Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

a mógłbyś posłuchać kawałka zespołu Snow Patrol You Could be Happy i powiedzieć czy słyszysz trzaski w 1:05? Może Ci się bedzie chciało nawet narysować oś na której je zaznaczysz? jeśli ich nie usłyszysz to też się nic nie stanie ale będziemy więcej wiedzieć o Twojej wiarygodności

Te, co to przypominają uderzenia kalwiszy maszyny do pisania? Toż je nawet na pierdziawkach laptopowych słychać. I to na Youtube, a tam jakość raczej słaba.

Edytowane przez hafis

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

deklaruje ze wezme udział w tescie 3 identycznie wygladajacych kabli i wskazę jeden rozny od pozostałych (kable wykona ktoś niezależny)- to dla Ciebie nieprawidłowo przeprowadzony test?

o czym będzie swiadczyl jego wynik?

Będę z zainteresowaniem śledził tą próbę.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

jak 10/10 odgadniesz to milion byś wygrał

kiedyś :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Te, co to przypominają uderzenia kalwiszy maszyny do pisania? Toż je nawet na pierdziawkach laptopowych słychać. I to na Youtube, a tam jakość raczej słaba.

nie chodzi o to czy je slychac tylko gdzie je slychac - jesli nie masz w pokoju sceny 3d i jako takiej holografii to trudno mowic o zmianach wprowadzanych przez inne akcesoria

dobra namowie bumpalumpa na ten test - dam znac o wynikach i procedurze - napisz tylko czego sie wystrzegać zebys go pozniej nie zakwestionował

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

możesz odpowiedzieć na moje wcześniejsze pytanie?

Po co Ci 3 kable głośnikowe na jedna kolumnę? Masz jakieś konkretne końcówki mocy, oddzielne dla sekcji basowej?

A tak swoja droga, majac tyle kabli glosnikowych nie dziwie sie ze nie testowales duzo....

deklaruje ze wezme udział w tescie 3 identycznie wygladajacych kabli i wskazę jeden rozny od pozostałych (kable wykona ktoś niezależny)- to dla Ciebie nieprawidłowo przeprowadzony test?

Taki test z jednym różniącym się kablem mogę rozwiązać bez słuchania żadnego z nich. Trzeba mieć dużo zaufania do testującego by uznać ten test za wiarygodny.

Taki test z jednym różniącym się kablem mogę rozwiązać bez słuchania żadnego z nich. Trzeba mieć dużo zaufania do testującego by uznać ten test za wiarygodny.

szanujmy sie

Po co Ci 3 kable głośnikowe na jedna kolumnę? Masz jakieś konkretne końcówki mocy, oddzielne dla sekcji basowej?

Przepraszam nie zauważyłem pytania. To układy aktywne już wiele razy o tym pisałem, nawet ostatnio w hi-endzie. Oba systemy mają oddzielne wzmacniacze na wszystkie drogi.

A tak swoja droga, majac tyle kabli glosnikowych nie dziwie sie ze nie testowales duzo....

Nie zajmuję się voodoo.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Przepraszam nie zauważyłem pytania. To układy aktywne już wiele razy o tym pisałem, nawet ostatnio w hi-endzie. Oba systemy mają oddzielne wzmacniacze na wszystkie drogi.

Ok , rozumiem

Nie zajmuję się voodoo.

Czy chcesz powiedzieć ze nie testowałeś żadnych kabli głośnikowych?

dobra namowie bumpalumpa na ten test - dam znac o wynikach i procedurze - napisz tylko czego sie wystrzegać zebys go pozniej nie zakwestionował

Bardziej wiarygodny byłby test u np. Lutka.

moralitety....dylematy.....

:)

w sprawie kawałka drutu? :)

Edytowane przez audiograde

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Czy chcesz powiedzieć ze nie testowałeś żadnych kabli głośnikowych?

W ubiegłym wieku testowałem.

Bardziej wiarygodny byłby test u np. Lutka.

nie...no jasne...

testy u Lutka przejdą niedlugo do wikipedii

dżizas.... :)

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

W ubiegłym wieku testowałem.

Nie mam więcej pytań!

Ten co pisze ze wszystkie DACi graja tak samo przyznal ,ze nie testował kabli głośnikowych

Lech36, 16 lat temu cos tam podłączył, a w XXI wieku nic nie testował.

Przyzwoitość wymaga ,gdy się tak zażarcie bronicie tego ze kable nie graja, sprawdzić samemu czy kable głośnikowe maja wpływ na brzemienie czy nie.

