Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie monitory? - Denon PMA 510AE

Artur W Czapce

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że takich tematów jest w brud, ale im więcej czytam mniej wiem, dlatego będę sie streszczał.

Muzyka jakiej słucham: głównie prog rock, metal i wszelkie odmiany gitarowego grania. Mam wrażenie że chce się kierować ku bardziej miękkiemu brzmieniu, ze względu na dosyć sterylny wzmacniacz.(denon pma510 ae)

Pokój wielkości 18 m2 (podłogówki nie wchodzą w gre ze względu na umeblowanie)

Po wielu przeczytanych testach biorę pod uwagę:

-Monitor Audio BX2 (obawiam się że mogą byc troche za jasne)

-Magnat Quantum 673 (problem z bass reflexem z tyłu obodowy, monitory będą stały stosunkowo blisko ściany)

-Q acoustics 3020i (osłuchiwałem 2020i, brzmią fajnie, ale obawiam sie że mogą byc troche za małe)

Także to są moje propozycje i uwagi odnośnie monitorów.

Budżet to ok. 1000 zł, mogą być używki.

Proszę o pomoc, bo mój mózg zmienia się powoli w miękkiego kartofla. Mam troche problem z osłuchcaniem czegokolwiek, bo w okolicy nie ma za bardzo takich sklepów.

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/124936-jakie-monitory-denon-pma-510ae/

Myślę, że dobrą alternatywą dla Twoich potrzeb będzie Magnat 673. Nie przejmowałbym się br z tyłu. Moim faworytem z tych propozycji jest jednak MAbx2 ale faktycznie może być dla Ciebie za jasno.

Witaj,

myślę że dobrym rozwiązaniem będą kolumny Indiana Line Nota 260, które spokojnie prawidłowo nagłośnią Twój salon, gwarantując dobrą dynamikę, szybkość bez wyostrzeń i agresywności.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Muzyka jakiej słucham: głównie prog rock, metal i wszelkie odmiany gitarowego grania. Mam wrażenie że chce się kierować ku bardziej miękkiemu brzmieniu, ze względu na dosyć sterylny wzmacniacz.(denon pma510 ae)

Ten Denon to jest z najbardziej beznamiętnych wzmacniaczy jakie słyszałem, więc dobrze kombinujesz. Na pewno nie MA, raczej nie B&W. Potrzebujesz trochę muzykalności, ciepełka ale też dobrego wypełnienia dźwięku.

Q21 radzi sensownie, choć ja oczywiście był szukał używanych.

O tych można pomyśleć i ponegcjować:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

O tych można pomyśleć i ponegcjować:

Ukryta Zawartość

Za 1400 można mieć nowe:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.............nie o to chodzi by złapać króliczka, ale by ciągle gonić go!

Witaj,

Do Twoich preferencji i budżetu polecam właśnie wspomniane Quantum 673.

Pokaźny głośnik niskotonowy zapewni Ci optymalną dynamikę. Nie obawiał bym się natomiast bas ferlexu. Obudowa jest prawidłowo zestrojona i nie pracuje on na tyle intensywnie aby obawiać się ustawienia. Wystarczy luz 10 cm.

Jako alternatywę proponował bym Dali Zensor 1.

W razie pytań lub wycen zapraszam.

Te kolumny Castle Knight 2 całkiem niezłe, ale te 300 czy 400 zł więcej to troszke nagięcie mojego i tak juz na maksa wyśrubowanego budżetu.

Szukaj raczej używanych. W tym budżecie znajdziesz sporo lepsze niż nowe. Za połowę ceny kupisz kolumny mające 2-3 lata.

Ja wiem, ale prosiłbym o jakieś konkretne przykłady. Póki co jeżeli chodzi o nówki to jestem najbardziej przekonany do Magnatów 673. Jeżeli masz jakiś typ uzywek o podobnym charakterze ( raczej ciepłe i mięsiste)to chętnie rozpatrzę propozycję.

A co sądzicie o q acoustics 3020, jedyne co mnie odstrasza to ich rozmiar, jest to uzasadnione? (pokoj 18m2)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.