Skocz do zawartości
IGNORED

jaka konsola XBOX one czy PS4?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

banan_2.jpg

Czyli trzy gówniane gry : ) w jednej gównianej grze.

nie trzy osobne samodzielne gry z bardzo dobrze wykonanymi modelami realnych jednostek, kawał HISTORII.

Szkoda czasu na takie pierdoły.

szkoda czasu na poznawanie historii ? no gratuluje matole.

BTW: w 2014 roku, JEDNA gra miała 75 milionów graczy, jednocześnie online nawet 1,1 miliona. Całej serii Uncharted sprzedano 21 milionów (2015)..

Fetek : ) Podasz w końcu jakieś konkretne gry...

Chciałbym zobaczyć czy ten " Twój gówniany pecet do grania " , wart jest tyle kasy, tak jak piszesz, ile to trzeba wydać na taki sprzęt...

Najlepiej gry na wyłączność...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

: )

JEDNA gra miała 75 milionów graczy, jednocześnie online nawet 1,1 miliona

No fajnie : ) Jak za darmo to nie dziwota.

Za darmo to psy kości jedzą.

Gdyby ten chłam kosztował 100 zł, to pewnie nikt by nie wiedział o takiej grze.

Bo za kasę to nawet pies by nie kupił takiej gry.

Ukryta Zawartość

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

A gdyby ograniczenie opiewało na 25kl też musiałoby wystarczyć, bo nie ma wyjścia :) Każde ograniczenie klatek animacji poniżej odświeżania monitora LCD skutkuje obniżeniem ostrości przy szybkich ruchach kamery brak V-Sync. No ale rozumiem, że komuś może to nie przeszkadzać. Trzeba też zrozumieć, że na PC choćby precyzyjny i szybki ruch myszy jest uzależniony od klatek im więcej, tym lepsza precyzja, dlatego uważam że sporo zależy też od sposobu sterowania na jaki gracz się decyduje, przy 30kl sterowanie myszką komfortowe nie jest w żadnej grze i to jeden z powodów dlaczego gacze PC burzą się jak im się narzuca ograniczenia z konsol.

Jest cos takiego jak certyfikacja gier. Gry ekskluzywne od Sony chodza w stabilnych 30 lub 60 fps, maja V-Sync. Margines bledu to 1%.

Tu ciekawy przyklad:

Ukryta Zawartość

Poza tym nie przesadzajmy ze kazdy na PC ma 60fps, bo dane pokazuja cos innego. Do tego znacznie bardziej niestabilny framerate czy nizsze detale.

Tu Wiedzmin na PC w cenie uzywanego PS4.

Wole zdecydowanie to:

Jak widac sa nie tylko ograniczenia, ale i takze optymalizacja. Do tego PC bez sensu pcha sie w 4K, ktore znow bedzie waskim gardlem dla stabilnych klatek. No ale SUCHE dane sa najwazniejsze - bez nich przeciez wymiana podzespolow nie miala by sensu. ;)

Plus chce przypomniec ze niby ten zacofany i ograniczajacy produkt jakim jest PS4 ma najladniejsze gry.

---

Fetek, tak tylko jedna gra ma zysk. Wez sprzedaj ta plastikowa cegle co w Twoim przypadku udaje smartphone'a, bo na nic Ci ona.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Jest cos takiego jak certyfikacja gier. Gry ekskluzywne od Sony chodza w stabilnych 30 lub 60 fps, maja V-Sync. Margines bledu to 1%.

Tu ciekawy przyklad:

Ukryta Zawartość

Potwierdzający, że jeśli masz np monitor 60Hz to dopiero taka synchronizacja z 60kl daje pełną płynność.

Poza tym nie przesadzajmy ze kazdy na PC ma 60fps, bo dane pokazuja cos innego. Do tego znacznie bardziej niestabilny framerate czy nizsze detale.

Tak, jak nie każda gra na konsole ma pełne 30 klatek bo siada :) Ale na PC można coś zaradzić, a na konsolach bez obniżenia grafiki już nie.

Ukryta Zawartość

Chciałbym zobaczyć czy ten " Twój gówniany pecet do grania " , wart jest tyle kasy, tak jak piszesz, ile to trzeba wydać na taki sprzęt...

Najlepiej gry na wyłączność...

