Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gosc

(Konto usunięte)

przemek_s

Nie masz jeszcze dość kompromitacji w rozmowie z fachowcem?

Mnie tam taka dyskusja cieszy bo obnaża poziom ,, argumentów'' i rewelacji Macierewicza w merytorycznej dyskusji z fachowcem w temacie.

Dla mnie bomba.

nigdy nie byłem zwolennikiem wybuchu ale też nie dam sobie wmówić, że był to wypadek spowodowany przez wrednego kaczorka a fachowców jest wielu tak jak i prawda jest jak d...a każdy ma swoją:) faktem jest odrzucenie pomocy jaką USA oferowało na początku Polsce. Tusk wolał braci rosjan :) a AREO na pewno wie, że Amerykanie po zamachu na Twin Towers śledzą każdy lot:)

HQ150 rewelacja jest dla mnie fakt ktory w sumie potwierdzil Aero

Dla opini publicznej na swiecie oraz instytucji zwiazanych z awionika wiazacy jest raport MAK ktory to (nawet polscy eksperci od Millera i Laska) przyznaja ze jest tendencyjny i przerzuca moralnie wszystko na strone polska pomijajac np. bledy kontroli

Czy byl wybuch czy nie...czy ktos celowo wprowadzal w blad polska zaloge czy nie tego juz raczej sie nie dowiemy.

3ba bylo od razu jako ze samolot byl Military olac konwencje i przynajmniej zabrac rejestratory lotu, i inna elektronike na pokladzie do PL.

Zrobic tez w PL sekcje zwlok tak jak sie to przyjelo robic przy tego typu wypadkach (a nie tylko napisac ze byly wykonane) itd...

Wykonac RZETELNE sledztwo i dopiero wtedy miec raport ktorego ani Macierewicz, ani Ciszewski nie mogli by ugrysc.

A tak mamy dwa obozy polityczne i raporty ktore merytorycznie moze i sa sensowne ale prawnie maja g... znaczenie

- byl raport Macierewicza zrobiono kontr raport Millera

- jest zespol Parlamentarny zrobiono kontr zespol Laska

Wynika z tego ze obie strony graja jak debile w gre ktora niestety przegralismy w momencie zgody na 100% dochodzenie przez Rosjan.

Powstanie 100 jeszcze komisji ze strony rzadu i 1001 od strony Pis....co to zmieni?

Panowie. Można mieć pretensje o różne rzeczy. O zastosowanie konwencji chicagowskiej (chociaż ja uważam, że nie było alternatywy), o to że na zbyt wiele pozwolono Rosjanom, o upolitycznienie sprawy itd. Jednak mimo tego całego bajzlu pewne rzeczy pozostają niepodważalne! Próba lądowania w warunkach poniżej minimów i karygodne błędy załogi (nastawy wysokościomierza, próba odejścia na autopilocie). To są bezpośrednie przyczyny tego wypadku. Nie można próbować na siłę lądowania na ślepo! Niech to sobie pan kapitan robi swoją awionetką jak leci sam, a nie jak pilotuje samolot z ludźmi na pokładzie.

Panowie. Można mieć pretensje o różne rzeczy. O zastosowanie konwencji chicagowskiej (chociaż ja uważam, że nie było alternatywy), o to że na zbyt wiele pozwolono Rosjanom, o upolitycznienie sprawy itd. Jednak mimo tego całego bajzlu pewne rzeczy pozostają niepodważalne! Próba lądowania w warunkach poniżej minimów i karygodne błędy załogi (nastawy wysokościomierza, próba odejścia na autopilocie). To są bezpośrednie przyczyny tego wypadku. Nie można próbować na siłę lądowania na ślepo! Niech to sobie pan kapitan robi swoją awionetką jak leci sam, a nie jak pilotuje samolot z ludźmi na pokładzie.

Aero wszystko OK

Tylko problem w tym ze dzialamy na materialach ktore udostepnila nam strona rosyjska. Dzieki niej masz wypracowany poglad o ladowaniu w 200m, zlym ustawieniu baro itd..

Aero..a gdybysmy dostali tylko to co mielismy dostac co niekoniecznie jest do konca zgodne z prawda?

