Skocz do zawartości
IGNORED

Furutech 13s xlr warto?

Carmelcalif

Rekomendowane odpowiedzi

Musisz sprawdzić sam.

Na tym audiofilskim forum takim pytaniem wywołasz wojnę na kilkadziesiąt stron. Tutaj jak ktoś słyszy różnicę, to momentalnie jest wyśmiewany. Za niedługo już nikt się nie przyzna, że słyszy jakąkolwiek różnicę na jakimkolwiek sprzęcie a wszyscy dowiemy się, że wystarczy porządne mp3 i amplituner kina domowego.

CXN, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Musisz sprawdzić sam.

Na tym audiofilskim forum takim pytaniem wywołasz wojnę na kilkadziesiąt stron. Tutaj jak ktoś słyszy różnicę, to momentalnie jest wyśmiewany. Za niedługo już nikt się nie przyzna, że słyszy jakąkolwiek różnicę na jakimkolwiek sprzęcie a wszyscy dowiemy się, że wystarczy porządne mp3 i amplituner kina domowego.

Uwaga wiec wywoluje wojne. Osobiscie i bez bicia audiofilska listwa przyznaje ze kabel znaczy zasadnicza roznica. Kiedys nie wierzylem ale organoleptycznie sprawdzilem na swoim sprzecie w swoim domu i przyznaje. Rodzaj, typ oraz kazdy kabel gra inaczej. Podobnie jak kazdy dac mimo ze na tej samej kosci tez gra inaczej.

Stad moje pytanie czy warto wejsc w uzywke kabla ktory nowy kosztuje 1200zl.

Pomijam juz fakt czy xlr czy rca interkonekt. Nie chce polemiki i udowadniania wyzszosci jednych kabli nad drugimi. To odczucie obiektywne bo i zrodlo i otoczenie itd itd. Pytam czy kilkuletni kabel (nie wiem jak i gdzie byl wczesniej uzywany) nie stracil swoich wartosci. I czy furutech jest ceniony jako analog.

Ostatnio rozmawialem ze znawca tematu kabelkow i dowiedzialem sie ze w jego opinii np wireword jest swietny jako coaxial ale juz jako interkonect juz slabszy.

Wireworld...literowka sorry

Pytam fachowcow....nieprawdaz?

Weź pod uwagę charakterystykę brzmienia kabla tak jak napisałeś każdy kabel gra inaczej.Mam na myśli oby ten kabel zmienił dźwięk na plus w twoim zestawie a nie odwrotnie.

Ja niestety nie znam tego kabla.

Poza tym jeśli jest to ten fa-13s to metrowa nowego kosztuje 840 zł bez rabatu.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.