Ukryta Zawartość

No fajnie : ) Jak za darmo to nie dziwota.

Za darmo to psy kości jedzą.

Bo za kasę to nawet pies by nie kupił takiej gry.

Oj dzieciaku z problemami emocjonalnymi dlaczego takie chamstwo. Może odstaw te konsole bo szkodza.

No i każdy woli co inne ja tez wolę singlowe gry na PC. Tylko tutaj mi sie wydaje ze to mi zostało z lat szkolnych kiedy częściej grałem po prostu unikalem online żeby sie nie wciągnąć i nie marnować za dużo czasu ja gry. Odpalalem singla kilka czy kilkanascie godzin przechodzilo sie i usuwalo.

Ale znajomi zagrywali się w różne PCtowe online gry nawet bezpłatne a jak juz zaczynali z online to nawet tych twoich 0rzygodowych singlowych gier juz nie chcieli. No i czas grania przy PC wzrastał i to dość sporo.

Ale jest rada na to twoje wypaczenie. Sprobuj tego co sie boisz (PC i jego gier). Poza wyjątkami (byc może nim jesteś) odnajdziesz się a nawet będziesz grał.

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Potwierdzający, że jeśli masz np monitor 60Hz to dopiero taka synchronizacja z 60kl daje pełną płynność.

Tak, jak nie każda gra na konsole ma pełne 30 klatek bo siada :) Ale na PC można coś zaradzić, a na konsolach bez obniżenia grafiki już nie.

Po paru patch'ach prawie kazda ma. Okej wyjatkiem jest Xbox ktory juz widocznie niedomaga, i tam nawet czesto gesto nie ma 1080P. Na PC tak samo obnizasz grafike i to jeszcze bardziej niz na konsolach. Gdzie dalem przyklad z wiedzmina. Plus powtorze to jeszcze raz PS4 ma ciagle najladniejsze gry, pomimo znacznie mniejszej mocy niz topowe i drogie komputery.

Oczywiscie jesli masz ochote wydawac ponad 4K na komputer to droga wolna, ale to trzykrotnosc ceny PS4 gdzie ciagle masz najladniesze gry, a te multiplatformowe w duzej czesci wygladaja niemal tak samo, roznica jest na poziomie ustawien cos ponad medium a prawie high na PC. Nie w kazda gre grasz na ustawieniach ULTRA. Wiec racjonalnie jesli chcesz niedrogiej, wygodnej i dlugodystansowej platformy, lepszym wyjsciem jest konsola, szczegolnie ta od Sony. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Fetek, tak tylko jedna gra ma zysk. Wez sprzedaj ta plastikowa cegle co w Twoim przypadku udaje smartphone'a, bo na nic Ci ona.

już Ci pisałem kiedyś że jeden tytuł PC finansowo zagrania cały zysk Sony z konsoli, to jest jedna DARMOWA gra wydana przez studio o którym przedtem nikt nie słyszał. ponad 400 milinów przychodu to nie jest mało...

Tu Wiedzmin na PC w cenie uzywanego PS4.

Pc za ~1000 zł, technologicznie starszy od PS4.

Do tego PC bez sensu pcha sie w 4K, ktore znow bedzie waskim gardlem dla stabilnych klatek. No ale SUCHE dane sa najwazniejsze - bez nich przeciez wymiana podzespolow nie miala by sensu. ;)

w 4k marnie pchają się konsole, PC tam jest od lat. Przeinaczasz fakty, a co gorsza znowu wiedzę czerpiesz TYLKO z internetu.

nie jestem graczem i nie wiem co masz na myśli pisząc konkretne. Cofnij się pod podstawówki może Cie czegoś nauczą.

wart jest tyle kasy, tak jak piszesz, ile to trzeba wydać na taki sprzęt...

problemy z czytniem ? (to nie ja podałem konfig), i mysleniem ? (ceny podane)

a mimo to zarabia... kilka milionów rocznie.

a po co się upierasz przy 60 ? dla monitorów nie jest ważna częstotliwość odchylania pionowego. Skoro raz jest 45, raz 150 to nie dziwota że jest "mało stabilny", każdą grę bez problemu uwalisz do poziomu 30 fps. (tego już nie umiesz znaleźć ?)

pomimo znacznie mniejszej mocy niz topowe i drogie komputery.

w końcu żeś to zrozumiał... ale w swojej ślepcie dalej krytykujesz sprzęt nie oprogramowanie.

