Skocz do zawartości
IGNORED

trójmiasto czy coś się dzieje ?

namelessclub

Rekomendowane odpowiedzi

Co do skromnego rynku w Trójmieście - wiele osób po prostu kupuje tam gdzie taniej, a w Trójmieście drogo... może stąd taka opinia. Jestem z Gdańska, a żadnego ze swoich sprzętów nie kupiłem w Trójmieście, chodź zawsze pytałem w lokalnych sklepach. W Trójmieście udawało się wynegocjować kilka procent upustu, czasami zero, podczas gdy poza Trójmiastem na dzieńdobry kilkanaście procent zniżki + transport gratis.

Co do skromnego rynku w Trójmieście - wiele osób po prostu kupuje tam gdzie taniej, a w Trójmieście drogo... może stąd taka opinia. Jestem z Gdańska, a żadnego ze swoich sprzętów nie kupiłem w Trójmieście, chodź zawsze pytałem w lokalnych sklepach. W Trójmieście udawało się wynegocjować kilka procent upustu, czasami zero, podczas gdy poza Trójmiastem na dzieńdobry kilkanaście procent zniżki + transport gratis.

Mysle ze w sieci ludzie sprzet kupuja bo taniej , ja swego czasu jak bylem zainteresowany kolumnami B&W to przyznam sie sprzet wypozyczylem z Top hi-fi Sopot a zakupilem z sieci bo taniej :(:( dlatego moze sklepy padaja drogo jest utrzymac kilkanascie metrow powierzchni na sklep :(:(

cholera pisałem post i albo magia albo skleroza bo nie nacisnąłem napisz... wcięło

W każdym razie pisałem, że kiedyś zrobiłem zakupy w tophifi i potem okazało się jak boleśnie przepłaciłem za słuchawki, ale z kolei dobrze, że u nich kupiłem odtwarzacz dvd bo padł w ostatnich miesiącach gwarancji.

Niecały rok temu ostatnie moje zakupy - Albatros - bardzo przyjemnie. Kupiłem kolumny, bo używek takich jak chciałem nie było na rynku.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Ja rowniez zapraszam w swe progi, w szczegolnosci kogos, kto ma doswiadczenie z adaptacja akustyczna. Mam momentami drazniace rezonanse, chyba w okolicy 500Hz - 1kHz i nie sadze, zeby byla to sprawka samych glosnikow.

Co do sklepow - w Albatrosie pracuje jeden koles, ktory nieco cwaniaczy i z nim na pewno nie bede wiecej gadal, ani robil interesow. W Top Hifi jest P. Adam - calkiem fajnie sie z nim gawedzi i widac doswiadczenie i osluchanie. Co do rabatow, rzeczywiscie, szalu nie ma.

Ja chętnie posłuchałbym zestawu innego forumowicza, z czystej ciekawości, bo tak ogólnie to mało innych zestawów słyszałem.

To zapraszam do mnie, ale tylko i wyłącznie posiadam zestawy DIY:)

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

To i ja się dołączenie do dyskusji. Rzeczywiście z rabatami jest różnie, to chyba zależy od sklepu. Jest jeszcze dobry sklep w Wejherowie :) Co do dużych marketów, jest takie przekonanie że jest tam taniej. Co jest nieprawdą, oni trzymają ceny detaliczne, ewentualnie w czasie promocji ceny mogą być niższe. Ale ja wole robić zakupy w małych salonach, duża wiedza spory asortyment i czasem dużo ciekawszy sprzęt niż w marketach. W małych salonach można uzyskać rabat nawet większy niż w wielkich molochach. Obsługa w marketach rownież pozostawia dużo do życzenia, najczęściej polecają sprzęt który długo zalega im w magazynie. Często przedstawiciele handlowi umawiają się z obsługą i mają jakiś procent od sprzedaży. Brak wiedzy i kompetencji również kłuje w oczy. No ale reklama i marketing robią swoje więc dużo ludzi tam właśnie się kieruje w pierwszej kolejności.

Może rzeczywiście warto by było zorganizować jakieś spotkanie? ja nie za bardzo mam się czym pochwalić bo nie mam sprzętu DIY, ale chętnie posłuchał bym sobie takich kolumn.

w Wejherowie jest siedziba akkusa, mają bardzo fajny sprzęt.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Prowadzą też sklep z urządzeniami audio

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Musze sie tam wybrac. Nie wiedzialem, ze poza prezentowaniem swoich wyrobow maja sprzet roznych firm. Kusi mnie odsluch sprzetu marki Audio Research z firmowymi podstawkowcami i dla porownania moimi "setkami".

Hi Fi Ja i Ty ma dość ograniczony asortyment, przynajmniej z tego co można zobaczyć na stronie.

