Skocz do zawartości
IGNORED

Zawieszający się projektor problem

Ultro

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, posiadam od ponad 3 lat optomke hd82 i od jakiś 2 tygodni trapi ją dziwna przypadłość.Otóż włączam proja, amplituner, odtwarzacz, wszystko jest ok. Puszczam film, wszystko jest ok, po pewnym czasie ( rożnie kilkadziesiąt, kilkanaście minut ) projektor nie reaguje na pilota ( nie wyświetla menu), chociaż pilot przy naciskaniu się podświetla, film działa bez problemu,dźwięk bez problemu, czekam do końca seansu, i nie mogę wyłączyć projektora z menu, tylko na chama z prądu bo na nic nie reaguje. Może ktoś miał taki problem?. zmieniłem na początek rozdzielczość 1080p 60hz na 108050hz, bez zmian, wyłączyłem, 24 klatki w proju i odtwarzaczu, bez zmian. Jutro zmienię kabel na 10m bo teraz mam 15 m ( ale działał od początku bez problemów), sprawdzę jeszcze pilota. Może ktoś ma jakiś pomysł, bo za chwilę przy takim ostrym wyłączaniu padnie lampa.

Projektor chuchany,dmuchany, od nowości 275 godzin, jeden seans w tygodniu.

PS chyba ważne, jak wyłącz ampli, odtwarzacz, to zostaje obraz na ekranie (lol)

Ratujcie

Ewentualnie proszę o kontakt do jakiegoś sprawdzonego serwisu bo proj oczywiście wariuje po gwarancji :)

A przyciskiem na obudowie próbowałeś wyłączać?

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Wiesz o istnieniu przycisku POWER na obudowie. ? Nie wspomniałeś czy za jego pomocą też nie ma reakcji... a to jednak ważne :)

Możesz jedynie zrobić reset do ustawień fabrycznych, i zobaczyć czy to coś da...

Czy na takim gołym z włączonym ekranem testowym też się będzie zawieszał..

Wtedy to pewnie usterka i dzwoń do

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...z Twojego opisu wynika że funkcje w projku działają tylko nie możesz go wyłączyc po ludzku tylko na twardo... a odłącz wszystkie kable sygnałowe z optomki i włącz proja i zobacz czy go normalnie wyłączysz i czy reaguje na polecenia.... moze ampli lub inny sprzęcik zaczął się gryźć z optomka bez powodu..

No używam ale raz w tygodniu :) Strasznie lubię ten projektor i nie wyobrażam sobie oglądania filmów na TV. Nachodzą mnie czarne myśli co będzie jak koszt naprawy przekroczy wartość projektora, bo w takich pieniądzach będzie ciężko o taki fajny sprzęt. No nic wczoraj impreza, dzisiaj impreza, może jutro wezmę się za diagnozowanie usterki a w poniedziałek dzwonie do serwisu.Tylko się obawiam że projki z serwisu czasem wracają w gorszej kondycji niż poszły.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.