Zaloga Jaka do dzis podwaza oficjalne zapisy ze stenogramow...a byla tam na miejscu.

Prokuratura do dzis nie ma twardego stanowiska. Zauwaz ze zabezpiecza sie sformuowaniami ktore sa bardzo istotne dla prawnikow "na dzien dzisiejszy, dostepne materialy" ...

Powiedz mi jeszcze tak na logike...po diabla Rosjanie wymyli resztki wraku? :D

Aero wszystko OK

Tylko problem w tym ze dzialamy na materialach ktore udostepnila nam strona rosyjska. Dzieki niej masz wypracowany poglad o ladowaniu w 200m, zlym ustawieniu baro itd..

Robert pogoda jest nie do podważenia. Zaraz po informacjach o problemach z lądowaniem sprawdzałem depesze meteo z Siewiernyj. To są rzeczy na bieżąco publikowane i nie da się tego potem sfałszować. Moja pierwsza reakcja to niedowierzanie i pukanie się w głowę z myślą jak to możliwe, że ktoś w ogóle próbował lądować w takiej pogodzie bez ILS kategorii III, którego nawet w Polsce nie ma na żadnym lotnisku!

Co do materiałów. Wg raportu nasi śledczy byli przy pierwszym odczytywaniu danych. Zapisy były wielokrotnie analizowane przez fachowców i nikt ich nigdy nie podważał. Analiza trajektorii, zapis z rejestratorów urządzeń i radiostacji nie pozostawia cienia wątpliwości.

Takie są fakty, a reszta to - sam przyznasz jest już tylko w sferze domysłów.

Od siebie dodam jeszcze, że osobiście wielokrotnie byłem świadkiem takiego łamania przepisów przez panów z 36 płk. Tak to się w naszym wojsku odbywało od lat. Przepisy przepisami, a my wiemy lepiej. Po katastrofie Casy nikt się nie nauczył niestety...

Od siebie dodam jeszcze, że osobiście wielokrotnie byłem świadkiem takiego łamania przepisów przez panów z 36 płk. Tak to się w naszym wojsku odbywało od lat. Przepisy przepisami, a my wiemy lepiej. Po katastrofie Casy nikt się nie nauczył niestety...

No w to sklonny jestem uwierzyc. A co do reszty to nie ten watek wiec dalej nie ciagne :)

pozdrawiam

Gość Gosc

(Konto usunięte)

nigdy nie byłem zwolennikiem wybuchu ale też nie dam sobie wmówić, że był to wypadek spowodowany przez wrednego kaczorka a fachowców jest wielu tak jak i prawda jest jak d...a każdy ma swoją:) faktem jest odrzucenie pomocy jaką USA oferowało na początku Polsce. Tusk wolał braci rosjan :) a AREO na pewno wie, że Amerykanie po zamachu na Twin Towers śledzą każdy lot:)

Ale ja nie o tym pisałem, tylko o bzdurach z Twoich wypowiedzi, które wypunktował Aero.

Jak na razie nie sprostowałeś tych bredni i nie przeprosiłeś za wprowadzanie w błąd innych dyskutantów.

nigdy nie byłem zwolennikiem wybuchu ale też nie dam sobie wmówić, że był to wypadek spowodowany przez wrednego kaczorka a fachowców jest wielu tak jak i prawda jest jak d...a każdy ma swoją:)

Są tylko dwie możliwości bezpośredniej przyczyny katastrofy. Jedna mała to naciski na pilota a druga duża to błąd pilota. Wybrać każdy może wg uznania czego politycznie się trzymać. Bez względu na tą małą przyczynę (naciski) wystąpił błąd pilota, który naciskom nie powinien się poddawać. Drzwi od kabiny pilotów powinny być przed próbą podejścia zamknięte na klucz !!! A nie były. Próba lądowania, do jakiej niewątpliwie doszło, w tych warunkach na tym lotnisku nie powinna mieć miejsca !!!

Wykonac RZETELNE sledztwo i dopiero wtedy miec raport ktorego ani Macierewicz, ani Ciszewski nie mogli by ugrysc.

