Skocz do zawartości
IGNORED

USB DAC na telefonie z USB AUDIO - dla zaawansowanych.

mercandede

Rekomendowane odpowiedzi

szukam daca usb (słchawkowego) do telefonu z androidem , który po podłączeniu nie ograniczałby się wyłącznie do grania z playera np: onkyo hi fi.

Chciałbym mieć możliwość korzystania w pełni z usb audio w telefonie tj. spotyfy, tidal, itd.

Na rynku są dwa, może więcej urządzeń, które są dedykowane pod android, jedno już przetestowałem - fiio e18. Działa!

Ponieważ na rynku są lepsze usb dac,zastanawiam się czy jest jakiś sposób odblokowania ograniczenia systemowego w moim telefonie: samsung s3 - podobno jest możliwe całkowite odblokowanie.

słyszałem o możliwości z rootowania telefonu - i tutaj moje pytanie - czy komuś udało odblokować się w ten sposób ograniczenia systemowe android (audio)?

Proszę podzielcie się doświadczeniem.

a może macie jakiś pomysł jak zoptymalizować pod słuchawki (mały kompaktowy dac, niestety amp słuchawkowy nie wystarczy), lub inne rozwiązanie do mobilnego słuchania tidal wspomaganego przez urządzenie mobilne.

Dzięki.

czy miał ktoś do czynienia ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Moje doswiadczeniami jest takie ze na Android 4.4 i wyzej urzadzenie podpiete pod DAC ktory na iOS nie wymaga sterownikow graja USB audio. Sprawdzone na TV box Android 4.4 (Measy B4s) i Samsung 6s podpinanych pod DAC w Pioneer n70a.

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

szukam daca usb (słchawkowego) do telefonu z androidem , który po podłączeniu nie ograniczałby się wyłącznie do grania z playera np: onkyo hi fi.

Chciałbym mieć możliwość korzystania w pełni z usb audio w telefonie tj. spotyfy, tidal, itd.

Na rynku są dwa, może więcej urządzeń, które są dedykowane pod android, jedno już przetestowałem - fiio e18. Działa!

Ponieważ na rynku są lepsze usb dac,zastanawiam się czy jest jakiś sposób odblokowania ograniczenia systemowego w moim telefonie: samsung s3 - podobno jest możliwe całkowite odblokowanie.

słyszałem o możliwości z rootowania telefonu - i tutaj moje pytanie - czy komuś udało odblokować się w ten sposób ograniczenia systemowe android (audio)?

Proszę podzielcie się doświadczeniem.

a może macie jakiś pomysł jak zoptymalizować pod słuchawki (mały kompaktowy dac, niestety amp słuchawkowy nie wystarczy), lub inne rozwiązanie do mobilnego słuchania tidal wspomaganego przez urządzenie mobilne.

Dzięki.czy miał ktoś do czynienia ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) do tego Tapping NX1

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.