Wiec racjonalnie jesli chcesz niedrogiej, wygodnej i dlugodystansowej platformy, lepszym wyjsciem jest konsola, szczegolnie ta od Sony. ;)

nie mówiłbym chop.. pamiętaj że każdy dzisiaj ma komputer więc musi kupić nowe urządzanie by zagra i ciągle dwukrotnie droższe gry. Jeśli ktoś gra mało.. to nie wiem czy się to opłaca a jeśli ktoś jest maniakiem to ma PC za 5k+ i PS4 tylko do tytułów ekskluzywnych, wielkoformatowe i tak idą na PC bo są tańsze, nie mają ograniczeń w postaci manipulatora, FPS;ów itd.

Znam ludzi którzy mają wszystkie konsole.

Myszator

ja rozumiem że Ty jeszcze do gimnazjum walisz i wolisz skaać po drzewach za bananami, ja cenie sobie trochę inne elementy np:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zdziwiłbyś się ile osób przeszło na premium tylko dla tego niszczyciela, ilu ludzi zainteresowało się historią, nie jeden zamiast grać siedział na wikipedii albo kopał w internie. To jest realny zysk i realna rozrywka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

już Ci pisałem kiedyś że jeden tytuł PC finansowo zagrania cały zysk Sony z konsoli,

Nie interesuja mnie tytulu ktore mozna kupic tylko online i nastawione sa na wydawanie pieniedzy - MMO. Podaj mi produkt ktory kupisz w pudelku z plyta. Czekam.

Pc za ~1000 zł, technologicznie starszy od PS4.

Tak, ale cena podobna. Uzywane PS4 z grami kupisz za 800-1000zl. Wiec argument nietrafiony.

w 4k marnie pchają się konsole, PC tam jest od lat. Przeinaczasz fakty, a co gorsza znowu wiedzę czerpiesz TYLKO z internetu.

W pracy mamy Imac'i 4K/5K wiec raczej nie czerpie tego z internetu. Tylko nie sluza one do gier. Gdyz nie ma sensu grac w takiej rozdzielczosci na ekranie do 30 cali. To tak samo glupie jak smartphone z ekranami 5-6 cali QHD.

AA jest juz na takim etapie ze spokojnie radzi sobie z ew. zabkami. np. MSAA. Choc teraz coraz wiecej tworcow idzie w "temporal AA". Co nie jest dobrym posunieciem.

nie mówiłbym chop.. pamiętaj że każdy dzisiaj ma komputer więc musi kupić nowe urządzanie by zagra i ciągle dwukrotnie droższe gry. Jeśli ktoś gra mało.. to nie wiem czy się to opłaca a jeśli ktoś jest maniakiem to ma PC za 5k+ i PS4 tylko do tytułów ekskluzywnych, wielkoformatowe i tak idą na PC bo są tańsze, nie mają ograniczeń w postaci manipulatora, FPS;ów itd.

Nowe gry nie sa dwukrotnie drozsze, nie wiem skad masz te dane. Uzywki zas to taniocha.

Nawet jesli ktos ma komputer to i tak lepiej mu wydac 800-1500zl niz od nowa skladac komputer do gier. Mowimy tu o racjonalnych wyborach. Jesli zas ktos gra w strategie/MMO itd. To obecny komp mu wystarczy, ew. dolozy sobie 500zl na moderanizacje. Jednak w tym wypadku nie interesuja go inne gry. Wiec naturalnie nie bierzemy go pod uwage.

Panowie. Zamiast tu się przepychać, polecam (jak to mi polecił nasz forumowy kumpel) bardzo gierkę twórców LIMBO, a nazywa się "Inside". Przeszedłem - niesamowity jak dla mnie klimat i fizyka. No i pogłówkować trzeba. Dawid. Właśnie przy tej grze myślałem czy nie warto by było podłączyć pada. Ale jakoś tak zapomniałem o tym i skończyłem na klawiaturze.

polecam (jak to mi polecił nasz forumowy kumpel) bardzo gierkę twórców LIMBO, a nazywa się "Inside".

Piotrze będzie jeszcze jedna gra...Podobna do Limbo, i inside.