A czemu ma służyć to "gryzienie". To gryzienie wywołuje tylko zamęt i pewnie Antoniemu o to chodzi. Nie ma takiego raportu którego Antoni i spółka by "nie gryzł". Jemu chodzi tylko o mieszanie a nie o rzetelne wyjaśnienie. To są ludzie zaślepieni nienawiścią. Będą szaleńczo "gryźli" do upadłego.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Trzeba być ślepym by nie widzieć z jak wieloma błędami i niedopatrzeniami prowadzone jest to śledztwo.....o tym że bez kluczowych dowodów w ręku nie wspomnę!

Jak na razie nie sprostowałeś tych bredni i nie przeprosiłeś za wprowadzanie w błąd innych....

W "naszym" rządzie nie znalazł się nikt kto by przeprosił za wpadki z zamianą ciał o "pijanym" Błasiku nie wspomnę.....kto nas przeprosi za to że Putin kręci tą sprawą od początku?

Jakiś czas temu oglądałem serial o wypadkach lotniczych, byłem pod wrażeniem profesjonalnego podejścia do tego i drobiazgowości z jaką podchodzono do tych tragedii i wyjaśniania przyczyn....nijak nie mogłem tego porównać ze śledztwem jakie miało miejsce po katastrofie w Smoleńsku....nie do porównania, zaniechania i błędy nie do porównania z tamtymi działaniami. ;)

Dziwne że pomimo nieskończonych dochodzeń postanowiono i tą katastrofę "wyjaśnić" w onym serialu....teraz mam wątpliwości co do tego rzetelności przedstawianych faktów nie tylko odcinku, również w całym serialu! :))

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

kto nas przeprosi za to że Putin kręci tą sprawą od początku?

Chyba powinien to zrobić sam Putin. Proponuję żeby Antoni go do tego zmusił ;-).

Trzeba być ślepym by nie widzieć z jak wieloma błędami i niedopatrzeniami prowadzone jest to śledztwo....

Mówisz o tym oficjalnym czy o tych manipulacjach Antoniego i jego "ekspertów".

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

W "naszym" rządzie nie znalazł się nikt kto by przeprosił za wpadki z zamianą ciał o "pijanym" Błasiku nie wspomnę.....kto nas przeprosi za to że Putin kręci tą sprawą od początku?

My to nie rząd. I na to co tu się wygaduje wływ mamy. Na szczęście.

Czekam więc na wyjaśnienia przemka_s.

Trzeba być ślepym by nie widzieć z jak wieloma błędami i niedopatrzeniami prowadzone jest to śledztwo.....o tym że bez kluczowych dowodów w ręku nie wspomnę!

Ważne, że parówki, puszki po piwie, itd. były w ręku. I tu błędów nie było:-)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Myślisz, że to była cała seria zamachów, którą w tym seriali zmanipulowali jako wypadki lotnicze?

Celowo tak interpretujesz? :))

Nie, i nie zamierzam ci kolejny raz tłumaczyć tego prostego przekazu!

Maju dnia 09.04.2014 - 10:05 napisał

"kto nas przeprosi za to że Putin kręci tą sprawą od początku?"

Chyba powinien to zrobić sam Putin. Proponuję żeby Antoni go do tego zmusił ;-).

Może Donald go o to poprosi....tak się po katastrofie czule ściskali. ;)

"Trzeba być ślepym by nie widzieć z jak wieloma błędami i niedopatrzeniami prowadzone jest to śledztwo...."

Mówisz o tym oficjalnym czy o tych manipulacjach Antoniego i jego "ekspertów".

Ciągle żartujesz, czy do Ciebie nic nie dotarło....ja rozumiem że oficjalnie o tym cicho, zwłaszcza gdy winni niektórych niedopatrzeń prowadzili "komisję" (Miller), ale jak się pogrzebie to można się o tych faktach dowiedzieć. ;)

"Trzeba być ślepym by nie widzieć z jak wieloma błędami i niedopatrzeniami prowadzone jest to śledztwo.....o tym że bez kluczowych dowodów w ręku nie wspomnę!"