Hmmmmmm? A co zobaczyłeś na naszej stronie i czego Ci brakowało aby ten asortyment nie był ograniczony? :)

Malutka poprawka - sklep jest na ul. Trawki 7, ale wjeżdża się faktycznie od ul. Słowackiego :) Sklep nazywa się Premium Sound - nazwę HiFi Ja i Ty rezerwujemy teraz dla działalności dystrybutorskiej.

Pozdrawiam, Marcin

Panowie, widać, że główny problem to salony i brak odpowiednich rabatów... ale czy odbywają się jakieś spotkania itp. tzw. audio z ludzką twarzą a nie tylko sprzęt i sprzęt w końcu to tylko środek do uskuteczniania takiego hobby (nie chodzi oczywiście aby kupić jak najtaniej) Pozdrawiam

W Trójmieście jest co robić. Pełno koncertów, plaża, różne imprezy, etc. Trudno tu zorganizować jakieś odsłuchy, bo ludzie są po prostu zajęci - ... wypoczynkiem.

Co do sklepu Premium Sound (na ul. Trawki) aka HiFi Ja i Ty, byłem - świetna i wielce kompetentna oraz zangażowana obsługa, kapitalne studio odsłuchowe, niesamowity wybór sprzętu. Polecam z czystym sercem!

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Hmmmmmm? A co zobaczyłeś na naszej stronie i czego Ci brakowało aby ten asortyment nie był ograniczony? :)

Malutka poprawka - sklep jest na ul. Trawki 7, ale wjeżdża się faktycznie od ul. Słowackiego :) Sklep nazywa się Premium Sound - nazwę HiFi Ja i Ty rezerwujemy teraz dla działalności dystrybutorskiej.

Pozdrawiam, Marcin

Na stronie jest wymieniona nazwa Premium Sound oraz HiFi Ja i Ty - myślałem ze HiFi Ja i Ty to nazwa sklepu.

Widziałem w ofercie kolumny Xaviana a w cennikach ich nie ma. Jeśli chodzi o asortyment to próbowałem znaleźć Rotela - chyba nie macie, potem coś bardziej popularnego Yamaha - też nie znalazłem... Nie to, żebym się czepiał :-) ... wydawało mi się że będziecie mieli szeroki wybór, być może chcecie się skupić na konkretnych markach... ? i celujecie w grupę mającą zasobny portfel :-)

Pozdrawiam

Na stronie jest wymieniona nazwa Premium Sound oraz HiFi Ja i Ty - myślałem ze HiFi Ja i Ty to nazwa sklepu.

Widziałem w ofercie kolumny Xaviana a w cennikach ich nie ma. Jeśli chodzi o asortyment to próbowałem znaleźć Rotela - chyba nie macie, potem coś bardziej popularnego Yamaha - też nie znalazłem... Nie to, żebym się czepiał :-) ... wydawało mi się że będziecie mieli szeroki wybór, być może chcecie się skupić na konkretnych markach... ? i celujecie w grupę mającą zasobny portfel :-)

Pozdrawiam

Kolega krzysiek doskonale wyjaśnił czemu nie mamy tych marek w swojej ofercie. Oprócz tego uważamy, że świat i rynek Hi-Fi jest na tyle obszerny, że można stworzyć ciekawą ofertę sklepu nie powielając przy okazji asortymentu sklepów z Trójmiasta i okolic :) Ponadto uważam, że takie marki jak Xavian, Enerr, Roksan, Cyrus, Swans, Exposure, Bryston, Spendor, Raysonic itp czy mój ukochany (:)) Olive wręcz powinny być obecne FIZYCZNIE w tak dużej aglomeracji. Nie chcemy również powielać niskobudżetowych sprzętów marketowych. Choć można znaleźć w naszej ofercie niedrogie, dobre sonicznie urządzenia :)

Piszesz jeszcze, że mało marek w cennikach jest na naszej stronie - w zakładce Oferta znajdują się artykuły, które mamy wraz z cenami - oprócz tego przy każdym artykule jest adnotacja - czy jest on dostępny na miejscu, czy na zamówienie :)

Pozdrawiam, Marcin

Chyba mnie coś ominęło a może Rotel i Yamaha są już sprzętem marketowym.Z drugiej strony ciężko o odsłuch takiego sprzętu w markecie ze względów akustycznych.

Faktycznie może nie ma sensu powielać oferty innych sklepów, lepiej przyciągać czymś nowym. Ja w przyszłości będę szukał sprzętu budżetowego za niewielkie pieniądze a taki szczególnie oferują popularne marki stąd to pytanie.

