Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze aukcje na allegro i ebay

Rekomendowane odpowiedzi

RME ADI-2FS na kości AKM
Nie mój ale znam dobrze Wlasciciela
Polecam bo zasilacz liniowy w komplecie a to robi robotę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ukryta Zawartość

46 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

RME ADI-2FS na kości AKM
Nie mój ale znam dobrze Wlasciciela
Polecam bo zasilacz liniowy w komplecie a to robi robotę

Ukryta Zawartość

Podobno jako wzmacniacz słuchawkowy radzi sobie też całkiem nieźle. 

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, dedal75 napisał:

A  Ja słyszałem że tak sobie .

Mam RME ADI DAC 2 fs na kości ES9028Q2M i to jest prawie cholerny High-end

9 minut temu, Piniu2906 napisał:

Mam RME ADI DAC 2 fs na kości ES9028Q2M i to jest prawie cholerny High-end

Prawie 🙂 RME jednak trochę upraszcza scenę względem np. Gustarda R26, a zapewne można jeszcze lepiej. Mój jest wystawiony taniej, za 3200zł do negocjacji. Bez dodatkowego zasilacza, ale ja na Sboosterze znajomego różnicy żadnej nie słyszałem. Drugiego RME oczywiście sobie zostawiam, bo to tak uniwersalny sprzęt, że przy mojej ilości słuchawek znowu będę żałował, że sprzedałem.

@dedal75 wzmacniacz słuchawkowy jest bardzo przyzwoity, dzisiaj odebrałem combo stacka Matrix Quattro i porównując wyjście RME vs RME+Quattro AMP na niskoomowych Fostexach TH-610 prawie nie ma różnicy, za to HD600 brzmią dużo lepiej na Quattro, ale nie od dzisiaj wiadomo, że to są skalujące się słuchawki.

Edytowane przez LeonidK

No tak , cóż.  

To do tego hiendu🫣

Edytowane przez dedal75

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

34 minuty temu, LeonidK napisał:

wzmacniacz słuchawkowy jest bardzo przyzwoity, dzisiaj odebrałem combo stacka Matrix Quattro i porównując wyjście RME vs RME+Quattro AMP na niskoomowych Fostexach TH-610 prawie nie ma różnicy, za to HD600 brzmią dużo lepiej na Quattro, ale nie od dzisiaj wiadomo, że to są skalujące się słuchawki.

A testowałeś już duet Matrixów razem?

Prawie RME jednak trochę upraszcza scenę względem np. Gustarda R26, a zapewne można jeszcze lepiej. Mój jest wystawiony taniej, za 3200zł do negocjacji. Bez dodatkowego zasilacza, ale ja na Sboosterze znajomego różnicy żadnej nie słyszałem. Drugiego RME oczywiście sobie zostawiam, bo to tak uniwersalny sprzęt, że przy mojej ilości słuchawek znowu będę żałował, że sprzedałem.
[mention=66647]dedal75[/mention] wzmacniacz słuchawkowy jest bardzo przyzwoity, dzisiaj odebrałem combo stacka Matrix Quattro i porównując wyjście RME vs RME+Quattro AMP na niskoomowych Fostexach TH-610 prawie nie ma różnicy, za to HD600 brzmią dużo lepiej na Quattro, ale nie od dzisiaj wiadomo, że to są skalujące się słuchawki.

Życzę obojgu kolegom powodzenia w sprzedaży. Ja miałem go u siebie i jednak zasilanie liniowe ma sens jeśli ktoś ma kasę. Niemal zawsze z liniowym dobrej jakości jest poprawa.
Co do nauszników to słuchałem z moimi Grado PS500 ktore sa 32ohm i daje radę czym mnie zaskoczył bo mam Burson Conductor V2 ktorty jest mocarzem.

Porównanie z Gutkiem R26 wierzę w twoja ocenę ale to porównanie gruszek z jabłkami. Inna cena inna jakość inna topologia. Kiedyś sam chętnie spróbuję R26 lub Denafrips pontus II. Ciekawe czy będzie lepiej niż Lumin T2 , czy tez inaczej ?

2 godziny temu, Prewwit napisał:

A testowałeś już duet Matrixów razem?

