Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz multimedialny czy BD ?

Krzychu72

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Poszukuje dobrego odtwarzacza do filmów i muzyki. Obecnie posiadam odtwarzacz firmy Asus O mini play. Używając go na tv 32 cale było wszystko ok. Po zmianie tv na 55 cali dalej go używam. Dzisiaj postanowiłem porównać jakość odtwarzanych plików z Asusa i konsoli PS3. Niestety okazało się że Asus nie ma żadnych szans. Poległ na całej linii. Konsola była lepsza pod każdym względem. Później włączyłem You Tube z konsoli a później bezpośrednio z tv.

Okazało się że obraz z konsoli jest o niebo lepszy. Teraz zastanawiam się na co wymienić mojego Asusa. Cenię go za płynne odtwarzanie plików mkv, m2ts, dvd, divx, itp. Czyta wszystko bez problemu. Tak samo jest z muzyką. Czyta wszystko. Gdyby miał tylko lepszy obraz. Żona jak zobaczyła jaki nasz tvma obraz to od razu powiedziała że musimy kupić nowy odtwarzacz. Tylko teraz co wybrać. Oglądam dużo filmów w formatach mkv, m2ts, dvd, divx. Słucham muzyki najczęściej w jakości flac, mp3 oraz 192kHz/24bit. Zastanawiam się nad odtwarzaczem BD albo nowym odtwarzaczem multimedialnym które spełniają moje wymagania. Do wydania mam ok. 1,5 tys. Jest możliwość dokupienia w przyszłości DAC-A w celu poprawy jakości dźwięku. Głównie mnie interesuje jakość obrazu ( co najmniej jak w PS3) i dźwięku. Nie mam wymagań co do funkcji sieciowych. Czy ktoś testował różne urządzenia i ma większe doświadczenie w tym temacie? Bardzo liczę na Waszą pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/124993-odtwarzacz-multimedialny-czy-bd/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.