Perełki : )

Nie interesuja mnie tytulu ktore mozna kupic tylko online i nastawione sa na wydawanie pieniedzy - MMO. Podaj mi produkt ktory kupisz w pudelku z plyta. Czekam.

hehe mowa była o platformach nie konkretnych produktach, równie dobrze ja mogę powiedzieć że półwałek się kurzą i mnie nie interesują.

BTW: dziwne.. kilka stron wcześniej nie stanowiło to żadnego problemu...

Wiec argument nietrafiony.

ale to był Twój argument.. nie mój, ja tylko skorygowałem cenę.

W pracy mamy Imac'i 4K/5K wiec raczej nie czerpie tego z internetu. Tylko nie sluza one do gier. Gdyz nie ma sensu grac w takiej rozdzielczosci na ekranie do 30 cali. To tak samo glupie jak smartphone z ekranami 5-6 cali QHD.

a niby jaki to ma związek z moją wypowiedzią ?

Nowe gry nie sa dwukrotnie drozsze, nie wiem skad masz te dane.

sory.. 150 vs 250 zł.. ze sklepu ?

Nawet jesli ktos ma komputer to i tak lepiej mu wydac 800-1500zl niz od nowa skladac komputer do gier. Mowimy tu o racjonalnych wyborach.

Mam PC o wartośći do 2 tyś zł... typowa biurówka na i5, za kwotę ~1300 zł kupuje GPU albo coś używanego taniej.. Każdy kolejny wydatek (gry) to oszczędność. Koszt 5 gier PC 750 zł, koszt 5 gier na PS4 1250 zł

Gdzie konsola wychodzi taniej ?

Jednak w tym wypadku nie interesuja go inne gry. Wiec naturalnie nie bierzemy go pod uwage.

a niby dlaczego nie ?

Fetek, urabiasz liczby na swoja strone. Kratywna ksiegowosc.

1. Przykladow zabraklo, czy rynek az tak bardzo martwy?

2. Niby taki ze czerpie wiedze z internetu, jak widzisz, czerpie z praktyki.

3. Czyzby? Jaka dramatyczna roznica w cenie. ghe ghe ;)

JBpzpyh.png

7I77Uvn.png

UdAYytR.png

4. Patrz wyzej, mit runal.

5. Poniewaz na to wskazuje logika, przeciec lubisz glowkowac. ;)

---

PiotrJ

Jesli spodobala Ci sie tamta gra to Journey, Unravel, Abzu, Bound bylbys zauroczony.

Mafia 3

PC -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 158 zł

PS4

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - 239 zł

Fifa 2017

PC -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 149 zł

PS4 -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - 239

Tak tak, Ty i wiedza praktyczna to wciągnie bananów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja nie kupuje na POLSKIM rynku, to ze ktos kogos januszuje na ciezko zarobione pieniadze, to juz nie moj problem. Ja kupuje po cenie europejskiej. Na steam/amazon masz tez ceny europejskie. Wezmy chociaz nowego Deus EX ktorego pewnie wiekszosc graczy kupi, cena niema taka sama.

Lap te banany. xD

Fifa 2017

amazon DE - 301 zł (dostawa gratis)... przepłacasz 60 zł

Ukryta Zawartość

amazon UK - 218 zł gra + 30 zł wysyłka .. przepłacasz 10 zł

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gra PS4 Deus Ex Rozłam Ludzkości - 199 zł 207 z przesyłką NBD.

Ukryta Zawartość

213 zł + 30 zł przesyłka = 243 zł..przepłacasz 36 zł

do wszystkich należy doliczyć koszt przewalutowania.

BTW: Music / DVD / Blu-ray / Software / Video Games (excluding consoles) - więc konsole muszą wyskakiwać z kasy.

malpa_banan_jup_550.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gdzie ja przeplacam jak place w funtach. xD

Oj fetek, rozczarowujesz mnie. Nawet Cie kreatywna ksiegowosc zawodzi.

Ukryta Zawartość

Polska to dziwne podworko ze czasem tak zawyza ceny gier na konsole, ale tak jak mowie wystarczy poczekac pare dni po premierze i ceny sie wyrownuja nawet w Polsce.