Normalnie farsa.

Edytowane przez kennijczyk

nie...no jasne...

testy u Lutka przejdą niedlugo do wikipedii

To nie moja wina że testy tam mają bardzo wysoki współczynnik wiarygodności.

Przyzwoitość wymaga ,gdy się tak zażarcie bronicie tego ze kable nie graja, sprawdzić samemu czy kable graja czy nie.

Testowanie kabli to strata czasu. Lepiej posłuchać muzyki. Były tu na forum posty z wyliczeniami co może kabel. Radzę się zapoznać.

Nie mam więcej pytań!

Ten co pisze ze wszystkie DACi graja tak samo przyznal ,ze nie testował kabli głośnikowych

Przyzwoitość wymaga ,gdy się tak zażarcie bronicie tego ze kable nie graja, sprawdzić samemu czy kable głośnikowe maja wpływ na brzemienie czy nie.

Normalnie farsa.

Jak myślisz ile w audio zmieniło się od zeszłego stulecia jeśli chodzi o kablologie?

Poza cenami i rodzajami grających kabli.

A tak swoją drogą są jeszcze jakieś nie grające kable, które wykorzystuje się w systemie audio?

Edytowane przez Przemysław_51508

Normalnie farsa.

Niech będzie że farsa. A jaką nazwę przypiszesz audiofilskim testom porównawczym ?

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Jak myślisz ile w audio zmieniło się od zeszłego stulecia jeśli chodzi o kablologie?

Poza cenami oczywiście ;)

A Ty cos testowałeś?!

Czy tez z fusów wróżysz?

Poza cenami oczywiście ;)

Jak to co?!?!?!

Wszystko!

Podobno najnowszy kabel zrobiony będzie z jednego włosa wszechświatowej struny i będzie przewodzić prąd szybciej od światła bo na bazie fal grawitacyjnych...

( i co z tego że to bez sensu i składu, ja to słyszałem ;) )

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Testowanie kabli to strata czasu. Lepiej posłuchać muzyki. Były tu na forum posty z wyliczeniami co może kabel. Radzę się zapoznać.

TO SIE NIE WYPOWIADAJ W TYM TEMACIE !!!

To jest śmiech jakiś naprawdę... 212 stron się kłócisz ze kable głośnikowe nie graja ,a nawet się nie pokwapiłeś się zeby sprawdzić u siebie w systemie ! :D

Normalnie farsa.

najpierw trzeba mieć doświadczenie. Z wysokich półek też

a potem można się zarzekać, że nie, że skądże, a w życiu.... :)

a tu niestety.... niefart.... nie ma takich doświadczeń

więc o czym tu pisać

ja też napisze - że nie odróżnię kabla za 2000 od kabla za 3000 - bo dla mnie to żadna różnica...

i piszę to poważnie - bez złośliwości i żartu

To nie moja wina że testy tam mają bardzo wysoki współczynnik wiarygodności.

ekhmmm..... :)

radzę posłuchać :)

Edytowane przez audiograde

A Ty cos testowałeś?!

Czy tez z fusów wróżysz?

Interkonekty takie trochę dłuższe jak na to co tu się opisuje i czasem rzeczywiście za antenę dobrze robiły ;)
Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Przemek opisywal ciekawe testy mono gdzie graly dwa rozne kable podpiete pod system

Ma to duzy sens. Wg jego opisow zmiany byly

Oki. Ale widzisz co to się dzieje?

Chłopaki krzyczą ,ze kable nie graja ,a nic nie testowali. Normalnie przedszkole.

Od ładnych paru lat takich nie używam.

ok, tak tez można, system aktywny. Wiec koniec końców tez nie testowałeś głośnikowych.

najpierw trzeba mieć doświadczenie. Z wysokich półek też

O doświadczeniu nie wystarczy pisać. Trzeba je mieć. To z wysokich półek też.

Problem polega na tym ze wsrod krzyczacych sa tacy ktorzy twierdza ze wzmacniacze sie nie roznia ale sa i tacy ktorzy odrozniaja kable analogowe i walcza z voodoo typu podkladki

Te glosy nie sa spojne i jest w tym duzy chaos

Chłopaki krzyczą ,ze kable nie graja ,a nic nie testowali. Normalnie przedszkole.

Przedstawiam tylko formułę jak dojść do własnych wniosków odsłuchowych. Nigdy nie pisałem że kable nie grają tylko że ich testowanie to strata czasu, którą lepiej poświęcić na słuchanie muzyki ;-).

• Pokaż nowe odpowiedzi