Ważne, że parówki, puszki po piwie, itd. były w ręku. I tu błędów nie było:-)

Tym Ciebie karmią....odbija się to na jakości Twoich wpisów niestety! :)))

"W "naszym" rządzie nie znalazł się nikt kto by przeprosił za wpadki z zamianą ciał o "pijanym" Błasiku nie wspomnę.....kto nas przeprosi za to że Putin kręci tą sprawą od początku?"

My to nie rząd. I na to co tu się wygaduje wływ mamy. Na szczęście.

Czekam więc na wyjaśnienia przemka_s.

To napisałeś przed czy po....piwie? :)))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Może Donald go o to poprosi....tak się po katastrofie czule ściskali. ;)

Może, ale na pewno po wyborach Prezes wytupie nóżkami.

Ciągle żartujesz, czy do Ciebie nic nie dotarło....ja rozumiem że oficjalnie o tym cicho, zwłaszcza gdy winni niektórych niedopatrzeń prowadzili "komisję" (Miller), ale jak się pogrzebie to można się o tych faktach dowiedzieć. ;)

Jeden z winnych niedopatrzeń był na pokładzie TU i prawdopodobnie nawet otwarte drzwi do kabiny pilotów mu nie przeszkadzały. To hipoteza na podstawie wypowiedzi pani E. Błasik, próbującej w radiu zrobić ideał z ś.p. małżonka. Burdel był wszech obecny, tak jak na polskich drogach. Nic nowego. Tak czujemy się najlepiej. Zakazy i przepisy "nadludzi" (ci u władzy) nie dotyczą albo prawie nie dotyczą.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Tym Ciebie karmią....odbija się to na jakości Twoich wpisów niestety! :)))

To napisałeś przed czy po....piwie? :)))

Albo zacznij zamieszczać merytotyczne wpisy albo do widzenia.

Takie lanie wody i osobiste wycieczki, jak z konferencji PIS, nie będzie tolerowane.

Gdzie tu widzisz wycieczki osobiste....dopasowałem się tylko do "poziomu" jaki zaprezentowałeś odpowiadają mi....straszysz banem, dość szybko czyżby strach obleciał? :))))

Maju dnia 10.04.2014 - 12:03 napisał

"Może Donald go o to poprosi....tak się po katastrofie czule ściskali. ";)

Może, ale na pewno po wyborach Prezes wytupie nóżkami

No tak lepiej pośmiać się z niskiego wzrostu....niż z tchórzostwa!

Maju dnia 10.04.2014 - 12:03 napisał

"Ciągle żartujesz, czy do Ciebie nic nie dotarło....ja rozumiem że oficjalnie o tym cicho, zwłaszcza gdy winni niektórych niedopatrzeń prowadzili "komisję" (Miller), ale jak się pogrzebie to można się o tych faktach dowiedzieć." ;)

Jeden z winnych niedopatrzeń był na pokładzie TU i prawdopodobnie nawet otwarte drzwi do kabiny pilotów mu nie przeszkadzały. To hipoteza na podstawie wypowiedzi pani E. Błasik, próbującej w radiu zrobić ideał z ś.p. małżonka. Burdel był wszech obecny, tak jak na polskich drogach. Nic nowego. Tak czujemy się najlepiej. Zakazy i przepisy "nadludzi" (ci u władzy) nie dotyczą albo prawie nie dotyczą.

Czyżby Anodina podała nową rewelację....skoro nie pijany generał....

A może pilot wypadł przez te otwarte drzwi? :)))

Edytowane przez Maju

No tak lepiej pośmiać się z niskiego wzrostu....niż z tchórzostwa!

Może Kolega zacytować mój tekst gdzie śmieje się z czyjegoś wzrostu ? Co do tchórzostwa to sądzę że lepiej być żywym tchórzem niż martwym bohaterem. Żywy tchórz zdecydowanie więcej może zrobić dobrego dla kraju niż martwy bohater. Widzę że historia naszego narodu niczego Kolegi nie nauczyła oprócz "pobrzękiwania szabelką" w rytm tekstów wygłaszanych przez Prezesa i jego świtę.

Czyżby Anodina podała nową rewelację.

Jeżeli chodzi o otwarte drzwi do kabiny pilotów to w wywiadzie sugerowała to Pani E. Błasik. Nierozpoznane, występujący w nagraniu głos zasugerowała, że pochodził z przedziału pasażerskiego. Jeżeli to jest prawda to drzwi musiały być otwarte.

Edytowane przez Lech36

Jak kiedyś (optymistycznie) będziemy mieli czarne skrzynki może się okazać że z tymi głosami to tak jak z tym alkoholem we krwi Błasika. :)))

Maju dnia 10.04.2014 - 13:39 napisał

"No tak lepiej pośmiać się z niskiego wzrostu....niż z tchórzostwa!'

Może Kolega zacytować mój tekst gdzie śmieje się z czyjegoś wzrostu ? Co do tchórzostwa to sądzę że lepiej być żywym tchórzem niż martwym bohaterem. Żywy tchórz zdecydowanie więcej może zrobić dobrego dla kraju niż martwy bohater. Widzę że historia naszego narodu niczego Kolegi nie nauczyła oprócz "pobrzękiwania szabelką" w rytm tekstów wygłaszanych przez Prezesa i jego świtę.

Przesadzasz, ja mówię o przyzwoitości tej brakło Tuskowi w sprawie Błasika...

Może źle odczytałem "przebieranie nóżkami Kaczyńskiego" ale czy ty mnie również dobrze zrozumiałeś? ;)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Gdzie tu widzisz wycieczki osobiste....dopasowałem się tylko do "poziomu" jaki zaprezentowałeś odpowiadają mi....straszysz banem, dość szybko czyżby strach obleciał? :))))

Na własne życzenie.

Może źle odczytałem "przebieranie nóżkami Kaczyńskiego" ale czy ty mnie również dobrze zrozumiałeś? ;)

Nie przebieranie tylko tupanie, które zmusi Putina do ustępstw (hipotetycznie oczywiście). Na siłę narodu składa się głównie jego siła gospodarcza, która zawsze koreluje z siłą militarną a nie nawet najprawdziwsze, agresywne słowa. Jak ktoś jest słaby to lepiej milczeć a przynajmniej mówić nie za dużo. Jak już będziemy mocni to będziemy mogli zachowywać się ja np. Niemcy. Na to potrzeba wielu lat rzetelnej pracy bez "zaczepiania" sąsiadów. Nawet tych których nie lubimy.

no właśnie wersja z naciskiem na pilota przez wrednego kaczorka jest wykorzystywana do walki politycznej przez środowiska g..o prawdy która wielbi kiszczaka a nie lubi Kuklińskiego i każdego któ ma wizję silnej Polski jako odrębnego Państwa w europie stara sie gnoić i robić z niego wariata

Polski jako odrębnego Państwa w europie stara sie gnoić i robić z niego wariata

Całkowita odrębność Polski w Europie była by bardzo groźna dla jej obywateli ze względu na istnienie takich "patriotów" jak Prezes i Antoni. Lepiej żebyśmy byli w unii tak jak teraz. To powinno wyhamować agresywne "tupanie" Prezesa, ale nie na pewno.

Lech te mądrości jak piszesz są tak wybitne, że uważam iż jesteś jedyną osobą która nadaje się by wytłumaczyć krowie na pastwisku by mleka za dużo nie dawała bo karę do unii zapłaci

Gość Gosc

(Konto usunięte)

przemek_s

Prosiłem Cię, żebyś się odniósł do bzdur, które tutaj wypisywałeś, a które wypunktował Aero.

Podwinąłeś ogon i tyle Cię widzieli.

Teraz wracasz do dyskusji jakby nigdy nic.

Aero jak wytknęliście mu błąd w zamieszczonej informacji, przyznał się od razu do pomyłki, przyznał Wam rację i przeprosił.

Czekam na to samo z Twojej strony. Nie będę tutaj tolerował wprowadzania dyskutantów w błąd.

HQ150

Nie jestem pewien czy przemkowi chciało się w ogóle czytać te moje wypociny. Te pytania to pewnie były tak dla jaj, bo przecież on i tak wie lepiej. A jak ktoś wie lepiej to nie ma za co przepraszać...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Oczywiście, nikt go nie zamierza do tego zmuszać.

Ale tu jest temat Fakty i będę dbał o merytoryczne uzasadnienie swoje punktu widzenia.

Edytowane przez HQ150
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.