Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do 900zł ?

Raq_GD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mam na kolumny 800-900zł, znacie moze jakies w miare tanie sklepy audio ? najlepiej w trojmiescie ? chodzi o kolumienki podłogowe do pokoju 21 m2. Bardzo cenie sobie mocny bass. Kiedys mialem voyagery 200 tonsila podpięte do ampli philipsa (niestety nie pamietam modelu) i bylem baardzo zadowolony. Takze co byscie mi doradzili ? przy okazji jak mozecie to polećcie jakis taki amplituner luz wzmacniacz (najlepiej nowe) . Odrazu mowile ze niejestem audiofilem i nieznam sie na tym kompletnie ( od pol roku slucham muzy na glosniczkach komputerowych za 50zł)

https://www.audiostereo.pl/topic/12588-jakie-kolumny-do-900z%C5%82/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeżeli bym kupował dzisiaj kolumny w tej cenie to brałbym pod uwagę te z powyższego linka.

Grają bardzo czysto i przy tej cenie na pewno się opłaca. Miałem je kiedyś i byłem zadowolony.

W porównaniu do dostępnych również w MEDIA MARKT QUADRALI QLX 160 grają, o półkę, a nawet 2 lepiej. Dźwięk jest naturalny trochę wyostrzony na górze ale nie wiem czy to była wina głośników czy mojego amplitunera wtedy YAMAHA HTR 5630.

Wokal z tych kolumn zadziwiał mnie na każdym kroku (przesiadłem się z QLX-ów).

Bas jest dobrze podkreślony jednak jeżeli zależy ci na kolumnach do słuchania TECHNO to jest to zły wybór ponieważ nie ma w nich basu trzęsącego szybami :) (ale przecież tutaj nie o to chodzi)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj,

miałem podobny problem ostatnio. Z nowości nie znajdziesz zbyt wielu sensownych propozycji. Wszystkie kolumienki będą raczej małe i bez straszliwego basu (co nie znaczy że w ogóle bez basu - bo z bardzo poprawnym), przynajmniej za tę cenę. Będę się jednak upierał przy Gale 3030. To podłogówki, maleńkie, o szerokości chyba 20 cm, ale nie uwierzyłbyś, jak głęboko i mięsiście grają (przynajmniej z NADem 320BEE). Kosztują w sklepie 850 ale dają nawet za 780 ;) Spróbuj jeszcze Wharfendale Diamond 9.1 albo rozglądaj się za Tannoyami.

ja kupiłem nowe gale 3040 za tysiaka (po negocjacjach) jeszcze się docierają ale grają w 30mkw i basu jest naprawdę wystarczająco. co do wymiarów to mają przednią ściankę szer. 17 cm. ale te dwie 13stki dają radę.

warto posłuchać.

ładnie zrobione z kolcami. dźwięk za te pieniądze... bez komentarza.

z innych: zostają "wafle" i rubicony. tannoye m2 zginą w 21mkw, tzn nadają się ale nie zbasują takiego metrażu.

"wafle" 8.1 ale cena już jest wyższa też około tysiaka.

ale rubiconów trzeba posłuchać. mnie się nie podobało. słuchałem modelu 06 (cena ok. 800) tam będzie basu dużo.

moja rada: dozbieraj kasy do tysiaka i poszukaj wśród tych trzech firm: gale, rubicon, wharfedale (kolejność alfabetyczna) i posłuchaj.

amerykę odkrył Kolumb.

Ururam Tururam>

oczywiście model 8.3 moja pomyłka, miałem na myśli oczywiście 8.3

..

nieśmiało sugeruję poszukać wśród używanych, jeśli w grę wchodzą używane.

za 900-1000 można znaleźć naprawdę interesujące pozycje

sam szukając trumienek dla siebie znalazłem avance 503 za 950pln. jpw 910ml za 800pln (dość zresztą chwalone na tym forum)

u mnie w grę wchodziły tylko nowe, dlatego staneło na gale'ach

przesłuchiwałem wd 8.4 (dwa midwooferki) i nawet dostałem dobrą cenę w GM w warszawie ale jakoś gale zagrały równiej.

fakt te 8.4 grały w za małym dla nich pomieszczeniu, ale jakoś tak zbyt oszołomiony wyszedłem, zbyt efektowne to było.

..

ale ja niczego nie sugeruję :D

Witam.

dzięki za wpisy. niestety jednak za ta cene nic ciekawego nie znajde i prawdopodobnie mi kolumny zbuduje kolega razem z bratem(pracuje on w firmie BOX) i teraz mam dylemat jakie głosniki wybrac ? mysle o 30cm basie, srednio tonowym i wysoko i teraz pytanie do Was o jakies w miare tanie i dobre tak do 300-400zł (wszystkie) z góry dzięki za pomoc i jak mozecie do podajcie jakies www z glosniczkami

Mam do sprzedania Gale 3030. Odezwij się do mnie jak możesz... cena niższa od sklepowej, stan idealny, mają troszkę ponad miesiąc. Popadłem w spore długi i muszę szybko odzyskać pieniądze :( Ale szczerze polecam Ci te kolumienki - wg. mnie najlepszy wybór za takie pieniądze.

Moj nr. 694 43 58 59

GG: 280849

Wie ktoś może gdzie można w Warszawie tanio kupić w/w monitory

Widziałem kiedyś w RTV-AGD sporo przecenionych kolumn z wadami: powgniatywane kopułki, bez logo, poobcierane itp

Czy wgnieciona kopułka ma wpływ na pogorszenie brzmienia?

wprawdzie podales kwote do 900zl, ale gdybys dodal do tego jeszcze 99zl to na allegro sa do sprzedania audiofilskie kolumny TDL RTL3 SE. wszystkie wymieniane tu kolumny sa bynajmniej o klase nizej. jednak, ze wzgledu na linie transmisyjna, sa to kolumny bardzo wymagajace i potrzebuja troche pradu do ich napedzenia, co przeklada sie na porzadny amplifer.

Ok wielkie dzięki za pomoc. Kazik co myślisz o tych kolumnach Koda ?

AV 988 F Czarny 20-120 W 88dB 48Hz-20kHz 83,5 x 22 x 23,6 19,5 750zł para

AV 702 F Wiśnia, dąb, klon, srebrny 15-120W 88dB 45Hz - 20kHz 84 x 22 x 25 26 899zł para

w sumie cena jest dość przystępna i wyglądają porządnie. Jeszcze bede sie rozglądał za Altusami 200 lub 300

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.