Ukryta Zawartość

Po paru patchach prawie kazda ma. Okej wyjatkiem jest Xbox ktory juz widocznie niedomaga, i tam nawet czesto gesto nie ma 1080P. Na PC tak samo obnizasz grafike i to jeszcze bardziej niz na konsolach. Gdzie dalem przyklad z wiedzmina. Plus powtorze to jeszcze raz PS4 ma ciagle najladniejsze gry, pomimo znacznie mniejszej mocy niz topowe i drogie komputery.

Oczywiscie jesli masz ochote wydawac ponad 4K na komputer to droga wolna, ale to trzykrotnosc ceny PS4 gdzie ciagle masz najladniesze gry, a te multiplatformowe w duzej czesci wygladaja niemal tak samo, roznica jest na poziomie ustawien cos ponad medium a prawie high na PC. Nie w kazda gre grasz na ustawieniach ULTRA. Wiec racjonalnie jesli chcesz niedrogiej, wygodnej i dlugodystansowej platformy, lepszym wyjsciem jest konsola, szczegolnie ta od Sony. ;)

To nie jest powód żeby twierdzić, że 30klatek jest wystarczające, a przypominam że przed premierą PS4 były zapewnienia o grach w 60kl ile gier to zapewnia? Konsole już dawno niedomagają, stad ograniczenie i bajeczka dla grzecznych graczy, że im to wystarczy, a prawda jest taka że PS4 też nie dałoby rady już z większością gier w 60 klatkach. Ja nie jestem ani za konsolami ani za PC, a co jest lepsze i co komu bardziej odpowiada to są gusta i guściki oraz wymagania graczy :)

Malikali przypominam tylko ze to Tworcy gry decyduja czy gra bedzie chodzic w 60 czy 30fps. ZAWSZE. Niezaleznie od mocy z jaka maja do czynienia.

To jest jeden z etapow produkcji, okreslenie targetu czy robia "lock 30fps" plus lepsza grafika czy troche traca na jakosci grafiki, ale celuja w plynnosc 60fps ktora dla mnie i pewnie tez dla nich ma tylko znaczenie w poszczegolnych gatunkach o ktorych powiedzialem wczesniej. Inaczej nie korzystali by z tej zasady.

To tylko na konsolach... na PC sztuczne ograniczenia i tak obchodzą sobie gracze, a potem łaskawie pojawia się patch :) A przypominam, że te ograniczenia na 30kl nakładane są z tytułu słabszych konsol, bo przecież nie można pokazać jak bardzo na PC może być lepiej.

Mylisz sie. To sie zaklada przy produkcji gry bez wzgledu na MOC czy platforme. To jest fakt. Tak bedzie zawsze. Jesli chcesz moge CI powklejac wypowiedzi developerow.

Na PC nie mozna pokazac jak jest lepiej gdyz otwarta architektura to takze poza zaleta takze najwieksze przeklenstwo. Mnogosc konfiguracji ucina im czas na dopracowanie i optymalizacje produktu.

Podam przyklad. Dlaczego OS od Appla dziala tak wydajnie? Gdyz kontroluja ilosc konfiguracji. Przez co ich starsze produkty dzielnie sobie radza z aktualizacjami przez dluzszy okres czasu niz robi to np. Windows.

Wracajac do pierwszego zdania. Tu jeden z ciekawszych artykulow.

Ukryta Zawartość

Kluczowy cytat:

Locking at 30fps is the solution often favoured by console developers - but why cut your potential frame-rate in half on a platform that offers so much flexibility? Why not settle on something like 40 or 45fps? The problem here is that 60 screen refreshes per second cannot be equally divided by 40 or 45 frames. Some frames stay on-screen for longer than others, resulting in off-putting judder. Locking to 30fps ensures that each rendered frame persists for two screen refreshes and presents with no screen-tear whatsoever. Combine that with a decent motion blur implementation and you have a good, consistent presentation. To find out more about why 30fps is sometimes the best option.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiesz jak szybko gracze znaleźli sposób na odblokowanie 60fps? I co potem patch się łaskawie pojawił, a to całe pitolenie że gra może robić problemy w 60kl to sobie mogli w buty wsadzić. Dziś można oczywiście zagrać już oficjalnie w 60kl, na konsolach oczywiście blokada pozostała wiadomo dlaczego.

Ukryta Zawartość

Przeciez u gory masz wytlumaczone ze to nie chodzi o zadna blokade mocy. To chodzi glownie o jakosc obrazu, grafike.

