Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz używany do 1tyś

Japiotr

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rydz

(Konto usunięte)

nie rozumiesz ze autor ma kolumny ktorych impedancja w najnizszym punkcie ma wartosc 3 ohm a to spowoduje ogromne ilosci wydzielanego ciepla, teraz pomysl gdzie to cieplo ma sie podziac na tym radiatorku jak paczka zapalek

Jak by to napisać :) , wiesz to jest tak , wszystko zależy w jakim zakresie te spadki do 3 Ohm , bo to wcale nie oznacza problemów z mniej wydajnymi wzmacniaczami .

Gdybys mial troche pojecia o fizyce czy elektronice to bys nie podwazal tego co napisalem

nie rozumiesz ze autor ma kolumny ktorych impedancja w najnizszym punkcie ma wartosc 3 ohm a to spowoduje ogromne ilosci wydzielanego ciepla, teraz pomysl gdzie to cieplo ma sie podziac na tym radiatorku jak paczka zapalek

A skąd Ty wiesz o czym mam pojęcie a o czym nie?

Ty nie masz zielonego pojęcia jak gra ten wzmacniacz i fakt że go krytykujesz bez doświadczenia dyskredytuje zupełnie to co piszesz.

Ja słuchałem ten wzmacniacz wielokrotnie i w porównaniu z normalną budżetówką zupełnie inne granie... bliskie dobrej lampy..

Ty nie masz zielonego pojęcia jak gra ten wzmacniacz i fakt że go krytykujesz bez doświadczenia dyskredytuje zupełnie to co piszesz.

Ja słuchałem ten wzmacniacz wielokrotnie i w porównaniu z normalną budżetówką zupełnie inne granie... bliskie dobrej lampy..

PS.. Oczywiście nie odnoszę się do tego konkretnego egzemplarza bo go nie znam słuchałem wzmacniaczy nowych lub w idealnym stanie

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Densen wg mnie to byłoby to..

Wydaje mi się że także polecałem wcześniej Densena. Jeśli tego nie robiłem to właśnie robię. Bardzo fajnie grający wzmacniacz, zgrywający się z Focalami.

Odpuść. Masz do czynienia z 23-letnim ekspertem którego wybitna wiedza i osłuchanie sprowadza się do oglądania obrazków w sieci i posiadania kilku egzemplarzy Sony ES. Jego typ do 4000 PLN po wielu odsłuchach to Sony TA-F830ES. Gdzie tam Krelle, Denseny czy Roksany. Sony rulez !!!

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Wydaje mi się że także polecałem wcześniej Densena. Jeśli tego nie robiłem to właśnie robię. Bardzo fajnie grający wzmacniacz, zgrywający się z Focalami.

Odpuść. Masz do czynienia z 23-letnim ekspertem którego wybitna wiedza i osłuchanie sprowadza się do oglądania obrazków w sieci i posiadania kilku egzemplarzy Sony ES. Jego typ do 4000 PLN po wielu odsłuchach to Sony TA-F830ES. Gdzie tam Krelle, Denseny czy Roksany. Sony rulez !!!

Sony rulez...and uber alles

Jak by to napisać :) , wiesz to jest tak , wszystko zależy w jakim zakresie te spadki do 3 Ohm , bo to wcale nie oznacza problemów z mniej wydajnymi wzmacniaczami .

Moje maja taki spadek przy ok 1.5khz zwykle sygnalem z generatora o takiej częstotliwość testuje czy cos szumi we wzmacniaczu, np selektor czy potencjometr, i wystaczylo ok 2 min by zagotować radiator w denonie pma 1060, oczywiście w muzyce to beda pojedyncze piki na takiej częstotliwość ale to wystarczy by mocno obciazac wzmacniacz.

Ale teoretycy tacy jak discomaniak beda slepo polecali to co im slina na jezyk przyniesie.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ale teoretycy tacy jak discomaniak beda slepo polecali to co im slina na jezyk przyniesie.

Prosiłem sfolguj ze słowami bo jesteś za cienki w uszach. Różni nas doświadczenie. Nie polecam czegoś czego nie znam.

Jego typ do 4000 PLN po wielu odsłuchach to Sony TA-F830ES. Gdzie tam Krelle, Denseny czy Roksany. Sony rulez !!!

Marudzisz jakbym wydal twoje pieniadze i kupil ci wzmacniacz ktory ci sie nie podoba...przecież to ja sobie go kupiłem i sam wiem najlepiej co dla mnie brzmi najlepiej

Wyluzujcie z tymi prywatnymi wycieczkami.

Sytuacja w temacie wygląda tak że prawie wszyscy co oferowali sprzęty po prośbie o zdjęcia wnętrza albo rezygnowali ze sprzedaży albo się więcej nie odezwali. Oczywiście były też takie które mi nie podeszły bo miały jakieś usterki - to niedziałające wyjście cyfrowe czy choćby np trzeszczący potencjometr czy zniszczoną obudowę. Różnie można sobie to tłumaczyć ale jak na razie nici z tego wyszły.

