Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 3 tys. zlotych

gressi

Rekomendowane odpowiedzi

Choooopy i Chłopaki co Wy robicie z tak pożytecznego wątku. Srakę jakąś normalnie o szybkości zdobywania doświadczenia w młodym wieku. Litości, bo napuszę ludzi od Sonego z Ojca Chrzestnego.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Czytając ten wątek ubawiłem się.

Zastanawiam się nad kupnem używanego wzmacniacza

Zalicz kilka odsłuchów. Dobierz wzmacniacz do kolumn własnymi "uszami". Nie kupuj zabawki w ciemno.

Co do przykładowych opinii z forum: "Bas MF przypomina odgłos salami rzuconej na skórzaną kanapę".

Potwierdzam. Od 5 lat produkuję salami przy pomocy MF. Najpierw zapychałem nią własną lodówkę. Dziś mam prężnie działającą firmę i zaczynam myśleć o eksporcie. ;)

Mój stary poczciwy Pioneer A-88X,robi miazge z Sony, Tak dobrego sprzętu,jakim jest A-88X który odtwarza dźwięk tak szczegółowo i wiernie a zarazem posiadający ogromny zapas mocy już nie znajdziecie (no chyba że powyżej 6000 zł z oferty Harman/Kardon) !

Mój stary poczciwy Pioneer A-88X,robi miazge z Sony, Tak dobrego sprzętu,jakim jest A-88X który odtwarza dźwięk tak szczegółowo i wiernie a zarazem posiadający ogromny zapas mocy już nie znajdziecie (no chyba że powyżej 6000 zł z oferty Harman/Kardon) !

Poczytalem twoje posty, jeszcze kilka mc temu szukales wzmacniacza za 500zl wiec szczerze watpie ze miales 830ES szczegolnie ze jest ich w Polsce tak malo

Czas płynie ,ludzie się zmieniają ,to ze mało się udzielam ,nic nie znaczy ,mam teraz dostęp do takich piecyków ,mam syna poza granicami ,to jego zasługa ,

830ES ma właśnie syn ,od pierwszego właściciela ,też piękna maszyna .

830ES ma właśnie syn ,od pierwszego właściciela ,też piękna maszyna .

Powiedz Synowi niech mi sprzeda Soniaka skoro to takie dno a kupi sobie Pioneera

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

daje 3000zl za Sony to bedzie mial 1800zl w kieszeni

Ukryta Zawartość

Waga i swietna budowa to nie wszystko, najlepszy przyklad to Pioneer np A-858, przy nim A-88X to naprawde hi-end :) ale wierze ze ktos ma kolumny ktore graja dobrze z tym wzmacniaczem

Zastanawiam się nad : Roksan Caspian mk II , Copland csa28 , Primare I21 lub 22 , Densen b100 , Tag Mclaren 60i , Atoll in100 , Thule ia60 .

Człowiek chce porządny dźwięk, a mu tutaj Sony polecają...

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Mam CD, ale od wzmacniaczy jestem jednak daleko :-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

CSA-8 to dziadostwo jakich mało, kupiłem tylko z sentymentu do tej firmy sięgającego lat 90-tych, kiedy to oglądałem kolorowe gazetki, że o możliwości odsłuchu nie wspomnę ;-)

Dzwiek to kwestia gustu, niech Ci bedzie ze gra lepiej, ale zbudowany jest marnie czy ci sie to podoba czy nie

no dobrze, ale na czym ma polegać ta słaba budowa według Ciebie?

Copy CSA-8 to jest dopiero marnizna przy 830ES :D Te cztery marne kondensatory i dwa byle jakie tranzystory na kanał. To nie może grać !

P1010001.jpg

Dzwiek to kwestia gustu, niech Ci bedzie ze gra lepiej, ale zbudowany jest marnie czy ci sie to podoba czy nie

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

CSA-8 to dziadostwo jakich mało, kupiłem tylko z sentymentu do tej firmy sięgającego lat 90-tych, kiedy to oglądałem kolorowe gazetki, że o możliwości odsłuchu nie wspomnę ;-)

Nie no liczy się tylko Sony, zapomniałeś? ;-) Ałtorytet już się wypowiedział że jest licho zbudowany więc nie pozostaje nic innego jak słuchać się ałtorytetu ;-)

no dobrze, ale na czym ma polegać ta słaba budowa według Ciebie?

1. Trafo bez ekranu

2. Op-Amp w dc serwie, zawsze w mniejszym lub wiekszym stopniu degraduje dzwiek

3. Male kondensatory = mala wydajnosc (gabaryt, nie pojemnosc)

4. Kiepskie kondensatory Jamicona lub Rubycona, chodzi o zywotnosc

5. Brak sprzezenia temperaturowego stopnia sterujacego z koncowym

Dodam zdjęcie kolejnego, źle wykonanego wzmacniacza ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No dobrze, to powiedz teraz - czy według Ciebie te wzmacniacze Denona i Kenwooda są dobrze zbudowane?

Ukryta Zawartość

kenwood-ka-7020_min.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To ja Ci wkleje dla odmiany dobrze wykonane :)

Pierwszy wklejony przez Ciebie marantz znany pod nazwami PM68, PM7000 i jeszcze przynajmniej jedną, niby "dobrze wykonany" gra beznadziejnie, kompletny brak dynamiki i kiepska moc. Brzmienie spowolnione zwłaszcza w basie, kiepska rozdzielczość.

Drugi czy to nie rotel RB-1080 (ewentualnie bliźniacza konstrukcja pod inną nazwą). Brzmienie jazgotliwe z podbitym wyraźnie wyższym basem i brakiem tego najniższego, brak kontroli i rozmycie przy trudnych kolumnach.

Trzeci stary Accu E207 - taki sobie przeciętniak, gra zdecydowanie za słabo w stosunku do swoich cen jakie osiąga.

Może i to są "wzorce" brzmieniowe ale do 600zł...

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.