Skocz do zawartości
IGNORED

co po Stream Magic 6

Gość aqs

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba nie próbowałeś jeszcze opcji Foobar2000 (na PC) jako serwer upnp i po wifi flac-i do SM6.

Zaufany kolega próbował a ja z Foobarem + JPlay + kabel USB i jakość lepsza niż z dysku chociaż mam do niego konkretny zasilacz .

A to i tak nie gra jak z dobrym napędem CD i płytami CD ;)

Zaufany kolega próbował a ja z Foobarem + JPlay + kabel USB i jakość lepsza niż z dysku chociaż mam do niego konkretny zasilacz .

Tu się zgodzę. Mam Denona (CD) 655 z przerobionym stopniem wyjściowym na lampach. Gra lepiej niż SM6 :)

soekris to polutowana płytka do zabudowy - kosztuje z wysylką ok 1000zł

dokładasz amanero za 300zł zasilanie i obudowę - zaleta jest taka że to DAC R2R a nie delta sigma jak popularne komercyjne konstrukcje. Jego użytkownicy piszą że gra na poziomie DACów za ok 10 kafli. Dużym plusem jest to że ma wgrywalne filtry dzięki którym kształtujesz sobie brzmienie jakie Ci sie podoba

Jest też wersja na gotowo bardziej mobilna za 650$

A co mają mówić, skoro zadali sobie tyle trudu :)

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

A ja powiedziałbym, że właśnie po USB audio łoi niejeden droższy CD player i nie jest to tylko moje zdanie.

Podobno recenzje to też potwierdzają, ostatnio miałem na tapecie CEC dx71 do którego się wpiąłem CA SM6 i jakoś mnie nie powaliło, a jest to dac z dość wysokiego pułapu cenowego w swoich czasach. Pomimo, że CA SM6 podobno kastruje brzmienie jako preamp a tak u mnie gra i jest połączony z Atollem AM100, to jednak w tej roli lepiej wypadł niż wpięty w CECa po coaxialu i sstwierdziłem to ja i mój kolega zresztą bardzo dobrze osłuchany.

Nie mniej jednak moim targetem jest wykorzystać CA SM 6 jako odtwarzacz dlategochciałbym jakiś dac z lepszym preampem i wiem, że do takich należy HD25 od Hegla, pewno Audio GD większość modeli np NFB27 albo jakis Master, chociaż podobno lubią zakłuć w ucho, ale to nie jest moja opinia.

Tu się zgodzę. Mam Denona (CD) 655 z przerobionym stopniem wyjściowym na lampach. Gra lepiej niż SM6 :)

A może tylko inaczej?

A ja powiedziałbym, że właśnie po USB audio łoi niejeden droższy CD player i nie jest to tylko moje zdanie.

Podobno recenzje to też potwierdzają, ostatnio miałem na tapecie CEC dx71 do którego się wpiąłem CA SM6 i jakoś mnie nie powaliło, a jest to dac z dość wysokiego pułapu cenowego w swoich czasach. Pomimo, że CA SM6 podobno kastruje brzmienie jako preamp a tak u mnie gra i jest połączony z Atollem AM100, to jednak w tej roli lepiej wypadł niż wpięty w CECa po coaxialu i sstwierdziłem to ja i mój kolega zresztą bardzo dobrze osłuchany.

Nie mniej jednak moim targetem jest wykorzystać CA SM 6 jako odtwarzacz dlategochciałbym jakiś dac z lepszym preampem i wiem, że do takich należy HD25 od Hegla, pewno Audio GD większość modeli np NFB27 albo jakis Master, chociaż podobno lubią zakłuć w ucho, ale to nie jest moja opinia.

To co mogę Ci doradzić .

Zrób mod SM6 jak to opisałem w zakładce DIY .

Podepnij do końcówki z regulacją czułości tak żeby tłumić z SM6 jak najmniej i przyklej papucie żeby nie spadały ;)

Mało jest naprawdę dobrych transportów CD , dedykowane też nie zawsze są takie super .

A może po USB zagrało tylko inaczej?? Widzę panika że jednak dobre CD zawsze będzie lepsze niż komputerek za 2 tys

A jakie to jest dobre CD?

Poczytaj może o CA SM6 może coś ci się wyklaruje.

Sluchałem droższych systemów niż mój do tego w slabych warunkach akustycznych i nie zamienił bym się nawet na chwilę, ostatnio znajomy oznajmił mi że nie slyszał tak poukładanej sceny i rozdzielczości jak u mnie na ostatnim AVS. Wiem wiem polukrował... :)

Tylko, że u mnie jest trochę uzdrawiaczy brzmienia, pomijając adaptacje akustyczną.

To co mogę Ci doradzić .

Zrób mod SM6 jak to opisałem w zakładce DIY .

Podaj link do moda.

W moim przypadku modem było wstawienie bezpiecznika SR Red i kilka pasków maty bitumicznej na pokrywie i obudowie CA SM6 wpiety jest IC Albedo Monolith, co mogę wiecej wycisnąć, preampa nie przerobię?

