Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zdziwię się jak na koniec procesu pójdą wnioski do prokuratury.

Dotychczasowy przebieg sądowego starcia MatkiKurki z Melonem pokazuje dowodnie, że WOŚP to maszynka do zarabiania pieniędzy... ale nie dla chorych dzieci.

Sam nie wiem dlaczego dopiero teraz "matka Kurka" zdecydował się na pomoc księgowych .

I dlaczego sąd chce papiery od samej fundacji i podmiotów współpracujących a nie może poprosić Urząd Skarbowy o dostarczenie rozliczenia i dokumentów.

Przecież wszystko dało by się załatwić w ciągu 1 dnia przy pomocy kontroli z UKS.

Zrobiliby kontrole Krzyżową Fundacja - Złoty Melon- Mrówka Cała i już jaki problem??????

Edytowane przez Tommiashi

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Problemem jest "parasol", bo w papiery i tak nikt nie patrzy.

Jeśli AUDYTEM zajmuje się udziałowiec, to co ma wykazać - sam na siebie donos ma napisać ?

Jeśli AUDYTEM zajmuje się udziałowiec, to co ma wykazać - sam na siebie donos ma napisać ?

Przytomna uwaga, ale zauważ, że Melon nie ma takiego dylematu! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Mam nadzieję, że pan Matka Kurka nie spocznie na laurach i pójdzie za ciosem i prześwietli wszystkie nasz fundacje, od TVN po Polsaty i inne cuda wianki. Inaczej w swoich działaniach nie będzie wiarygodny.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Mam nadzieję, że pan Matka Kurka nie spocznie na laurach i pójdzie za ciosem i prześwietli wszystkie nasz fundacje, od TVN po Polsaty i inne cuda wianki. Inaczej w swoich działaniach nie będzie wiarygodny.

Od czegoś trzeba zacząć... Zresztą trudno, by jeden człowiek miał czas, siły i pieniądze by brać się za bary z całą instytucją zorganizowanej dobroczynności.

To jest hydra o wielu głowach.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Przecież wszystko dało by się załatwić w ciągu 1 dnia przy pomocy kontroli z UKS.

Zrobiliby kontrole Krzyżową Fundacja - Złoty Melon- Mrówka Cała i już jaki problem??????

A co miałaby wykazac kontrola krzyzowa? wiesz po co ona jest?

Skarbowy nie wnika czy pieniądze wyszły bokiem do innej spółki lub w jakikolwiek inny sposób. Sprawdza tylko poprawność transakcji na bazie faktur i zgodność z przepisami a przede wszystkim to czy ostatecznie trafił do niego jakiś podatek.

Przykład, swego czasu w KGHM była afera bo prezio podpisał na 700 tys zł faktury za utrzymanie auta służbowego , głównie serwis opon. Dla skarbowego nie ma w tym nic złego , były faktury , ktoś się na takie kwoty umówił, ktoś wystawiający zapłacił od tego podatek. Mając działalność a nie spółkę /jak ten serwis/ nie trzeba księgować wyciągu z konta, więc co właściciel z tymi pieniędzmi zrobił to jego sprawa i skarbowemu ch... do tego. Co innego gdyby te pieniądze wypłynęły u osoby nie związanej z warsztatem a ten nie zgłosił by tego dochodu w pit.

A to czym była taka operacja każdy wie.

Od czegoś trzeba zacząć... Zresztą trudno, by jeden człowiek miał czas, siły i pieniądze by brać się za bary z całą instytucją zorganizowanej dobroczynności.

To on to robi sam? Nie uwierzę w to.

To on to robi sam? Nie uwierzę w to.

A jednak! Dopiero teraz 2 zawodowych księgowych przyłączyło się do niego, żeby mu pomóc rozgryźć Melona.

A co miałaby wykazac kontrola krzyzowa? wiesz po co ona jest?

Skarbowy nie wnika czy pieniądze wyszły bokiem do innej spółki lub w jakikolwiek inny sposób. Sprawdza tylko poprawność transakcji na bazie faktur i zgodność z przepisami a przede wszystkim to czy ostatecznie trafił do niego jakiś podatek.