Blokada do 30 FPS to rozwiązanie preferowane na konsolach, ale dlaczego obcinać potencjalną liczbę klatek o połowę na platformie oferującej większą elastyczność? Dlaczego nie 40 czy 45 FPS? Problem polega na tym, że 60 odświeżeń ekranu na sekundę nie może zostać w prosty sposób podzielone na 40 czy 45 klatek. Niektóre klatki pozostaną na ekranie dłużej, wywołując nieprzyjemne przejścia obrazu. 30 FPS gwarantuje, że każda klatka wyświetlana jest przez dwa odświeżenia ekranu, bez artefaktów. W połączeniu z solidnym efektem rozmycia dostajemy dobrą, płynną oprawę.

Polecam przeczytac caly artykul. Moze tez znajdziesz go w wersji polskiej na polskim Eurogamerze.

Mam:

Ukryta Zawartość

Oczywiscie 60fps to mus w symulatorach/grach sportowych/bijatykach/grach multi <-- i to jest tez mus na konsolach, na szczescie tak sie dzieje ze gry z tych dziedzin maja 60fps. Reszta lepiej zeby miala lepsza oprawe i smigala w zablokowanych plynnych 30fps. Choc wiem ze mowie to z perspektywy ktora gra na padzie, na myszce nie jest juz tak milo i to moze przeszkadzac.

Ukryta Zawartość

nie jestem graczem i nie wiem co masz na myśli pisząc konkretne. Cofnij się pod podstawówki może Cie czegoś nauczą.

o_O !!!

Jebłem...

I tyle w temacie...

Gdzie ja przeplacam jak place w funtach. xD

Oj fetek, rozczarowujesz mnie. Nawet Cie kreatywna ksiegowosc zawodzi.

nie jesteś na forum UK tylko PL, rozmawiasz z polakami mieszkającymi w Polsce.

Polska to dziwne podworko ze czasem tak zawyza ceny gier na konsole, ale tak jak mowie wystarczy poczekac pare dni po premierze i ceny sie wyrownuja nawet w Polsce.

niby na jakiej podstawie takie wnioski ? przecież ceny są zbliżone. Inni nie są "dziwni" zawyżając ceny gier na PC ?

Malikali przypominam tylko ze to Tworcy gry decyduja czy gra bedzie chodzic w 60 czy 30fps. ZAWSZE. Niezaleznie od mocy z jaka maja do czynienia.

To jest jeden z etapow produkcji, okreslenie targetu czy robia "lock 30fps" plus lepsza grafika czy troche traca na jakosci grafiki, ale celuja w plynnosc 60fps ktora dla mnie i pewnie tez dla nich ma tylko znaczenie w poszczegolnych gatunkach o ktorych powiedzialem wczesniej. Inaczej nie korzystali by z tej zasady.

Przeciez u gory masz wytlumaczone ze to nie chodzi o zadna blokade mocy. To chodzi glownie o jakosc obrazu, grafike.

czyli robimy ładną grafę i 30FPS, albo słabszą grafę i 60 FPS.. a czemu nie 60 FPS i grafę z 30 ? no wykrztuś to...

przecież my o tym doskonale wiemy... i tłumaczymy Ci to od początku tego wątku.

BTW: blokadę mocy ? oky.. gdzie takie filmy daja ?

Granie na padzie w FPS to jak udział w paraolimpiadzie (nie obrażając sportowców) - niby to samo a jednak inaczej

Polecam przeczytac caly artykul. Moze tez znajdziesz go w wersji polskiej na polskim Eurogamerze.

Mam:

Ukryta Zawartość

Oczywiscie 60fps to mus w symulatorach/grach sportowych/bijatykach/grach multi <-- i to jest tez mus na konsolach, na szczescie tak sie dzieje ze gry z tych dziedzin maja 60fps. Reszta lepiej zeby miala lepsza oprawe i smigala w zablokowanych plynnych 30fps. Choc wiem ze mowie to z perspektywy ktora gra na padzie, na myszce nie jest juz tak milo i to moze przeszkadzac.

