Skocz do zawartości
IGNORED

Muzyka klasyczna - 40tys.zł

lgg3

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety...ma on rację, ten złośliwy moreno... :-)

Dla tego naszych kontr argumentów nie przyjmujesz za jakieś istotne bo masz swój punkt słyszenia! Tak że te nowe kolumny które stworzysz? to nie musi być dla innych żadna referencja!!! Będzie ona jeśli będzie referencją tylko dla Ciebie.

Jeszcze lepsze są odwiedziny u audiofili, z tym też nie powinno być problemu poprzez forum.

A masz 3 zaproszenia na audiofilski clubbing dodo klubiku? ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

A masz 3 zaproszenia na audiofilski clubbing dodo klubiku? ;)

Mnie prawie nikt nie zaprasza, bo się mało wymądrzam na forum. Ale teraz chcę to zmienić, może to już od pewnego czasu widać :)

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Na kable zabraknie ale proponuje Diapason Adamantes. Świetna scena, nic się nie wysypie nawet przy dużej ilość muzyków. Naturalne i muzykalne brzmienie. O bas nie nie ma co obawiać.

Wzmacniacz tri trv 35se lub baltlab Endo 1. Oba grają lepiej niż kosztują.

CD Tri.

Wzmacniacz tri trv 35se lub baltlab Endo 1. Oba grają lepiej niż kosztują

Podobno ten tri 35se to nic innego jak w innej obudowie cayin 35s za 3500zł !!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Faktycznie jest bardzo dobry ma barwę i dynamikę u mnie z focalami

Jest najtańszym elementem mojego systemu trzeba tylko zadbać o dobre lampy i okablowanie ( nieraz droższe od samego wzmacniacza)

i zostanie jeszcze dużo dudków na pozostałem elementy :)

Ukryta Zawartość

Podobno ten tri 35se to nic innego jak w innej obudowie cayin 35s za 3500zł !!!

Ukryta Zawartość

Faktycznie jest bardzo dobry ma barwę i dynamikę u mnie z focalami

Jest najtańszym elementem mojego systemu trzeba tylko zadbać o dobre lampy i okablowanie ( nieraz droższe od samego wzmacniacza)

i zostanie jeszcze dużo dudków na pozostałem elementy :)

Tri to nie jest barwny wzmacniacz, nie słychać w nim lampy. Zatem jeśli pisząc o barwie masz na myśli lampowy nalot, to w Tri tego nie ma.

odczepy głośnikowe w tri 6 lub 8 (Ohm), cayin 4 i 8 ohm

moc tri 45W+45W (8 Ohm), cayin 2×32 W (RMS,8ohm)

pasmo przenoszenia tri 10Hz - 100 kHz (+/- 4dB), cayin 10Hz- 42 kHz +/- 1.5 dB

pobór mocy tri pobór mocy: 120W (bez sygnału) max 240W, cain 260 W

zniekszatłcenia tri 0,1%, cayin 1%

itd.

Jeśli jednak cayin gra jak ten Tri, to mając na wydanie 10 tys zł, nie ma korzystniejszej opcji niż ten Cayin. Mam na myśli nowe wzmacniacze. Moim jednak zdaniem to plotka, że to te same wzmacniacze. Wskazują na to parametry no i fakt, że Tri już w porównaniu ze wzmakami droższymi od siebie sporo miesza, a jakby cayin miał też tak grać, to chyba było by to zbyt piękne aby było prawdziwe.

Ukryta Zawartość

Taki metraż i muzyka klasyczna to można by pomyśleć o bardzo dużych 2.5 lub 3 drożnych monitorach i wesprzeć je szybkim subwooferem. Do tego droższa elektronika, żeby wycisnąć z kolumn absolutne maksimum i mamy system na lata.

Z elektroniki zdecydowanie możesz zacząć poszukiwania od Musical Fidelity M6s - bardzo neutralnie i dynamicznie grające odczyto-wzmocnienie. Zapanuje praktycznie nad każdą kolumną na rynku.

http://sklep.rms.pl/musical-fidelity-m6si-m6-si-audiofilski-wzmacniacz-zintegrowany

http://sklep.rms.pl/musical-fidelity-m6scd-m6-scd-audiofilski-odtwarzacz-cd-z-przetwornikiem-dac

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Gość

(Konto usunięte)

Taki metraż i muzyka klasyczna to można by pomyśleć o bardzo dużych 2.5 lub 3 drożnych monitorach i wesprzeć je szybkim subwooferem. Do tego droższa elektronika, żeby wycisnąć z kolumn absolutne maksimum i mamy system na lata.

Z elektroniki zdecydowanie możesz zacząć poszukiwania od Musical Fidelity M6s - bardzo neutralnie i dynamicznie grające odczyto-wzmocnienie. Zapanuje praktycznie nad każdą kolumną na rynku.

http://sklep.rms.pl/musical-fidelity-m6si-m6-si-audiofilski-wzmacniacz-zintegrowany

http://sklep.rms.pl/musical-fidelity-m6scd-m6-scd-audiofilski-odtwarzacz-cd-z-przetwornikiem-dac

A suba jakiego polecacie...uniwersalnego...w metalu musi sobie radzić...

