Skocz do zawartości
IGNORED

Project 5.1 ustawienia

blackromek

Rekomendowane odpowiedzi

He, he...:(

Straszne te nowe gramofony... Niewdzięczne, taka ich mać...

Ludzie moje kochane!!!!

Tak "ciut" własnej inteligencji, przemyśleń, obserwacji... Macie przecież nawet ( prócz tego Forum i zakładki Audio) - fuckin' jutjuba...

Wam się zwyczajnie - nie chce palcem w dupsku ( o gramofonie i waszym sprzęcie nie wspomnę ) - ruszyć.

Nędza i żal, jak to do dna dobiło...

Gramofon wrócił z serwisu i wydaje mi się że ciężarek od jakiegoś innego przysłali bo wisi za blisko tej zawieszki. W Poniedziałek będę go miał u siebie więc sprawdzę twój patent z tym naelektryzowaniem. Powiedzcie czy ten odważnik w waszych RPM'ach tez tak się rusza na boki

Jeżeli dobrze pojmuję, o czym piszesz, to po prostu masz za krótką żyłkę (zawsze możesz ją wymienić). U mnie "odważnik" wisi mniej więcej w połowie wysokości. Co do bujania, to jak jest prosta płyta - tylko leciutko drży :)

Witam. Mam zamiar sprawić na urodziny mojej połówce gramofon rpm 5.1 -to już 18.11;/. Jestem totalnie zielony w tym temacie, ale co nieco poczytałem, stąd taki a nie inny wybór (początkowo miał być debut). Znalazłem w necie za 2500 z wkładką ortofon 2M-red. Bez wkładek to koszt w innych sklepach prawie 3000tyś., więc to czysta promocja;). Czy z taką wkładka będzie dobrze śmigać? chcę jeszcze przedwzmacniacz dokupić: phono box S. Ampli brak(miało być onkyo z wejściem phono, ale sie rozmysliłem), kolumien brak, ale będą;))). I czy wiecie czy można jeszcze dostać ten model z wbudowanym SB-em???I czy to jest niezbędne? Pzdr. Paweł

I czy nie prościej jej po prostu kupić pierścionek;)))???

Jacuś ja też nie pojmuję skąd te histeryje , mać karrrwa kupcie se takie germańskie funkele nie do zaj......nia 500-600-S .

Tyż prowda.

Dbam/ szanuję i czasem odpowiadam na pytania nowych Kolegów.

Pod jednym warunkiem: pytanie, wątpliwość, strach:) - mają być, kurna - nowe i oryginalne.

A nie: .... Gdzie WSZĘDZIE o wyimaginowanych 'dramatach' - jest po sto stron, qrdemol.

Nawet mi się nie chce przykładów przytaczać.

Bo skoro im się nie chce... To mam ich pseudoproblemy w nosie.

Pozdro, Krzysiu miły.

- Jacek.

Kurcze, mam właśnie taki problem że ramię nie opada pionowo tylko ucieka poza płytę. Gramofon wrócił z serwisu i wydaje mi się że ciężarek od jakiegoś innego przysłali bo wisi za blisko tej zawieszki. W Poniedziałek będę go miał u siebie więc sprawdzę twój patent z tym naelektryzowaniem. Powiedzcie czy ten odważnik w waszych RPM'ach tez tak się rusza na boki ? Najgorsze jest to, że klient wysyłał go juz po gwarancji w nieoryginalnym opakowaniu i boję się że coś się tam pokrzywiło w transporcie.

No - to to jest już nieszczęście kompletne.

"Branża".

Ktoś tu zwariował, czy czytelników mami?

:(((

OK zrobiłem według waszych rad nastawiłem nacisk 1.55 ale w sposób podany przez kolegę audioburaka czyli mierzone na poziomie talerz +mata+płyta i rzeczywiście kładąc wagę bezpośrednio na talerz +mata jest duża różnica w pomiarze

Przyszedł też wczoraj przedwzmacniacz tube box ds ustawiłem zworki z instrukcji dla 2m red

I to jest najlepsze:

"Branża" :-)))

aż tak idzie specjalizacja ?

Pończochy opadają....

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Jeżeli dobrze pojmuję, o czym piszesz, to po prostu masz za krótką żyłkę (zawsze możesz ją wymienić). U mnie "odważnik" wisi mniej więcej w połowie wysokości. Co do bujania, to jak jest prosta płyta - tylko leciutko drży :)

Już zmieniłem żyłkę i generalnie jest OK - musieli mi w serwisie chyba omyłkowo podmienić. W gramofonie padł silnik - brzęczał jak maszynka do golenia :)

ale poza tym było wszystko OK.

