Skocz do zawartości
IGNORED

HI - FI Club jest THE BEST !!!

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

zildjian=> podłączałem na wszystkie możlwe sposoby.

"Mam CD podłączony do preampu równolegle poprzez XLR i RCA (także przełączam tylko pilotem) i na XLR jest wyraźnie lepiej -bardziej otwarty i selektywny dźwięk, mimo że mam tam kabelek mikrofonowy Gothama za 6zł/m, a na RCA XLO Referenc 2. Przepaść cenowa, a mimo to jest lepiej na XLR." - tu chodziło oczywiście o CD :-) pomyłka

wpadlem dzis do szczesliwca odebrac cosik, wiec przy okazji posluchalem nowego klocka. coz - zastanawialem sie jak to mozliwe, by bylo wyraznie lepiej od integry, bylem nastawiony sceptycznie, spodziewalem sie jakichs subtelnych roznic i tyle.

teraz moge stwierdzic, ze jest spokojnie o klase lepiej, wrazenie wrecz wgniotlo mnie w fotel - skala dzwieku (wrazenie dzwieku live jesli chodzi o skale, sile wlasnie), tutaj integra, chociaz jest zacna, to nie podskoczy. bas jakiego wczesniej nie bylo, te od niechcenia serwowane szczegoly, detale, barwy - no po prostu inny swiat. warto bylo, zmiana jak najbardziej uzasadniona, bardzo udany zakup. integra maca jest swietnym klockiem, jednak to namiastka tego, co oferuja drozsze elementy separowane. sadze, ze taki zakup to na pare ladnych lat spokojnie starczy.

z roznych przyczyn zabawilem niedlugo, wiec mam nadzieje kiedys nieco bardziej sie wsluchac - sama przyjemnosc.

acha, na wejsciu zostalem poddany slepemu testowi. zmiany brzmienia bardzo wyraznie slyszalne, XLR z kabelkiem za 6zl zdeklasowalo chincha za ok.2000 bez problemu. to na epwno nie jest regula w kazdym systemie, sadze, ze po prostu mac nie jest bardzo wrazliwy na kable.

natomiast system jakos calosc bardzo przejrzysty, nie tracac muzykalnosci, serwuje bardzo duzo detali - wyraznie slychac roznice realizacyjne pomiedzy roznymi zdawalo by sie rownie dobrymi plytkami. teraz pewnie czeka Cie sluchanie jakby na nowo od dawna posiadanych cd

tym chetniej odebralem swoje kabelki, po sprawdzeniu ich na tym systemie wiem jak graja :)

gutekbull -> znam CS 1.6 bardzo dobrze, moim zdaniem to wybitny wyrób pod wieloma względami (cena w zeszłym roku kręciła się w okolicach 3k $) ale jeśli dysponujesz "przyzwoitym lokalem odsłuchowym" to na Twoim miejscu spróbowałbym coś większego (np. CS 2.4 albo używane 2.3), zwłaszcza do Twojego nowego Maca. 1.6 to w sumie taki bardziej efektywny monitor z piękną przestrzenią, szkoda by było trochę tego basu co za niego zapłaciłeś :) Nie wiem jak gra ten Mac, ale jeżeli barwa, plastyczność, nasycenie dźwięku są podobne-tylko trochę lepsze, jak w integrach, zestawienie z Thielami mogłoby być rzeczywiście interesujące. 2.4 nie znam, ale jeśli są rzeczywiście o tyle lepsze od 2.3 jak piszą, to na AS nie wychodzę z tego pokoju i szukam nabywcy na swoje auto :)

Przyłączam się do wyrazów uznania dla ekipy Hi-Fi Clubu, co prawda jeszcze nic "większego" tam do tej pory nie kupiłem, ale z dotychczasowych kontaktów - sympatycznie, pełna profeska, bez bufonady. Poza tym najlepiej zbudowana oferta ze znanych mi sklepów w tym kraju. Powodzenia!

krzycho gutekbull ma 18 m kw. ? to sorrki za pomysł

gutekbull jak odkręcasz na 12 to sąsiadom cdek może przeszkoczyć - żart - ale spróbuj z thielami - naprawdę kolumny z klasą (opinia tylko co do kolumn )

Kolumny sa male, ale maja duze wymagania co do ustawienia.

