Skocz do zawartości
IGNORED

Zadowoleni ze swoich systemów ?

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

->norwidos: coś w tym jest, co piszesz. Osobiście, jeśli dźwignę system na poziom kapke (ale słyszalną ) wyżej to się baardzo cieszę, bo sam doceniam to najbardziej. /Mój system = moja frajda./ Żonę to mniej interesuje, aczkolwiek słyszy.

Mnie sie wydaje, że naturalne jest, iż chce się zaprezentować "nowe" brzmienie znajomym, którzy "słyszą". Zwłaszcza im i kiedy są równie wymagający i osłuchani. Jeśli sami tęgo słuchają i potrafią (do)ocenić zmiany to jest juz baaardzo fajnie. No i jest z kim pogadać ;) Taki nasz audiofilski świat... ;).

W przypadkach wątpliwych jakościowo zmian/ruchów - nie zmieniam niczego. (Po moim "o mnie" widaćm, że nie często przybywa mi coś nowego. Znaczy nie zmieniam na pałę, bo coś/ ktoś wylansował. Sprawdzić - chętnie, ale zakres i jakość zmian oceniam zawsze sam.)

Pozdr.

PS. Oni czynią podobnie, a ja z chęcią się przysłuchuję tym zmianom (i komentuję, co słyszę). Spotkania takie są też okazją do spotkań towarzyskich.

Prezentacja "nowego" brzmienia innym nie jest zła i wcale nie musi wynikać z chęci podbudowania własnego ego, choć każdemu miło jest usłyszeć pozytywne zdanie kolegów, że system gra. Słuszne uwagi i zastrzeżenia też są cenne ale już nie tak miłe :-))))

Poza tym spójrzmy na drugą stronę medalu, osoby odsłuchujące mają szansę niejednokrotnie zweryfikować swoje poglądy nt. brzmienia jakiegoś komponentu systemu, który znali i uważali za przeciętny? A tu proszę taaaka zmiana. (przykład - nigdy bym nie przypuszczał, jak dobre mogą okazać się, starsze już monitory Eposa ES 14)

Parsec, 29 Sie 2005, 23:49

>Niepotrzebnie powielony temat, szczegolnie, ze nawet nie wiadomo co to za system z ktorego Zydelek

>jest tak zadowolony.

>

>Temat nr 12496 : Zadowoleni ze swoich systemów ?

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

LOL.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A ja mimo, że mam budżetowy sprzęt jestem bardzo z niego zadowolony. A tak szczerze to uświadomił mi to mój znajomy audiofil którego sprzętu o wartości około 25 kawałków miałem okazję niedawno słuchać. Powiem krótko kasa wywalona w błoto- dźwięk niby przestrzenny ale z lokalizacją pozornych źródeł kiepsko, ewidentna ekspozycja wysokich tonów- jak dla mnie totalna tragedia. No ale jak już ktoś powiedział: o gustach się nie dyskutuje.

• 3 tygodnie później...
  • 4 lata później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.