu są skonsolidowane w tzw nowoczesnej lewicy choć teraz zastępują ich już dzieci

Wpis wyjątkowo debilny nawet, jak na ciebie przemuś.

Co do ubeków i esbeków to zaobserwowałem, że całkiem sporo popierało właśnie PiS.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Co do ubeków i esbeków to zaobserwowałem, że całkiem sporo popierało właśnie PiS.

wpis debilny godny ciebie, skoro ty nie popierasz PiS tzn że dziadek ma po emeryturce?

Gość

(Konto usunięte)

Fakt, został chyba ostatnim wyznawca skrajnego neoliberalizmu na świecie. Cały czas buduje fałszywe alternatywy typu "albo wszystko państwowe, albo wszystko prywatne". Korea Południowa i Chiny odrzuciły nieliberalne reformy, mają centralnie sterowaną gospodarkę i kontrolę nad bankiem centralnym a wzrost gospodarczy mają nieosiągalny dla rozwiniętych lub neoliberalnych (Polska) gospodarek. A taka "upaństwowiona" Białoruś od 10 lat ma dwa razy wyższy PKB na głowę od bardziej "sprywatyzowanej" Ukrainy. A np. takie Czechy wybrały inny model prywatyzacji (m.in. poprzez restytucje) i teraz mają PKB na głowę 25% wyższy od polskiego. O jakiej różnice w wydajności pracy polskiego i niemieckiego kierowcy on pier**li? Niemiec trzy razy szybciej jeździ?

Żaden dogmatyzm nigdy do niczego dobrego nie doprowadził. Jak na razie u Morawieckiego dogmatyzmu jest niewiele, jego Plan na rzecz Odpowiedzialnego Rozwoju ma wiele ciekawych elementów. Zobaczymy co i jak z niego zostanie zrealizowane.

Edytowane przez JuG

wpis debilny godny ciebie, skoro ty nie popierasz PiS tzn że dziadek ma po emeryturce?

Widzę, że rzeczywiście do PiS garną się upośledzeni.

Jestem Europejczykiem.

to zaobserwowałem

To KOD popiera PiS?

garną się upośledzeni.

Co z tym zrobisz jak ich wyłapiesz?

Mądremu wystarczy powiedzieć raz, ale jak pisałem, PiS przyciąga poszkodowanych przez los.

Jestem Europejczykiem.

Facet który jest profesorem, teoretycznie naukowcem w ogóle nie używa naukowego aparatu w dyskusji i szerzej - w argumentacji. W wielu tematach mówi rozsądnie, ale ogólnie mówiąc wrażenie jest raczej smutne.

Rozśmiesza mnie jego tekst o wydajności. Widać, że nie ma zielonego pojęcia jak to wygląda w Europie zachodniej.

Platfusy jak zwykle wszystko przekraczają a murzyn mówił wyraznie bez instytucji ( ZOMO ORMO) nie ma demokracji, Tusek też przyjechał żeby postać trochę z murzynem może wybiorą na następną kadencję,w Polsce wszystko rozkradzione nie ma do czego wracać a tu jeszcze trochę da się nachapac, chude czasy dla platfusow ida

Rozśmiesza mnie jego tekst o wydajności. Widać, że nie ma zielonego pojęcia jak to wygląda w Europie zachodniej.

A jak to wygląda?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

A jak to wygląda?

Wygląda to tak, że pan profesor gwiazda polskiej transformacji nie rozumie istoty podstawowych pojęć ekonomicznych i myli jajko z kurą.

Za tą samą pracę (np. kierowcy) przy tej samej faktycznej wydajności (np. kg/godzinę/km) w Polsce płaci się ok. 3 razy niej. Pensje są jednym z głównych składowych kosztów. Odpowiednio wartość wytworzonej produkcji w Polsce jest niższa, niż w krajach z wysokimi płacami. Odpowiednio wydajność pacy liczona średnią wartością wytworzonego za godzinę produktu jest niższa.