Do stereo i szybkiej muzyki najlepszym wyborem byłby Polk Audio DSW. Krótki, głęboki i znakomicie kontrolowany bas. Najlepiej posłuchać, ale na forach w USA wygrywa wyraźnie porównania z Velodyne czy SVS.

http://sklep.rms.pl/s?q=polk+dsw&cat=

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

W oparciu o moje odsłuchu i zakładając że używki są brane pod uwagę:

Kolumny Sonus Faber electa amator ok 8000 lub guarneri 10-12000. Ciekawe kolumny których ostatnio słuchałem to sonics arkadia 2.0 konstruktor audio physic sprzedaje je pod inną marka. Wykonanie garażowe ale dźwięk zaskakuje na plus.

Cd jeśli Integra to Ayon, lektor docet albo transport coś taniego co działa i przetwornik Accustic arts tube - OK 10000 lub accustic arts dac 1 mk4 - 6 tys i nie ma przepaści w stosunku do tube.

Wzmacniacz - hmm coś świeżego i szybkiego w tym zestawieniu może octave v70 10000 ja uwielbiam Berninga z SF ale to specyficzne granie - ok 15000. Cable jeśli cd /przetwornik inny niż AA mogą być np sound string bardzo

fajne midrange oriented granie, może kimber ale i tak z kolumnami SF skończy się na Nordoscie żeby dodać trochę transparentnosci. Osobiście uważam że używane sprzęty pozwolą mieć system wyższej klasy w tej samej cenie.

Nie rozumiem takiej ukladanki kupowac cos jest slodkie malo transparentne a potem szukac kabli ,zeby to nadrobic:)

Nie lepiej od razu kupic kolumny w miare neutralne?

Po co robic takie kółka?

Nie rozumiem takiej ukladanki kupowac cos jest slodkie malo transparentne a potem szukac kabli ,zeby to nadrobic:)

Po co robic takie kółka?

Jak nie rozumiesz to posłuchaj , a będziesz wiedział o czym jest mowa, potwierdzam nordost + sf jest prawie ideał niestety do muzyki klasycznej może nie koniecznie ale poza tym repertuarem daje radę jak mało co.

Po co robic takie kółka?

niektórzy wolą muzykalne kolumny i przezroczystą elektronikę od zamulonych wzmacniaczy i suchych kolumn, jeszcze inny wolą słodzić miód tudzież suchość pędzić wzmocnieniem w prasie ładnie opisywanym jako neutralność ...

dla każdego coś dobrego, drogi są różne a najważniejsze jest efekt finalny

----------------------------------------------------

drogi są różne a najważniejsze jest efekt finalny

Święta prawda, jednak do Twoich Sonusów i DAC-a to raczej solidny tranzystor, a jak lampka to w stylistyce Octave 280, ale to końcówka, rewelacyjna końcówka;-)

Święta prawda, jednak do Twoich Sonusów i DAC-a to raczej solidny tranzystor, a jak lampka to w stylistyce Octave 280, ale to końcówka, rewelacyjna końcówka;-)

Witoldzie, czyżbyś podawał finalne rozwiązanie całej mojej zabawy, która daje tyle radości ? :)

p.s. co to jest Octave ?

p.s. co to jest Octave ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Maciek to było pytanie retoryczne :)

Ukryta Zawartość

niektórzy wolą muzykalne kolumny i przezroczystą elektronikę od zamulonych wzmacniaczy i suchych kolumn, jeszcze inny wolą słodzić miód tudzież suchość pędzić wzmocnieniem w prasie ładnie opisywanym jako neutralność ...

dla każdego coś dobrego, drogi są różne a najważniejsze jest efekt finalny

Którego przeważnie brak. Dla tego fajnie odkupować dobre urzadzenia od ludzi którzy ganiaja za Graaalem mając jego bliskość parę razy u siebie tuz obok!

Witam

Chciałbym zobaczyć ( a raczej posłuchać ) tego Octave na cholernie ciężkich do wysterowania i prądożernych monitorach kolegi Squada.

Pozdr

P.S W ulotkach informacyjnych można napisać wszystko

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

Kolega Squad wie co robi, można dobrze i dosyć tanio. Takich ludzi tu na forum to ze świecą szukać.

Moja babcia, bardzo mądra kobieta twierdziła, że lepiej się dobrze najeść, niż podobać byle komu;-)

Chciałbym zobaczyć ( a raczej posłuchać ) tego Octave na cholernie ciężkich do wysterowania i prądożernych monitorach kolegi Squada.

Też bym chciał, bo Darek ma zacne kolumny! Nie wiem co piszą w folderach, ale jak miałem 280-kę w domu to Dynki Special One trzymała za mordę lepiej niż Audionet AMP I;-)

Moja babcia, bardzo mądra kobieta twierdziła, że lepiej się dobrze najeść, niż podobać byle komu;-)

Kurde o preferencjach seksualnych na tym forum też będzie? Witek sypnij szczegółami, Sly łapał cię za kolano?

...

Też bym chciał, bo Darek ma zacne kolumny! Nie wiem co piszą w folderach, ale jak miałem 280-kę w domu to Dynki Special One trzymała za mordę lepiej niż Audionet AMP I;-)

Witek, Jak będziesz u nas w okolicy to pojedziemy w odwiedziny do kolegi kazek680 ;) takiego drajwu to nawet u SA nie ma ! :)

Witek sypnij szczegółami, Sly łapał cię za kolano?

Nie znam Sylwestra, i nie podejrzewałbym Go o to.

To koło Ciebie siedziałem.......;-)

Poza tym urodziłem się w wadą genetyczną - jestem hetero;-)

Poza tym urodziłem się w wadą genetyczną - jestem hetero;-)

W obecnych czasach to niedopuszczalne, też tak mam :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.