Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

A co sprawia z zasilaniem sieciowym ten kondycjoner? Jaki ma wpływ na prąd sieciowy 230V 50Hz?

Widze w nim chipy w dwoch blokach podajacych zasilanie , znasz ich symbole ? Bo jak sadze od tego mozna zaczac, za co dokladnie odpowiadaja.

Transformatory talemy - to jedne z lepszych gdy chodzi o zasilania mikrokontrolerow czy dac.

A co narysujesz nam rabinie szybko schemacik? To w końcu Ty udajesz elektronika, powinieneś udawać, że wiesz do czego służy kondycjoner.

Ja pytam ciebie, w jakim celu kupiłeś kondycjoner. Ten ze zdjęcia z internetu. Ten ze zdjęcia z internetu... hmm. Ok, po co go kupileś?

Nie w obwodzie wzmacniacza ani w obwodzie DAC tylko w szeregu z uzwojeniem pierwotnym ich transformatorów, po stronie sieci zasilającej 230V 50Hz. Nie masz pojęcia o czym pisze, dlatego obrażasz twórców twoich klocków.

Ty już się nie tłumacz i nie odwracaj kota ogonem (to takie charakterystyczne wśród sceptyków, jak już nie wiedzą co napisać).

Co ważniejsze, usłyszaleś 1,5cm drut w obwodzie zasilania swojego wzmacniacza mocy

To nie Twoje słowa "fachowcu"?

Ja pytam ciebie, w jakim celu kupiłeś kondycjoner. Ten ze zdjęcia z internetu. Ten ze zdjęcia z internetu... hmm. Ok, po co go kupileś?

Żebyś mógł zadawać na forum audiostereo głupie pytania. Jak Cię poprosić o schemat, to aż czkawki dostajesz ze zdenerwowania. :))

Ty już się nie tłumacz i nie odwracaj kota ogonem (to takie charakterystyczne wśród sceptyków, jak już nie wiedzą co napisać).

To nie Twoje słowa "fachowcu"?

Moje, traktuję wszystkie bezpieczniki w szeregu z uzwojeniem pierwotnym jednakowo. Ta "pomyłka" nie ma znaczenia w kontekście braku wiarygodności słyszenia tego typu elementów. Nawet bardziej w DACu Sound. Zasilacz stabilizowany.

Bez sensu. Jak mógł przeszkadzac, skoro go nie ma?

Jak to bez sensu?

Jeżeli są produkowane audiofilskie bezpieczniki to należy je stosować.

Tylko dlaczego panowie od listwy Base twierdzą coś dokładnie odwrotnego o bezpiecznikach a mianowice, że wpływają one bardzo niekorzystnie na jakość dźwięku

Zaznaczam, że Reymo i Base to urządzenia mające takie samo zadanie dla systemu audio.

O co tutaj chodzi?

Żebyś mógł zadawać na forum audiostereo głupie pytania. Jak Cię poprosić o schemat, to aż czkawki dostajesz ze zdenerwowania. :))

Ty mnie prosisz o schemat czego. urządzenia z odkrytą pokrywą górną? Ciągle staram się traktowac cię poważnie. Jednakowoż to nie ja zakupiłem kondycjoner, którego zdjęcie ściągam z netu. Po co go kupiłeś?

Moje, traktuję wszystkie bezpieczniki w szeregu z uzwojeniem pierwotnym jednakowo. Ta "pomyłka" nie ma znaczenia w kontekście braku wiarygodności słyszenia tego typu elementów. Nawet bardziej w DACu Sound. Zasilacz stabilizowany.

Bo nie masz wystarczającej wiedzy.

Bezpiecznik audiofilski w DAC sprawdza się bardziej niż we wzmacniaczu. Dlatego wstawiłem go tam, a nie w aktywne monitory studyjne.

Jak to bez sensu?

Jeżeli są produkowane audiofilskie bezpieczniki to należy je stosować.

Tylko dlaczego panowie od listwy Base twierdzą coś dokładnie odwrotnego o bezpiecznikach a mianowice, że wpływają one bardzo niekorzystnie na jakość dźwięku

Zaznaczam, że Reymo i Base to urządzenia mające takie samo zadanie dla systemu audio.

O co tutaj chodzi?

Jak podaja nie licza sie z kosztami wytwozenia. Mozna wywnioskowac ze z kosztami exploatacji tez nie.

W koncu to dla wymagajacych, a ci przeciez placa ;)

Bo nie masz wystarczającej wiedzy.

Bezpiecznik audiofilski w DAC sprawdza się bardziej niż we wzmacniaczu. Dlatego wstawiłem go tam, a nie w aktywne monitory studyjne.

Sprawdza się bardziej w DACu bo DAC ma lepsze zasilacze? Sound, określenie Stabilizowany nie określa zasilacza, którego musisz podtrzymywać. Naprawdę, troche zdrowego rozsądku i wiedzy.

O co tutaj chodzi?

A panowie od Base wstawiają bezpiecznik w swoją listwę?

Wnioskuję z tego, że nie.

To masz odpowiedź - szukają nowych jeleni, którzy uwierzą w voodoo.

Edytowane przez soundchaser

No nie wierzę, że o to zapytałeś...

Cwaniak z ciebie, edytujesz posty po odpowiedziach... no cóż

Edytowane przez Bunk

Jeżeli są produkowane audiofilskie bezpieczniki to należy je stosować

W rzeczy samej należy.

Panowie z Base Power i Reymio twierdzą dokładnie to samo o bezpiecznikach PRZEMYSŁOWYCH - dlatego, ci z Reymio zastosowali audiofilski, a ci z Base Power nie zastosowali bezpiecznika w ogóle. Dwoma różnymi sposobami osiągnęli ten sam cel - wyeliminowali bezpiecznik przemysłowy - jako ich i nie tylko ich zdaniem szkodliwy dla dźwięku. Czego tu mozna nie rozumieć???

