Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Academy super kolumny ;)

Tamtam10

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

I rozumiem, że gdyby Michał do Ciebie z Rheą podjechał, to mógłbyś te rachunki wyrównać i kolumny zjechać za dźwięk, no bo odsłuchane.

To jest żywy przykład forumowego Jasia Fasoli. Gość słyszał gdzieś, kiedyś, jakieś Hyperiony, ale odnosi się do spraw bieżących i bez poznania walorów sonicznych (a chyba o to w tym audio chodzi), stwierdza, że są za drogie.

Jesteś, jesteś

Kolejny przykład kolesia co nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Te Twoje cudowne Hyperiony słuchałem 8 lat temu na Żeligowskiego w łodzi u audio academy na swoim wzmacniaczu. Co o nich sądzę przeczytaj ze ZROZUMIENIEM jeszcze raz. mój poprzedni post.

Jack nie rozczarowujesz, tylko takie wrazenie niestety sprawiasz, prostaka.

Dyskusja dawno stracila merytoryke.

Nie pamietam tez zebym kiedykolwiek najezdzal na 16Hz, bo np monitory Grand ma calkiem udane.

Krytykuja kolumny Ci ktorzy ich nie posluchali ciekawe...

Phoebe za swoja cene graja swietnie. Hyperiony IV wg mnie nie sa juz tak udane (choc wciaz niezle) I jak ktos ma do wydania 5 tys lepiej niech dolozy 3 tys I kupi Rhea bo warto.

Sttaram sie uczciwie przedstawic to co slysze.

Najmniej udanymi kolumnami jakie sluchalem AA byly Mimasy, graly szaro, nijako, nic ciekawego w nich nie slyszalem.

Phoebe IIs byly duzo lepsze ale basu mialy dla mnie za malo.

Hyperiony III lux, ciekawe kolumny ale nie zatrzymalbym sie na nich, niezla aplikacja ale slychac ze glosniki w nich uzyte nie sa nwjwyzszej jakosci. Niemniej za 2 tys pln uzywki ciekawe kolumny. Byc moze niewystarczajaco sie nad nimi pochylilem.

Tethysy - to takie male Rhea pod wzgledem czystosci, przejrzystosci, barwy naturalnosci. Brakuje mi w nich troche dosadnosci, dociazenia. No ale to juz mowilem PH7.

Phoebe 3, nad wyraz udane kolumny.

No I Rhea - bardzo udane kolumny.

Doramat - slyszales cos 8 lat temu, moze I nawet masz racje ale dyskutujy o innych kolumnach, tamtych juz dawno nie ma.

Co ciekawe, nie moja sprawa jak sie rozlicza pan Michal ze swoimi klientami ale tez sadze ze nikomu nic do tego. Nie sadze zeby dawal rabaty, rozkladal na raty zeby tylko opchnac kolumny. Ich brzmienie broni sie samo.

Kolejny przykład kolesia co nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Te Twoje cudowne Hyperiony słuchałem 8 lat temu na Żeligowskiego w łodzi u audio academy na swoim wzmacniaczu. Co o nich sądzę przeczytaj ze ZROZUMIENIEM jeszcze raz. mój poprzedni post.

No właśnie, że potrafię czytać ze zrozumieniem. Przeczytaj swój post. Użyłeś czasu teraźniejszego pisząc, że kolumny nie są najgorszym chłamem, odnosząc się jednocześnie do czasu przeszłego, czyli sytuacji z przeszłości. Zdecyduj się. Są za drogie, były, a może będą?

Poza tym, nie jestem właścicielem Hyperionów.

PH7 Ty nawet nie wiesz ale na bank jestes wlascicielem Hyperionow, pewno tej wersji co pan ryba Dorada albo DRAMAT (nick nieprzypadkowy) sluchal wlasnie wtedy na Zeligowskiego 8 lat temu.

ja sluchalem 20 lat temu Altusow, Tonsil to dramat. A kolega to mial Rotela co mu sie popsul, Rotel tfu.

wciaz czekam na zdjecie Jacka the rippera, nie mam z czego sie posmiac:)

Panowie chcecie wojny to bedziecie ja tu mieli, staralem sie byc spokojny ale Wasz jad az wylewa sie a widac nie ma sensu dyskusja merytoryczna bo w niej nie macie nic do powiedzenia.

Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

No właśnie, że potrafię czytać ze zrozumieniem. Przeczytaj swój post. Użyłeś czasu teraźniejszego pisząc, że kolumny nie są najgorszym chłamem, odnosząc się jednocześnie do czasu przeszłego, czyli sytuacji z przeszłości. Zdecyduj się. Są za drogie, były, a może będą?

Poza tym, nie jestem właścicielem Hyperionów.

Najgorszym chłamem nie, tylko zwykłym. Masz rację byłem mało precyzyjny. A były to bodajże Hyperion III. Zresztą nie ważne III, IV,X jeden... (dokończ sobie) Życzono sobie wtedy za nie bodajże 3500zł teraz cena wynosi 5200 zł. ( wszedłem na stronę salonu z Pabianic). "Producent" wstawiał wtedy najtańsze głośniki dostępne na rynku do tych hyperionów.... Tylko brać Panie.

ps. Obok kolumn akustyka czy esa to te wyroby nawet nie powinny stać - nawet tych najtańszych!!...

Gość młody audiofil

(Konto usunięte)

Tu nie ma się co śmiać ...........................usiąść i płakać nad losem ...........

Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

PH7 Ty nawet nie wiesz ale na bank jestes wlascicielem Hyperionow, pewno tej wersji co pan ryba Dorada albo DRAMAT (nick nieprzypadkowy) sluchal wlasnie wtedy na Zeligowskiego 8 lat temu.

ja sluchalem 20 lat temu Altusow, Tonsil to dramat. A kolega to mial Rotela co mu sie popsul, Rotel tfu.

Panowie chcecie wojny to bedziecie ja tu mieli, staralem sie byc spokojny ale Wasz jad az wylewa sie a widac nie ma sensu dyskusja merytoryczna bo w niej nie macie nic do powiedzenia.

Spójrz na swój nick....

A były to bodajże Hyperion III. Zresztą nie ważne III, IV,X jeden... (dokończ sobie)

To znaczy, że nie wiesz czego słuchałeś? I nieważne czego słuchałeś?

I na podstawie jakiegoś jednego, starego modelu który odsłuchiwałeś i jeszcze nie wiesz jakiego, nazywasz całą obecną ofertę AA chłamem?

Jaś Fasola w wersji Bonda. Nie wie co to ryzyko, nie wie co to strach, nie wie nic.

Spójrz na swój nick....

Cego nie rozumiesz? Kopaczmopa. Kornel jest kopaczem, a Ty jesteś mopem

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Hehe dobre :) Wiesz co ta piła coś w tobie została :)

Jak potężne mają zaplecze nowych koników , a później dziwić że takie echy achy , a potem inni je podłapują i kupują badziewia .

I rozumiem, że gdyby Michał do Ciebie z Rheą podjechał, to mógłbyś te rachunki wyrównać i kolumny zjechać za dźwięk, no bo odsłuchane.

Źle rozumiesz.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

Powiedz mi kolego o poziomie kwasowości PH ..7 jak to jest , wszedłem sobie na stronę najlepszych kolumn III RP - czyli bubel academy i co widzę? trzy produkty z czego jeden słynny Hyperion którego miałem wątpliwą przyjemność słuchać i który jest nadal głównym koniem roboczym tej audiofilskiej firmy. A Ty twierdzisz, że nie znam całej oferty tego bubel academy. Skoro jednak podstawy produkt jest baaaaaaaardzo mocno przereklamowany to trzeba być kompletnym debilem żeby męczyć uszy innym badziewiem tego producenta!!!

Źle rozumiesz.

No to oświeć mnie. Jakie są motywy Twojego postępowania. Może być na PW. Obiecuję, że bez względu na to co się będzie działo zatrzymam to dla siebie. Ja myślałem, że ewakuowałeś się swego czasu z forum, bo byłeś zmęczony takimi sytuacjami jak ta w tym wątku i związaną z tym bezsensowną napieprzanką. Zobacz obiektywnie. Kilku kolesi robi syf wokół produktów, których na żywca nawet chyba nie widzieli, nie mówiąc już o jakichś odsłuchach. uważasz, że to OK?

No to oświeć mnie. Jakie są motywy Twojego postępowania. Może być na PW.

Czy ty aby siebie nie przeceniasz?

Dlaczego miałbym się tobie spowiadać?

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

JA mówię, że słuchałem tego badziewia w salonie odsłuchowym na wzmacniaczu, który znałem na wylot, na swoich płytach - a tu Ci koleś powie, że ich na oczy nie widziałem. Podjedź gościu do Castoramy i kup sobie młotek i puknij się mocno! może pomoże !!!!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.