Audio GD ma reg drabinke rezystorową, hegel wykorzystuje 8 bitów z daca na regulacje co podobno daje lepszy efekt niż regulacja w trybie preamp w CA.

Tak dobrze grają, że coraz więcej ludzi z nich rezygnuje na rzecz plików Hires, też zrezygnowałem chociaż nie miałem mistrzostwa świata, ale z buforem lampowym w stopniu wyjściowym czyli całkiem całkiem.

:P

Podaj link do moda.

Jest fotka w wątku o nim i link.

W moim przypadku modem było wstawienie bezpiecznika SR Red i kilka pasków maty bitumicznej na pokrywie i obudowie CA SM6

A to akurat takie leczenie małego pudrem ;)

Trzeba dać inne kondy na filtracji DACów i na wyjściach a efekt spektakularny .

preampa nie przerobię?

Audio GD ma reg drabinke rezystorową, hegel wykorzystuje 8 bitów z daca na regulacje co podobno daje lepszy efekt niż regulacja w trybie preamp w CA

Wystarczy korzystać z małego ściszania jak się ma końcówkę z regulacją czułości ;)

Istnieje już wiele zdań nawet na tym forum że jednak dobry CD player i CD graja najlepiej

Nie trafiłem na taki a z tych droższych miałem NAIM CDX ( 17 000 nowy ) i Krall KAV280CD po RCA ( bodajże 19 000 nowy )

Gość rydz

(Konto usunięte)

Istnieje już wiele zdań nawet na tym forum że jednak dobry CD player i CD graja najlepiej

Nie trafiłem na taki a z tych droższych miałem NAIM CDX ( 17 000 nowy ) i Krall KAV280CD po RCA ( bodajże 19 000 nowy

Masz rację > bartosz < a Naim i Krall chyba Diana :) to branżysta tylko na obrazku widział .:)

Masz rację > bartosz < a Naim i Krall chyba Diana :) to branżysta tylko na obrazku widział .:)

Jestem wręcz przekonany, że nie minąłeś się z prawdą.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

ile sobie życzysz za taką przeróbkę

Jak możesz odezwij się proszę za jakiś czas bo jeszcze robie poprawki .

I znowu błazna z siebie robisz .

:)))

Proszę bardzo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zdjęcia znikły ale to nie problem .

Proszę bardzo , są zdjęcia a szafkę i kolor ściany detektywie chyba poznajesz ?

Więcej mam wkleić ?

Jestem wręcz przekonany, że nie minąłeś się z prawdą.

I drugi mądry inaczej .

I co , łyso ci teraz ?

post-13108-0-06517800-1449691614_thumb.jpg

post-13108-0-92348400-1449691621_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

akurat ja jestem w pełni usatysfakcjonowany SM6 gra super, ale jak słyszę na forum że dźwięk jest beznadziejny z SM6 to się pytam pokażcie mi lepsze urządzenie za 2,5tyś i co się okazuje nie ma takiego

Chyba troche przesadzasz. Dzwiek nie jest beznadziejny i moze byc duzo lepszy pewnie jesli zaufac przerobkom Mudy. Ja np. porownalem sm6v1 do Maliny z dedykowanym daciem i2s i jestem w szoku co to male urzadzonko potrafi. W tym kontekscie i w moim zestawieniu sprzetu Malina jest lepsza i to wyraznie - tzn daje mi wiecej nasycenia i przestrzennosci dzwieku i jesli mialbym zaryzykowac stwierdzenie ze jest to najlepszy na rynku streamer / dac w cenie na pewno do 2500 - 3000 zl to tak wlasnie twierdze. Nie mam w domu hajendu ale wystarczajaco dobrze zeby zauwazyc roznice.

Jak bedziesz mial okazje to przetestuj sobie Maline nawet w ramach ciekawosci :)

Pozdrawiam

I co , łyso ci teraz ?

przekonałeś mnie "geniuszu", tu zwracam honor i cieszę się, że chociaż raz miałeś rację i widzę, że Ty też się z tego bardzo ucieszyłeś. W takim razie jako "mądry inaczej" już pakuję mojego nadziaka 356 i wysyłam do Ciebie, żebyś za 120 zł zmajstrował z niego swoimi cudownymi paluszkami i genialnym zmysłem słuchu wzmacniacz grający na poziomie piecyków za 10.000 zł. A potem zmudyfikujesz mi CA SM6, którego wepnę jako pre i będę miał High End, jakie to proste, że też nikt wcześniej na to nie wpadł...

ps. Aż nie wierzę, że dubluje Twoje farmazony ale jak już Ci pisałem, lubię Twoje poczucie humoru i z niecierpliwością czekam na pierwszą "recenzję" Twojego wspaniałego dziecka NAD c 356 by Muda oraz kolejne Twoje mudyfikacje.