Przykład, swego czasu w KGHM była afera bo prezio podpisał na 700 tys zł faktury za utrzymanie auta służbowego , głównie serwis opon. Dla skarbowego nie ma w tym nic złego , były faktury , ktoś się na takie kwoty umówił, ktoś wystawiający zapłacił od tego podatek. Mając działalność a nie spółkę /jak ten serwis/ nie trzeba księgować wyciągu z konta, więc co właściciel z tymi pieniędzmi zrobił to jego sprawa i skarbowemu ch... do tego. Co innego gdyby te pieniądze wypłynęły u osoby nie związanej z warsztatem a ten nie zgłosił by tego dochodu w pit.

A to czym była taka operacja każdy wie.

Tak.

Wiem co to jest niestety kontrola krzyżowa sam taką miałem kilka razy.

Jedna z nich polegała na tym że Urząd Skarbowy zakwestionował mi marżę 2% na towarze.

Cała bieganina z papierzyskami trwała 2 tygodnie . po to tylko żebym napisał na końcu raport że sprzedałem Towar z tak niską marżą żeby cytuje "utrzymać klienta".

Druga tez była Ciekawa i dotyczyła wyłudzenia VAT przez mojego kontrahenta który eksportował na Ukrainę pustaki a wpisywał że eksportuje Laptopy. Oczywiście wyłudzał VAT.

W obydwu kontrolach nie było żadnej mojej winy ale i tak mi spiepszyły z miesiąc życia.

Tak więc wiem czego dotyczy kontrola. Polega na tym żeby zerknąć na Faktury sprzedaży i Zakupu i posprawdzać między sobą podmioty.

W tym przypadku fundację oraz 2 podmioty w których ma udział Juras.

Będziemy wtedy wiedzieć jakie faktury i konkretnie za co były wystawione , czy był od tego odprowadzony podatek czy oby nie było żadnych nadużyć przy "Robieniu kosztów".

Przecież wszystkim zależy na tym żeby było to transparentne, w końcu brały udział w tym przedsięwzięciu dzieci:)

Wiem co to jest niestety kontrola krzyżowa sam taką miałem kilka razy.

Jedna z nich polegała na tym że Urząd Skarbowy zakwestionował mi marżę 2% na towarze.

No właśnie...

Skarbowy chce podatek od Ciebie, za niska marża na towarach zawsze będzie kontrolowana, taj jak nie możesz sprzedawać na zero lub poniżej zakupu bo wtedy Ci dołożą domiar. Chyba że udowodnisz np. niepełnowartościowość towaru.

Co innego gdy dwa podmioty wystawiają sobie bardzo duże rachunki, gdzie koniec końców ktoś od tego odprowadzi spory podatek , tutaj skarbowemu zwisa, czy zasadne czy nie i jaki był tego cel. Ważne że marża wysoka to i podatek fajny wypłynie.

WOŚP ma wszystko transparentnie, żaden organ uprawniony do kontroli i kontrolujący papiery Owsiaka nie ma i nie miał zastrzeżeń. Zastrzeżenia, a właściwie urojenia ma blagier Kurka, któremu frustracja przesłania mózg.

Zastrzeżenia, a właściwie urojenia ma blagier Kurka, któremu frustracja przesłania mózg.

Ten człowiek nie działa sam, jest tylko narzędziem w rękach inicjatorów, ale o tym dowiemy się dopiero wtedy, gdy zapadnie prawomocny wyrok. Do tego czasu Owsiak nie podejmie tego tematu, ponieważ wie co robi. Musimy zaczekać

Co innego gdy dwa podmioty wystawiają sobie bardzo duże rachunki, gdzie koniec końców ktoś od tego odprowadzi spory podatek , tutaj skarbowemu zwisa, czy zasadne czy nie i jaki był tego cel. Ważne że marża wysoka to i podatek fajny wypłynie.

No właśnie o To chodzi żeby wyniuchać czy drugi podmiot nie jest czasem stworzony do "Robienia kosztów".

To są usługi i nie ma zmiłuj powinno być 23% VAT+ Podatek

Edytowane przez Tommiashi

No właśnie o To chodzi żeby wyniuchać czy drugi podmiot nie jest czasem stworzony do "Robienia kosztów".