Tak, ale na słuchawkach nie słyszę takich różnic, jak na monitorach, więc opiszę to, co słyszałem na stereo. Kilka słów o moim "systemie": kilka miesięcy temu musiałem pozbyć się mojego ukochanego zestawu za kilkanaście tysięcy (LS50M+Hegel H200+Gustard R26+REL T/Zero MKIII), ze względów finansowych. Żeby nie zostać z niczym, zamówiłem sobie tak z ciekawości tanie trójdrożne koaksjalne monitory studyjne Kali IN-8 v2. Są brzydkie i plastikowe, ale rozjeżdzają tamten zestaw pod każdym możliwym względem, to naprawdę bardzo neutralny i rozdzielczy system. Dodatkowo używam kalibracji zakresu 20-500Hz zrobionej za pomocą programu REW i mikrofonu UMIK-1.

No więc co do porównania - Quattro DAC mi się podoba, wydaje mi się, że gra bardziej dociążonym i cieplejszym dźwiękiem, niż RME, może odrobinę szerzej i głębiej, ale generalnie podobnie. RME ma lepszą kontrolę basu, bo gra chudziej i bardziej konturowo, ogólnie jest trochę bardziej przejrzysty i rozdzielczy, oczywiście można się było tego spodziewać. Jego wypełnienie dźwięku i faktura także są świetne, jest z tego znany. Nie jestem pewny, który mi się bardziej podoba, na pewno nie ma tutaj różnicy klas, żeby któryś był zdecydowanym faworytem. Quattro gra nieco rozmytym, pogłosowym dźwiękiem i to mi się średnio podoba, w RME jest konkret. Oba są fajne. Spodziewałem się, że Quattro będzie mocno odstawał rozdzielczością, ale jest też w sumie bardzo dobrze.

Także wracając do twojego pytania, oba daki są bardzo dobre i wszystko mi jedno, który jest podpięty do Quattro AMP, w każdym razie ten zewnętrzny wzmacniacz robi robotę, szczególnie z HD600. Z zastrzeżeniem, że do IEMów się nie nadaje, bo na AuR Audio Ascension są trzaski i szumy, muszę stosować adapter zwiększający impedancję od Dunu, ale i tak wyjście IEM w RME brzmi lepiej, bardziej gładko i czysto. Na razie Quattro DAC jest podłączony też do Kali, ale czuję, że i tak wrócę do RME za kilka dni. 

@Marcin Wielgus wspomniałem o R26, bo akurat na niego kiedyś przeszedłem z RME i uważałem, że tutaj już Gustard ma przewagę w każdym aspekcie, może poza mniej energetycznym przekazem Gustarda. W przypadku Matrixa nie jest to takie oczywiste, oba mają wady i zalety, ale oczywiście RME się kupuje dla funkcjonalności. Niektórzy twierdzą, że to przerost formy nad treścią, ale ja się z tym nie zgadzam, to jest genialne urządzenie - loudness, 2 wyjścia słuchawkowe z szybkim przełączaniem, EQ (do korekcji pomieszczenia jest za mało filtrów, ale do słuchawek w zupełności wystarcza), bass/treble boost, crossfeed. To wszystko się przydaje i jest w jednym urządzeniu, wygodą żaden DAC mu nie dorównuje, jak się przejdzie na coś innego, to zawsze będzie tego brakować. Mówię rzecz jasna o moim przypadku, bo podpinam do jednego DACa monitory, dwie pary słuchawek nausznych i IEMy. Jeśli ktoś potrzebuje samego DACa, a do słuchawek ma inny system, to RME się raczej nie wykorzysta.

