Skocz do zawartości
IGNORED

trójmiasto czy coś się dzieje ?

namelessclub

Rekomendowane odpowiedzi

Miło powitac nowe salony w 3city. Miejmy nadzieję że skutkiem tego będą nowi audiofile ktorzy czegos się nauczą... Nie tylko z internetu ale i na własnej skorze!

ja tam nic nie wiem że tu jest fajnie, ale dziękuję i wzajemnie

btw: stąd też jest wszędzie daleko... :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

• 1 rok później...

Na Audioshow samochodem. Dorzucę się do paliwa lub zamiennie poszukuję dopełnienia do 3-4 osób. Wyjazd wczesnym rankiem sobota powrót niedziela (wyjazd z Wa-wy ok. 13-14. Szczegóły na PW. Pozdrawiam

• 1 rok później...

Witam

Podniosę wątek wszak zmiany w trójmiejskim światku są zauważalne!

Może ktoś wpadł na coś "nowego" ciekawego i zechciałby się tym podzielić?

audiofil jak dinozaur :) gatunek wymarły prawie :) choć zamarznięte jednostki są zauważalne :)

Sklep się przeniósł na morenę przy kerfurze, słabo oznaczony, towar też nieoznaczony. Cenowo :-) . Tyle nowego :-).

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

ktoś teraz coś kupuje?

głośniki każdemu zostały z KD, napęd DVD też, ampli i tuba tak samo :)

podłączasz kompa i gra muzyka :)

przynajmniej w zakładce PC audio tak piszą

a oni muszo się w końcu znać

no kto jak nie oni ???

:)

Jak ktoś się ruszy w miasto to się dzieje. Tydzień temu w premiumsound robiliśmy odsłuchy PC audio na kartach ppa i jcat razem z kablami USB. Było porównanie do drogich streamerow. A za tydzień piątek, sobota ma być konstruktor głośników Xavian. Także zawsze się znajdzie coś ciekawego tylko trzeba wyhylic się z pieczary.

Gość

(Konto usunięte)

Tydzień temu w premiumsound robiliśmy odsłuchy PC audio na kartach ppa i jcat razem z kablami USB. Było porównanie do drogich streamero

Marcin...jakieś wrażenia z porównania...

Pozdrawiam :-)

Jak ktoś się ruszy w miasto to się dzieje. Tydzień temu w premiumsound robiliśmy odsłuchy PC audio na kartach ppa i jcat razem z kablami USB. Było porównanie do drogich streamerow. A za tydzień piątek, sobota ma być konstruktor głośników Xavian. Także zawsze się znajdzie coś ciekawego tylko trzeba wyhylic się z pieczary.

Do jakich streamerów? I jak wypadło?

A za tydzień piątek, sobota ma być konstruktor głośników Xavian. Także zawsze się znajdzie coś ciekawego tylko trzeba wyhylic się z pieczary.

Chętnie !

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Marcin...jakieś wrażenia z porównania...

Pozdrawiam :-)

Wrażenia są takie ze transport dual PC kompletnie kosztujacy 10,5 tys. z kablem USB gra lepiej niż streamer za ponad 20 tys. i moim zdaniem ten za ponad 40 tys. gra gorzej. Nie będę rzucał nazwami bo nie ma sensu. O walorach brzmieniowych też nie będę się rozpisywał bo się zaraz fachowcy z działu PC zleca i będą żądać pomiarów. Merytorycznie mogę się podzielić na pw.

Ale czy owe streamery to były czyste transporty czy kompletne odtwarzacze ?

Kompletne odtwarzacze. A dac do którego podłączony był transport PC to black dragon czyli 6,5 trzeba jeszcze doliczyć do transportu. Ale brzmieniowo komplet ten odjechał sporo od propozycji gotowego streamera.

Prawda jest taka, że w pełnych streamerach siedzą średnie DAC-i.

Streamery te miały także opcje wyprowadzenia sygnału na dac i tak też porównanie zrobiliśmy.

A jak graliście? DLNA z serwera na cichym lapku też?

Na controlpc minimserver z biblioteką na oddzielnym dysku ssd sterowanie z bubbleupnp. Streamery zewnętrzny dysk z dedykowanym zasilaniem.

Laptopem i terminalami bawiliśmy się na poprzednim spotkaniu. Były to wtedy głównie zmiany programowe. Natomiast na ostatnim spotkaniu były zmiany sprzetowe.

Xavian Perla mi się osobiście nie podobała brzmieniowo. Natomiast Orfeo grały bardzo fajnie choć podpięte do hegla h160 nie pokazały całego potencjału. Chętnie porównał bym je z Diapason Astera. Oczywiście na bardziej mocarnym wzmaku.

W kwestii dźwięku Perla, możesz powiedzieć coś więcej. Słuchałem przez chwilę i miałem wrażenie, że był za bardzo podbity średni bas, ale to taki odsłuch na jednej nodze, więc trudno coś konkretnego powiedzieć. Nie wiem czy to wina kolumn, czy pomieszczenia.

Dokładnie bas był podbity. Moim zdaniem trzeba było podłączyć inny wzmacniacz żeby ocenić, bo z tego co pamiętam była tam h80. Taka audiaflight three na ten przykład gra delikatniej dołem. Zdarza się że głośniki są tak strojone. Np nie wiem czy słuchałeś Canto Grand od s16hz też gra za bardzo dołem.

• 2 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.