Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 3 tys. zlotych

gressi

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chce sie wdawać w polemikę bo każdy szuka czego innego , ale słuchałem stx u producenta , a missiony grają u mnie od kilku lat i w kategoriach barwy , dołu Mission górą zdecydowanie, przestrzeń i góra pasma ok oddaje honor stx lepiej , ale niestety dołu nie miały mimo ze podłogówki i wtedy ( 2014 zdaje sie ) jakość wykonia mizerna

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

Przewinal sie caspian m2 z buczacym trafem, wklejenie spodu mata bitumiczna i zalozenie kubka dopiero go uciszly, a dzwiek suchy jak pieprz, ani ostro ani cieplo, nijako, slaba wydajnosc pradowa przynajmniej na moich paczkach.

baltlab epoca 2 to przy nim ultrahiend, a kosztuje 2x mniej

Mam M2 go od roku od kumpla nie buczy trafo nawet jak się ucho przystawki do obudowy . Wzmacniacz ten gra bardzo fajny ciepłym środkiem gdy się go zestawu z firmowym CD caspiana . Ale jak wiadomo gra cały system stąd całkowicie inna odmienna ocena dźwięku u Ciebie.

Gra bardzo przyjemnie sprzęt do dłuuuugich niemęczących odsłuchów taki lampowaty tranzystor mistrzem dynamiki potwierdzam nie jest .

Mialem tez caspiana i zero problemow z buczeniem a gral jak dobra lampa. Duzo lepiej od hegla np w rocku ktore sa niby mocarzami

To chyba niskie modele albo źle zestawione miałem caspian mkll i M2 i nie dotrzymuje kroku ani H 200 ani H300 w Rocku , Metalu a już w klasyce to.miazga w Caspianie nie ma.dynamiki .

Caspian mkll nie napędzi prądożernych kolumn na basie jest brak kontroli i lekko mosiowaty bas .M2 już daje rade .Bas jest ok . jak jest się w stanie przełknąć brak dynamiki.to można brać .

A co myślicie o tym?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 4 tygodnie później...

No i stało się ! Zostałem dumnym właścicielem Krella 300i . Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne . fajna ostra muzyka , Black Sabbath u mnie w domu !

Ale jakiego 300i, KAV300i czy S300i? Bo te wzmacniacze koło siebie nawet nie leżały.

Gratulacje.Zmieściłeś się w trzech tysiącach? Jeśli to nie tajemnica.

Na pewno się nie zmieścił bo w czwórce jest bieda dostać KAV300i który jest od A do Z w oryginale, zwykle to kopane śmietniki, potem trzeszczy przy zmianie głośności, trafo brumi, połowa tranzystorów nieoryginalna a to jak gra to już jest tylko loteria.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Zapłaciłem 3800 zł ( zostało mi 150 do końca miesiąca :) ) . Stan idealny , oryginalny pilot , też w stanie idealnym . I oczywiście jest to KAV 300i . Zastanawiam się tylko nad gniazdami głośnikowymi - na wszystkich zdjęciach są ohydne czarne i czerwone plastiki , w moim - eleganckie , przeżroczyste , jak w S300i. Ale to naprawdę szczegół .

Mam M2 go od roku od kumpla nie buczy trafo nawet jak się ucho przystawki do obudowy . Wzmacniacz ten gra bardzo fajny ciepłym środkiem gdy się go zestawu z firmowym CD caspiana . Ale jak wiadomo gra cały system stąd całkowicie inna odmienna ocena dźwięku u Ciebie.

Gra bardzo przyjemnie sprzęt do dłuuuugich niemęczących odsłuchów taki lampowaty tranzystor mistrzem dynamiki potwierdzam nie jest .

To chyba niskie modele albo źle zestawione miałem caspian mkll i M2 i nie dotrzymuje kroku ani H 200 ani H300 w Rocku , Metalu a już w klasyce to.miazga w Caspianie nie ma.dynamiki .

