Skocz do zawartości
IGNORED

pomoc w wyborze kolumn ok 1500-2500 zł

mm2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam yamahę rn500, chciałbym dokupić ładne dobrze grające kolumny.

Moje doświadczenie jest niewielkie, wcześniej miałem jbl studio z harmanem i przyznam,że dźwięk raczej nie dla mnie, bas zbyt ciężki, słabe wysokie tony.

Ponieważ słyszałem jak grają kefy postanowiłem poszukać coś w tą stronę i znalazłem model q70:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a przypadkowo quadrale

Ukryta Zawartość

Proszę o pomoc w wyborze.

Kefy z lat 90 czy warte ceny?

Może coś innego?

Pozdrawiam serdecznie,

MM2

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam,

hi-end przypadkowo-pomyłkowo, miało być stereo

dziękuję za odpowiedź.

słucham muzyki typu chillout, wzmacniacz yamaha rn500

budżet na używane do 3000zł

zastanawiam się nad dali zensor 7 albo kefami serii 70 lub 90

niestety nie mam możliwości posłuchania, tylko subiektywne opinnie użytkowników

co myślicie?

A co się dziwicie. Gdy na alledrogo byle szrot za 200zł to Hi End.

witam,

dziękuję za odpowiedź.

co myślicie?

Z jakim wzmacniaczem ? W jakim pomieszczeniu ? Jaka muzyka ? Dlaczego takie wybory ? Dlaczego zakładka high end ???

witam,

dziękuję za odpowiedź.

co myślicie?

Też szukałem kolumn do 3tys. Sam rekonesans, przeglądanie opinii, recenzje głównie z zagranicznych portali zajęły mi około 2 miesięcy. Wybór padł na USHER cp-730. Brałem pod uwagę naprawdę wszystkie opcje, od wysokich serii kolumn starszych po niższe ale młodsze, naprawdę było ciężko. Z wyboru jestem bardzo zadowolony, kolumienki kosztowały nowe ok. 10tys. Szukałem koło 3 miesięcy używanych, ciężko znaleźć gdyż sam bym się ich nie pozbył:) Wykonanie mistrzowskie, nie ma się do czego przyczepić. Jak pukniesz w górę kolumny to czujesz jakbyś pukał w stal, zero odgłosu pustej skrzynki. Dźwięk taki jakiego szukałem, cena szeroka i głęboka (bas refleks z tyłu więc trzeba odsunąć od ściany), nie brakuje niczego i przy cichym odsłuchu i jak rozkręcisz wzmaka. Też podpięte były do Yamahy i grało naprawdę dobrze, jednak kolejnym krokiem była wymiana na Rotela i zmiana kabelków na grubsze. Szczerze nic więcej do szczęścia mi nie trzeba. U znajomych słuchałem zestawów nawet za 80tys i dla normalnego użytkownika w warunkach mieszkalnych spokojnie wystarczy.

Ps. nie kupuj kolumn tańszych tylko staraj się dobić do górnej granicy budżetu. Uwierz, że kolejnym krokiem będzie zmiana wzmacniacza. A po co zaczynać wszystko od nowa.

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Też szukałem kolumn do 3tys. Sam rekonesans, przeglądanie opinii, recenzje głównie z zagranicznych portali zajęły mi około 2 miesięcy. Wybór padł na USHER cp-730. Brałem pod uwagę naprawdę wszystkie opcje, od wysokich serii kolumn starszych po niższe ale młodsze, naprawdę było ciężko. Z wyboru jestem bardzo zadowolony, kolumienki kosztowały nowe ok. 10tys. Szukałem koło 3 miesięcy używanych, ciężko znaleźć gdyż sam bym się ich nie pozbył:) Wykonanie mistrzowskie, nie ma się do czego przyczepić. Jak pukniesz w górę kolumny to czujesz jakbyś pukał w stal, zero odgłosu pustej skrzynki. Dźwięk taki jakiego szukałem, cena szeroka i głęboka (bas refleks z tyłu więc trzeba odsunąć od ściany), nie brakuje niczego i przy cichym odsłuchu i jak rozkręcisz wzmaka. Też podpięte były do Yamahy i grało naprawdę dobrze, jednak kolejnym krokiem była wymiana na Rotela i zmiana kabelków na grubsze. Szczerze nic więcej do szczęścia mi nie trzeba. U znajomych słuchałem zestawów nawet za 80tys i dla normalnego użytkownika w warunkach mieszkalnych spokojnie wystarczy.

Ps. nie kupuj kolumn tańszych tylko staraj się dobić do górnej granicy budżetu. Uwierz, że kolejnym krokiem będzie zmiana wzmacniacza. A po co zaczynać wszystko od nowa.

Dziękuje serdecznie za odpowiedź. nie miałem pojęcia o istnieniu tej marki, kolumny rzeczywiście piękne. będę szukał używek bo wyrzut sumienia byłby zbyt duży przy zakupie nowych..

dzięki raz jeszcze

STX y FX-300 jeżeli zmieścisz się w budżecie. To rasowo wykonane kolumny, ktoś kto się zna budowie kolumn ma szacunek dla tego modelu.

KEf y? Też brałem pod uwagę ale wybrałem inne.

witam

dziękuję wszystkim zaangażowanym w mój temat

znalazłem dali skyline 1000 za 4k

wiem że przekracza budżet ale zaszczepiłem się na nie

ponoć przy dobrym piecu dźwięk fenomenalny, a i wygląd nietuzinkowy

co sądzicie?

dziękuje raz jeszcze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.