Sprzętu za 2-6tysie nie kupię w ciemno bez odsłuchu we własnym systemie.

Jeśli dostanę jakiegoś ładnego Sony w przyzwoitej cenie to jak najbardziej kupię. Zakup ten traktuję jako stan przejściowy i taki Sony w ładnym stanie nie sprawi że na odsprzedaży za parę miesięcy stracę kilka set (jak nie więcej) złotych.

Chyba że trafi się coś na prawdę fajnego (droższego) z możliwością odsłuchu to jestem bardzo na tak.

Temat do zamknięcia

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Marudzisz jakbym wydal twoje pieniadze i kupil ci wzmacniacz ktory ci sie nie podoba...przecież to ja sobie go kupiłem i sam wiem najlepiej co dla mnie brzmi najlepiej

Mnie nie interesuje na czym Ty słuchasz ale forum czytają młodzi. Dobrze żeby wiedzieli z kim mają do czynienia. Wybór 830ES do 4 tyś jest co najmniej absurdalny. W cenie do 1000 PLN jest sporo lepszych wzmacniaczy.

I tyle.

Sytuacja w temacie wygląda tak że prawie wszyscy co oferowali sprzęty po prośbie o zdjęcia wnętrza albo rezygnowali ze sprzedaży albo się więcej nie odezwali. Oczywiście były też takie które mi nie podeszły bo miały jakieś usterki - to niedziałające wyjście cyfrowe czy choćby np trzeszczący potencjometr czy zniszczoną obudowę. Różnie można sobie to tłumaczyć ale jak na razie nici z tego wyszły.

O!

Już zaczynasz wyłapywać o co chodzi i o czym pisałem wcześniej .

ale forum czytają młodzi.

Czytają , pytają , trują tyłek a i tak swoje zrobią .

Później zakładają kolejny temat albo kilka na raz , znowu pytają i znowu swoje robią ;)

Dzisiaj miałem okazje posłuchać u siebie 670es. W końcu kolumny dostały prąd który je ruszył. Była dynamika, było wypełnienie. Czuć było "masę". Przez kilka godzin słuchania ani przez moment nie miałem uczucia zmęczenia. Wreszcie Depeche Mode zabrzmiało z odpowiednim wypełnieniem. Na plus zaliczam też lekko wycofane średnie które świetnie zgrały się z Ariami. Jedyne co można by było zarzucić to lekko odczuwalny brak spójności tonów ale przy tej cenie ....... :)

Dzis miałem okazje posłuchac Audiolaba 8000a i powiem Wam, ze dzwięk jaki uslyszałem zdeklasował troche mojego sony. Nie wiem jak zabrzmiałby u mnie w pomieszczeniu i z moimi kolumnami ale to co usłyszałem brzmiało wysmienicie. Mysle, ze w cenie do 1 tys sie go kupi i jest to opcja godna rozwagi.

Do nagłaśniania wiejskich dyskotek wystarczy wzmacniacz Vermona z dwiema kolumnami Eltrona ;-)

lukaszLDZ - miło, że dobrze słyszysz i wyczułeś różnicę między Audiolabem a Sony, nie uległeś presji wielkości, ciężaru itp :-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

No głośno nie było grane fakt :) Ale Sony przestał mi juz wystarczac zwłaszcza odkąd niedawno podłączyłem pod swój system nowo zakupione cd denona 655 na lampach. Wrażenia niesamowite, mnóstwo przestrzeni i detali, ale myslę, ze wzmacniacz własnie daje tu jednak ograniczenie i jestem ciekaw co by tu zagrało z jeszcze wieksza jakością. Mam osobisty wybór ... Nad 352-256 plus mod ( tu najdroższa opcja i nie słuchałem jak to gra tak naprawdę - stad wahania i problem z odsprzedażą może wystapić potem) .... Harman Kardon HK 680 ( najlepiej 665 ale ciezko zdobyć) lub omawiany gdzies ostatnio Rotel RA 870 BX - chwalony model w całym kształcie ( tu jednak obawa obawa i stereotyp ostrosci i waskiego podpasowania wzmacniaczy Roteli structe pod muzyke rockową no i ze z uwagi na wiek bedzie lipa ze stanem... i byc tu teraz mądrym. Kolumny to BMN B2 - tekstylne kopułki.

Miałem HK 680, dobre brzmienie, ale nie należy do "szybkich" wzmacniaczy, dźwięk jest lekko spowolniony.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Dzis miałem okazje posłuchac Audiolaba 8000a i powiem Wam, ze dzwięk jaki uslyszałem zdeklasował troche mojego sony. Nie wiem jak zabrzmiałby u mnie w pomieszczeniu i z moimi kolumnami ale to co usłyszałem brzmiało wysmienicie. Mysle, ze w cenie do 1 tys sie go kupi i jest to opcja godna rozwagi.