Edytowane przez LeonidK

A Ja jestem ciekaw różnic w brzmieniu RME na kości AKM w relacji do ESS? Porównywał ktoś.. tak pytam z czystej ciekawości. Producent zarzeka, że nie ma prawie żadnych różnic (oglądałem video gdzie Niemiec mówi, że po spaleniu fabryki zmienili kości. BTW to w końcu inna kość

Przewód sieciowy

DH Labs Red Wave + wtyki Acrolink

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

AT

A Ja jestem ciekaw różnic w brzmieniu RME na kości AKM w relacji do ESS? Porównywał ktoś.. tak pytam z czystej ciekawości. Producent zarzeka, że nie ma prawie żadnych różnic (oglądałem video gdzie Niemiec mówi, że po spaleniu fabryki zmienili kości. BTW to w końcu inna kość

Zajrzyj tu :

cc605026b6514041ab2c257ccb0aa5fb.jpg
Temat był dyskutowany

Behringer DEQ2496 + Behringer SRC2496

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Sprzedam kolumny T+A, dla forumowiczów -10%

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 11.08.2024 o 21:32, Marcin Wielgus napisał:

Zajrzyj tu :

Ukryta Zawartość

Temat był dyskutowany

Ha ha mój własny wątek.. a teraz zadaje to samo pytanie 🙂 Faktycznie pytałem o tego RME już wcześniej

Ukryta Zawartość

Polecam - znakomicie grające Volumio Primo (u mnie gra na bardzo zbliżonym poziomie do Qutesta plus Digione Signature) i całkiem niezły Topping E30 II.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 11.08.2024 o 21:43, krzysztof.filipak napisał:

Na sprzedaż mam klasykę gatunku KARAN ACOUSTICS KA I 180 Mk2.
Info na priv.

Link do aukcji na Olx.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polecam - znakomicie grające Volumio Primo (u mnie gra na bardzo zbliżonym poziomie do Qutesta plus Digione Signature) i całkiem niezły Topping E30 II.

Ukryta Zawartość

Marcin dobry hobby zmieniasz ? A gdzie te fajne twoje kolumny ... Szybko by poszły . No widzę że zmiany

Ukryta Zawartość

W dniu 11.08.2024 o 10:06, Luk77 napisał:

Wzmacniacz Roksan Oxygene.

Ukryta Zawartość

To jest nie do wiary jak ten wzmacniacz bardzo dużo stracił na wartości. W sumie to nie wiem dlaczego bo całkiem udana konstrukcja. 

W dniu 11.08.2024 o 21:43, krzysztof.filipak napisał:

Na sprzedaż mam klasykę gatunku KARAN ACOUSTICS KA I 180 Mk2.
Info na priv.

Napisz mi na priv. Słuchałem go kiedyś. 

Bardzo fajny wzmak.

Jaki kolor.

Na co zmieniasz

?

13 godzin temu, krzysztof.filipak napisał:

Link do aukcji na Olx.

Ukryta Zawartość

Ok widzę. On miał polska dystrybucję?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Marcin dobry hobby zmieniasz ? A gdzie te fajne twoje kolumny ... Szybko by poszły . No widzę że zmiany

Nie Marcin, to hobby zostaje 😃

Wystawiłem w końcu klocki które mi zostały po przetasowaniach w ostatnim roku 🙂

Topping był z kolei kupiony na chwilę jak nie miałem żadnego daca. Zaskoczył pozytywnie, no ale Volumio czy Qutest to wyższy poziom jednak 

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

To jest nie do wiary jak ten wzmacniacz bardzo dużo stracił na wartości. W sumie to nie wiem dlaczego bo całkiem udana konstrukcja. 

Według testu audio katalogowo 180k, a na OLX 4,5k!? Oj, chyba w teście jedno zero za dużo się napisało. No, ale nawet jeśli jedno zero za dużo, to i tak ładnie z ceny spadł. Eh, ta wspaniala nowoczesna klasa D (?). 😁

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

5 godzin temu, J4Z napisał:

Według testu audio katalogowo 180k, a na OLX 4,5k!? Oj, chyba w teście jedno zero za dużo się napisało. No, ale nawet jeśli jedno zero za dużo, to i tak ładnie z ceny spadł. Eh, ta wspaniala nowoczesna klasa D (?). 😁

Ukryta Zawartość

Nie nie.

To był błąd audio. Po prostu wpisali źle.to nie jest jedyny przypadek takiego błędu.  Kosztował znacznie mniej. Ale powyżej 10k

Nie wiem czy tam po prostu nie jest jedno zero za dużo wpisane. 

Ukryta Zawartość

11 godzin temu, J4Z napisał:

Ukryta Zawartość

klasa AB nie traci na wartości?

co kto lubi ale ja juz do klasy AB nie wrócę

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi