Skocz do zawartości
IGNORED

co po Stream Magic 6

Gość aqs

Rekomendowane odpowiedzi

Moderatorzy na te idiotyczne i ciągłe zaczepki rydza nie reagują od dawna a ja sobie nie pozwolę na jego oczernianie mnie czy tego co robię .

Przeraża mnie tylko jak można być tak ograniczonym żeby za każdym razem robić z siebie pajaca .

Więcej reakcji w tym wątku na zaczepki nie bedzie .

muda44 podziwiam Cię za kopanie się z koniem ;-)

Co Ty im zrobiłeś? (Albo nie..;-)

Hejterzy i nic ponadto..

Byłem w posiadaniu CA Stream Magic 6 v1 oraz zmodyfikowanego przez Ciebie Nad 326BEE (kolumny MA BX6)

Bardzo fajne granie, miałem porównanie przed i po modyfikacji (NAD), różnica była zasadnicza..

Hi-End to nie był, ale w tych pieniądzach bardzo przyzwoite granie.

Pozdrawiam.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Hejterzy i nic ponadto..

Wpasowałeś się tu ot tak , czy poprosił ktoś przydupasa by poklepal po pleckach , jest jeszcze kilku takich co to jak filip z konopi wyskoczyl ni stąd ni zowąd z dziesięcioma postami na krzyż przez 6 lat , HEJTER !

Wpasowałeś się tu ot tak , czy poprosił ktoś przydupasa by poklepal po pleckach , jest jeszcze kilku takich co to jak filip z konopi wyskoczyl ni stąd ni zowąd z dziesięcioma postami na krzyż przez 6 lat , HEJTER !

Uderz w stół a nożyce się odezwą..

Jak Kolega wie o kim piszą.

Lepiej pisać rzadko i na temat,

niż byle co, nie na temat a do tego hejtować.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Co żeś wniósł na tym forum przez 6 lat , to ?

muda44 podziwiam Cię za kopanie się z koniem ;-)

Co Ty im zrobiłeś? (Albo nie..;-)

Hejterzy i nic ponadto..

I to ?

Byłem w posiadaniu CA Stream Magic 6 v1 oraz zmodyfikowanego przez Ciebie Nad 326BEE (kolumny MA BX6)

Bardzo fajne granie, miałem porównanie przed i po modyfikacji (NAD), różnica była zasadnicza..

Hi-End to nie był, ale w tych pieniądzach bardzo przyzwoite granie.

Więc poklepywanie po pleckach .

SM6 moim zdaniem to naprawdę bardzo przyzwoite granie, a już za te pieniądze, ze które można go kupić to wręcz okazja.

Kupiłem w ciemno, po przewertowaniu wątku o SM6, żałuję, że nie zainteresowałem się tym wcześniej.

Różnica na plus po przesiadce z rDACa jest dla mnie bardzo duża! Nie spodziewałem się, że poprawa będzie aż tak spora!

Pomijam fakt ile dostajemy w tym urządzeniu dodatkowo oprócz DACa.

U mnie gra z Accuphase E-408 i Infinity Kappa 8.2

Czasem również z modyfikowanym Yaqinem MC-100B

Głośnikowe to zwykła miedź 5 zł/mb

Trochę po coax z tanim DVD w roli transportu (na razie), trochę po USB (flac z laptopa i streaming ze Spotify), sporo jako radio internetowe w tle.

W każdym przypadku sprawdza się zaskakująco dobrze.

Po XLRach gra zauważalnie lepiej niż po RCA (w obydwu przypadkach tanie kable <100 zł)

Aplikacja na iOS działa bardzo dobrze.

W tej cenie ani trochę wyższej nie widzę alternatywy.

W najbliższym czasie spróbuję modyfikacji muda44 - jak dotąd moje spostrzeżenia pokrywają się z wszystkim o czym pisał i co miałem okazję na własną rękę sprawdzić.

• 4 miesiące później...

Panowie DSD do 851N to tylko z kompa można wpuścić czy też do tego oznaczonego USB na tylnej ściance z np. "twardego dysku" ?

Pytam bo przez weekend chcę się pobawić ,kolega przyniesie a nie wiem czy to "zafunguje" :-)

Panowie DSD do 851N to tylko z kompa można wpuścić czy też do tego oznaczonego USB na tylnej ściance z np. "twardego dysku" ?

Pytam bo przez weekend chcę się pobawić ,kolega przyniesie a nie wiem czy to "zafunguje" :-)

Musiałbym sprawdzić (jak będę w domu), osobiście wystarcza mi dobre 16/44 więc nie zwróciłem na to uwagi, jednak z tego co pamiętam, DSD leci z dysku wpiętego do USB na przednim panelu.