A tak by the way

Dzięki ci o mądralo audioburak za miłe i ciepłe słowo :D

Dlaczego mnie ranisz ? ;) Ja chcę się dowiedzieć czy macie jakiś pomysł, nie miałem wcześniej do czynienia z gramofonami z antyskatingiem ustawianym na żyłkę od wędki, stąd moje pytanie (ustawiałem zgodnie z instrukcją). Czy aż tak wiele wymagam. Chcę pomóc facetowi bo to mój dobry znajomy i tyle, a tu jakieś inwektywy. Weź wyluzuj i normalnie ze mną gadaj i nie patrz na niebieski napisik, ja nigdzie nie powiedziałem że pozjadałem wszystkie rozumy świata i mam fajny niebieski napisik.

Jako cham - nie staje mi śmiałości, Jaśnie Panie.

Pójdę gnój powywracać.

I nie "inwektywuj" ty mnie !!!

Też lubię Miodowe Lata...:)

Witam. Mam zamiar sprawić na urodziny mojej połówce gramofon rpm 5.1 -to już 18.11;/. Jestem totalnie zielony w tym temacie, ale co nieco poczytałem, stąd taki a nie inny wybór (początkowo miał być debut). Znalazłem w necie za 2500 z wkładką ortofon 2M-red. Bez wkładek to koszt w innych sklepach prawie 3000tyś., więc to czysta promocja;). Czy z taką wkładka będzie dobrze śmigać? chcę jeszcze przedwzmacniacz dokupić: phono box S. Ampli brak(miało być onkyo z wejściem phono, ale sie rozmysliłem), kolumien brak, ale będą;))). I czy wiecie czy można jeszcze dostać ten model z wbudowanym SB-em???I czy to jest niezbędne? Pzdr. Paweł

I czy nie prościej jej po prostu kupić pierścionek;)))???

Cena dobra.

No tak,az pojade chyba osobiscie po nie go do Katowic, jakies 100km.;) .Ale te wpisy mnie przerazaja-nie wiem czy ogarne ten temat:/...Bo wydac kilka tysi na cos co ma nie do konca dobrze grac to lipa...

No tak,az pojade chyba osobiscie po nie go do Katowic, jakies 100km.;) .Ale te wpisy mnie przerazaja-nie wiem czy ogarne ten temat:/...Bo wydac kilka tysi na cos co ma nie do konca dobrze grac to lipa...

Jeśli przerażenie wygra - masz alternatywę, o której pisałeś: niemal bezobsługowy pierścionek

Dobra, zapoznałem się dzisiaj z PRO-JECT'em RPM 5.1, oraz zasięgnąłem informacji na stoisku tejże marki na Audio Show i doszedłem o co chodzi z tym gramofonem, i niestety stwierdzam w nim błąd konstrukcyjny tudzież niedoróbkę. Chyba, że traktujemy, że opuszczana podpórka ramienia jest elementem zużywalnym i kosztuje np 5 zł i starcza na odsłuchanie 50 płyt wtedy OK.

Też miałem ten model przez 1,5 roku , intensywnie użytkowałem i nie było żadnych problemów.

Nie znam się na tych wszystkich ustawieniach ,poprosiłem kolegę biegłego w temacie ,przyszedł ,zamontował

wkładkę ,wszystko ustawił i hulało przez 1,5 roku .

W tzw. "międzyczasie" ,kolega wpadł do mnie jeszcze ze dwa razy na piwo ,coś tam delikatnie skorygował

i jak wspomniałem wyżej "no problem".

Ten egzemplarz ma chyba 4 lata więc mogło się wytrzeć, ale facet twierdzi, że nie przesłuchał więcej jak 40-50 płyt. Może mnie kręci ten gość. Wyjąłem tą gumkę i włożyłem ją na odwrót. Nie wiele to daje bo ta gumka jest za krótka. Ramię jak jest w pozycji początkowej płyty to ześlizguje się z tej gumki. Wystarczyłoby, żeby gumka była o 3mm dłuższa i nachodziła na tą śrubkę mocującą windę. Ja to przerobię po swojemu i to zadziała, ale producent moim zdaniem trochę to schrzanił.

Tutaj widać ramię ustawione tuż nad płytą. Opuszcza się prosto, ale ponieważ winda opuszcza się powoli to ramie zsuwa się z tej gumki i igła ląduje poza płytą.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-23837-0-96027600-1447173447_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.