przekonałeś mnie "geniuszu", tu zwracam honor i cieszę się, że chociaż raz miałeś rację i widzę, że Ty też się z tego bardzo ucieszyłeś. W takim razie jako "mądry inaczej" już pakuję mojego nadziaka 356 i wysyłam do Ciebie, żebyś za 120 zł zmajstrował z niego swoimi cudownymi paluszkami i genialnym zmysłem słuchu wzmacniacz grający na poziomie piecyków za 10.000 zł. A potem zmudyfikujesz mi CA SM6, którego wepnę jako pre i będę miał High End, jakie to proste, że też nikt wcześniej na to nie wpadł...

ps. Aż nie wierzę, że dubluje Twoje farmazony ale jak już Ci pisałem, lubię Twoje poczucie humoru i z niecierpliwością czekam na pierwszą "recenzję" Twojego wspaniałego dziecka NAD c 356 by Muda oraz kolejne Twoje mudyfikacje.

Dalej pajacujesz i piszesz o czymś o czym pojęcia nie masz ?

:)

Niestety zdjęciem nie udowodnię ci jak bardzo się mylisz a piszesz znowu o czymś o czym pojęcia nie masz ani od strony technicznej ani odsłuchowej - porównawczej .

Branżysta ! czyja to piwnica i klamoty , ja nie jasnowidz , dawaj Dianę Krall . :)))

Jest takie mądre powiedzenie .

Pluj świni w gębę to powie że deszcz pada .

Gość rydz

(Konto usunięte)

Branżysta ! czyja to piwnica i klamoty , ja nie jasnowidz , dawaj Dianę Krall . :)))

Jest takie mądre powiedzenie .

Pluj świni w gębę to powie że deszcz pada .

Ten post wiele mówi o jego autorze , trzymajcie się z dala od tego człowieka .

Dalej pajacujesz i piszesz o czymś o czym pojęcia nie masz ?

:)

Niestety zdjęciem nie udowodnię ci jak bardzo się mylisz a piszesz znowu o czymś o czym pojęcia nie masz ani od strony technicznej ani odsłuchowej - porównawczej .

Chłopie masz coś w tej głowie rozumku? Przecież to, że wstawiłeś zdjęcia sprzętu nic nie znaczy, niczego nie dowodzi!!! Obudź się!!! Twoje poczucie humoru jest fantastyczne, pewnie sam masz niezły ubaw z tych bredni, które wypisujesz a na potwierdzenie swoich racji masz co? Zdjęcia sprzętu, którego niestety nie Ty jesteś projektantem "geniuszu", przypominam Ci, że Twojej dziecko to zmudyfikowany za 120 zł, nieszczęśliwy nad c 356 by muda ale.... grający już na poziomie piecyków za 10.000 zł!!! Masz chłopie słuch...

Wybacz największy komiku w branży ale ja na dzisiaj pasuje...

Chłopie masz coś w tej głowie rozumku? Przecież to, że wstawiłeś zdjęcia sprzętu nic nie znaczy, niczego nie dowodzi!!! Obudź się!!! Twoje poczucie humoru jest fantastyczne, pewnie sam masz niezły ubaw z tych bredni, które wypisujesz a na potwierdzenie swoich racji masz co? Zdjęcia sprzętu, którego niestety nie Ty jesteś projektantem "geniuszu", przypominam Ci, że Twojej dziecko to zmudyfikowany za 120 zł, nieszczęśliwy nad c 356 by muda ale.... grający już na poziomie piecyków za 10.000 zł!!! Masz chłopie słuch...

To mój ostatni na tym forum wpis do ciebie .

Jakie masz doświadczenia ze sprzętem który przerabiałem ?

Nie odpowiesz bo nie masz .

Na forum i nie tylko masz wpisy takich osób , ty tylko teoretyzujesz ale rydzowi i tak nie dorównasz .

Kup , pożycz , posłuchaj , oceń i napisz inaczej tylko pajacujesz .

To mój ostatni na tym forum wpis do ciebie .

Jakie masz doświadczenia ze sprzętem który przerabiałem ?

Nie odpowiesz bo nie masz .

Na forum i nie tylko masz wpisy takich osób , ty tylko teoretyzujesz ale rydzowi i tak nie dorównasz .

Kup , pożycz , posłuchaj , oceń i napisz inaczej tylko pajacujesz .

Poczucie humoru to Twój duuuuuży problem....

Ludzie wezcie sobie to gdzies na podworku albo w piaskownicy wyjasnijcie a tu normalnie pomozcie czlowiekowi ktory prosi o pomoc. Czy to jest takie trudne?

Moderatorzy na te idiotyczne i ciągłe zaczepki rydza nie reagują od dawna a ja sobie nie pozwolę na jego oczernianie mnie czy tego co robię .

Przeraża mnie tylko jak można być tak ograniczonym żeby za każdym razem robić z siebie pajaca .

Więcej reakcji w tym wątku na zaczepki nie bedzie .

Link do tematu

Ukryta Zawartość

Jak ktoś ma pytania proszę tam pisać z chęcią pomogę .

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.