W końcu jest szyld nad sklepem +

Pozdrawiam :-)

Audioarena.com.pl w Wejherowie ma szeroką ofertę urządzeń. Dysponują też pokojem odsłuchowym do stereo i kina domowego. Obraz wyświetlany na 92' ekranie z projektora. Można tam również porównywać projektory. Ostatnio jak tam byłem to miałem okazję obejrzeć sobie Tron na projektorze 3D i pograć sobie w grę 3D :)

Sam tam kupiłem zestaw kina Yamaha w bardzo dobrej cenie. Lepszej niż w markecie. Tak więc małe salony audio jeszcze się jakoś potrafią utrzymać.

Mogę również potwierdzić dobrą opinie o Hi Fi Ja i Ty. Byłem u nich kiedyś jak jeszcze mieli siedzibę w Kwidzynie.

Panowie, może zainteresuje Was wynik pomiarów akustycznych naszego studio odsłuchowego :) Studio ma ca 30mkw. Jeden diagram przedstawia pomiar pogłosu a drugi charakterystykę częstotliwości mierzoną mikrofonem w różnych miejscach na linii odsłuchu - całość zresztą jest opisana na załączonym obrazku :)

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam, Marcin

Ukryta Zawartość

Jestem ciekaw jak TLki na AXWie by się sprawdziły w takim pomieszczeniu z dobrym wzmacniaczem.. hmm..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mg5293.jpg mg5287.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Od dzisiaj w Trójmieście są kolumny WLM Lyra. W zacnym towarzystwie integry McIntosha (6900).

WLM mierzy w jakości, aby było to 1:1 z dźwiękiem live. Mam nadzieję, że teraz będzie się można "nad morzem" o tym przekonać.

• Użytkownicy+

Jestem ciekaw jak TLki na AXWie by się sprawdziły w takim pomieszczeniu z dobrym wzmacniaczem.. hmm..

Ukryta Zawartość

Ciekaw jestem tego twettera, ceramiczna kopułka ... Porównywałeś z innymi znanymi?

Ukryta Zawartość

Najlepiej by go porównać do seasa 27TBFC/G. Ceramik niie jest tak detaliczny jak seas, ale też nie jest tak narzucający się jak on. Jest spokojniejszy i mogą go polubić Ci, którzy nie trawią metalowych kopułek. Wadą jest dość niski spl, z awxem w ogóle nie jest tłumiony. No ale tu może to być pozytywem. Duże bardziej uporządkowany jest niż xt19 czy nawet xt25, których osobiście nie lubię.

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mg5293.jpg mg5287.jpg

Co tu dużo mówić - przyjedź do nas i zobacz :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Czołem Marcin. Świetną macie prezentację.

Ukryta Zawartość

Rewelacyjnie to wszystko po-montowane, nie chciałem wracać do domu....

Niepozorny ten Bryston, jak by leżał na półce to pewnie bym ominął wzrokiem. Gra co najmniej świetnie.

A głośniki PMC to już bajka. Ciekawe czy te kabelki ze srebra Audiomicy w tym pomogły.

Jak znajdę chwilkę czasu to napisze coś więcej o swoich wrażeniach.

Jeśli ktoś mieszka w Trójmieście to koniecznie powinien to zobaczyć - posłuchać.

post-19758-0-46728600-1314714187_thumb.jpg

post-19758-0-90414600-1314714196_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dolphin123,

Serdecznie zapraszamy. BRYSTON i PMC zasługują na uwagę.

Przy okazji może weźmiesz coś ze swoich sprzętów, chętnie byśmy posłuchali i obejrzeli z bliska. Na Twojej stronie wygląda to bardzo interesująco.

Pozdrawiam.

Kto słucha, nie błądzi...

Czołem Marcin. Świetną macie prezentację.

Ukryta Zawartość

Rewelacyjnie to wszystko po-montowane, nie chciałem wracać do domu....

Niepozorny ten Bryston, jak by leżał na półce to pewnie bym ominął wzrokiem. Gra co najmniej świetnie.

A głośniki PMC to już bajka. Ciekawe czy te kabelki ze srebra Audiomicy w tym pomogły.

Jak znajdę chwilkę czasu to napisze coś więcej o swoich wrażeniach.

Jeśli ktoś mieszka w Trójmieście to koniecznie powinien to zobaczyć - posłuchać.

Byłem dziś. Słuchałem. Bajka i malina! Coś pięknego.

Muszę koniecznie znaleźć więcej czasu na odsłuchy.

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Aktualnie mam na stanie tylko niewykończoną wizualnie linię transmisyjną na AWXie i ceramicznej kopułce a także końcówkę mocy Uniamp. Lampiaki w trakcie budowy:)

Jak znajdę chwilkę czasu to chętnie odsłucham TLki PMC:)

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.