Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie dotyczące odszumiania

Wodzisław_Świerk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam wielki problem ze znalezieniem odpowiedniego programu do usuwania szumu z nagrań (np. mp3), a programy typu Audacity nie robią nic poza wyciszaniem nagrań. Inne natomiast zmieniały oryginalny dźwięk w bardziej mechaniczny. Dlatego też chciałbym zapytać się o jakiś porządny (najlepiej darmowy) program do porządnej obróbki dźwięku, a przede wszystkim porządnego usuwania szumu z nagrań audio.

https://www.audiostereo.pl/topic/123343-pytanie-dotycz%C4%85ce-odszumiania/

Witam,

Mam wielki problem ze znalezieniem odpowiedniego programu do usuwania szumu z nagrań (np. mp3), a programy typu Audacity nie robią nic poza wyciszaniem nagrań. Inne natomiast zmieniały oryginalny dźwięk w bardziej mechaniczny. Dlatego też chciałbym zapytać się o jakiś porządny (najlepiej darmowy) program do porządnej obróbki dźwięku, a przede wszystkim porządnego usuwania szumu z nagrań audio.

Świerk, jest sposób na odszumianie mp3 - kupować oryginalne CD .

Używałem daaawno temu takich wynalazków, ale mi przeszło.

Czy próbowałeś jakiś np:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

bo może któryś się nada.

Dla mnie to zawsze mocno zubożało treść muzyczną.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Świerk, jest sposób na odszumianie mp3 - kupować oryginalne CD .

Zadałem pytanie o możliwość odszumienia. Nic więcej. Jeśli uważasz, że na co dzień pławie się w ,,świetnych" nagraniach mp3 i jeszcze gorszych to jesteś w błędzie.

Zadałem pytanie o możliwość odszumienia. Nic więcej. Jeśli uważasz, że na co dzień pławie się w ,,świetnych" nagraniach mp3 i jeszcze gorszych to jesteś w błędzie.

Wielu młodych malkontentów łapie za Mp3 z różnych powodów - dostępność , cena,i nie zwraca uwagi na jakość

tego czego słuchają.Mp3 zabija artystów i prawdziwą studyjną dobrze nagraną muzykę. Jestem wrogiem Mp3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.