Skocz do zawartości
IGNORED

Odwarzacz cd w okolicach 1000+zł

Zelazny_gst

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o poradę bardziej doświadczonych forumowiczów ,szukam odtwarzacza cd, z dobrą dynamiką oraz wyczuwalnym ale nie przytłaczającym basem. Jak najbardziej może być używany, wykonałem już kilkadziesiąt telefonów do ludzi którzy sprzedają na necie i każdy swój towar chwali, więc ciężko coś wybrać.

Sprzęt który posiadam to monitory Tannoy Revolution DC6 SE, wzmacniacz Nad 1000\2100.

https://www.audiostereo.pl/topic/126028-odwarzacz-cd-w-okolicach-1000z%C5%82/

Witaj,

spójrz proszę na bardzo dobry odtwarzacz Nad C516 BEE (http://q21.pl/nad-c516-bee.html). Moim zdaniem urządzenie idealnie wpasuje się w Twój system, gwarantując dynamiczny, swobodny dźwięk. Cena trochę przekracza założony budżet, jednak masz urządzenie fabrycznie nowe z gwarancją.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Sony CDP-338ESD ewentualnie Denon DCD-1550AR chociaz wg mnie Sony ma bardziej punktowy bas i mysle ze jest bardziej dynamiczny, zreszta jak wiekszosc odtwarzaczy na przetwornikach Burr Browna co ja akurat lubie. O lasery sie nie martw.

Sprzęt który posiadam to monitory Tannoy Revolution DC6 SE, wzmacniacz Nad 10002100.

Uważaj z doborem CD, coby Ci zbyt dosadna góra z Tannoyami nie wyszła. W tej cenie bardzo fajnym CD jest np. Creek Evo. Za niewielkie pieniądze daje b.dobrą scenę, fajną kontrolę podzakresów, dynamikę, plany itd. Jednak do Tannoy w ciemno bym go nie kupił.

Szkoda że ten sony na alledrogo nie jest w idealnym stanie a jak się ma do niego cdp-xa3es. Mrok w takim razie co byś zaproponował po za Creek Evo bo nic nie znalazłem w tej kwocie którą mam.

Chyba zamieszczę ogłoszenie w dziale kupie bo można znaleźć na portalach aukcyjnych sprzęt który podpowiadacie ale stan mi nie odpowiada.

Znalazłem AKAI CD 73 które ma dobrą opinię jak i Thule Spirit CD150B

Sony trochę staruszek ale jest do kupienia,a Marantz 7300 CD6000 OSE Limited Edition czy ROTEL RCD-02 co o tym sądzicie.

Jak już RCD to może RCD 971. Miałem go jakies 8 miesięcy, dobra dynamika zwłaszcza przestrzeń, basu objętością dużo nie ma , lekkie podbicie wyższego basu. Ogólnie grał równo, wysokie lekko wycofane. Jak dla mnie we wcześniejszym z nim setupie brakowało charakteru w paśmie , może by mi teraz z lampą zagrał. Za 800 kupiłem i za tyle sprzedałem, piszę bo ceny bywały przesadzone. Nabywca sobie chwalił te cdp, określił jego grę obiektywizmem.

Co do dynamiki na papierze wygląda solidnie i tak jest.

Signal / Noise Ratio 107db

Dynamic Range 100db

Channel Separation (@ 1kHz) 110 db

arcam 23t > synthesis ensemble el84 > excite x16 (mod.)

228 to troche gorsza wersja 338, glownie widac to po wykonaniu, zasilaniu, roznice moga byc spore chociaz osobiscie 228 nie slyszalem wiec nie mam jak ocenic, nie wiem jak 559 ale 338ESD gra bardziej szczegolowo od x505ES

Cicho bo i tak sie z robota nie wyrabiam :)

Zarówno Akai jak i polecane Sony mają niedostępny laser KSS-151a.

Pisal juz o tym Rafał, nawet jak jakims cudem padnie KSS 151A to mozna zrobic przeszczep z Denona DCD 1500 II

Bumpalub ostatnio znalazł magiczna recepte na reanimacje :)

@Bumpalump,

w której części świata się znajdujesz? Może i ja bym się zaopatrzył w jakiś odtwarzacz sony gdybym miał pod nosem dobry serwis...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.