Drugi aspekt to półkolonializm polskiej gospodarki: metropolia (np. Niemcy) zleca kolonii (np. Polska) wykonywanie pracochłonnych prac (za niskie płace) o niskiej wartości dodanej (np. tak samo lub bardziej faktycznie (samochód/godzina) wydajny jak na Zachodzie montaż samochodów z przywiezionych z metropolii podzespołów). Odpowiednio wartość wytworzonej produkcji (wartości dodanej) w Polsce jest niższa, ... (patrz wyżej).

Jedno i drugie jest skutkiem m.in. kretyńskiej prywatyzacji przeprowadzonej przez neoliberalnego transformatora.

Zabetonowanymi pisiorami są też wszyscy moi znajomi, którym nie powiodło się w kraju i musieli wyjechać za granicę układać sobie na nowo życie. Przypadek?

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

PiS przyciąga

Póki co, co wpis jesteś coraz bardziej przyciągnięty.

Piszesz tylko o pisie.

Obsesja poprzez przyciąganie.

Za tą samą pracę (np. kierowcy) przy tej samej faktycznej wydajności (np. kg/godzinę/km) w Polsce płaci się ok. 3 razy niej.

Łomatko! Geniusz ekonomii myli wydajność pojedynczego kierowcy z wydajnością całego państwa!

Wygląda to tak, że pan profesor gwiazda polskiej transformacji nie rozumie istoty podstawowych pojęć ekonomicznych i myli jajko z kurą.

Możesz mu obsikać lewą nogawkę. Jeśli dosięgniesz.

Coś te iskrówki ze wschodu Ci przekłamują. Napraw WuCze.

Gość

(Konto usunięte)

Geniusz ekonomii myli wydajność pojedynczego kierowcy z wydajnością całego państwa!

A z czego się składa "wydajność całego państwa"? Z ilości wydrukowanych książek szokowego terapeuty?

Możesz mu obsikać lewą nogawkę.

Intelektualne dno.

Zabetonowanymi pisiorami są też wszyscy moi znajomi, którym nie powiodło się w kraju i musieli wyjechać za granicę układać sobie na nowo życie. Przypadek?

Teraz ich ukochana partia utworzy im miejsca pracy i będą mogli wrócić. W decyzji części z nich być może pomoże Brexit który tak podniecał PiSowców. Tylko się cieszyć.

Jestem Europejczykiem.

...

Coś te iskrówki ze wschodu Ci przekłamują.

Iskrówki dla całej chmary trolli te same. I takie, że nie bardzo jest się do czego przyczepić. Że ostatnio podpadł centrali to próbuje nadrabiać inwencją własną. To i wychodzi jak wychodzi...

A z czego się składa "wydajność całego państwa"?

Pawtaraju dla Tiebia, mładszyj starszina.

Ukryta Zawartość

Tu też coś znajdziecie, tyszczu.

Ukryta Zawartość

Użytkownik toptwenty dnia 12.07.2016 - 17:25 napisał

Możesz mu obsikać lewą nogawkę.

Intelektualne dno.

Dlatego nie doskoczysz, obsikaj swoją.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez toptwenty

Teraz ich ukochana partia utworzy im miejsca pracy i będą mogli wrócić.

Jakoś szybko urywają temat albo wiją się jak piskorze, gdy ich o to pytam. Panicznie boją się powrotu z lewackiego zachodu do raju.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Jakoś szybko urywają temat albo wiją się jak piskorze, gdy ich o to pytam. Panicznie boją się powrotu z lewackiego zachodu do raju.

Może coś im podpowiada, że coś w tym równaniu jednak nie gra. Chyba słusznie, bo z tego, co widzę wbrew oficjalnym oświadczeniom politycy PiS naprawdę boją się powrotu Polaków w jakiejś większej skali.

Jestem Europejczykiem.

A jak to wygląda?http://forsal.pl/galerie/852642,duze-zdjecie,1,w-ue-pracuja-3-razy-wydajniej-niz-w-polsce-oto-ranking-produktywnosci.html

I co, naprawdę wierzysz w to że polska montownia niemieckich samochodów czy silników ma czterokrotnie mniejszą wydajność niż niemiecka?

A norwescy pracownicy to już wręcz nadludzie, siedmiokrotnie większa wydajność, wow :D

4d395fc4cf08b7a990dfa22d43679103.jpg

Edytowane przez patrick.mc
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.