Skocz do zawartości
IGNORED

Zamiana wzmacniacz denon 1500r na denon 1520

Adicek1987

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów! Tak jak w temacie, czy jest sens zamienić denona pma 1500r na starego pma 1520?chodzi mi o budowę obu wzmacniaczy oraz dźwięk. Czy starszy pma będzie lepszym wzmacniaczem? Z tego co szukałem na forach to 1520 to dobry piecyk, ale czy lepszy o 1500r.? Jak doradzicie. Pozdrawiam

Jak wydawac kase na 1520 może lepiej wyższy model 2010AE. Myślę że nie warto dopłacać do 1520, chyba że masz takie skrzywienie że koniecznie musi być nowy.

?👈

on nie jest niższy tylko starszy o jedną linię od 1560, pochodzi z 89 roku, ma daca na pokładzie, może i gra ciekawie ale ze względu na wiek bym się nie zamienił, no chyba że sporo taniej.

• 2 tygodnie później...

89 rok i ma wejścia cyfrowe ? 1520 ktoś sprzedaje go za 1100zł, kawał pieca, myślicie że jest sens za takie pieniądze?

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Ja kupiłem taniej, sprzedalem drożej po roku jak 1100, ale i zainwestowalem np. w sterowanie vol z pilota. Na pokładzie jest DAC na 4 x BB PCM-56P, taki sam jak we flagowym preampie DAP-5500. Używałem go na codzien, transportem był DCD-1420 i PC.

Lubiłem na niego patrzeć:

f622099bc6be68e0b15077094ce92560_1.jpg

?👈

Dla mnie brak pilota jest nie do zaakceptowania, jak udało Ci się to zrobić? Coś tam się dolutowuje w środku? Ja się kompletnie na tym nie znam, więc musiałbym dać komuś do zrobienia, co pewnie nie będzie tanie i stawia pod znakiem zapytania opłacalność takiego zakupu. Ale generalnie brzmieniowo byłeś z niego zadowolony? Bo wygląda jak wygląda, kwestia gustu, są według mnie ładniejsze wzmacniacze, ale nie o to tu chodzi, ma to dobrze grać przede wszystkim.

Kupujesz gotowy KIT z AVT, jest trochę zabawy. Mi też to robił znajomy. Trzeba umiescic gdzies plytke z tym układem, połaczyć potek z płytką jakimis kablami,etc. Dla ogarniętego elektronika to zaden problem. Jeli chodzi o brzmienie jest o im sporo, ciepło i barwa przede wszystkim. Demon szybkości to nie jest.

?👈

89 rok i ma wejścia cyfrowe ? 1520 ktoś sprzedaje go za 1100zł, kawał pieca, myślicie że jest sens za takie pieniądze?

Cena jest wrecz okazyjna jak na obecne ceny, to bdb wzmacniacz jesli nie potrzebujesz sterowania z pilota

Właśnie brak pilota dyskwalfikuje model 1520, z tym dorabianiem modułu sterowania pilotem, to trochę rzeźba, nie znam nikogo kto by się tego podjął, a wyspecjalizowany serwis pewnie skasuje jak za zboże. A co myślicie o modelu denona 1500R ? Bo znalazłem w fajnym stanie w necie za 1200, warty uwagi? Prawdopodobnie będzie grał z nowymi kolumnami STX-a Electrino 250.

Z mojej strony temat wzmacniacza zamknięty, kupiłem półroczną Yamahe AS-701 za 1400, biorąc pod uwagę, że nowa 2400-2500 to niezły deal. Jak mi nie podejdzie z Electrino 250 , to raczej nie będę w plecy przy odsprzedaży.

dobrze zrobiłeś, na Denonach świat się nie kończy, pograsz jakiś czas, potem kupisz coś innego, porównasz, zostawisz sobie lepsze a drugie sprzedasz, i tak to się będzie kręcić :)

edit: no i poszedł ten idealny pma-1520 co był za 1099 za 950 i to z wysyłką.

no i poszedł ten idealny pma-1520 co był za 1099 za 950 i to z wysyłką

Fajny był, ale jako urządzenie multimedialne do dużego pokoju się nie nadaje z powodu braku pilota. Kto to w ogóle w tym denonie wymyślił kiedyś, żeby taki piec z wbudowanym DAC nie miał sterowania z pilota - chore.Chociaż takiego prostego,żeby można było zmienić źródło sygnału + głośność.

Ma prawie tyle lat co ja :D Może lepiej, że się na niego nie zdecydowałem, nie wiadomo ile taki sprzęt jeszcze pociągnie. Chociaż jak patrzę u niektórych pod domach na takie starowinki jak Diory i Unitry w pełni sprawne, to może moje obawy są nieuzasadnione. :)

Dlaczego mówisz, że słaba? Biorąc pod uwagę, że do tej pory miałem 10 letni amplituner AV yahama rx-v459 i gówniane kolumny Prism Emerald 300, to wszystko będzie lepsze od tego. Nie miałem możliwości odsłuchów i wziąłem w ciemno, najwyżej sprzedam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.