Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do Magnat Quantum 803

Matifcb

Rekomendowane odpowiedzi

mozesz go opuscic, nikt cie tu nie trzyma a jak chcesz obrazac ludzi to oddejdz sprzed komputera i idz do kolegow

Szczyt tupetu i głupoty. Sam na mnie naskoczyłeś, a teraz masz pretensje nie wiem o co i do kogo. Zresztą nie będe dyskutował z rozpuszczonym dzieciakiem.

Bez odbioru. I używaj chociaż dużych liter i kropek, bo nie wiadomo o co ci chodzi. Pani w podstawówce nie nauczyła?

?👈

To jakas chinska zabawka, zobacz sobie jakość wykonania

To niemiecki sprzet, co prawda robiony w Chinach, tak jak wiekszosc obecnych produktow innych cenionych marek.

Jakosc wykonania.. wydaje mi sie, ze nawet go nie widziales na oczy, a juz na bank nie sluchales.

Posiadam te Focale z Nad c356 i Ca CXN. Myślę w przyszłości o zmianie tych podstawek, ale tylko dlatego, że brakuje mi mocnego uderzenia. Z początku po zakupie byłem zauroczony. Odsłuchy były w pokoju ok 16m2. U mnie jest 24, ale sporo mebli. Mam wrażenie, że brakuje trochę wypełnienia, ale bałem się iść w większe kolumny bo mając MA rx2 miałem zbyt dużo dudniącego basu i brakowało mi reszty pasma. Na pewno problemem jest też u mnie akustyka, ale Focale w tej cenie uważam osobiście, że są b.dobrą propozycją. Też słucham reggae, rocka. Jeśli chodzi o rap i klimaty elektroniczne też jest nieźle aczkolwiek uważam, że w moim pokoju brakuje im powera. Jak zawsze, jedyna słuszna decyzja podejmowana jest po przesłuchaniu u siebie. Ja Nad kupiłem używkę za 1600zł. Jeśli byś tak znalazł to z tymi focalami akurat zamknąłbyś się w 4000. Czy do fimów przypasują to nie mam pojęcia.

ja swoim skromnym zdaniem napisze opinie innych bardziej znanych w temacie i mowili mi ze MQ803 sa gorszze od Focali i ze Focale brac bez namyslu.. nie wiem ile w tym prawdy itp.

szkoda obecnie nie ma zadnego NADa c356 uzywki na aukcjach..

Pewnie i tak Q803 nie słuchali. To nie są u nas zbyt popularne kolumny. Więcej informacji i porównań można znaleźć na niemieckich forach. Q803 grają zupełnie inaczej niż niższe modele Magnata. Grają liniowe i nie mają podbitych skrajów pasma. I nie lubią kiepsko nagranych płyt :-)

A orientujesz się S4home jak wypada brzmienie tych Focali w porównaniu do 803.? To ta sama półka cenowa.

Przyznam bezpośrednio nie porównywałem. Pamiętam że sopran z 803 mnie na prawdę urzekł.

Ale tu bezpośredni odsłuch może ba.... powinien być kluczowy. Pamiętajmy że każdy szuka czegoś innego. Magnat wysofał swoją serie kolumn 8 bo była wzorowana na seri tysiac a ta jest kilku krotnie droższa. I to w dzisiejszych czasach się po prostu nie opłacało.

ja swoim skromnym zdaniem napisze opinie innych bardziej znanych w temacie i mowili mi ze MQ803 sa gorszze od Focali i ze Focale brac bez namyslu.. nie wiem ile w tym prawdy itp.

To są opinie. Wzorując się na nich nic nie kupisz. Bo każdy w domu ma co innego.

Pewnie i tak Q803 nie słuchali. To nie są u nas zbyt popularne kolumny. Więcej informacji i porównań można znaleźć na niemieckich forach. Q803 grają zupełnie inaczej niż niższe modele Magnata. Grają liniowe i nie mają podbitych skrajów pasma. I nie lubią kiepsko nagranych płyt :-)

98 % zgody :) Znam kolumny które bardziej nie trawią źle nagranych płyt. M. in. wstęgowce od Dali.

no nic ja juz kupiłem FA906 i teraz wzmacniacz szukam i nie mam wyjscia juz :)

Nom to dawaj. Kupuj i odsłuchuj. I pisz opinie :)

w jakiej cenie?

no nic ja juz kupiłem FA906 i teraz wzmacniacz szukam i nie mam wyjscia juz :)

no i napiszesz kolejnym osobom ze polecasz bo je masz a nie sluchales innych. i tak sie rodzi plotka i kierowanie opiniami. Nie mowie bo to dobre kolumny ale ..... hmm dystans do opini jest niezbędny.

mogę powiedzieć ze jestem zadowolony ale NIE SLUCHALEM INNYCH :)

czy uwazacie ze jest warto kupić do nich wzmacniacz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

problem z tym potencjometrem jest niby jak jes cicho no i nie wiem czy moze by ewentualnie nie dalo rady wymienic na nowy za okolo 100zl potencjometr ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tylko czy starczy preparat konkt PR czy trzeb kupić kolejny no i jaka cena i gdzie bo podobno ciężko.. tam wiem ze ważne jest żeby kupić taki sam 2k20 czy coś takiego ?

Nie dam sobie glowy obciac ale tam raczej siedza potencjometry Noble, przynajmniej w 8000A tak jest, smarowanie niewiele pomoze, trzeba rozebrac, wyczyscic i wyregulowac.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.