Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki tani laptop?

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

co jest lepsze ? sypią się mostki które najczęściej chłodzenia nie mają, nie procesory.

AMD w laptopach praktycznie nie ma... więc co się psuje, powietrze?

A gdzie ty masz mostek w tym lenovo ? :) :)

A Nvidia się nie sypie ?

Amd nie ma w laptopach ?? No to pewnie te mostki, które wymieniam na okrągło to przemalowane intele :)

Myślę, że zbaczamy z kursu. Laptop do 1500 zł nowy jest pytaniem.

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Celeron N2830 to nie jest stary układ przecież to świeży proc

ma ponad dwa lata.. intel przeszedł już jakiś czas temu na 14nm więc nie rozwijał i nie poprawiał ani CPU ani mostków. Procesorów kastrowanym unikałbym jak ognia.

Miałem HP-eka wypasionego parę lat temu, wytrzymał 2 lata i 2 miesiące. Ale fakkt, wtedy go katowałem grami. Po regeneracji odklejonej grafiki wytrzymał jeszcze rok.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przykładowy link, za 1200 bym brał.

za mocny, ryzykowane, zwłaszcza że i7 waliły vdropami na prawo i lewo bo często pracowały w 100C.

Miałem HP-eka wypasionego parę lat temu, wytrzymał 2 lata i 2 miesiące. Ale fakkt, wtedy go katowałem grami. Po regeneracji odklejonej grafiki wytrzymał jeszcze rok.

podkładki brak?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bo grafikę niestety zazwyczaj trzeba wymienić na nową. Rzadko kiedy reball pomaga.

Mam od 4 lat i dalej ma 95 stopni:)

Bo grafikę niestety zazwyczaj trzeba wymienić na nową. Rzadko kiedy reball pomaga.

Pomaga na rok, a wymiana grafiki to wymiana całej płyty głównej.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Wyczyść układ chłodzenia i będzie dobrze. Co rok trzeba to robić.

Mam od 4 lat i dalej ma 95 stopni:)

Pomaga na rok, a wymiana grafiki to wymiana całej płyty głównej.

Własnie nie. Serwis nie może oferować czegoś takiego jak zrobił Tobie. To oszustwo ( chyba, że zostałeś poinformowany o tym, że serwis nie daje gwarancji na pracę tego układu ). Tylko wymiana układu na nowy. Nie trzeba wymieniać płyty.

Zrobię to za 2 tygodnie, pierwszy raz...

Własnie nie. Serwis nie może oferować czegoś takiego jak zrobił Tobie. To oszustwo. Tylko wymiana układu na nowy. Nie trzeba wymieniać płyty.

Ale nie po gwarancji.

Dostajesz gwarancję od serwisu na działanie nowego układu. Zakup nowej płyty do duże koszty, a używana zapewne też będzie miała układ uszkodzony ( pełno naciągaczy na allegro ).

Oddałeś do partaczy.

I nie stosuj żadnych podkładek tylko wyczyść układ. Podkładka przy brudnym układzie nic nie daje.

na płycie... 4200u wymaga HM86, QM87 lub HM87

które wymieniam na okrągło

nie robimy tego od lat, za to układy przerzucamy paletami.

ma ponad dwa lata.. intel przeszedł już jakiś czas temu na 14nm więc nie rozwijał i nie poprawiał ani CPU ani mostków. Procesorów kastrowanym unikałbym jak ognia

Ale na przeznaczenie o jakim pisałem czyli przeglądanie www stary nie jest i wystarczy.

A schował się do grafiki :)) Teraz to popularne rozwiązanie z mostkiem północnym w laptopach

Nie jestem ciagle przekonany do uzywek. Moze on miec za soba milion godzin pracy.

To prawda, ale możesz sprawdzić rocznik , jak ma org dysk to ilość przepracowanych godzin. Ale to zawsze loteria.

Nie jestem ciagle przekonany do uzywek. Moze on miec za soba milion godzin pracy.

To kup se to lenowo, które ci sie podoba w sklepie internetowym. Masz 14 dni na odesłaniw jeśli ci się nie spodoba.

Kup Lenovo bo za chwilę wejdziemy w tak techniczne tematy że masakra :)

A schował się do grafiki :)) Teraz to popularne rozwiązanie z mostkiem północnym w laptopach

No własnie, czyli ma dość dobre chłodzenie. Przynajmniej nie pasywne.

No niestety tu już nie pomożemy. Dla mnie byłoby to idealne rozwiązanie jak procesory byłby w sokecie. Ale te cięcia kosztów .....

Jak by się nie sypało to nie mielibyśmy pracy :) I tak idzie w kierunku chorej miniaturyzacji ....

Kiedyś laptopy były znacznie przyjemniej zbudowane.

obudowy były lepiej projektowane, lepsza cyrkulacja, usztywnienia itd. no i piękne ROHS.. dziękujemy!

Znam kilka laptopów (w tym dwa moje), wymieniona pasta na MX-4 / PT-1, zero gier, 95% czasu na biurku, często na podstawach i co ? każdy zdechł... fakt po latach ale przyczyna zgonu u każdego taka sama.

No własnie, czyli ma dość dobre chłodzenie. Przynajmniej nie pasywne.

Intel już od dawna wiele rzeczy integruje w swoim układzie. Chłodzenie odbywa się też integralnie, a czy dobre to już zależy od rozwiązania danego producenta, wydajne jednostki posiadają 2 wentylatory i więcej heat-pipe. Pasywnie chłodzony chipset w wydajnym laptopie to niewykonalne, chyba że w takim pudle :)

FCJTAZEF8RPCVAM.MEDIUM.jpg

Jak by się nie sypało to nie mielibyśmy pracy :)

nie tylko my, kto ma olej w głowie lapa wymienia co 1-2 lata

Pasywnie chłodzony chipset w laptopie to niewykonalne

mostki często są gołe i wesołe, po prostu nic.. zero null.

Dołączona grafika

to je nowoczesna siłownia.

Mój dell 7010 trochę już ma, i jeszcze grafika trzyma. Kolega ma takiego samego i w warunkach polowych grzał rdzeń zapalniczką:) Pracuje już któryś tam miesiąc.

Tylko ja nie gram, grafika mi mocna nie potrzebna do niczego.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.