W czasie kiedy wyszła ta gra do której dałem link mogła pykać na PC w 60kl mimo to została ograniczona, więc to nie był ukłon w stronę graczy, poza tym teraz jest tam w menu opcja 30 lub 60 dlaczego więc nie było tej opcji wcześniej? Tak jak już wspomniałem nie ma innego wytłumaczenia tego działania poza ograniczeniami konsol i potrzeby zrównania z nimi PC, bo o ile na konsolach ma to sens tak na blaszakach takie ograniczanie sensu nie ma.

Ukryta Zawartość

Fetek

Dyskusja z Toba nie ma sensu. Mozesz dodac mnie do ignorowanych. Jak grochem o sciane. Milego!

---

Malikali

Podajesz mi przyklad jednej gry. Moze nie bylo wczesniej bo nie mieli tej gry wystarczajacy zoptymalizowanej. Tak jak mowi artykul najlepsza jakosc masz kiedy jest lock 30 lub 60fps. Dla przykladu 45fps I skoki w gore czy w dol to juz mniej przyjemna gra niz w 30 stabilnych fps. Masz to opisane w artykule.

Sredniaki graficzne ktory byly exclusivami na xbox one. Wymagaja znacznie mocniejszego Pieca by pojsc w podobnej grafice. Np. Taki Quantum Break. Graficznie sporo nizej niz The Order 1886 czy Uncharted 4 z PS4. Zas na PC za dwukrotnosc ceny Xboxa w ta gre nie pograsz.

czy robia "lock 30fps" plus lepsza grafika czy troche traca na jakosci grafiki, ale celuja w plynnosc 60fps

ponawiam pytanie, czemu gry 60 FPS, MUSZĄ mieć gorszą oprawę graficzną od tych biegających o połowę wolniej ?

fetek sprawa jest bardzo prosta, Ty nic nie rozumiesz....zyjesz w niewiedzy :P:P:P:P

Jak masz 60 fps to szybciej ruszasz myszka i nie widzisz tej lepszej grafiki :P rotfl

Pozzdrawiam. ::D

Malikali

Podajesz mi przyklad jednej gry. Moze nie bylo wczesniej bo nie mieli tej gry wystarczajacy zoptymalizowanej. Tak jak mowi artykul najlepsza jakosc masz kiedy jest lock 30 lub 60fps. Dla przykladu 45fps I skoki w gore czy w dol to juz mniej przyjemna gra niz w 30 stabilnych fps. Masz to opisane w artykule.

Sredniaki graficzne ktory byly exclusivami na xbox one. Wymagaja znacznie mocniejszego Pieca by pojsc w podobnej grafice. Np. Taki Quantum Break. Graficznie sporo nizej niz The Order 1886 czy Uncharted 4 z PS4. Zas na PC za dwukrotnosc ceny Xboxa w ta gre nie pograsz.

Toż Ci mówię, że pierwszy krok to było zhakowanie gry przez graczy na 60kl i okazało się, że można bez problemu grać dopiero potem oficjalnie wprowadzili opcję w menu, gra nie doczekała się żadnego patchu poprawiającego płynność rozgrywki zresztą na PC to nikt się nie przejmuje tym. Ja wcale nie twierdzę, że ograniczenie to zły pomysł, bo dobry dla konsol i słabszych maszyn, ale dzieje się to kosztem lepszych PC, bo ktoś jak chce i modernizuje sobie to nie po to żeby grać w 30kl. Wychodzę z założenia, że ograniczenie do 30 powinno być opcją na PC, a nie musem chcesz 30, bo klatki Ci skaczą proszę bardzo, masz maszynę, która zdolna jest udźwignąć więcej? Proszę możesz wyłączyć i synchronizować do odświeżania lub w ogóle.

Ja to rozumiem. Natomiast Ty nie rozumiesz tego ze Tworca juz na etapie tworzenia gry musi wybrac czy robi lock 30 z lepsza grafika czy lock 60 fps z troche gorsza. To jest jeden z etapow projektowania gry.

It's not really about consoles not being powerful enough. Even if a console existed that was a million times more powerful than the most extravagant PC gaming rig, developers would still have to decide between having an extremely nice looking game at 60fps or an even nicer looking game at 30fps, and many devs would still go for 30fps.

There is also the fact that framerate isn't important in all games, and it is less important with controllers. With mouse aiming you can turn around very fast and this feels a lot nicer with a high framerate. With the right analogue stick, it is not so important.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.