Wnioskuję z tego, że nie.

To masz odpowiedź - szukają nowych jeleni, którzy uwierzą w voodoo.

Nie, nie wstawiają z powodu, który masz napisany powyżej.

Naprawdę, troche zdrowego rozsądku i wiedzy.

A znasz takiego Usera na forum McGywer?

No nie wierzę, że o to zapytałeś...

A co w tym dziwnego?

Nie wiem jaka jest strategia firmy Base.

Może rezygnują z bezpiecznika, bo pogardza dźwięk.

Edytowane przez soundchaser

A znasz takiego Usera na forum McGywer?

A co w tym dziwnego?

Nie wiem jaka jest strategia firmy Base.

Może rezygnują z bezpiecznika, bo pogardza dźwięk.

Daj im swój na chwilę. Zmienią zdanie niewątpliwie.

Ciągle staram się traktowac cię poważnie.

Doceniam, jednakowoż nie mogę odwzajemnić uczucia:(

Jednakowoż to nie ja zakupiłem kondycjoner, którego zdjęcie ściągam z netu. Po co go kupiłeś?

Po to byś mógł zadawać głupie pytania - trzeci raz nie będę powtarzał.

Doceniam, jednakowoż nie mogę odwzajemnić uczucia:(

Po to byś mógł zadawać głupie pytania - trzeci raz nie będę powtarzał.

Tylko po to? No, to już lepsza motywacja niż poprawa brzmienia dźwięku.

anowie z Base Power i Reymio twierdzą dokładnie to samo o bezpiecznikach PRZEMYSŁOWYCH - dlatego, ci z Reymio zastosowali audiofilski, a ci z Base Power nie zastosowali bezpiecznika w ogóle. Dwoma różnymi sposobami osiągnęli ten sam cel - wyeliminowali bezpiecznik przemysłowy - jako ich i nie tylko ich zdaniem szkodliwy dla dźwięku. Czego tu mozna nie rozumieć???

Obawiam się, że ten żelazny argument jak zwykle natrafi na betonową ścianę.

Koledzy sceptycy nie "rozumią" i już.

Mają swoją "naukę".

Panowie z Base Power i Reymio twierdzą dokładnie to samo o bezpiecznikach PRZEMYSŁOWYCH - dlatego, ci z Reymio zastosowali audiofilski, a ci z Base Power nie zastosowali bezpiecznika w ogóle. Dwoma różnymi sposobami osiągnęli ten sam cel - wyeliminowali bezpiecznik przemysłowy - jako ich i nie tylko ich zdaniem szkodliwy dla dźwięku. Czego tu mozna nie rozumieć???

Aha, to taka taktyka. Teraz rozumiem - albo dajemy audiofilski albo wcale.

Edytowane przez konradskala

Aha, to taka taktyka. Teraz rozumiem - albo dajemy audiofilski albo wcale

Bingo! Szybko łapiesz jak na sceptyka. Może jeszcze będą z ciebie ludzie, kto wie? :))

Hehe....bezpieczniki jak widze wyjasnily sie same....

Audiofilski lub nie

Mam tez cos ciekawego....

Czy to moze tyle wazyc ?

Specyfikacja

•wysokość 00mm

•Górna podstawa 200 x 260mm

•Dolna podstawa 362 x 362mm

•waga 4.8kg sztuka

Zastanawia mnie jednak tak sprawa, że w topowych urządzeniach np. Acuuphase, McIntosh itp. siedzą w najlepsze zwykłe przemysłowe topiki.

Jest nadzieja, że ich konstruktorzy - tak jak ja - kiedyś wyjdą na ludzi.

Edytowane przez konradskala

Zastanawia mnie jednak tak sprawa, że w topowych urządzeniach np. Acuuphase, McIntosh itp. siedzą w najlepsze zwykłe przemysłowe topiki.

A nie uwazasz ze to ich krok w twoj pierwszy tuning ;)

Chcesz przez to oznajmić, że budujesz urządzenia bez bezpiecznika, albo z bezpiecznikiem audiofilskim?

Brawo !

Chcesz przez to oznajmić, że budujesz urządzenia bez bezpiecznika, albo z bezpiecznikiem audiofilskim?

Brawo !

Urządzenie bez bezpiecznika - Listwa BASE - nie ja zbudowałem

Urządzenie z bezpiecznikiem audiofilski REYMO - nie ja zbudowałem

Urządzenia z bezpiecznikiem przemysłowym - strzelam - 99% reszty. - nie ja zbudowałem

A nie uwazasz ze to ich krok w twoj pierwszy tuning ;)

Traktujmy się poważnie.

To ostatni element który bym wymieniał.

W Accu, tak na dobrą sprawę, nie ma jakichś bardzo drogich elementów, ale gra zacnie:)

Maca nie lubię, więc go bez ubrania nie oglądam.

W Reymio, Solution, Audionet masz audiofilskie na pewno.

Kable zasilające też dostajesz komputerowe - twoje prawo wyboru.

Dzisiaj naczelnym zadaniem każdej firmy jest wygenerowanie jak największego zysku - nie da się tego osiągnąć stosując tylko topowe elementy. Chcesz coś poprawic - oddajesz do tuningu, albo grzebiesz sam.

Hehe....

Bezpiecznik audifilski lub nie...

To jedna ciekawostka z dzis..

Chcecie rozwazyc druga ?

Podstawki minimalizujace rezonans

Kabel polaczeniowy wykozystujacy rezonans..

Czy to bedzie dzialac ? Hehe

Lub moze co wywalic ?

• Pokaż nowe odpowiedzi