Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do dali zenson 5

Hubert Konopka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich.

Posiadam obecnie nowy zestaw 5.0 dali z głośnikami Dali zenson 5. Napędza to w systemie kina Amplituner denon 1306 do stereo Cambridge audio a1 v2.

Denona kupiłem dawno jako pierwszy mój amplituner, do kina się nawet sprawdza. Stereo juz jest słabo. Zensony sa zamulone, brak im szczegółowości, dynamiki, ogólnie słabo w stereo.

Wzmacniacz CA a1 v2 który posiadam w porównaniu do denona to inny świat, ale czegoś mi jeszcze brakuje.

Muzyki jakiej słucham to pop, dane, lubię też takich wykonawców jak Kenny g, Mike oldfield, jan michel jar, ogólnie wszystkiego po trochu.

Lubie jak muzyka jest szczegółowa, czysta nie zamulona ale nie bardzo ostra na górze. Bas W dali jest ok i schodzi całkiem nisko.

Czy w kwocie do max 1000 pln mogę kupić wzmacniacz lepszy od CA a1v2 który posiadam ? Pokój w którym to gra to ok 13m.

A może jestem w stanie kupić amplituner który zagra dobrze w stereo i kinie ?

Pozdrawiam i dzięki za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/125243-wzmacniacz-do-dali-zenson-5/

Podobnie ja ty słucham muzyki elektronicznej jean michel jarre , oldfield jest mi dobrze znany i sam słucham na zensorach tylko że 7 .Ze starszych wzmacniaczy mogę polecić sony es.Z nowszych w tym budżecie nic mi nie przychodzi do głowy.

Raczej nie łącz kolumn z elektroniką denon.

Z używek polecam Music Hall-a A25.2. Ładnie zagra z Zensorami. Są jakieś używki na allegro. Trochę ponad budżet, ale pewnie z podanej ceny z ogłoszenia coś stargujesz.

Witam dzięki za podpowiedzi. Słuchałem lektor 6 z denonem 720. I powiem szczerze że nie zachwycil mnie. Budżet mogę naciągnąć max 1500 sprzedałem poprzednie kolumny i mogę dołożyć. Czy wzmacniacze rotela będą dobrym wyborem np 840bx3 albo 935bx

Zapraszam na odsłuch integrę BC Acoustique EX-202, mamy jeden egzemplarz poekspozycyjne w cenie poniżej 1000 zł., to bardzo dobre połączenie z Dali Zensor.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam dzięki za sugestię. Obecnie gram na ca a1 v2 i czegoś mi brakuje. Wokal nie jest taki wyraźny brak tej detalicznosci, reszta jest ok. Szukam wzmacniacza szczegółowego, kwestia czy w tej kwocie znajdę. Nie słucham głośno muzyki.

Szukamy wzmacniacza. Mam amplituner denona do kina. Słabo w stereo. Mam też wzmacniacz ca a1 v2 ale nie gra szczegółowo taki ocieplony jest.

a jak spisuje się maranzt pm7000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.