1. Duza odleglosc od scian bocznych,

2. Aby uzyskac dobra spojnosc obu przetwornikow minimalna odleglosc sluchacza powinna wynosic 2,8 m.

Najlepiej ustawiac je na dluzszej scianie

Amen

namelessclub

Gutek w drodze do jednego z najcięższych rejonów pływania na świecie, nie czyta wpisów. Cieszy się z nowego nabytku i nie miał czasu na zimno ocenic nowej konfiguracji. A może zagra ? Dajmy się mu wypowiedzieć po powrocie

na pewno warto sprobowac po prostu i tyle. to na tym polega - sluchanie, poszukiwanie :)

Ushery sie tam dusza, cisnienie doslownie napiera na uszy, jakby ktos leb sciskal, nawet jak sa przytkane otwory bassreflex. nie mozna odkrecic nieco glosniej bo leb wyrwie lol

zildjian MA RACJE DLACZEGO MAMY ZA KOGOŚ COŚ WYBIERAĆ MA NOWY WZMAK NIECH SIĘ CIESZY (A MOŻE MARTWI O DOBRE PRZETWARZANIE)

PITDOG CO TO ZNACZY ŻE ŁEB ŚCISKA TO USHERY TAK DYMIĄ, NIE SŁUCHAŁEM TO SIE PYTAM

PITDOG CZY SUGERUJESZ ŻE LEPIEJ BYŁO BY W NIEKTÓRYCH PRZYPADKACH (NIE W TYM OCZYWIŚCIE) WYDAĆ 20 TYS ZŁ NA NOWE MIESZKANIE - PATRZ: ZMIANA POKOJU O + 10 M KW ?

namelessclub

opacznie chyba zrozumiałeś, na pewno Gutekbull będzie more than happy poczytać Waszych rad ino po powrocie,

ma jeszcze nadzieję,co wyraził wcześniej,że może przyzwyczai się do nowejsytuacji - nie miał na to czasu

>nameless zmiana mieszkania raczej nie ma sensu w ich przypadku :), jeszcze troche a beda je mieli cale dla siebie, wtedy zrobi sie pewnie jeden wielki salon odsluchowy lol poza tym na pewno w tym pomieszczeniu na sie cos dobrac tak, by gralo w sam raz.

leb sciska - czyli wrecz fizycznie odczuwalne jest cisnienie akustyczne

pitdog święte słowa sam kiedyś zmieniłem lokum i system grał tak, że jak policzyłem ile musiał bym wydać na to co by mi odpowiadało powiedziałem dość - sprzedałem klocki i uderzyłem w triodę :)

HI - FI Club jest THE BEST?

Jak kupujesz klocek za parenascie tysiecy to kazdy sklep jest de best.

Bylem w Hi-Fi Clubie pierwszy raz w zeszlym tygodniu i zapytalem o "banany" ,chcailem zobaczyc jaki maja wybor to nie bylo takie latwe,panowie z obslugi pokazali mi jeden(transparenta) a na pytranie jak wygladaja bananki WDh powiedzieli ze trzeba by przyniesc z innego pomieszczenia(odleglosc 5 metrow).Nastapila chwila ciszy,nikt sie nie ruszyl wiec musialem powiedziec ze naprawdze chce je zobaczyc.

Generalnie czulem delikatna olewke,moze dlatego ze nie wygladam na potencjalnego klienta(czytaj "z kasa")?

• 4 tygodnie później...

Pozdrawiam wszystkich

Na jakiś czas jestem :-)

Thiele 1.6 chcę ustawic w pokoju 18m2, moge im zapewnić odleglość od tylnej ściany ok. 90cm i od bocznych ok.70cm,

odleglość od miejsca odsluchowego ponad 3m.

Thieli słuchalem dość dawno - jak były jeszcze w Gdańsku i był to jakiś wyższy model.

Mam niepisana umowę z panami z HI-FI Clubu, jeśli Thiele 1.6 nie zagrają w moim pokoju to będę probował podstawkowe PCS.

Ale ponoć w HI-FI Clubie stoją w 20m i jest wiecej niż ok.

Nie widzę innej możliwości jak odsłuch u siebie ???

O innych Thielach nawet nie myślałem ze wzgledu na wielkość mojego lokalu.

Mają grac z końcówką McIntosha 252, preampem AVM 4, CD Accuphase 65 i ....? ewentualnie późno wieczorem z tunerem Accu :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.