Skocz do zawartości
IGNORED

Kable glosnikowe do 1000 zl

Sprezyn1982

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegow chce wymienic kable glosnikowe ultralink matrix na cos lepszego mysle nad Tellurium Q Blue czy cos sie znajdzie lepszego do 1000 zl potrzebuje dynamicznego przestrzennego i z dobrym basem kabelka i jaki jeszcze rca polecacie do 700 zl o podobnym charakterze muj system to atoll in 200 se marantz na 6005 kolumny b w 683 s 2 kable majq sie sprawdzac w muzyce elektronicznej trance house czyli szybkosc i dynamika pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/124117-kable-glosnikowe-do-1000-zl/

B W mają dobry bas choć charakterystyczny . Jak chcesz go poprawić to kup suba a nie kable

Miałem 684 i kablami to raczej z tych paczek nie da się nic wyciągnąć

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Witaj,

biorąc pod uwagę konfigurację systemu i Twoje preferencje, kable głosnikowe Tellurium Q będą bardzo dobrą opcją. Spójrz jednak na serię wyżej czyli Tellurium Q Ultra Blue Speaker. To jeszcze lepszy kabel niż seria Blue. Natomiast jako odpowiedni interkonekt zaproponowałbym Ci Albedo Blue.

W naszym salonie możesz spokojnie kable wypożyczyć, tak więc jest to zakup bez ryzyka, zawsze masz 14 dni na zwrot.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam kolegow chce wymienic kable glosnikowe ultralink matrix na cos lepszego mysle nad Tellurium Q Blue czy cos sie znajdzie lepszego do 1000 zl potrzebuje dynamicznego przestrzennego i z dobrym basem kabelka i jaki jeszcze rca polecacie do 700 zl o podobnym charakterze muj system to atoll in 200 se marantz na 6005 kolumny b w 683 s 2 kable majq sie sprawdzac w muzyce elektronicznej trance house czyli szybkosc i dynamika pozdrawiam

Spróbuj Ruby

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zwróć uwagę, że tylko sklepy proponują Ci kable. Jeśli masz kolumny z niezbyt niskim zejściem basu, to nawet kable za 5 kZł ci nie pomogą. Do tego jest jeszcze kwestia basu w utworach muzycznych, jeśli to tylko romantyczny utworek z akompaniamentem tamburynka to nigdy basu nie uświadczysz. Ja mam kable po 40 zeta za metr z miedzi beztlenowej i basik jest wystarczający ale przy utworach np. Dire Straits.

@Sprezyn1982. Firmy Ci nie podam, bo nie chcę nic reklamować. Ja po prostu nie zbyt daję wiarę w grające kable. Dla mnie istotne jest, żeby kabel przewodził dobrze prąd. Wystarczy mi miedź beztlenowa o wystarczającym przekroju, żeby nie stawiały zbyt dużego oporu dla płynącego w nich prądu.

Witaj jeszcze raz @Sprezyn1982.

Pomyślałam jeszcze raz o Twoim planowanym zakupie.

Pytałeś jakiej firmy mam kable. Jest to kabel 4-ro żyłowy firmy Cordial po 22Zł. za metr. Być może przy zakupie jakieś renomowanej marki coś by się zmieniło i odczuł bym inne brzmienie ale moja filozofia odnośnie kabli jest taka, żeby dobrze przewodziły prąd. Nie chcę wpływać na Twoją decyzje ale myślę, że wydając 1700 zł. na kable nie oczekuj, że usłyszysz 30Hz forte z fortepianu. Zestaw masz niezły, więc jeśli w grę nie wchodzi wymiana kolumn, to może zainteresuj się jakimś subwooferem, tak jak doradzał kolega wyżej. Mówi się, że sub do stereo raczej się nie nadaje ale to chyba jedyny ratunek na poprawę basu w Twoim zestawie. REL albo Velodine to chyba jedne z najciekawszych propozycji do stereo. Jak się go dobrze skalibruje, to z pewnością dostarczy więcej radości z basu niż kable nawet ze szczerego złota.

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.