Zamówiłem kiedyś sm6 v1 z allegro pod wpływem pozytywnych opinii . Rozdzielczość, wybrzmienia, przestrzenność dzwięku robiły wrażenia ale co z tego jak dzwięk twardy, nie plastyczny z wokalem technicznym. Jeśli po zmianie w sekcji analogowej da się tą dobrą formę dzwięku przyprawić o plastyczność i ogólną organiczność to byłby to dzwięk jakościowo kompletny.

arcam 23t > synthesis ensemble el84 > excite x16 (mod.)

Zamówiłem kiedyś sm6 v1 z allegro pod wpływem pozytywnych opinii . Rozdzielczość, wybrzmienia, przestrzenność dzwięku robiły wrażenia ale co z tego jak dzwięk twardy, nie plastyczny z wokalem technicznym. Jeśli po zmianie w sekcji analogowej da się tą dobrą formę dzwięku przyprawić o plastyczność i ogólną organiczność to byłby to dzwięk jakościowo kompletny.

Kolega zadba o adaptację akustyczną(dyfuzory 1D i 2D) i jakiś sensowny kabelek zasilający na bezpiecznik już nie namawiam i zobaczysz wtedy, czy brak plastyczności. Bp moim zdaniem nie.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Kiedyś miałem CA SM 6 a teraz dotarłem do... Lumina T1. Muzyczna przepaść :)

Jak bym Ci postawił dwa obok siebie i zrobił mały teścik to słowo przepaść bardzo by zmalało :) No ale ok.

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Ponieważ modyfikuje SM6 czy CXN to mam kontakt z wieloma ich właścicielami . Często powtarza się ten sam błąd grania z pena , Wi-Fi itd a on dobrze gra z transportem CD , PC po USB i nieco gorzej dysk twardy z osobnym zasilaczem wpięty wprost w niego .

Jak bym Ci postawił dwa obok siebie i zrobił mały teścik to słowo przepaść bardzo by zmalało :) No ale ok.

Ja np. rozczarowałem się sm6 i odesłałem go po 2 dniach przy marantzie cd 67 za 350 zł a toć autosugestia ważna rzecz.

arcam 23t > synthesis ensemble el84 > excite x16 (mod.)

Ponieważ modyfikuje SM6 czy CXN to mam kontakt z wieloma ich właścicielami . Często powtarza się ten sam błąd grania z pena , Wi-Fi itd a on dobrze gra z transportem CD , PC po USB i nieco gorzej dysk twardy z osobnym zasilaczem wpięty wprost w niego .

Dokładnie tak, mz najlepiej gra jako DAC z asynchr. USB Audio z tyłu obudowy.

Dysk z osobnym zasilaniem gra naprawdę OK. Moim zdaniem najlepiej.

Ja np. rozczarowałem się sm6 i odesłałem go po 2 dniach przy marantzie cd 67 za 350 zł a toć autosugestia ważna rzecz.

Tylko pogratulować.

:)))

Jakieś wrażenia...

Od czasu CA SM6 przerzuciłem sporo wzmacniaczy, DAC'ów, kilka źródeł w tym CD i trochę kolumn. Teraz trafiłem na Lumina T1 i to jest dźwięk którego chyba szukałem. Grasz z plików a jest wrażenie vinyla :). Oczywiście są wszystkie detale, szczegóły, itp. ale nic nie męczy. Muzyka jest gęsta, z mocną podstawą basową. Po prostu przyjemność słuchania :)

Gość

(Konto usunięte)

Od czasu CA SM6 przerzuciłem sporo wzmacniaczy, DAC'ów, kilka źródeł w tym CD i trochę kolumn. Teraz trafiłem na Lumina T1 i to jest dźwięk którego chyba szukałem. Grasz z plików a jest wrażenie vinyla :). Oczywiście są wszystkie detale, szczegóły, itp. ale nic nie męczy. Muzyka jest gęsta, z mocną podstawą basową. Po prostu przyjemność słuchania :)

Tak właśnie grają dobrze odtworzone pliki...mam tak od kilku lat...tylko, że duużo taniej...ale jak to mówią liczy się efekt...

Jakiś przykład realizacji, która wcześniej brzmiała fatalnie, cyfrowo...a teraz brzmi oki...

Jakiś przykład realizacji, która wcześniej brzmiała fatalnie, cyfrowo...a teraz brzmi oki...

Pierwsze co mi od razu przychodzi do głowy to, np: Stereophonics "Graffiti on the Train" fajna płyta ale wcześniej z plików nie do słuchania. A teraz włączam i płynie :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.