Chciałbym przypomnieć że wzmak ma napędzić Arie 926 więc jak piszesz że ten Audiolab tak pięknie zagrał u Ciebie to może podaj z jakimi kolumnami....... z Ariami 926?

No głośno nie było grane fakt :) Ale Sony przestał mi juz wystarczac zwłaszcza odkąd niedawno podłączyłem pod swój system nowo zakupione cd denona 655 na lampach. Wrażenia niesamowite, mnóstwo przestrzeni i detali, ale myslę, ze wzmacniacz własnie daje tu jednak ograniczenie i jestem ciekaw co by tu zagrało z jeszcze wieksza jakością. Mam osobisty wybór ... Nad 352-256 plus mod ( tu najdroższa opcja i nie słuchałem jak to gra tak naprawdę - stad wahania i problem z odsprzedażą może wystapić potem) .... Harman Kardon HK 680 ( najlepiej 665 ale ciezko zdobyć) lub omawiany gdzies ostatnio Rotel RA 870 BX - chwalony model w całym kształcie ( tu jednak obawa obawa i stereotyp ostrosci i waskiego podpasowania wzmacniaczy Roteli structe pod muzyke rockową no i ze z uwagi na wiek bedzie lipa ze stanem... i byc tu teraz mądrym. Kolumny to BMN B2 - tekstylne kopułki.

Obracajac sie caly czas w jednym budzecie nie zmienisz na lepsze tylko na inne

lukaszLDZ - miło, że dobrze słyszysz i wyczułeś różnicę między Audiolabem a Sony, nie uległeś presji wielkości, ciężaru itp :-)

Roznica jest ja nigdzie nie pisalem ze jej nie ma, nawet podoba mi sie jak gra Audiolab ale juz wielokrotnie to psialem, to wzmacniacz do malych i niewymagajacych monitorów

Im jestem jestem starszy, tym mniej potrzebuje mocy, skłaniam się nawet do zakupu monitorów (z przyczyn lokalowych - w sensie sąsiedztwa za ścianą).

A może coś z Sansui? ostatnio w promocyjnych cenach :)

Ale tutaj już chyba skończyła się promocja :-)

Ja cale zycie gralem na monitorach i oszukiwalem siebie ze ze wzgledu na 15m2 pokoj tak musi byc, jak przytargalem pierwsze podlogowki kilka lat temu a byly to dali 104 chyba juz kultowe kolumny dla poczatkujacych to byl szok, i teraz nie wyobrazam sobie wrocic spowrotem do monitora. Idac dalej w kierunku jakosci uznaje juz tylko konstrukcje zamkniete.

jak sobie przypomne dzwiek np Tannoy M2 w bass reflexie do tego co mam teraz to mozna plakac nad tym jak bardzo bass reflex kaleczy dzwiek

Dzis miałem okazje posłuchac Audiolaba 8000a i powiem Wam, ze dzwięk jaki uslyszałem zdeklasował troche mojego sony

No i kolejne doświadczenie za Tobą ;)

Nad 352-256 plus mod ( tu najdroższa opcja i nie słuchałem jak to gra tak naprawdę - stad wahania i problem z odsprzedażą może wystapić potem) .... Harman Kardon HK 680 ( najlepiej 665 ale ciezko zdobyć) lub omawiany gdzies ostatnio Rotel RA 870 BX - chwalony model w całym kształcie ( tu jednak obawa obawa i stereotyp ostrosci i waskiego podpasowania wzmacniaczy Roteli structe pod muzyke rockową no i ze z uwagi na wiek bedzie lipa ze stanem... i byc tu teraz mądrym.

Wyboru musisz sam dokonać . Musisz sam słuchać , porównywać i wyciągać wnioski .

Jedno jest pewne , sprzęt używany kosztuje tyle ile jest wart a często jest wyceniany o wiele za dużo . Pomijam tu już szroty czy wielokrotnie naprawiane trupy .

Dla mnie C356BEE z modem gra na poziomie Denona PMA-2020AE a ten Denon dosłownie wciągnął jednym gniazdem Krella S300i zarówno brzmieniem , funkcjonalnością czy budową . O innych nie będę się wypowiadał .

Pamiętaj też że przy zmianie wzmacniaczy przeważnie trzeba skorygować nieco brzmienie chociażby kablami ale masz lampy w CD i tu też jest pole do popisu .

Im jestem jestem starszy, tym mniej potrzebuje mocy, skłaniam się nawet do zakupu monitorów (z przyczyn lokalowych - w sensie sąsiedztwa za ścianą).

Mi ten pomysł dosyć szybko przeszedł .

Coś za coś i pytanie czy chcemy stracić to coś za to za coś ;)

Na razie to w domu mam 2 pary podłogówek, ale to tak nawiasem ;-)

Są monitory które potrafią zagrać na basie tak, że szczena opada, ale z pewnością nie są to budżetowe kolumienki za 1-2 tyś! tylko coś z przedziału 10-15tyś nie można wrzucać wszystkiego do jednego wora. Do tego dochodzą preferencje i rodzaj słuchanej muzyki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.