Skocz do zawartości
IGNORED

NOCNY MAREK .

Gość rydz

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy na oczy pada - to trza nada,nada!

Dalej i do przodku, choć to, Kumple /

W przodku...

Trzeba iść, bo nasze wzwmacniacze, ruchasze, radia, gramofony - a i nasze żony.

Będą znakomite.

Marne płyty - zmyte. A i wyrzucone.

Kocham moją żonę!:)

I ona Wam słów kilka na dzisiaj tak zmieści:

- Gdzieście byli, draby? Gdzie oni? Gdzie teści?

Trza iść spać, albowiem

Jutro Wam tem słowiem.

Powiem:

Trza iść z psem na spacer.

Polityka - na ser mater.

Heh w nocy na oczy mi pada. Nie zauważyłem daty. Najlepszego Jacku.

A jednak Niusiek rzucił wierszem :-)

Chcesz, masz- trochę spóźniony, wierszowany prezent urodzinowy typu limeryk:

Pewien Jacek z Paryża, nick "Niusia"

Jak co wieczór przed ekran dziś usiadł

I wali zawzięcie w klawisze

I wiersze wciąż nowe nam pisze

Choć późno i spać iść by musiał.

Matka mojego kolegi zawsze zdrowo się odżywiała. Nigdy nie piła alkoholu ani nie jadła śmieciowego jedzenia, codziennie trenowała i była bardzo sprawną i aktywną kobietą. Zawsze przyjmowała leki przepisane przez lekarza, a kiedy wychodziła na słońce, to na skórze miała ochronny filtr przeciwsłoneczny. Po prostu, zawsze w najwyższym stopniu dbała o zdrowie... Obecnie ma 76 lat, raka skóry, raka kości i zaawansowaną osteoporozę.

Ojciec mojego przyjaciela zajada się szynką, masłem i tłustym jedzeniem. Nigdy nie trenuje. Kiedy wychodzi na zewnątrz, pozwala słońcu palić skórę do granic wytrzymałości. W efekcie, przeżywa on swoje życie według swoich własnych standardów, a nie tak, jak nakazują mu inni. 

Obecnie ma 81 lat i zdrowie młodej osoby.

Ludzie nie mogą ukryć się przed losem i tym, co im jest pisane. Te słowa pochodzą od matki mojego przyjaciela: "Gdybym wiedziała, że moje życie skończy się w ten sposób, pozwoliłabym sobie na szczęście i smakowanie wszystkiego w pełni."

Nikt z nas nie opuści tego świata żywy, więc, proszę, przestań się obciążać zbyt wieloma myślami i zakazami. Jedz pyszne jedzenie. Biegaj w słońcu. Skacz do morza. Mów prawdę, która kryje się w twoim sercu. Pozwól sobie być głupi. Bądź przyjacielski. Bądź zabawny. Nie ma czasu na nic innego!

Podobno Keanu Reeves

Eh mądrych nie ma.

Każdy kiedyś odejdzie.

Staram się o tym nie myśleć i żyć w myśl dewizy:

Lepiej grzeszyć i żalować,

niż żalować, że się nie grzeszylo.

W myśl starego dowcipu lekarskiego:

-Proszę nie pić, nie palić, żyć wstrzwmięźliwie, a będzie pan żył długo.

-Nie pić, nie palić, nie używać? To po co żyć???

patrick, dzieki za ten wpis, tam powyzej, poprostu tak zwyczajnie fajnie sie to czyta..

Moja Bacia 94' i przez telefon latwiej mi sie z nia dogadac czesto niz z ludzmi w moim wieku. Styl zycia prowadzi jednak jak Matka Twojego Kolegi. Pochowala troje dzieci,jeszcze jak byly male, najstarsze 7lat. Potem kolejny syn w wieku 17-18 lat niefortunnie skoczyl i lezal z polamanymi kregami i paralizem, ale wyszedl z tego. Usmiechu jednak nigdy jej nie brakuje i jest szczesliwa i nigdy nie narzeka.

Staram się o tym nie myśleć i żyć w myśl dewizy:

Lepiej grzeszyć i żalować,

niż żalować, że się nie grzeszylo.

Ja sie jednak hamuje, ale przed najwiekszymi glupotami czasem nie daje rady uciec i bęc.

IMHO

Ten Keanu Reeves madry gosc, jesli to jego slowa autorskie ;)

A tak wogole Smooth Jazz leci ze stream'a i jest milo..

Edytowane przez jimmi

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

U mnie sanki rdzewieją w zakamarach szopy. Dzieciaki dorosłe, a wnuków jeszcze brak. Pies cały czas biega luzem i wyprowadza się sam. Na sen zimowy też nie mogę liczyć, bo z czegoś trza żyć.

No to do roboty...

• Pokaż nowe odpowiedzi