Caspian mkll nie napędzi prądożernych kolumn na basie jest brak kontroli i lekko mosiowaty bas .M2 już daje rade .Bas jest ok . jak jest się w stanie przełknąć brak dynamiki.to można brać .

Tez mam Caspiana m2 od prawie dwoch lat. Rewelacyjny wzmacniacz. Raczej neutralny, ale po cieplejszej stronie. W swojej cenie jedyny minus to troche malo watow I nic oprocz tego. Kazdemu polece z czystym sumieniem. Dynamika to moze nie jest jego mocna strona, ale to bardzo przyjemny dla ucha sprzet i w soft rock sprawdza sie bardzo dobrze. Do jazzu idealny, do metalu ciezko o dobry wzmak. Ja takiego jeszcze nie slyszalem.

Wieza STEREO Technics :)

Zastanawiam się tylko nad gniazdami głośnikowymi - na wszystkich zdjęciach są ohydne czarne i czerwone plastiki , w moim - eleganckie , przeżroczyste , jak w S300i. Ale to naprawdę szczegół .

Jeżeli to jedyna zmiana w tym wzmacniaczu to faktycznie szczegół ale czy na pewno nie było kopane nic więcej? Oglądałeś PCB? Tranzystory? KAV300i to b. porządny wzmacniacz ale pierwsze o co ludzie pytają to czy jest w 100% oryginalny i trudno się im dziwić skoro jest taki zalew rzeczy w których "nasi już byli".

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Tez mam Caspiana m2 od prawie dwoch lat. Rewelacyjny wzmacniacz. Raczej neutralny, ale po cieplejszej stronie. W swojej cenie jedyny minus to troche malo watow I nic oprocz tego. Kazdemu polece z czystym sumieniem. Dynamika to moze nie jest jego mocna strona, ale to bardzo przyjemny dla ucha sprzet i w soft rock sprawdza sie bardzo dobrze. Do jazzu idealny, do metalu ciezko o dobry wzmak. Ja takiego jeszcze nie slyszalem.

Ja od lat miałem faworytów kilku nie tyle że do słuchania metalu ale uniwersalnych pieców ,Ceny osiągnęły poziom dostępności więc stoi u mnie H 200 oraz H 300 i spełniają te warunki w metalu radza sobie znakomicie może dlatego że to jednak norweskie piece .

Ja w każdym razie pozostaję przy H 300 zmieniam tylko płyty w odtwarzaczu . Jak posłuchałem Hegla i potem właczyłem znów Caspiana to niestety ciężko się go słuchało to wychodzi przy bezpośrednim porównaniu , Caspian jest świetny taki bezpieczny dzwięk nie meczący ale niestety zabija przekaz muzyczny , Hegel daje te same atuty ale dzięki dynamice i barwie zapewnia oddanie emocji zawartych w muzyce . W każdym razie po Heglu nie miałem ochoty wogóle słuchać muzyki na Caspianie .

Już wiem trochę więcej o swoim Krellu : wyprodukowany w 2000 r. , gniazda głośnikowe faktycznie wymienione na WBT 0785 , w środku pcb nie ruszane . Ogólnie fajnie , wielki toroid , symetria , w zasilaczu tylko 4 x 6800uf 80v . Jak na takie osiągi mocowe ( 150/300w) zaskakujące . Co jeszcze ? Black Gate w przedwzmacniaczu i OPA277p . Na wyjściu po 4 szt SCR KP SN 1uf 100v . To tyle co laik mógł zauważyć .

Zakładałem wątek, w którym miałem budżet do 2500, ale postanowiłem poszukać jednak czegoś do 3k. Czy zatem bazując na Waszym doświadczeniu, co może mi dać to, czego szukam: Wydajność prądową, zrównoważenie tonalne w kwocie do 3k.

Muzyka bardzo różna, ale głównie jazz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.