A wytłumacz mi jak druga firma może robić koszty? Korzystnie dla jednego podmiotu? Chyba że słup który znika, inaczej jak wystawia wysokie faktury robiąc drugiej koszt sama ma wysoki przychód /opodatkowany/ . Posiadanie dwóch firm przez jeden podmiot /właściciela mija się z celem jeśli obie mają funkcjonować w długim okresie. Mowa oczywiście o kontekście podatkowym. Chyba że masz firmę która notorycznie dołuje a chcesz ją trzymać np. z sentymentu, wtedy możesz podatki "wyrównać", robic koszty drugiej bez opodatkowania pierwszej. Tylko po co trzymać te pierwszą? Inna sprawa to wyciąganie gotówki zwłaszcza gdy ma się działalność i spółkę o osobowości prawnej podwójnie opodatkowanej typu sp zo.o., lub wyciągnięcie kasy z nie swojej firmy pełniąc decyzyjne o kasie funkcje.

A wytłumacz mi jak druga firma może robić koszty? Korzystnie dla jednego podmiotu? Chyba że słup który znika, inaczej jak wystawia wysokie faktury robiąc drugiej koszt sama ma wysoki przychód /opodatkowany/ . Posiadanie dwóch firm przez jeden podmiot /właściciela mija się z celem jeśli obie mają funkcjonować w długim okresie. Mowa oczywiście o kontekście podatkowym. Chyba że masz firmę która notorycznie dołuje a chcesz ją trzymać np. z sentymentu, wtedy możesz podatki "wyrównać", robic koszty drugiej bez opodatkowania pierwszej. Tylko po co trzymać te pierwszą? Inna sprawa to wyciąganie gotówki zwłaszcza gdy ma się działalność i spółkę o osobowości prawnej podwójnie opodatkowanej typu sp zo.o., lub wyciągnięcie kasy z nie swojej firmy pełniąc decyzyjne o kasie funkcje.

Poczekaj Poczekaj a widziałeś KRS-y wszystkich podmiotów powiązanych z Mrówką i Melonem?

Powiązanych to znaczy współpracujących!!

Fajnie byłoby mieć wgląd w System Rachunkowy i zobaczyć kto komu i jakie Robi koszty.

Skoro Matek Kurek ma już dwóch spec-pomocników zainteresuje się finansami Caritasu? Mimo tego, że nad interesem czuwa sam Bóg, to i tam mogą zdarzać się przekręty. A było tego już sporo, oj było .....

koro Matek Kurek ma już dwóch spec-pomocników zainteresuje się finansami Caritasu? Mimo tego, że nad interesem czuwa sam Bóg, to i tam mogą zdarzać się przekręty. A było tego już sporo, oj było .....

Ja nie mam nic przeciwko.

Wszelkie fundacje powinny być transparentne do bólu.

Cała księgowość zamieszona w necie , wtedy może pomoc rzeczywiście trafiałaby do beneficjentów a nie prezesów , dyrektorów całej masy "kadry kierowniczej" i podmiotów współpracujących.

Skoro Matek Kurek ma już dwóch spec-pomocników zainteresuje się finansami Caritasu? Mimo tego, że nad interesem czuwa sam Bóg, to i tam mogą zdarzać się przekręty. A było tego już sporo, oj było .....

Pełna zgoda ale może Ty byś się tym zajął?

Skoro JUŻ WIESZ o przekrętach w Caritasie to upieczesz 2 pieczenie na jednym ogniu: zdobędziesz sławę i publiczny szacunek oraz wyświadczysz społeczeństwu przysługę, ujawniając przekręty.

Matce Kurce zostawmy Owsiaka - dobrze temu "blogierowi" idzie! :)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wesołych świąt dla wszystkich i mniej pastwienia się nad nieżyjącym Prezydentem oraz jednym z lepszych Generałów ostatnich lat po roku 80, niech wasze główki będą bardziej pełne niż te wydmuszki które powinniście pomalować i oddać do święcenia by was diabełek opuścił:))

Ukryta Zawartość

Smutna informacja dla naszej myśli naukowej.:

Ukryta Zawartość

Chyba "naukowej"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Aero

Obawiam się, że "sekta smoleńska" dalej będzie wierzyć w bajdurzenia Antoniego, niezależnie od tego co będzie opowiadał. To nie o prawdę chodzi niestety.

Matka Kurka jest jak Dawid zwyciężający Goliata. KOLEJNE SĄDOWE ZWYCIĘSTWO! Nie udało się Melonowi zakneblować blogera!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Śmieszne jak sekta przyklaskuje prokuraturze w kwestii trzeźwości Błasika, a w innych kwestiach podnoszą larum jak to prokuratura kłamie. Teraz dopiero będzie dym po tym artykule.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.